0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #780 -: Септември 09, 2020, 12:54:47 pm »
Яна, то не е ли рано да го слушат това сърчице. Нали 7-8 г.с. се ходи за сърце, то направо е изненадващо, че вече се чува, може да се развива все още. Нищо не разбирам по принцип, но се опитвам да намеря някакво позитивно обяснение и се надявам в 7-8 г.с. да се чува по-добре.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #781 -: Септември 09, 2020, 17:38:05 pm »
 И аз като Тери се зачудих,че в 6-та седмица се е чуло... ама съм си лаик в тая област ( не чета много какво що след положителен тест.... щот не съм  виждала такъв  :oops: ) Стискам всичките си палци за вас  yahoo_33

 Чакам си аз цикъла в края на седмицата та да видим ще подранили, ще закъснее ли.
Преди 2-3 дни доста ме понаболяваше в дясно ниско. Местеше се и централно ниско болката.И се подувах с газове притесних се да ням киста нещо, но нали бях на преглед в дясно нямах фоликули, а задържаният беше в ляво.
*
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #782 -: Септември 10, 2020, 11:04:21 am »
Хрис, много ти стискам палци!

*
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #783 -: Септември 10, 2020, 13:38:29 pm »
Маги, благодаря, добре съм  :D Все още не съм се виждала с Владимиров, отпуска е до края на септември (така ми каза моя приятелка, която ходи до кликиката). И май прегледа ще ми е след втория цикъл. Иначе все още се наместват хормоните и при мен, имам жестоко изпотяване по главата. След четене в нета заключих, че е от високо  ТСХ и си вдигнах дозата. Тези дни трябва да пускам. Може би до прегледа с Владимиров ще посетя и доц. Русев за консултация и се чудя дали да не пусна всички изследвания тогава. После се чудя дали да кажа на Владимиров, че съм била при Русев, дали имат добри взаимоотношения?
Хрис, ти сега чакаш цикъл и тръгваш за Турция, нали :D  :crossfingers: :crossfingers: Честит нов дом, желая ви в него да отглеждате дечицата си ❤
Тери, и аз имах такива парцали, но в началото на цикъла, най-вероятно си се доизчиствала. Какво каза доктор Даскалов, как мина прегледа?
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #784 -: Септември 10, 2020, 14:35:01 pm »
 Да, чакам цикъла и отиваме, че Октомври пак мислят КПП-та ( До колкото разбрахме от полицаи/патрулки стовари ли са вече контейнерите за КПП-тата :-( )
Въпреки, че вътрешният министър в интервю по ТВ-то каза, че  е фалшива информация...

 Благодаря за пожеланията :-) На 15 Септ. живот и здраве ще минаваме при нотариуса.Цял ден се ровя в сайтове за кухни и бани  :oops:
*
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #785 -: Септември 10, 2020, 14:37:17 pm »
Хрис, айде дано да закъснее, че да може да си оправите нещата с къщата и по-спокойно да пътуваш. Въпреки, че ти там в началото си само за един ден. И аз само обзавеждания гледам и си мечтая. А относно КПП-тата, според едно момче уж с "вътрешна информация" били купули още лятото кабинки за КППтата

Лейди, аз като "забременях" много започнах да се потя отзад на главата. Четох, и аз че такова потене се свързва с повишаване на ТСХ. Оттогава все още се потя така, но намалява вече. Така че ми се струва, че може и да не е толкова проблем с ТСХ, Не бих си вдигнала дозата без да съм го изследвала. Иначе няма как да не кажеш на  Владмиров, че си била при Русев, защото Русев все ще ти изпише някакви лекарства. Все ще намери за какво да се хване. По-скор се изследвай и си покажи на др Владимиров, няма за кога да започваш лечения при Русев няма и 1 месец преди трансфер

