0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #960 -: Октомври 08, 2020, 13:42:19 pm »
Грейси, да не помислиш че с Павла те нападаме.Не, просто споделяме дългогодишен опит.

*
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #961 -: Октомври 08, 2020, 14:24:37 pm »
Да, разбрах, че имате отношение към определини лекари. По принцип и аз съм така. Когато загубих бебето си в 26 г.с., не мисля, че е природа, и мисля, че следящият ме шеф на АГ отделение се е превъзнесъл и не си е свършил работата. От Надежда (и други) плюят доц. Русев. Русев отрича имунолозите в Надежда... Иди вярвай... За съжаление мен доц. Русев не можа да ме спечели. Сигридов също нямаше шанс да се докаже пред мен, тъй като се покри. Има жени, които след терапията на доц. Русев са забременели. Е, при мен мина 1 година без резултат. Единственото, в което мога да повярвам, е да забременея и да родя бебе (и то да е живо и здраво). Тогава ще повярвам на лекаря, с помощта на когото се е случило това. Дори и съдбата да има пръст в това, а не лекарът. Така стоят нещата при мен.
Но темата много се отклони... А питах за прогестерона... Ако някой може нещо да каже?
*
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #962 -: Октомври 08, 2020, 14:30:10 pm »
Аз не съм им пациент. Дори не съм в България. Не е лично отношение. Единствено могат да ме спечелят лекари, които следват установени норми, науката и добрата медицинска практика.
Няма лично отношение и лично мнение в медицината. Това е наука преди всичко. Бая народ се блъска, за да доказва разни неща, но и много ресурси се губят, за да се опровергават твърдения, които са само гръмогласни, но не и научно обусловени.

Прогестеронът ти показва, че е имало О, но дали пък е достатъчен, дали не е- не знам, по- скоро е ок. Никога не пречи да се помогне на ембриончето в тази фаза.
« Последна редакция: Октомври 08, 2020, 14:32:37 pm от Pav-la »
*
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #963 -: Октомври 09, 2020, 10:42:45 am »
Може на някой да му е интересно. Др Карликая от Клиника Бахчеджи в Турция вчера беша на живо във fb и отговаряше на въпроси на български пациенти
https://www.facebook.com/watch/live/?v=768998097214995&ref=watch_permalink
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #964 -: Октомври 13, 2020, 09:31:10 am »
Как сте момичета, как я карате?Моята дружка днес пътува за Турция и би трябвало утре да стартира процедура.Свито ми е под лъжичката все едно аз пак ще минавам през това!

Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #965 -: Октомври 13, 2020, 10:43:58 am »
Здравейте, момичета! Отдавна не съм писала тука, макар и да хвърлях по едно око с надеждата все повече момичета да се разписали в другата тема. Прочетох и добри новини, за които се радвах от сърце, прочетох и лоши, за които се натъжавах с вас... Табовете с "публикувай отговор" и досега ми стоят отворени в браузъра, но имам сериозен проблем с отлагането, което си е почти диагноза, която си влача и не успявам да преборя  :oops:

За съжаление "водя" тук една приятелка... Тя писа преди няколко дена. Вчера прави тест след трансфер на 5-дневни ембриончета, но се оказа, че резултатът е отрицателен. Ще се радвам, ако може да дадете мнение за случая й, защото ми се струва, че в момента се стреля малко насляпо. Ще й дам да прочете това и се надявам да се включи, но за момента сякаш й е странно да пише по форуми, та ще се опитвам да я побутна малко или ще се включвам аз, където мога.

От прочетеното и наученото по форуми, виждам разни пропуски и ми се иска за следващата процедура да е изследвано каквото трябва, за да се види евентуално къде може да е проблемът...

Ще събера изследванията, които са правени до момента и ще ги кача за коментар. Аз лично виждам като пропуск, че не е изследван TSH, глюкозата и инсулинът ми се виждат малко по-високи, може би трябва да се направи обременяване с глюкоза. Не видях и изследвания за уреаплазма и микоплазма. Освен това не е правена и цветна снимка никога...

Маги, сега видях за дружката ти. Ако знаеш как те разбирам... Стискам палци!
*
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #966 -: Октомври 13, 2020, 10:53:55 am »
Дано късметът я намери там  <3
Дарк, много ми е драго да те видя отново  :bighug: :bighug: :bighug: Няма да затваряш табовете, нали си трябва и второ дете да се прави.
Много напосоки звучи това инвитро на твоята приятелка. Щом тези изследвания няма, които са направо базови, няма да питам за генетични. Преди инвитро на мен са ми искали:
- женските хормони
- щитовидни (ТСХ, ТАТ, МАТ ФТ4, ФТ3)
- обременяване с глюкоза за проверка за ИР
- цветна снимка
- хламидия, уреаплазма, микоплазма
- Витамин Б12
- Витамин Д3
- фолат
- след неуспехите: НК клетки, ембриотоксини
- сигурно има други неща, но помня ли вече.

