0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #40 -: Януари 01, 2020, 14:17:51 pm »
Лейди, и на мен като ми се появи първото зацапване (явно от ПКЯ) и бях  8O след това даже и цикъла закъсня и вече колички избирах на ум. Съжалявам, че си се разочаровала. Успех ти пожелавам, дано те изберат. Въпреки, че теб ще те одобрят и от ЦАР. Точица и Танчето печелиха инвитро процедури. Явно е възможно, дано ти е на късмет.

И аз мисля да пием Фертил с Мишо. Като пиша на Багчеджи и ми дадат час започваме и двамата с Фертил. Вероятно от отключената ПКЯ все ще ми се отрази на качеството на Я, така че ще пия и аз. Даже се чудя дали не е редно отново да си пусна ИР. Не ми се ще, че е малко като: "Дай да не се дебнем, че ще се хванем", а аз живея на въглехидрати.

Как празнувахте, момичета? Ние бяхме у едни приятели на гости, но коментирахме, че поне в Пловдив тази година нито украса от общината има, нито хората са си украсили. Гърмежите бяха само 20 мин в 12 часа. Или нямаха тази година хората пари, за пиратки и фойерверки, или имаха повече пари и са на Банско.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #41 -: Януари 01, 2020, 19:31:19 pm »
Oooo Тери, в София украсата е под всякаква критика. Увили около дървета и лампи бели лампички и мислят, че е достатъчно. Аз поне вкъщи съм се раздала и даже в банята имам украса още от началото на ноември  :lol:
Започвайте го и вие Фертила. Иначе само аз го пия, а той е на Спимен и Ортамол. Утре сутринта ще отида да пусна хормони. Чудя се кои да бъдат, реших ТСХ, пролактин, АМХ, фсх и лх. Нещо друго необходимо ли е според вас? За да кандидатстваме трябва да изпратя някакви изследвания, освен спермограмата и епикризата за ендометриозата.
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #42 -: Януари 01, 2020, 19:41:11 pm »
Утре 3-5 ден на цикъл ли ти е? ЛХ, ФСХ се изследват тогава. Аз с тях пускам винаги и Естрадиол. Иначе в тези дни на цикъла се пуска и Инхибин Б също за оценка на яйчников резерв, но май доста рядко жените го пускат и лекар не ми го е искал досега.
А за щитовидната пускам: ТСХ, ТАТ, МАТ.
Иначе за ЦАР мисля, че ще ти трябват по-скоро епикризите от 4те инсеминации и АМХ. Може да се лъжа, но спермограма май се праща за  мъжки фактор. Но може да се лъжа.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #43 -: Януари 01, 2020, 20:12:54 pm »
 Мои близки кандидатстваха с мъжки фактор. Освен спермограма от клиниката в която са, им искаха и от друга клиника ( за контрола), та кандидатстваха с две спермограми.
 
:oops: аз след пункцията сега не трябва да правя секс нали?
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #44 -: Януари 01, 2020, 20:17:58 pm »
Хрисче,що да не правиш секс?Можеш всичко вече.
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #45 -: Януари 01, 2020, 20:32:38 pm »
Защото го пише в листовката която ми дадоха. Не съм питала в клиниката... тогава не ми беше до това и не се сетих  :lol: :oops:
Потърсих инфо в нета и пише, че секс може след следващ цикъл. Имало опасност от инфекции след пункцията.
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #46 -: Януари 01, 2020, 20:54:58 pm »
Еххх, Teri, тази еколи се оказа доста упорита, а огносно вагиналните таблетки, аз съм ползвала Силвержин, добри са.