Аз бях вчера при др Даскалов. Основно заради високото АМХ, то парцалите е ясно, че няма как да се обяснят. При предишните ми кървенета всичко изследвахме. Мое лично мнение, че при мен проблема с кървенето е от нисък Естроген във втора фаза на цикъл. По време на трансфери ме поддържат с Прогестерон и Естроген и не кървя. А в месеците с кървене сме изследвали всички хормони, освен ФСХ, ЛХ, Естроген във втора фаза. Затаво за мен логично е да е Естроген. Ще проверя този месец.
Иначе докторът ме прегледа, всичко е наред, нямам кисти. Имам си нормалното количество антрални фоликули за мен - много (чукам на дърво),  "диагнозата" ми е "млада си". Та каквво по-хубаво при планове за бебе. Но разбира се докторът ме посъветва да не взимам дори добавки без знанието на лекарката си, просто защото  "една жена в Зачатие каза", та дори и да са 5 жени в Зачатие.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #786 -: Септември 10, 2020, 16:55:50 pm »
Тери, специално ти и чай не трябва да пиеш, ме не знаеш на  къде ще те удари. 🙂

Успех  на всички!
*
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #787 -: Септември 10, 2020, 17:27:16 pm »
Тери, а говорихте ли, кога ще стартирате, от следващия цикъл ли? А аз нямам представа какво да изследвам. Мислих, че Русев ще ми назначи. Нито съм пускала генетични, нито имунология. Все още продължавам да се чудя по този въпрос, през първата бременност не съм имала никакви проблеми, което от своя страна ме навежда на мисълта, че няма да имам проблем с генетичните. Егати сложната материя е всичко това. Иначе ТСХ ми е най-малкия проблем (за сега  :D). От както си вдигнах дозата потенето почти изчезна. Иначе през половин час главата ми беше мокра и ми се стичаха вадички. Погледни си и ти ТСХ, Тери.
*
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #788 -: Септември 11, 2020, 10:24:35 am »
Лейди, и моята първа бременност се развиваше на едно розово облаче, ма виж ме сега.
Реално погледнато генетиците твърдят, че мутациите ми са толкова опасни заради теглото ми, но аз всички бременности съм започвала с еднакво тегло. Май само третата бях малко по-тежка.
Та за мен единствената разлика между първата и следващите са годините. Тук не намесвам качеството на яйцеклетките, защото проблема според лекарите е тромбофилията.

26.09.2019
*
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #789 -: Септември 11, 2020, 10:30:44 am »
Яна, какво имаш предвид за теглото ти? Че си слаба ли, поне така ми се виждаш на снимките, не знаех, че влияе. Спира ли кървенето, кога си пак на преглед?
Лейди, има логика да си пуснеш изследвания, Маги имаше придобита тромбофилия (не знам разликата, но знам, че се развива с годините). Аз мисля, че ти пусна генетични точно преди трансфер или се лъжа? 
Аз мисля, че този месец ще ми пратят заповедта, но може и да е октомври, вече се събира комисията само веднъж в месеца. Най-рано края на октомври стимулация. А за трансфер се надявам за януари, ама то нали знаете, че никога нищо не се знае. Просто знам, че искам да чакаме ембрионите до 5ти ден, ако оцелеят, супер, ако не, това ни бил късмета. И няма да правя свеж трансфер. Бързането никога не ме е довело до нещо добро.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #790 -: Септември 11, 2020, 10:36:39 am »
Тери, да вземеш да идеш да те видят за очила ли  :lol: 82 кила съм си, демек са много и товарят върху риска на генетичната тромбофилия. Иначе и аз имам придобита.
Зацапва по малко, ама то май е нормално с тоя хематом.

Четох доста тия дни и намерих едно американско проучване, в което казват че шанса за нормално развитие на бременността при нисък пулс и ембрион който си отговаря на седмицата се увеличава с 78%, така че имам мъничка надежда. В понеделник успях да запиша час.

