0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #860 -: Септември 24, 2020, 10:56:41 am »
Честита заповед, Тери и да ти е последна 🤗😁
*
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #861 -: Септември 24, 2020, 15:38:15 pm »
В Тутракан съм. Изследването на НК клетки го правят в Надежда. Там не одобравят Интралипида. Не знам как ще процедират, но ще трябва да се съобразя с тях. Имам ли избор? Немалко доктори и клиники съм обиколила. Уж нищо ни няма. Никой нищо не открива. Е, аз какво да правя? Сигурно и в Турция да отида и там няма да стане. Тъй уж нищо ни няма, ама естествено не става, даже и изкуствено не става досега. Може да може само д-р Сигридов да реши загадката, ама го  няма.
*
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #862 -: Септември 24, 2020, 16:37:26 pm »
Gracy, според мен сама си се обрекла. Все едно вие имате някакъв мистериозен проблем непознат на света. Знаеш ли колко момичета са минали от тук с неизяснен стерилитет и след това спонтанни аборти или ембриони без сърдечна дейност. Аз лично се сещам за 5, може и повече да са. Ако смяташ, че понижаването на НК клетките ще те успокои, понижи ги, но не се обричай сама така. Иначе аз бях в Турция на консултация, като изкарах листа с НК клеткиа и доктора ми каза, че явно в България имаме много пари, че все тези ненужни изследвания си правим. Моята докторка като ми видя НК клетките със стойност 21% и каза: "Е те не са много завишени, ама ще ти направим вливка, щом така е написал имунолога". Няма лекар, който решава загадки, повярвай ми и аз търсех този лекар, но не го открих. Просто всичко е въпрос на късмет, добра ембриология и колкото и да не ми се вярваше, на спокойствие и добре нагласа.

Да ви кажа как мина моят час при психолог. Представях си как ще се успокоя след часа, защото съм много изнервена заради работа и най-малкото ме вбесява. но НЕ. Ядосах се още повече, защото имах час за психоложка и тя не дойде, а аз работих в почивния си ден, за да отработя тези часове, мъжът ми си взе отпуск, за да ме закара, пътувахме до Пловдив. И тя явно е забравила, че има час и изобщо не дойде (психоложката е външен консултант, който просто идва, когато има някой записан час). Та аз бях до тук с психолозите.

Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #863 -: Септември 24, 2020, 16:51:12 pm »
Тери, права си, че може да съм се обрекла. Непосилно е на моменти. И аз съм си мислела за психолог, но и това са пари.
По-скоро си мисля, че може да стане така, че и понижените НК клетки да не проработят.
Човек не може да избяга от съдбата си. А даже не знаем каква е тя...
*
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #864 -: Септември 24, 2020, 17:01:39 pm »
Gracy, съвсем скоро имаше тема в групата във Фейсбук - какво е най-важното за успешно ин витро. Аз и още доста момичета бяха отговорили, че това е връзката и доверието лекар-пациент. Е, д-р Мели беше написала други медициснки неща  :lol: ама тя е лекар - простено й е (това е лека шегичка, да не ми се обиди някой).
Та аз още от последната ти инсеминация на която реагира много, съм с мисълта че нещо нещата между теб и лекаря ти не са както трябва.

Иначе ние бяхме с неизяснен стерилитет. Но пък с първо перфектно ин витро и бременност като по учебник. След което нещата се прецакаха ужасно. И сега ходи разбери как след 5 години опити с двама мъже и на 32 години ми трябваше ин витро, за да забременея. А сега на 38-39 години с ниско АМХ и лошо качество на яйцеклетките забременявам 3 пъти в рамките на малко повече от година, два от тях от раз. Лекарят ми е репродуктивен, завеждащ на една от успешните клиники във Валенсия. Има за него стотици мнения в интернет и нито едно с по-малко от 5 звезди. Аз такъв отклик за лекар не бях виждала никога. Ама и той като му кажа че съм бременна при тия условия и очите му стават на палачинки. Та същият, при предната бременност, когато го попитах дали има някакъв шанс да се развие бременността ми каза: “Гинекологията не е само медицинска наука. Тя е 50% наука, 50% магия и необясними неща. Аз затова избрах да се занимавам с нея. Но пък това значи, че не винаги всичко зависи от нас.”
Така че слушай науката и се довери на магията.