Lady, познато чувство на разочарование. И аз като теб като наближи празник или рожден ден на мъжа ми си казвам ето сега ще го зарадвам за рождения ден, но увии... Преди две години когато майка ми имаше рожден ден цикъла ми закъсняваше,а ние винаги се събираме семейството заедно за рождения ден. И си представях как на вфъх рождения ден ще и съобщим хубавата новина  и ще и бъде като подарък. Един ден преди рождения и ден, ми дойде. Изпаднах в дупка, само ревях, изобщо не ми се събираше даже със семейството за празника,нооо нямаше как. Когато се събрахме вечерта всички на масата, заедно с брат ми, жана му, племеницата ми.... снаха ми и брат ми съобщиха, че ще става отново баба, бременна е. Този миг никога няма да го забравя, не успах да се въздаржа и се разплаках, казах им че е от вълнение. Не че не се радвам за рях, напротив много даже, просто в такъв момент си казваш "Боже защо при мен не се случва"
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #47 -: Януари 01, 2020, 21:13:49 pm »
Hris, аз бих изчакала цикъл. Все пак яйчниците са ти надупчени, дай им малко време да се възстановят. Аз бях с доста фоликула и яйчниците ми бяха с по 8см диаметър, само мъжът ми да ме ръчка ми е липсвало. Аз вече започнах да чета из темата за Турция. Малко ме притесни тази комуникация с тези координаторки и това, че те ти предписват назначенията. На някаква жена й объркали тригер инжекцията и на пункцията нямало никой. На друга й объркали деня за пункция. Ще трябва да се отварят очите и ушите на 4. Другото, което малко ме притесни е, че при др Карликая не се пускали хормони по време на стимулцията. Как разбират тогава кога е време за Цитротид например, по размер на фоликулите ли?

Мц, познато. Това си мечтая най-много, да кажа на майка ми и баща ми, че ще стават баба и дядо. Веднъж се бях обезпокоила, че брат ми ще го направи първи. Почувствах се като чудовище, още се чувствам като такова. Пълен егоист. Та това не е състезание, както като бяхме едно време малки. Трябва първо да си желаем най-доброто. Оттогава си наложих да не приемам толкова зле, чуждите добри новини и да се радвам за хората. Както те ми желаят с цялото си сърце да съм щастлива, така аз се опитвам да се радвам за тях с цялото си сърце. Но ми трябваше да се почувствам като чудовище, за да успея да го направя. И тази вина ще ме държи още дълго време.