 Дай й кураж да се включи, най-лесно е да пишеш във форуми, защото не те познават хората и можеш да си споделиш.
Аз до петък съм на противозачатъчни и чакам цикъл, за да започнем. Тъкмо се връщам от клиниката, ходихме за изследвания преди процедура (Дарк, серология, микробиология, цитонамазка, ТСХ, D3, B12). 400 лв изхвърчаха за минути. Бях забравила как хвърчат парите за АРТ. Сестрата ми каза, че имам течение и сигурно бактерии, ама през едното ми влезе и през другото излезе. Изобщо не ми пука вече, продължавам напред!
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #967 -: Октомври 13, 2020, 11:07:22 am »
И аз трябва да пусна уреаплазма, микоплазма, хламидия, веднага след като получа заповедта.
Някой случайно да знае кога ще заседава комисията този месец?
Тери, то не остана до началото - успех!
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #968 -: Октомври 13, 2020, 11:12:20 am »
Тери, и аз се радвам да те видя, но стискам палци да се местиш вече от тази тема <3 Дано тази процедура е успешна, от сърце ти го пожелавам, защото мина през много!

Относно приятелката ми, и аз съм с такова впечатление за подготовката. Все пак не съм медицинско лице и може пуснатите изследвания да са съвсем достатъчни. Но ми се иска да чуем и мнението на други, които са минали по този път. Ако отникъде не изскочи заекът, поне ще се знае, че всичко останало е наред и пак си е някакъв плюс. Да, много пари хвърчат за изследвания, но чакането и разбитите надежди струват много повече :'(
*
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #969 -: Октомври 13, 2020, 13:17:31 pm »
Dark, хем се радвам, че пишеш..хем не :/ Само да допълня, към написаното от Тери, че може би е по-добре - хламидия, уреаплазма, микоплазма да се пусне ПСР тест,защото при мен на обикновенна МБ нищо не излзаше и само на ПСР хванахме. След което няколко курса с АБ.
sisink@, да аз бая време я борих. Дори обсъждахме вкарване в болница с венозен АБ. На контрола на ДНК теста (забравих какъв беше май ПСР) и на теб и на партньора ли излиза или само на теб? Аз бях с нея и бая трудно я изтрепахме 4 курса или 3 (не помня) с АБ.
Относно MTHFR 677 мутAацията, доста съм изчела и никъде няма директна релация със но-шпато. Аз съм с нея и бая но-шпа съм изпила последните 2 години.
Маги, стискам палчета за твойта дружка. Тери, точно така! Право напред!
*
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #970 -: Октомври 13, 2020, 21:52:11 pm »
Тери ❤ Хайде момиче, късмет, стискам 4 палеца, все пак ти трябва да пуснеш следващата тема  :D
Маги, успех и на твоята приятелка  :crossfingers:
Аз също доведох тук Кокорчо и по същия начин, като теб, се вълнувам с нея и се моля за техния успех.
Аз чакам цикъл и ако всичко е наред, действаме за трансфер.
*
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #971 -: Октомври 13, 2020, 22:08:19 pm »
Оле, да <3 Още преди време ви казвах, че си мечтая да пусна тема, защото ще ми донесе късмет. Дойде и моето време!
Лейди, оредя бременната тема, ще си бременеем заедно.
Никога през живота си не съм била толкова сигурна в успеха, както се чувствам днес. Чакат ни хубави дни, Вярвам!

П*С* аз Уреаплазма с един курс антибиотик я трепах, а тя уж е упорита гад, ама нямах тази успеваемост с другите бактерии.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #972 -: Октомври 14, 2020, 01:11:28 am »
Лина :bighug: Да бях писала досега по хубав повод, да се зарадва човек, ама сега така... Все пак ми е приятно, чак ми се прииска да ви видя. Може някой ден да се уговорим за среща в София, тези които са тук, докато времето още става  :D Иначе ти благодаря за уточнението, вярно че имаше два начина за изследване, ще го имаме предвид.
 
Прикачвам изследванията, които са пускани досега в Щерев. Оказа се, че все пак са правили цветна снимка, при която са установени запушени тръби.