Тери, това е ужасно. И на мен ми се е случвало и знам как се чувстваш.
Ако искаш мога да ти дам координати на моята психоложка. Не е репродуктивен психолог, но се занимава с поведенческа психология и лично на мен много ми е помагала и за Дими, и за мои проблеми. Консултира по Скайп, което е супер удобно, защото си си вкъщи и консултацията става в удобно за теб време.

26.09.2019
*
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #865 -: Септември 24, 2020, 18:41:49 pm »
Яна, искам със сигурност. Даже предпочитам психолог, който консултира онлайн. Като ми казаха, че консултациите се правят в клиниката и никак не ми се хареса. Защото стаите са си бели болнични стаи, което никак не те кара да се чувстваш спокоен, освен това говориш за проблем, като буквално са те закарали в проблема.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #866 -: Септември 24, 2020, 21:13:04 pm »
Здравейте, момичета, минавам да видя как сте. :)

Gracy, неизясненият стерилитет, според моето скромно мнение, е най-гадния от всички видове. Преди много години писах една статия, която мисля, че може да ти даде някакви идеи - Неизясненият стерилитет - как да излезем от лабиринта.

yanicka, как ще се сърдя, и аз често казвам, че отношенията лекар-пациент са суперхипермноговажни. Например психиатрите съвсем ясно осъзнават това и дори в анонсите на практиките си казват с какъв тип пациенти могат да работят и кои не са за тях и насочват към колеги. Докато при другите специалности някак не обръщаме внимание на тези неща и понякога изпадаме в ситуации да се борим с пациента и той с нас. Което не води до нищо добро и за двете страни.

teri, гадно е това, че са ти вързали тенекия, но не се отказвай. Насочи енергията на гнева в твоя полза - напр. поискай да те компенсират с 3 безплатни сеанса или с нещо друго. Понеже съм се откъснала от Ню Лайф, там още ли консултира психоложката на "Искам бебе"? Ако искаш, ще ти дам координати на друга психоложка, външна за ин витро клиниките, но е много готина и досега се е справяла с проблемите, а сме ѝ пращали и много тежки пациенти.

Хайде, на всички здраве, успех и късмет.  :bighug: :bighug: :bighug:


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #867 -: Септември 25, 2020, 08:13:24 am »
Грейси, ние сме с неизяснен стерилитет.Мисля, че няма изследване което да не спе правили, операция която да не сме минали, защото имаме малък проблем който не пречи, но за всеки случай да го отстраним.С годините реших, че няма смисъл да дълбая, а да се съсредоточа върху това да имаме деца.Първото стана спонтанно и беше огромен шок и изненада за всички ни.Близначките дойдоха на трети опит ин витро след един аборт и една биохимична.Просто попаднах на правилния за нас доктор!

Тери, чак аз се ядосах, наистина.Аз бих отишла на психолог, но след такова нещо много бих размислила дали да е този.
« Последна редакция: Септември 25, 2020, 08:46:07 am от magi_st »

*
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #868 -: Септември 25, 2020, 12:08:06 pm »
Ето и аз да се включа. Ние също сме с неизяснен. 4г опити и 5 бременности. И НК високи, и какво ли не. Имам цял шкаф с изследвания. Надава едно и то имам. Лапароскопия съща. На 6та инсеминация стана успешната бременност. Второто ни дете е спонтанна бременност и тя стана на 2м опити. Имаше момент, в който се молех да открият нещо. Каквато и да е, за да знам с какво се борим. Е, не се откри. Тромбофилия имам, но тя не пречи на забременяването все пак.
Намери мир със себе си и подходящ лекар.
*
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #869 -: Септември 25, 2020, 12:35:01 pm »
Намери мир със себе си и подходящ лекар.

Това е истината!