За мъжки фактор се дават две спермограми от две клиники направени най-малко през месец, като последната е направена най-много преди година. Но Лейди мисля, ще кандидатства с 4те неуспешни инсеминации и там документите трябва да ги вземе от клиниката. Аз като си избрах клиника и директно отидох там и те ми подготвиха документите и ги изпратиха към фонда.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #48 -: Януари 01, 2020, 21:21:20 pm »
Да, Тери, утре ми е трети ден. Ще ги пусна и ще пращам документите. Дано излязат в четвъртък още, защото нямам търпение. Аз до сега не съм пускала АМХ и се вълнувам от резултата, само той ме притеснява. Всичко друго мисля, че е поправимо.
Няма да кандидатстваме в ЦАР, имаме само 2 инсета. Нали все чакаме по-качествен фоликул и все отлагаме. Дано сега с Фертила да стане. Сега ще кандидатстваме в клиника София за едно инвитро. Ето линк към инициативата: https://ivf.bg/novini/306-2019-12-12-07-10-09
МЦ, толкова добре те разбирам, мисля че при всички ни е така. Аз също около всеки празник се надявам да зарадвам половинката с такъв подарък. Даже вчера като ми дойде, ревнах, сдухах се и млъкнах. Не че той е виновен, но и на него явно му се е насъбрало и доста се надяваше този месец. Каза ми на висок тон да престана, каквото било, не съм можела да го променя и че може да е писано да нямаме  дете  8O 8O 8O 8O Беше разстроен, а и е по-импулсивен и не си мери приказките, но ме заболя.
Хрис, не мога да те посъветвам нищо. Нека другите с по-голям стаж кажат  :lol:
« Последна редакция: Януари 01, 2020, 21:22:59 pm от Lady01 »
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #49 -: Януари 01, 2020, 21:27:16 pm »
Лейди, по-скоро се чувстват безсилни да помогнат на нас. Мисля, че мъжете ни (които ни обичат) страдат от това, че нищо не могат да направят за нас. Да четат, ама като няма да приемем мнението им и ще направим, каквото чувстваме. Та само дават материал в чашка, карат ни на лекар и се надяват да си върнат жената, която са имали преди да чуе думата "стерилитет". И не могат да разберат защо е толкова важно за нас, да стане този месец, не можем да чакаме. Но на това му се казва майчински инстинкт. Вчера си играх с кръщелника и той в знак на любов ми облиза ръката, легна в мен, държеше ме с пухкавите си пръстчета и така ми натискаше струните на майчиния инстинкт.
Иначе не знам ще са ти готови ли резултатите. В Пловдив лабораториите изследват АМХ в определен ден и отнема една седмица, за да излезе резултата.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #50 -: Януари 01, 2020, 21:41:34 pm »
Тери,и на мен не са ми пускали хормони преди цетротида,само по ехографа работи доктора.
Лейди,не се сдухвай,това е голяма грешка.Радвайте се на това което имате,вие сте тръгнали по пътя,ще стане.
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #51 -: Януари 01, 2020, 21:49:12 pm »
И аз така мисля. Имам дни на сдухване, но това да имаш човек, който може да каже "Може да не ни е писано да имаме дете" и да е с теб през това е толкова ценно и е такова щастие. Господ ме е срещнал с Мишо, дали ще му родя дете или ще отгледаме осиновено дете, важното е да го правим заедно. Накрая все ще сме на коледна фотосесия :D
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #52 -: Януари 01, 2020, 22:53:59 pm »
Ами прави сте, наистина е хубаво, че сме заедно въпреки всичко. Ето колко е важно да видиш нещата от друг ъгъл. Благодаря ви ❤
А изследванията, когато излязат. До 21.01 имам време да ги изпратя.
Тери, ще има коледна фотосесия, естествено  :D и много други ...
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #53 -: Януари 02, 2020, 10:36:47 am »
Честита нова година и честита нова темичка. Да сте живи и здрави всички, нека 2020 да е вашата година, да ви донесе много поводи за радост и една по една всички да се преместите в бременната тема
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #54 -: Януари 02, 2020, 14:12:15 pm »
Пожелавам си никога да не забравяме, че светът е прекрасен, че едни непознати хора за теб са били винаги там през една клавиатура разстояние.
Тери, както съм казвала - благодаря ви, че ви има. Толкова сме далеч една от друга, в същото време толкова близко! На всички, тук, ви желая скоро да напускате тази тема и да се връщате само да ръсите с прашец! Тази Лина, към която се бях насочила се оказа, че няма база в София, та отпада. Там имаха доста добър пакет за плазмите + антибиограма. Май само в Надежда го предлагат като опция и колкото и да не ми се иска ще ползвам лабораторията. Аз от тази сутрин цъфнах с цистит. Нали вчера имах течение ( 2 дни след като спрях АБ), и днес едно парене болки, уриниране през 2 минути- едвам стигнах до офиса. Взех си сиропа Уро-3, с червена боровинка, прополис, Д-маноза та малко ме поотпусна.  Взех и Феми Флора пробиотик и си се отчайвам, защото не виждам оправия. Малко ми е неудобно, точно на теб да го казвам, но да си се оплача, тук, защото другаде разбиране не получавам. А за Турция, предполагам ще ги питаш тези консултати, сигурно има повече следене, щом не пускат хормони. 8O Наистина странно. Данеби да са пропуснали да опоменат?
Джули, Танче, Павла и всички бременеещи- благодаря, че посещавате темата и давате кураж. Не мисля, че ми е място да чета в другата тема, но се вълнувам за вас и се моля, всичко да е наред.
Hris, аз правя всичко,което ми е дадено по листовки, но пък ти си преценяш как се усещаш. Аз съм много притеснителна, и си спазвам всичко, дори и да прекалявам.
« Последна редакция: Януари 02, 2020, 14:15:19 pm от Lina88 »
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #55 -: Януари 02, 2020, 15:04:25 pm »
Лина, да не лепна някоя бактерия след приема на антибиотик? Така те разбирам просто... Пий задължително по 2 л вода , за да я изкараш. Колкото повече вода, толкова по силна е струята и изкарва и бактериите, които са се захванали по стените. Вземи си разтворим Витамин Ц по 1000мг. Пий по един на ден (уролог ми го беше предписал). Витамин Ц бутало ПХ на урината. Също ми беше предписано от уролог вечер Феминела Урофорте за 1 месец. Ето в тази тема има какви ли не бабини девитини. Все сме жени, които са се хванали за главата от бактерии https://www.bg-mamma.com/?topic=1155474.msg39928395#msg39928395

