0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #80 -: Януари 02, 2020, 18:48:48 pm »
Ето защо аз имам проблем, заради въглехидратите  :lol: Нямам воля и това е. Победих цигарите и вече даже не ми се пуши, но пустите забранени храни...
Кукапетел, как си?  :D
« Последна редакция: Януари 02, 2020, 18:50:24 pm от Lady01 »
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #81 -: Януари 02, 2020, 20:14:59 pm »
Павла, на Глюкофаж 750 мг съм веднъж дневно, вечер. Абсолютно никакви проблеми със стомаха нямам с него, а даже и не се сещам по време на вечеря, а обикновено преди да си легна, т.е. 2-3 часа след ядене. Спира ли се това при бременност? Не помня какво ми каза ендокринолога...

Лина, аз О я следя всеки месец от над 2 години, знам я кога е. Обикновено е между 18-23 ден на Ц, рядко 16-17 ден . Тоя месец се надявам след добавките да е нещо като 14-16 ден, ама да видим. Луда съм станала с тези тестове, забогатя фирмата производител от мен 😄
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #82 -: Януари 02, 2020, 20:24:51 pm »
Аз ги пия винаги след вечеря.
Аз не съм спирала. Даже има изследвания, че метформин по пречи на бременност намалява риска от аборт. Особено при ПКЯ. Със Симеон спрях средата на 2ри триместър. Сега ги спрях за изследвания. Пак имам гестационен диабет. Започнах ги отново, защото вече месец чакам да ми се обадят ендокринолозите, а те се загубиха съвсем. Поне да правя нещо, различно от диета. 
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #83 -: Януари 02, 2020, 20:25:59 pm »
За много години, момичета! Дано 2020 година ни донесе така чаканите и мечтани бебчета! Бъдете здрави!
Лейди, много благодаря за топлите думи и аз се моля за вас! ❤️ На мен ми е трудно също с въглехидратите, но се опитвам да ги намаля.
Хрис, знам, че не трябва да се прави секс след пункция, съществувала опасност и от усукване на яйчниците. При мен след хиперстимулацията се наложи по-дълго време да не правим. Ти си чувстваш тялото най-добре и ще усетиш нещата.
Иначе аз съм много добре, все едно не съм правила трансфер, много различно от първия ни опит. Днес се пада имплантацията, дано е успешна. 😊 Симптоми няма.
Хелиантус, стискам палци за оцелване на овулацията и една прекрасна яйцеклетка, да ти донесе сладко пухкаво бебче!  :goodluck:
Успех на всички!
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #84 -: Януари 02, 2020, 20:27:22 pm »
Хелиантус, на мен ми спряха метфогамата около 13 или малко след това седмица. Но питай все пак- аз винаги ще питам- по сто пъти ако трябва или пиши на др. Мели. А, щом си я знаеш - това добре. Наблегни на меса( добре изпечени) и зеленчуци. Не че днес и аз не съм само на въглехидрати, но има и такива дни.
Кукапетал, радвам се че се включи! Стискам палцииии!
« Последна редакция: Януари 02, 2020, 20:29:13 pm от Lina88 »
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #85 -: Януари 02, 2020, 20:45:03 pm »
Лина, мъка ми е с тия въглехидрати, хич не успявам да ги намаля, особено сега покрай празниците... , срамота. Аз не ям месо от 13 години, от 3 години ям риба де, ама вече ми е писнала и не мога да я гледам...от както си открих ИР и все си мисля дали няма да е добре да започна да ям месо, че иначе си живея на голям процент въглехидрати, но само като представя да хапна месо и 🤢 , а трябва да се свалят килограми...не знам, много се ядосвам на себе си.

Дано Кукапетъл, за теб яко стискам палците!

Благодаря , Павла, не бях попадала на подобна информация за метформина.
« Последна редакция: Януари 02, 2020, 20:49:24 pm от HELIANTHUS »
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #86 -: Януари 02, 2020, 21:17:08 pm »
Яжте яйца, млечни, салати щом има вегетарианци. Боб, леща, грах. Соя и подобни е хубаво да се избягват. Риба ...

