0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #100 -: Януари 03, 2020, 15:38:14 pm »
Здрава и Щастлива Нова Година момичета!
Гледам, че усърдно изпълнявате заръката ми - бързо да стигнем до тема 28. Браво!

Тери, аз понеже правих ин витро в клиниката на Слънчицето, та и при мен не са пускани хормони по време на стимулацията. Всичко се следеше само и единствено на ехограф и след преглед ми се коригираха дозите на лекарствата. За мен лично това беше по-добрият вариант, защото имам ужасна непоносимост към влизане на игли в тялото ми. За мен по-ужасно нещо от абокат няма. Малена (акушерката на д-р Александров) легенди може да разказва за мен и как ми се бият всеки ден лекарства по време на стимулация. Всеки ден ходех до болницата от хотела в Константин и Елена, защото исках само тя да ми ги бие.
Иначе аз такива хейтъри като тази жена не слушам. Обичайно си слушам собственото вътрешно усещане.

Тези, които сте на Фертилайд Про - по колко взимате? В сайта им пише, че трябва да се взима от 3 до 6 месеца преди опит по 6 таблетки на ден. Аз го взимам от около месец и съм на 3 броя. Отделно взимам и 6000 единици вит.Д на спрей. Чудя се дали от февруари да не започна по 6 таблетки Про?

И в тоя ред на мисли - на 18-ти януари се прибирам до България да пусна изследвания за тромбофилия и се чудя дали да пускам вит.Д отново след месец и малко прием на почти 8000 единици (в Про-то също има) или е рано?

Чакам с нетърпение първият положителен тест за бременност за тази година на хубавата дата 7-ми януари  :)

26.09.2019
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #101 -: Януари 03, 2020, 15:42:58 pm »
Вчера, като писахте за секс след пункция, и се сетих за Слънцемое как ли се справят с бременността ;)
Аз не се връзвам. Просто исках да ви споделя как веднага се намира някой, който дори на лично съобщение ще ти пише да ти обясни колко си в грешка. Няма да ти даде съвет какво да направиш, само ще ти напише колко си наивен и заблуден. Нормално е, че няма 100% успеваемост. Това се опитвам да обясня на майка ми, да не очаква, че ще се върна с дете на 100%.  Аз и на ЦАР ще пиша, ако ми е неуспешен опита в Турция, да се надявам през това време да са ми позволили да действам в България
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #102 -: Януари 03, 2020, 15:54:14 pm »
Забравих да пиша и за храненето.
Аз съм твърдо убедена, че забременяването ми миналата година, след повече от 2 години опити, се дължи в голяма степен на начина ми на хранене в последните месеци преди да забременея.
В началото на миналата година започнах фастинг портокол, като не ядях нищо преди 14 часа и след това до около 22 часа си консумирах дневната доза калории. Естествено тези калории ги консумирах само с ВМНВХ и хоп на края на вторият месец след старта на това хранене бях бременна.
Важна подробност е че фастинг портокола не го правя насила, защото ако човек по време на фаста е гладен и мисли за храна и т.н., то просто ефект няма. При мен това просто дойде като естествено продължение на нещо, което съм правила цял живот, а именно да не закусвам.
Защото например при режима на Атанас Узунов фастинг портокола се прави по принуда, което не е ефективно. Ма няма да навлизам в подробности, че трябва да говоря за пречистване на тялото и емоциите и ще вляза в любимата тема на Павла - хомеопатията  :D

Тери, аз следвам и чета много материалите на No sugar. Тя прави фастинг портокол и е на ВМНВХ от много години. Има издадени 2 книги - едната е на десерти без захар, брашно и т.н., и малко преди Коледа издаде книга за салати и основни ястия. Сигурно ще ти е интересно да я четеш и да видиш рецептите.