Една жена беше пила, че ударно си беше стопирала цистита с тази рецептаЍ
Това, което и пих беше:
- 1с.л.оцет + 1с.л.мед +2-3 капки йодна тинктура
- 2 Цистостоп рапид
- 2 вит. С от по 600 мг
- 1 ч. л. сребърна вода
- Сарсапарилата 200СН
- Д маноза 1 или 2 капсули от 500 мг
- една шепа дръжки от череши + една щипка царевично коса в около 500 мл вода, повря 5 мин, прецедих и го изпих пострпенно
- много вода
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #56 -: Януари 02, 2020, 15:33:21 pm »
Леле, всичко това ври  8O Аз си предстаеях, че се приема, а ссмо дръжките с косата се варят. Странно.
Лина, дано се съвземеш, че като знам, колко е неприятно  :bighug:
Излязоха ми резултатите. Нали знаете, че ми е тъмна Индия  :D всичко е в референтни, но моля за коментар просветените  :D
P.s. Тери, само тези пуснах, защото не ми стигнаха парите. Дано дадат информация...
« Последна редакция: Януари 02, 2020, 15:36:42 pm от Lady01 »
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #57 -: Януари 02, 2020, 15:49:35 pm »
Започвам от тези, за които съм сигурна.
Пролактинът е бомба, ТСХ-то също.
По принцип се прави отношение между стойностите на  ФСХ:ЛХ. При 1.5 пъти по-голямо ФСХ се говори за намаляващ яйчников резерв. При 1.5 пъти по-голямо ЛХ се говори за поликистоза.
При теб това е, че и двете ми се струват високи. Отношението им едно към друго е наред, но са и двете към горна граница.Преди няколко години при ФСХ над 12 не одобряваха за фонда, но смениха критерия с АМХ. От друга страна АМХ-то ти е 3.5, тоест не може да се говори за изчерпване на яйчников резерв. Не знам може ли да се говори изобщо за проблем при теб след като са почти 1:1  двата хормона, но когато др Даскалов чу, че имам АМХ 3.1 каза: "Може би трябва да се мисли и за евентуална поликистоза с толкова високо АМХ" и 2 седмици по-късно на десния ми яйчник се видя поликистозна структура. Знам ли... май Слънцемое беше с АМХ над 3, пък при нея нямаше отключена поликистоза. Аз цял живот съм нямала, отключи се от подготовките за ЗЕТ. Но и аз имам симптом, който ти също спомена: зацапване преди цикъл. Ти също си минала през 2 стимулации с Клостилбегит, които може да дават отражение на резултатите.
Не помня на Мишето как й бяха хормоните с ендометриозата.
Като написах ендометриоза и се сетих за WideD, какво ли прави и тя. И Чочолинка, и mary cherry.
« Последна редакция: Януари 02, 2020, 15:53:41 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #58 -: Януари 02, 2020, 16:00:02 pm »
Лейди, ТСХ ти е топ.  В Надежда го искаха около 2, но не повече когато предстои стимулация. Стойностите на FSH и LH в ранната фаза на цикъла при здрави жени са приблизително около 5-15 международни единици на литър (IU/l), като съотношението е равно на около 1:1 до 1:1,5. Ето тук можеш да прочетеш https://www.puls.bg/zhensko-zdrave-c-68/khormonalni-izsledvaniia-v-ginekologiiata-i-interpretatsiiata-im-n-30135


Тери->Ще я видя тази тема, Тери, благодаря за рецептата и инфото. Аз вече имам бележки за цикъл, хормони, овулация, сега и затова- преди си правех какво да си купя или да си нося за пътуване. Ами пих Кандизол (противогъбично) на3, 7 и 10тиден. Отделно вагинално арилина. Каквото и да правя е все тая :(  Като ми дойде прегледа, ще пусна и стерилно урина, мб и днк теста. Ще пия вит ц то и ще потърся нещата от рецептата. Аз бих си пуснала натоварването с глюкоза на твоя място, с тези съмнения за скрита ПКЯ. И да жиеввеш на въглехидрати, ако ги обработваш правилно- какво от това. Но да знаеш. Вярно, че се натрупват много изследвания... но явно ще е така. 
« Последна редакция: Януари 02, 2020, 16:01:34 pm от Lina88 »
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #59 -: Януари 02, 2020, 16:03:06 pm »
Ох, толкова е сложно с тези хормони. То най-добре е да си ги види ендокринолог или репродуктивен. Наистина може и клостила да е дал отражение, но аз го пих преди 2 месеца. Също така се замислих, че и двете са с различни референтни стойности и не знам, как бих могла да го изчисля сама. Търсих калкулатор, но няма. Другото, което разбрах е че трябва да не съм се хранила 12 часа преди изследването, а аз вечерях снощи към 10. Кръв ми взеха тази сутрин в 9. Но надали ще има чак такова влияние. Оф, тъкмо се поуспокоих и пак. Дано фертила регулира малко хормоните. Ще пусна резултатите днес още и ще кандидатстваме. И дано  :crossfingers: :crossfingers:
Благодаря, Тери, Лина  :) Отзовахте се много бързо!