*
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #870 -: Септември 25, 2020, 14:26:46 pm »
Благодаря Ви за подкрепата.
Да, Мели, и аз така мисля като цяло и други казват, че неизясненият инфертилитет е най-гадният, защото не се знае какво може да се оправи. От друга страна неяснотата дава и малко надежда, че може да има решение. Защото може да е ясен проблемът, но да е непоправим...
Яничка, може би съм ви заблудила за отношението ми към доктора. Тъй като съм минала през много лекари, нормално е да подлагам на съмнение всяка дума и действие. Интересното е, че с този лекар, д-р Л. Бойчев, усещам, че се чувствам добре. И не искам да го сменям. Знаете, има много положителни отзиви за него, има и неуспели при него, дори моя позната. Но интересното и странното е, че се чувствам добре с него, имам му доверие. Даже на моменти си подлагам доверието в него на съмнение - хем му вярвам, че с него може да успеем, хем имам дотук 4 неуспешни опита. Разбира се, аз също осъзнавам и вярвам, че сътворението на нов живот не е само медицина и наука, но и магия. Т.е. колкото и да е напреднала медицината, има неща, които си зависят от природата и никой доктор не може да помогне.
Не знам дали безпомощността пред това, че не се получава забременяване означава ненамиране на мир. Нали казват, че като се успокои жената и хоп! изведнъж забременява. Та затова няколко поста по-горе, зададох въпроса дали това тормозене с неставането е психическото нещо в главата ми, което пречи да се случи магията. Или има някакъв конкретен проблем? Никой не знае. Да, аз се надявам, на моменти се обнадеждавам - казвам си: "ей сега този месец съм много положително настроена и ще стане", но не става и после ме наляга безнадежността. Знаете какво е. Не знам дали когато вие сте забременели е точно моментът, когато сте намерили мир със себе си.
Но стига толкова. Дълбоко в себе си вярвам, че все някога ще стане. И така за всяка от нас, която продължава да опитва. :)
*
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #871 -: Септември 25, 2020, 14:43:21 pm »
Аз в тая мантра за успокоението не вярвам. При нито едно от забременяванията ми не съм била спокойна или намерила мир със себе си. При ин витрото толкова не вярвах, че ще стане че хотела ми беше запазен и за следваща процедура, както и сумата за нея беше подготвена.
При последните ми две бременности Лина беше по-убедена от мен, че ще стане. Тоест за да бъда по-точна - аз не вярвах изобщо, а тя беше напълно убедена, че е станало. Че дори при третата бременност като излезе отрицателен пикливият тест, Лина и Павла ме убедиха да не спирам утрогестана докато не дойде цикъл или не направя кръвен.

Та толкоз за таз мантра.

26.09.2019
*
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #872 -: Септември 25, 2020, 15:13:26 pm »
Аз пък вярвам в мира със себе си и спокойствието.Двата пъти като забременявах вкъщи,ми дойде като гръм от ясно небе,.Първия път уж изтървахме О ,втория беше като подадохме документи за инвитро .Самото инвитро го почнах с огромен ентусиазъм,направо летях от щастие.Всяка инжекция с мерак си я слагах,като не стана на свежия трансфер,силно вярвах в ЗЕТ.А екипа,просто не мога да кажа и половин лоша дума,като родих и им благодарих и те ми благодариха,за позитивното ми отношение през цялото време.
*
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #873 -: Септември 25, 2020, 15:42:30 pm »
Мир със себе си не значи тъпото 'успокой се'. За мен мир със себе си значи, че се приемаш като човек с проблеми без неудобство и без притеснение, означава, че имаш ясен план, значи, че приемаш неуспехите. И това, което съм писала поне 5 пъти, Молитвата на спокойствието
Господи, дари ме със спокойствие, за да приема нещата, които не мога да променя,
Смелост, за да променя нещата, които мога
И мъдрост, за да знам разликата.