26.09.2019
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #103 -: Януари 03, 2020, 16:10:09 pm »
Един колега медитира, прави по 36 часа фастинги, не яде месо. Абе много е надълбоко в нещата. По време на един от 36 часовите си фастинги колабира,защото му беше отказал белия дроб. Има огромна разлика от 14 часа фастинг и 36 часа. Все пак, ако вечеряш в 18 часа и пропуснеш закуска, си си направила фастинга, а той всяка седмица по 36 часа, яде в сряда наобед и после чак в петък.
припомни ми за No Sugar. Забравила съм ги тях, откакто спрях всички подсладители и сладки плодове. Ще разгледам, щом имат и рецепети за основни. Аз преди правех торти от там
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #104 -: Януари 03, 2020, 16:20:11 pm »
Аз не я харесвам публиката в бгмама- много са ми назидателни и меко казано изтрещели.  Голяма масовка е обаче и поне можеш да си събреш мнения. Това за No Sugar и на мен ми е интересно. Вит Д бавничко се вдига, но пък ти е била висока дозата- аз бих си го пуснала и това- така или иначе ще се бодеш. Аз пък се нервирах сега с Митко и веднага ме затреска пак цистита. Урината, чак в понеделник ще е готова.:/
Допълнение: Тери, мерси за разяснението. Ще видим какво ще излезне. Аз имам колежка, която прави и сух пост и е много доволна, но аз не го приемам. То ще излезне , че и аз правя фастинг. Ти да видиш.
« Последна редакция: Януари 03, 2020, 16:26:33 pm от Lina88 »
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #105 -: Януари 03, 2020, 16:25:24 pm »
Lina, много труден период минавете с Митко. Трябва да намерите начин да оправите нещата, докато е време, че после става по-зле. Въпросът е дали на него аборта така му се отрази или си има други негови си проблеми. Защото, ако е първото, можете да си помогнете, ако е друго кой знае.  Сигурно и на него не му е лесно с психолог да живее да го анализира постоянно.
Иначе за урината може би има бактерия. На мен ми излиза до няколко часа, ако е чиста. Писанец са ми малко ненадеждни като лаборатория, но поне работят и събота, и неделя.
Яничка, и аз бих си пуснала витамин Д, той може да се изследва без спиране, само на самия ден не трябва да го пиеш. Стига да имаш финансова възможност да го направиш, бих го направила.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #106 -: Януари 03, 2020, 16:36:26 pm »
Ами според мен бебето + напрежението в работата му и това, че загуби пари  в едни сделки се натрупа и това беше причината , а повода е че изкара че му изневерявам,което е пълна простотия и грам не съм мислела, че изобщо ще стигнем до такава ситуация. Аз мисля, че той е натрупал неосъзната агресия/нетърпимост към мен като обект, който не му е доставил така желаното детe, но рациото му го отхвърля, защото осъзнава това като нездраво. В първия удобен повод изкара, че имам афера с един колега. Не е нужно да казвам, че това ама изобщо не е така. Та хайде обяснения и нищо. Той реве или се заяжда с мен, излъга ме че е ходил на психолог и какво да ти кажа... Нещата никак не изглеждат добре. Старая се обикновено да се въздържам от коментар, но не винаги е лесно. Не мислех, че и това ще трябва да мина, но какво да ти кажа. .. Иначе и аз си мисля, че ще има бактерия щом я бавят- сега пак гледах дали няма резултат.
« Последна редакция: Януари 03, 2020, 17:02:56 pm от Lina88 »
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #107 -: Януари 03, 2020, 16:53:58 pm »
Казвах ти, че преди година и ние бяхме в подобно положение. Имах толкова гняв и огорчение и го изкарвха върху Мишо. Хем не исках да мисля за него като причината да преминавам през всичко, което преминавах, хем вътрешно като сме спорили на ум си казвах грозни думи. Той не ми даваше това, което исках, а аз продължавах да съм главната потърпевша за това. Н Абе, нещата бяха много зле. Всичко в него ме дразнеше, явно беше как той се опитва да внимава и да ми угажда и докато ми угаждаше, ме дразнеше. Не знам изобщо как излязохме от този период. Всъщност знам: концерта в Англия. Изкрещях си цялото напрежения, изревах го. Изобщо не го заслужавам този съпруг. Изобщо не помислих веднъж за него. Защото бях в депресия. А хората в депресия за мен са егоисти. Аз бях егоист към него, само го наранявах и безмълвно го карах да се чувства виновен.
Дано успее да изкара тези си чувства към теб, въпреки че и ти с нищо не си виновна. Но така действаме хората с емоционални проблеми. Дано успее, но ще трябва много да си прехапеш езика и ти, и трябва да не си позволиш и ти да си слаба, защото тогава просто няма шанс.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #108 -: Януари 03, 2020, 17:14:46 pm »
Не си егоист, Тери. Добре е, че наблюдаваш емоциите си и ги отработваш. Не всички хора имат тази зрялост в себе си или желанието да я достигнат. Времето ще покаже...
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #109 -: Януари 03, 2020, 17:16:11 pm »
Аз това с гладуването не го разбирам, а пък сухият пост ми е още по-неприятен. Моите фастове са в рамките на здравият разум - връзват ми се около 16 часа.