Кукапел, силно стиснати палци.
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #87 -: Януари 02, 2020, 21:24:29 pm »
Кукапетел, радвам се, че се чувстваш добре. Палците са стиснати!
Доктор Мели ми отговори. Всичко е наред с хормоните, според състоянието ми  :D  Жива и здрава да бъде, толкова много помага на всички ни.
В група във Фейса ми обясниха, както и ендокриноложката ми, че Глюкофажа/Метформина не действали както трябва, ако се приемат след хранене. Ако искате проверете, консултирайте се с доктор. Нямам представа дали е вярно, но от тогава промених приема, както ви казах по-рано днес.
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #88 -: Януари 02, 2020, 21:41:23 pm »
По описание е по време или сред храна. Целта е да се избегнат страничните ефекти.
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #89 -: Януари 03, 2020, 09:57:48 am »
Здравейте момичета, ЧНГ на всички. Забелязвам оживление и положително настроение, а това ми се струва супер. Аз искам да се включа отново с въпрос - задължително ли се пият лекарства след трансфер? Пътят до пункция го знам, идея нямам кое лекарство за какво е, но поне съм го минавала и нямам въпроси по него. Интересно ми е след това какви са подготовките, задължително ли се приемат лекарства и т.н.
Ще ви върна малко назад в темата - имаше въпроси за документи за ЦАР. Задължително условие е да се кандидатства с вече избрана клиника, която има сключен договор за финансиране с центъра. Всички клиники ги има в сайта им. Въпросната клиника изготвя становища, по-скоро избраният от вас лекар. При нас май бяха две становища - гинеколог и андролог. Изследванията бяха 2 спермограми с разлика 31-2 дни между тях в две независими лаборатории и АМХ за мен. Това приложихме само, а всичко останало го има в сайта им и е предимно декларации. Така или иначе и станалите документи ни ги дадоха от клиниката. От нас се искаха само изследванията и копия на личните карти, след което ги предадохме на гишето, а след 2 дни ни се обадиха, че са готови за внасяне. Не съм сигурна, но май имаше и някаква такса.
Е, при мен за почва голямото чакане. Понеделник блокаж и чакам цикъл, после чакам стимулация, а после чакам +... Дано накрая чакам 9 месеца, а не пореден цикъл. Стиснати палци за всички ♥
« Последна редакция: Януари 03, 2020, 10:00:35 am от Лято »

*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #90 -: Януари 03, 2020, 10:40:57 am »
Привет на всички!Дано новата година донесе дъжд от положителни тестове!Много ви стискам палци момичета.

Тери, думи нямам.Искам да знам какво ще кажат в Турция!

Лина, прегръщам те душа!

Лято, след трансфер се пие естроферм, слага се или се пие прогестеронов препарат от реда на утрогестана/кринон гел, според практиката на доктора.В някои клиники дават много лекарства в други малко.Аз бях на кринон гел само и фраксипарин.Реално половината лекарства дето ги изписват, извън изброените горе, лично за мен са за подсигуряване на лекаря и пациента да си мисли, че е много важен и при него има нещо извънредно изписано.За мен са безмислени.

*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #91 -: Януари 03, 2020, 11:07:31 am »
Лято,аз на свежия трансфер пих естрофем и слагах Кринон,на ЗЕТ само Кринон.Така е решил моя лекар,той по начало не обича блъскане с лекарства .
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #92 -: Януари 03, 2020, 11:33:37 am »
За разлика от другите мен ме наблъскаха с доста лекарства, кринон гел, дуфастон 2х1, медрол, фолиева киселина, но-шпа за 5 дена, акард по 2 таблетки и фраксипарин за тромбофилията ми.
Приемам вит. Д и Б12 на своя глава, дано не е проблем. Единствено но-шпа не пих, защото нямам болки.
Благодаря на всички за стиснатите палци! 😘😘😘
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #93 -: Януари 03, 2020, 12:04:41 pm »
Реално само медрол имаш. Фолиева е задължително, вит не пречат, прогестерон е задълнително, но шпа при нужда, а другите са за конкретен проблем.
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #94 -: Януари 03, 2020, 13:20:11 pm »
Маги и аз те гушкам! <3 Аз пуснах стерилна урина въпреки , че имам голямо подобрение от боровинката. Май е трябвало обикновенна да пусна ама , квото това. Чакам я понеделник да излезне.
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #95 -: Януари 03, 2020, 13:40:54 pm »
 Бррр, голям студ в тази Варна :D
Седя си на топло в къщи и не смея да се покажа навън. Корема ми спихна още на следващият ден след пункцията и се чувствам добре ( затова ви питах за секса :oops: не сме правили де  ) Само при пишкане имам едно чувство като на тежест и че не ми се е изпразнил мехура. Обаче тея гърди ме съсипаха... така не са ме болели и в младите ми години направо не мога сутиен да сложа. Така ли ще са до МЦ 8O ?
 Лина стискам палци да е чиста.
 Тери ще пишеш ли до Турция? Ако искаш пиши директно на доктора ( на английски), ако те притесняват координаторките. Тази с която аз поддържам връзка май е в отпуск.
« Последна редакция: Януари 03, 2020, 14:48:58 pm от Hris_80 »
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #96 -: Януари 03, 2020, 14:09:13 pm »
Варна си е ветрилник, да. Дано са добър знак гърдите, Хрис :) Да, по-добре се въздържете.  Ами какво да ти кажа, нищо не очаквам- малко съм притръпнала вече от всичко. Мале, в Токуда с такава усмивка ме посрещнаха- викат ми охо, каква история. Тея хора не се ли усещат,че може да афектират някой...
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #97 -: Януари 03, 2020, 14:55:31 pm »
Лина, буквално ли ти казаха: "каква история" или ти си го разчела така, че много нетактично звучи. Правилно си пуснала стерилна, на нея се вижда каква бактерия има и има ли. При обикновената вече е разредена.
Хелиантус, не знаех, че и ти не ядеш месо. На нисковъглехидратна без месо е зор. Аз ще се опитам. Въпреки, че си хапвам лимецов хляб по две филийки на ден.
Преди време Мишето ми беше пращала този сайт с нисковъглехидратни рецепти, които тогава не започнах, но сега мисля да черпя идеи от тях. Поне до следващата стимулация.
https://healthywithdeni.com/