26.09.2019
*
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #791 -: Септември 11, 2020, 10:44:51 am »
Аз точно онзи ден попаднах на статия на др Даскалова и наистина пишеше, че 6 г.с започва да тупка сърцето с честота доста по-силна от тази на възрастните, така че нашите лаишки предположения не се били основателни. НО и аз вярвам, че има шанс. Може да си навакса, може пък да продължи да се развива. Докато има тупкащо сърце, има развиваща се бременност. А тези 82 кг изобщо не ти личат  8O 8O 8O къде ги скри.
И като говорим за килограми... Аз определено не качвам кг, но след като от 21 юли не съм тренирала нищо губя мускулна маса и реално на кантара изглежда сякаш свалям, а аз трупам сланина. Понатрупах, не е като да не съм. Ама и един целулит. Но ям доста повече месо от обикновено. Почти всеки ден някоя наденица, кебапче, риба. Някой ден децата ми само да ми кажат, че не обичат нещо и няма да го ядат.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #792 -: Септември 11, 2020, 14:16:03 pm »
Аз имам генетична тромбофилия, т.е. предразположена съм. Първата ми бременност на 22 г. я изкарах на крак. Мога да кажа, че не съм имала проблеми и бебето се роди на термин, нормално тегло. Неуспешната ми втора бременност на 35 г. приписват на тромбофилията - плацентата е била калцифицирана и накрая не е достигала кръв, но пък до последно плодът си отговаряше на седмицата. Все пак сигурно не е 100% сигурно каква е точната причина за спиране на сърдечна дейност в 26 г.с. Всъщност не е от сърцето, защото предполагам, че става внезапно (може би), а резултатът от аутопсията е, че се е задушил плода (т.е. не е достигал кислород с кръвта и се е опитало да диша).
Та исках да кажа, че независимо, че жената може да има безпроблемна първа бременност млада, това не изключва да има генетични проблеми, които започват да се проявяват с напредване на възрастта.
На новодомците, Хрис и Тери, пожелавам много приятно обзавеждане на дома и после пълна къща с деца :)
А какво стана с Робин? Доколкото помня днес ѝ беше денят за теста.
На мен ми остават 2-3 дни общо-взето да си направя тест... и резултатът ще си покаже...
*
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #793 -: Септември 11, 2020, 15:06:30 pm »
Здравейте, да Грейси днес ми е датата за тест и абсолютно неочаквано и невероятно за мен тестът е положителен! Четвърта инсеминация без стимулация и таймиране с Овитрел и видях 2 черти сутринта за първи път 😱 Днес ми е 14 ден от процедурата. Ние пак сме в чужбина (Чехия), но намерихме лаборатория и си пуснах кръвен - 207,2 е резултатът!Как ви се струва? Лошото е, че в неделя няма да мога да повторя теста, уикенда не работят лаборатории тук. Ще летим понеделник обратно и ще мога да пусна друг тест вторник в БГ.
*
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #794 -: Септември 11, 2020, 15:35:55 pm »
Браво, Робин. Не е проблем, че ще е вторник. Има си калкулатор и ще видиш как се увеличава ЧХГ.
*
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #795 -: Септември 11, 2020, 15:43:42 pm »
Браво, Робин! Честито! Супер новина!
Аз нямам надежди. Да, надявам се, но като знам как ще се разочаровам пак. Опитвам се да се настроя за поредния неуспех, но предполагам, че няма да успея да се настроя.
*
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #796 -: Септември 11, 2020, 16:01:27 pm »
Робин  :band:  Браво, чудесен резултат  :bighug: Много добра новина! Пожелавам ти да се удвоява и утроява  :lol: Имаш ли вече някой симптом или още не? Прегръщам те!
Тери, преди миналия трансфер пуснах тромбифилия пакет и метилираните форми на витамините Б. Не знам дали това са генетични или имунологични, нищо не разбирам. Но, каквото ми кажат, ще го пусна. Между другото благородно ти завиждам, че не качваш :) Ей сега отскочихме пак до морето за 4 дни и аз нападнах едни понички, като невидяла. Резултата е плюс 1 кг за 3 дни и половина  :wink: А относно трансфера, виж че правилно усещаш нещата, не бързай. Каквото кажат докторите, това прави, знам че си много изпълнителна.
Грейси, те нещата стават, точно когато най-малко очакваш  :D Успех!
Яничка, за понеделник  :crossfingers: Всичко ще е наред!
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #797 -: Септември 11, 2020, 16:13:59 pm »
Страхотна новина, Робин! Стискам палци за теста във вторник.
Успех и на теб, Грейси.
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #798 -: Септември 11, 2020, 16:59:17 pm »
Robin, честито! Страхотна новина :-)
Gracy, чудесата се случват когато най-малко ги очакваме.
yanicka, палците не съм ги пускала за вас!
 :bighug:

Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #799 -: Септември 11, 2020, 17:25:18 pm »
Робин, страхотна новина! Много, много се радвам! Успех до финал!