Ако тази мантра със спокойствието беше вярна, тогава да сме се загубили като вид. По време на войни се раждат деца, нали?
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #874 -: Септември 25, 2020, 15:49:03 pm »
За мен позитивното отношение и нагласа и спокойствието са различни неща. Важно е човек да вярва, да не се отказва и да има надежда, това го задвижва да върви напред. Но за мен няма как силно да искаш да имаш дете, да не знаеш дали и кога ще се случи и да си спокоен или пък да "не мислиш за това". Аз също всеки път бях много развълнувана и положително настроена, но в никакъв случай спокойна. Бях кълбо от нерви и притеснение, но пак забременях. Така че, момичета, ако не можете да се "изключите" или да овладеете емоциите си, не значи, че обричате опитите си или им пречите по някакъв начин. Правете каквото е нужно медицински, а магията ще се случи рано или късно при всички ❤️
« Последна редакция: Септември 25, 2020, 15:53:24 pm от Mihaela Viyacheva »
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #875 -: Септември 25, 2020, 17:50:12 pm »
И аз се включвам към неизяснения стерилитет. Опити 4 години. Изследвания сме правили, но основните и за двама ни. Инсета две неуспешни. Една спонтанна бременност, приключила с мисед и след това още една спонтанна, завършила с калпазанин на почти 8 месеца. Нещата се случват и когато най малко го очакваш.
Тери, честита заповед. Хайде да е последна и да напълните къщата с дечурлига 🙂
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #876 -: Септември 26, 2020, 12:33:02 pm »
Момичета бих искала да подаря на някоя от вас FH pro,купих го и чаках цикъл за да го започна,но така и не ми дойде. Искам да донеса същия късмет на някоя от вас. 💙💙💙
*
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #877 -: Септември 28, 2020, 12:30:24 pm »
Тери, това ще е последната симулация при теб, вярвам го  :D Честита да ти е и да завърши всичко с пухкаво бебе/та 🥰
Круела, Тери може да ги вземе, ако иска, защото ще започва стимулация скоро. Много мил жест от твоя страна!
Аз мир със себе си все още не намирам. За всички вас съм позитивно настроена, но за себе си не. Отново ме обзе депресията. За това и не влизам тук. Посетих доц. Русев, имах нужда да покрия и тази база, а ММ силно вярва, че ще открие проблема. Пуснахме изследвания, до сряда-четв трябва да излязат всички. Коментирах с него дали НК клетките ще са високи след аборта и има ли смисъл сега да ги пускаме. Той ми отговори, че са високи до седмица след това, а при мен са минали 2 месеца и резултата ще е достоверен. И понеже Тери ме предупреди, че ако трансфера е следващият месец няма да има време за лечение, му казах, как виждам аз нещата  :D а той се усмихна и ми каза, че той ще определи, кога да бъде следващия опит. И така, сега чакам за консултация с него.
*
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #878 -: Септември 28, 2020, 12:48:29 pm »
Lady, по-добре ти или Gracy се  наредете за Fh Pro-то, защото и аз имам една чисто нова опаковка и не съм я отваряла и изобщо не знам ще започна ли след като изкарах АМХ 5. просто май нямам нужда, така че по-скоро и аз може би ще имам една за подаряване.
Лейди и аз съм някаква минорна. Сигурно ще пиша на др Мели да ми даде контакти на психоложката, с която работят. Изобщо не мисля за забременяване, ако някой ме пита дали искам деца просто машинално ще кажа "Да". Но ми изчезна онова неистово желание да имам дете, да гледам бебе, да тикам количка. Нито ми е тъжно, нито ми е е приповдигнато. Все едно няма да правя инвитро, ами на зъболекар ще ходя.
« Последна редакция: Септември 28, 2020, 12:51:30 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #879 -: Септември 28, 2020, 13:47:19 pm »
Лейди, приемете, че нещата просто се случват, защото иначе няма да можете да продължите.Аз преживях аборта трудно, но се съвзех.При Русев не съм ходила и най-много да ме беше объркал, извинявайте, но като му чета какво изписва все едно и също при различни мутации.И най-итересно ми е как не дава на бременно с проблеми прогестерон, а сигурно не е виждал жена с проблемна бременност и нисък прогестерон и вероятност да загуби бебето.
Както и да е!Мое мнение.
Доктор Владимиров ще те пита какво мислиш за имунологията и дали искаш вливки като му покажеш изследванията на НК клетки, ако са високи.Ще ти пусне вливките, но той лично не им е фен.От сега си избери кой да слушаш при бъдеща бременност, защото Русев ще ти казва едно Владимиров друго.