Хрис, относно гърдите. По стените пред кабинета на д-р Петрова има снимки на бебета с надпис: "Благодарим Ви, д-р Петрова". Моят Мишо след стимулацията се базикаше, че ще ми снима гърдите, ще ги сложи в рамка и ще сложи надпис: "Благодаря Ви, д-р Петрова". Щяло да помогне и за спермограмите :D
На теб сега в Турция дадоха ли ти някакво предположение защо с донорска не се е получило. Чета, че при няколко неуспеха Карликая пускал имунология. Но може би при няколко неуспеха при тях. Ще ти правят ли ПИД на ембрионите? При жени с ИЯР така като чета винаги Карликая искал ПИД (или поне 2017, още съм там в четенето).

Аз вчера писах имейл на д-р Карликая да го попитам дали би се заел със случай като моя, да не ходя до там само за разходката. Ако не ми отговори до няколко дни, директно ще запазвам час чрез Турмед. Точицата е ползвала Турмед, за да я насочват какво да прави. Реално пациента не е обвързан с тях изобщо, на тях клиниката им плаща.

Да кажа и моите лекарства при стимулации какви бях. Всичко беше презастраховане, аз нямам открит проблем все още. След ЗЕТ бях на 3х1 Естрофен, 3х2 Дуфастон, 1 кринон гел, 1 фраксипарин и 1 аспирин през ден. По рецепта ми беше изписан 3х3 Утрогестан вагинално, но аз ходих на работа и исках да ми го сменят. Според мен и от Естрофем нямах нужда, защото овулирах сама и имах лигавица 11мм 5 дена преди трансфер, смятам, че и Прогестеронът не е задължителен, защото овулирах сама, тогава все още нямах проблеми с хормоните и си имах нормален прогестерон. От Фраксипарин нямах нужда, защото нямам мутация. По мое мнение на ЕЦ няма смисъл от лекарства, може Прогестерон, но не е задължителен.

Редакция: в бг-мама веднага се намериха хора, които да ме поучават. Направо ще ви копирам: "Здравей!Ти добре си се ориентирала при тези мошеници Бахчеджито но да знаеш че там изобщо не е панацея и не си мисли изобщо че са много велики и добри .Да има успяли много ясно на хилядите други неуспяли .Важното да сме в играта .Изобщо клиниката не това което се предсставя от някой който пишат небивалици и са поставени лица да ги пишат .Много много повече са неуспялите от успялите !Дано ти си от успялите !"
Е тъй де, разбирам, че е огорчена от нейния опит, но няма никаква обосновка, само притеснява хората, които тръгват да правят опит
« Последна редакция: Януари 03, 2020, 15:29:43 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #98 -: Януари 03, 2020, 15:30:06 pm »
Тери, при успеваемост на АРТ около 30% е нормално да има повече неуспехи. Какво се връзваш?!

За мен прогестеронът е задължителен при АРТ. Само би помогнал. Дали има О или не, не мисля, че е толкова значение. При инсеминации пак има прогестерон.

Хрис, не се притеснявай. Сега като забременееш и още по-рядко ще е сексът. Аз няма да казвам, че от декември 2017 до сега съм почти само бременна. Мъжът ми чак взе да се оплаква. Даже се пошегува, че този път е станало прекалено бързо и нямало време да се отдадем на секс :)
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #99 -: Януари 03, 2020, 15:36:12 pm »
Тери,те в бг мама са много нервни,съдейки по този пост и неграмотни.Пиши си на Турмед и хич да не ти дреме,успЯли и неуспЯли има навсякъде.
Ние пък си правим секс,не колкото преди,ама колкото напредваме,толкова по-често.Явно първоначалния страх е минал😁