Ще го пусна този вит.Д да видя как ми действа тази доза.

Ясно е, че Митко изживява нещата тежко и че ние, хората е депресия сме егоисти. Обаче... да не забравяме, че и Лина не е в перфектно състояние. Може и да звучи грозно, но нашата (на майките) загуба е не само психическа, а и чисто физическа. Аз ако нямах пълната подкрепа на мъжът ми, щях да съм сигурно на силни лекарства. А Митко не само, че не помага, ами сипе обвинения за изневяра. Не го разбирам колкото и да му е тежко и вече казах на Лина, че трябва да седнат, да говорят и тя да постави условия. Иначе не виждам как ще го преживеят това нещо. Лично мнение от дъртата ми глава.

26.09.2019
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #110 -: Януари 03, 2020, 17:50:26 pm »
Яничка, пусни го да видиш как се движиш. Инче си права, в това което казваш- просто не е моя подход. Не знам, не желая конфликт ... ще видим докъде ще я докараме.
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #111 -: Януари 03, 2020, 18:05:43 pm »
 Ооо, Тери налазили са те  :lol: .
 Още в първият пост който написах там и ми заваляха съобщенията на лична. На теб пак по-грамотно са ти писали :D При мен имаше една "d-r Sv..a", aко ви копирам имейла ще се чудите да се смеете или да плачете.
 
 Иначе не, не съм питала... то не знаех дали ще стигна до пункция, че да питам за ПИД. Даже и не попитах следващата стимулация дали ще е същата. Като отидем ще разбера :oops: .
 Иначе и мен тези два трансфера с ДЯ без имплантация си ме притесняват. Едва ли не 100% трябваше да забременея с ДЯ и ще питам сега като отида.
 
 Павла, развеселихте ме.  Тери и тя с на Мишо благодарностите след стимулацията  :D значи прием ги за бонус хихихи.

Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #112 -: Януари 03, 2020, 18:25:40 pm »
Тери, да и аз не ям месо от доста време и си е мъка с ВМНВХ . И преди, когато много спортувах,  съм била на такъв режим и щях да започна да кудкудякам от яйца  :D. Тогава и риба не консумирах.

Яничка, аз вече почти от два месеца пия FH-pro пп 6 на ден. Пия ги накуп преди лягане. Четох, че може и по 3 на ден. Смятам още месец така да ги пия, ако се наложи, и после ще видя.

Лина, надявам се скоро да ви се оправят отношенията с Митко, защото това е много неприятно.
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #113 -: Януари 03, 2020, 18:54:00 pm »
Лина, няма ли как да му обясниш без скандал, че след раждане не ти е до изневери. Чисто физически не стават работите. Да му кажеш, че искаш да родиш неговото дете и се подлага на какво ли не в името на това. Ако това не доведе до никъде, аз не бих си тровила живота. Знам, че е 50 на 50 при подобно поставяне на въпроса, но ти решаваш до кога ще изтърпиш.

Хрис, имам оргалутран. До февруари и март са в срок.

Ако някои има нужда да каже!
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #114 -: Януари 03, 2020, 20:11:49 pm »
Така е Павла. Поставих нещата на или/или. Имам предвид, дори и да живее с някаква мисъл, това ли е по-важно от другото? Каза ми се, че го минаваме и всеки ден старата песен. Да не говорим, че аз нямам достатъчно самочувствие да съм с друг човек, дори и да го исках( не знам човек, как може да го иска, след това, през което аз преминах, но да). Заедно сме да се подкрепяме в слабите периоди. Приемам го за такъв и му давам кредит, защото се съобразява пред детето. Ще видим напред какво ще стане.
Като на майтап- едно дърво за малко да ми падне на колата. Съседите ми звъннаха, че се е наклонило. Звъннахме на 112
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #115 -: Януари 03, 2020, 20:21:50 pm »
Благодаря ви за отговорите.
Лина, ще ти задам въпрос, но ако е твърде личен просто го подмини, моля. Ако нещата не вървят добре у дома, трудно комуникирате, отбягват се, повишавате си тон и трудно стоите дълго в една стая, то защо искаш да му родиш дете все още? Не е ли редно първо да поправите нещата ако можете, да се изясните, да се успокоите? В крайна сметка то няма да е само твое, ще бъде и на двамата. Сама казваш, че само заради голямото дете се въздържате от крайности.
« Последна редакция: Януари 03, 2020, 20:23:48 pm от Лято »