Имат още две замразени яйцеклетки и може би ще е добре преди следващия трансфер да се напускат повече изследвания, какво ще кажете? Но проблемът е, че щом сегашния лекар не ги е назначил, то няма да обърне внимание на резултатите. Четох по-назад мнение на Маги за д-р Владимиров и се чудя дали да не направят една консултация и с него...
*
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #973 -: Октомври 14, 2020, 08:30:42 am »
Dark, самите изследвания са си старичики и не знам дали са взети мерки, но ще ги коментирам.
Има изследване на глюкоза и инсулин, но не е трикратно обременяване и не дава достатъчно информация.
Витамин Д е мнооого ниско. Важно е за имплантацията, задължително трябва да се коригира.
Има златист стафилокок, не смятам, че е сериозен проблем, но е добре да се опита да се излекува от него, въпреки че май я влачи от две години. Като знам отношението на лекарите в България към бактериите се учудвам, че са й направили трансфер изобщо.
АМХ е ниско 0,46. Може коригиране на стойностите на Витамин Д да го вдигнат. Но АМХ говори за яйчкиков резерв и качествени яйцеклетки. Под 1 се води изчерпан яйчкиков резерв. С тази стойност не може да е минала по фонда, фонда финансира над 0,5. Не е моя работа да се бъркам, ама ако беше моя приятелка щях да насоча към Турция, така или иначе плаща процедури тук (ако плаща). Ние тук из Зачатие пием също като добавки Фертил ейд ФХ Про, на доста момичета помогна да забременеят. На мен ми вдигна АМХ от 3 на 5.

Като цяло, ако това са всичките б изследвания, за мен е неглижирани. И ФСХ и ЛХ изследвани, ама не са в един ден, за да се съпоставят стойностите им. Повечето изследвания са пълна кръвна картина, която сигурно й пускат преди процедури.
 Няма хормони на щитовидната жлеза, на хипофизата, Прогестерон, няма генетичните изследвания за тромбофилия, витамините не се следят добре, няма обременяване с глюкоза.
Това, че лекарят й и не ги е назначил не й пречи тя да си ги пусне и да мине на терапия. Тя си има ембриони (или яйцеклетки) , но може преди следващ трансфер да направи поне оптимални условия за бременност. Поне на един добър репродуктивен ендокринолог може да отиде, той ще пусне хормони, витамини и ще даде лекарства. Репродуктивния лекар няма след това как да оспори назначението. Всяка от нас ходи на ендокринолог и има лечения назначени от него.


Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #974 -: Октомври 14, 2020, 09:42:06 am »
Съгласна съмс Тери.На мен Владимиров ми даде списък с изследвания.Да скъпички са, но по-добре повечко, от колкото малко и накрая греда.

Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #975 -: Октомври 14, 2020, 10:19:19 am »
Благодаря ви, момичета! Малко се притеснявам да не й подейства демотивиращо всичко изчетено до тук, но ще трябва са съставим някакъв план - какви изследвания да се пуснат, кой лекар да следи резултатите, дали ще си остане в Щерев и бързичко да действаме, за да не губим повече време

Бактериите от микробиологията не са лекувани, което ми се стори доста странно...

Иначе имат още два замразени ембриона, не яйцеклетки, объркала съм се горе. По някакъв фонд са, но не съм запозната с детайли. В Турция май излиза много скъпо, но може да се обмисли и този вариант.

За ендокринолог, аз съм доволна от д-р Яначкова от Щерев.

Маги, при д-р Владимиров много ли се чака за ред? Примерно като в Надежда, където е почти невъзможно да се дореди човек
*
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #976 -: Октомври 14, 2020, 10:25:32 am »
Dark, тя си има ембриони, разбира се, трябва да си ги прибере, НО при оптимални условия. Ако я съмнява лекаря, в Щерев не е един лекар. Мишето, Слънцемое, Кукапетал, Чочолинка забременяха с инвитро в Щерев. Мисля, че др Тимева е много добър специалст там.
Откриването на "проблем" в изследванията дава надежда, че има какво да се барне, за да се стигне до успех. Смело напред на момичето и никакво отказване.
« Последна редакция: Октомври 14, 2020, 10:27:19 am от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #977 -: Октомври 14, 2020, 11:09:35 am »
Не, не се чака много за д-р Владимиров.Мисля че от днес за другата седмица дават часове.

Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #978 -: Октомври 14, 2020, 11:27:47 am »
Ще я караме още малко така, ще предавам аз какво е положението. Значи тя в момента е при доктор, за който има много добри отзиви и недоумявам защо не са й пуснати по-подробни изследвания. Тя също е разпитала разни познати и вижда, че е претупана откъм тази част.

Маги, мерси, това е много добре. Най-вероятно няма обаче да се насочат към него :( В Щерев са по някаква програма на Столична община, не съм сигурна каква точно

Засега мисли да говори на следващия преглед защо не са пуснати повече изследвания, но това ще е най-рано след месец и ми се струва, че не трябва да се губи повече време. Защото може да изникне проблем, който трябва да се реши, та и това ще отнеме време :(
*
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #979 -: Октомври 14, 2020, 12:18:22 pm »
Дарк, то така или иначе за витамините ще й трябва време, за да ги вдигне. Д-то е много нисък, и Б12 не е много добре. А и двата трябват много при бременност.

Тери и Лейди, чакаме ви с нетърпение в бременната. Тери, ти след като имаш такова страхотно предчуствие, значи няма как да няма успех.

26.09.2019