*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #116 -: Януари 03, 2020, 20:28:36 pm »
Лято- напълно си права. Въпроса е че това не е проблема а псевдо причина, която има друг корен ( според мен, може и да не съм 100% акуратна, защото съм инволвирана емоционално). Проблема се крие и в ниска негова самооценка. Ние в момента опити не правим. Аз се опитвам за преборя уреаплазма парвум и цистита. Далече съм от идеята, че едно дете ще оправи всичко. Дори и да можех в момента, опит не бих правила, най-малкото защото съм и обидена. Съжелявам ако някого съм натоварила с коментарите си, тук- просто се чувствам комфортно и ми се изплъзна м/у другото :)
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #117 -: Януари 03, 2020, 20:34:43 pm »
Здравейте девойки :) Честита нова 2020 година. Пожелавам ви много положителни тестове в най-скоро време. Желая ви да сте здрави с хубави хормони и много любов и разбирателство с половинките. Не мога да смогна да ви изчета за няколко дена.
Моето АМХ преди първата стимулация беше 3.3 (по груби спомени) след това за второто кандидатстване беше паднало на 2.6, но не е имало никакви съмнения за ПКЯ. Тъй че явно да, много е относително като стойност това АМХ.
След втория и успешен трансфер бях на ФК, 3х2 дуфастон, 3х2 но шпа, 1 бр кринон гел, медрол 1таблетка, акард 500 х1 и разликата от първия трансфер е фраксипарина, въпреки че имах пуснати изследвания за тромбофилия и нямам такава. Пиех и б12 и вит. Д защото ми бяха към долната граница.
Тери мерси че се сещаш за мен. Влезнах вече  в 8 месец, дебелея (13 кила отгоре), за секса... боже как ми се прави секс... до 3 месец беше забранен, посше бях с ниска плацента пак недаваха, сега правиме 2-3 пъти в месеца, ама аз сам да си помисля за секс и почти свършвам, пък знам че не е много хубаво с тия оргазми, да не контрахира матката. Много се надявам да съм за кураж на доста момичета с ниското ЧХГ с което започна моята бременност. Нищо не сме взимали за малката още. Пуста суеверност...
Тери винаги ще има положителни и отрицателни мнения за всичко... прави това което ти смяташ за добре.  Много се радвам че си се активизирала за турците, но и едно писмо до ЦАР няма да навреди.
Кукапетъл ненвъм пускала и за миг палците за теб. Надявам се да поведеш групата към  :bfp: :bighug:
Лина направо ме изумяват тия мъже... какво ли не правим за тях, на какво ли не се подлагаме, за да ти каже после
  Че има съмнения че му изневеряваш?
Слънчицетооо я кажи ти свършваш ли като правите секс с твоя и има ли някакви болки след това? Доктора неща казвал ли ви е ?
Успех на всички момичета
 :pink_dust_1: :green_dust_1: :pink_dust_1: :green_dust_1: :pink_dust_1: :green_dust_1:
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #118 -: Януари 03, 2020, 20:41:25 pm »
Божеее Слънцемое, 8ми месец, а? Лелееее как се ухилих. Бях писла назад, за моята приятелка, дето така и не видя ЧХГ, както трябва, пък резултата е на 7 год. Вече. Леко да минава- не остана!
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #119 -: Януари 03, 2020, 20:52:13 pm »
Чудеса се случват, стига да вярваме в тях... и когато им дойде времето.. винаги съм се питала защо сега не стана или защо пък баш сега, ама Господ си знае работата. За всяко нещо си има причина, без значение дали ние я осъзнаваме или не, но в едно съм сигурна... всяка една от вас ще изпита радостта от положителния тест (е аз не можах баш да го усетя но все пак... живеех ден за ден и чаках заветната 12 седмица), от това да я ритат постоянно, от раждането и появата точно на нейното си бебче, просто при някои отнема повече време :pink_dust_1: :green_dust_1: :pink_dust_1: :pink_dust_1: :green_dust_1: