0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #60 -: Януари 02, 2020, 16:13:58 pm »
Лейди, LH и FSh са ти в една мерна единица, то те се сравняват едно с друго и трябва да са с еднакви стойности. Аз съм имала месеци с  ЛХ 11, но пък ФСХ ми беше по-ниско. Може да се водят ОК при теб като и двете са високи. Защо не пишеш в темата на др Мели, да я попиташ. На мен тя ми е разчитала хормоните.
Иначе аз ОГТТ ще пусна другата неделя. Не ми се ще да поемам толкова глюкоза, спазвам толкова време строга диета за бактериите и да се натъпча със 75гр чиста глюкоза. В четвъртък съм на хомеопат и ще видя какво ще каже тя. Ако го сметне за лоша идея, сама ще си мина на нисковъглехидратна диета и така. Сега правя всичко възможно да не събудя бактериите, но пък ПКЯ влияе на качеството на Я. Междудругото при мен Иногинола започна да се натрупва и да си върши работата. Овулирах на 14 ден от цикъл, тоест няма пак да ми дойде по никое време.
Лина, кога ти е прегледа, то с цистит си за уролог. Но както ходих аз: с микробиология вагинална и стерилна урина, за да се намери общ антибиотик. Едно е да не пием антибиотици при безсимптомна вагинална, но качили се в мехура трябва лечение. При мен цистита се разви за буквално 1 ден. Пиках, замириса ми на сяра, но реших, че е от някое лекарство. Правихме секс, пак на тоалетна и там вече кръв. И като започна не спря. За една седмица ми се качи май и към бъбреците, защото не можех да вървя от болка в кръста. Чувствах се толкова безполезна. Вдигах и температура също.
 Въпреки, че имам приятелка, която беше с цистит и чиста урина, не знам как става това.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #61 -: Януари 02, 2020, 16:18:14 pm »
Честита Нова година и от мен момичета. Бъдете здрави и успешни във всичко 😊
Тери, моят АМХ е 9,1. Веднъж го бях пускала само. Толкова прегледи съм минала и никой нищо не е споменал за поликистоза. При всяка е различно явно.
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #62 -: Януари 02, 2020, 16:20:23 pm »
Ами и на мен ми беше объркващо в началото  да смятам но ето: ФСХ ти е 10,23 , а ЛХ 11,71. 10,23/11,71=0,87 ( ако говориш за това съотношение ) . При всяко положение е най-добре лекар да види, но и ние се включаме. Тери, ох това пък тотално го бях изключила че избягваш глюкозата, въпреки поста ти за тортата :)  Пф и аз се чудя вече какво да правя. В момента , след 2 пъти прием на сиропа с боровинката абсолютно нищо ми няма. Вече съм толкова объркана... освен час за уролог да си запиша...
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #63 -: Януари 02, 2020, 16:27:03 pm »
Честита Нова година!

А аз съм с поликистоза и АМХ- 2 🤷‍♀️ ходи разбери.

Днес ми е 12 ден от МЦ и имам разни симптоми, че наближава О, а дано от добавките вземе , че се измести по- рано!

*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #64 -: Януари 02, 2020, 16:28:21 pm »
Хелиантусче, ами прави тези тестовете за О. Има пикливи, по достъпни.  Хайде пък дано! Аз сега се рових и АМХ ми е било 4,36 Април месец. Ходи разбери верно. Като ти е 12 ден колко дни ти е цикъла?
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #65 -: Януари 02, 2020, 16:31:00 pm »
Танче, аз при теб бях готова да се кълна, че имаш и ИР, и ПКЯ. Ти си ми извън всички норми :D
Хелиантус, напълно възможно. Аз съм била със скрита ПКЯ като теб отдавна. Имах висок инсулин, на стимулация ми казаха, че само жени с ПКЯ реагират така и овулирах рано. По едно време на 9ти ден даже. От Иногинол влизам в крачка. Сега ми се беше прецакал цикъла, защото заради твърденията на доц Русев го бях спряла, че нали ще се натровя с фолат...
Лина, по-скоро пусни стерилна урина, за да видиш има ли какво в урината да те притеснява или е просто възпалена стена на пикочния мехур. И да идеш при уролог нищо няма да ти каже, ще иска да види изследвания.
Иначе да, за това отношение се говори. 1.1 в превес на ЛХ, което го прави по принцип прекрасно. просто не знам дали е прекрасно и когато са на горна граница. АМХ-то е високо, което е успокоително. Даже може би е изненадващо високо при ендометриоза.  И аз пак съм учудена, че на Лейди и хормони не са й пускали досега. като идеш на лекар и кажеш, че бебето не става пускат първо това. Но обикновените АГта, не го правят винаги. Ходих при едно АГ преди  2-3 години. Диагностицира ме с липса на О. (Нормално, викаше ме на 14 ден, а аз овулирах на 12 :D) Сама реших да си изследвам хормони. Почетох в интернет и росна-росна отивам на изследване. Нося му листа с хормините, а той го сгъна на 4 и ми каза: "Хормони, какво да ги гледам, един месец са едни, другия месец са други".
Иначе, Лейди, аз този месец си изследвах хормоните. Даже забравих, че трябва на гладно да се изследвам и ги пусках така. Излязоха си нормалните стойности за мен. А ти си яла предишната вечер, това няма как да даде голямо отражение.
А относно АМХ-то. Преди инвитрото моето беше 2. Така се бях сдухала, че тук всички бяхте с високо АМХ, само моето вървеше надолу, а уж бях от по-младите. И стимулация ме чакаше. Очаквах след инвитрото да е 1 и нещо, а то беше станало година след стимулацията със стойност 3.1 Като когато беше 2 бях с витамин Д в норма, а при 3.1 бях с дефицит на Витамин Д, е това как става.
« Последна редакция: Януари 02, 2020, 16:34:44 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #66 -: Януари 02, 2020, 16:34:05 pm »
Това АМХ голяма обърквация май.Моя беше 1.57 и ми се стори много скромно,ама казаха че е супер,до 2 било идеално.
Хелиантус най-добре от десетия ден да почнеш тестовете за О,явно те е изненадала,ама почвай ги тогава от днес.
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #67 -: Януари 02, 2020, 16:44:13 pm »
Баа к'ви са те лекари, Тери. Ужас! Ами аз така се канех, даже си имам няколко стерилни контейнерчета в нас-станах на аптека :(
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #68 -: Януари 02, 2020, 16:45:12 pm »
Лейди, ок са хормоните, но ЛХ и ФСХ са високи, но не мисля, че е нещо драматично. АМХ е добре.

Лина, боровинка и вода правят чудеса.

Тери, ти живееш на въглехидрати. Чак толкова не преигравай със захарта. Изкуствените подсладители, бързите въглехидрати и тн са доста повече от 75г глюкоза. Аз не бих се занимавала да правя ОГТТ. Какво ще промени. Най- много да започнеш да пиеш Метформин. При стимулация, дори и без ИР, го изписват често. От него има повече ползи май. Иначе нито ще започнеш да ядеш месо, мазно и салати, нито нищо.
Пиши на агенцията. Пиши и на Турция.


Моят АМХ е 0,7 след бременността. ФСХ. ЛХ са супер, имам спонтанна О всеки месец и добър брой фоликли. Наистина е върви и разбери. Точно затова никога едно изследване не се гледа само. Параклиника, клиника и тн- всичко се гледа заедно, иначе е все едно да гледа гора дърво по дърво.
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #69 -: Януари 02, 2020, 16:54:32 pm »
След бременност спада ли АМХ, Павла?  Ей ся се филмирах, че ми е спаднало. Иначе такова урологично бях направила още Ноември месец и пак с боровинката се оправих. Не знам и аз вече. Льокам вече 3ти литър вода и изпиках Дунава :)  така или иначе ще пусна стерилна урина. Искаше ми се да изчакам и да комбинирам с парвума, ама тва ще е. Иначе Лейди, в офертомед имат много промоции за хормони и тн- повечето са за кандиларов.
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #70 -: Януари 02, 2020, 17:02:22 pm »
Би трябвало да се вдига дори или поне да не пада, защото Я си почиват. След тази бременност, която ми е 7ма май, ще пусна ей така, за архива  :D
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #71 -: Януари 02, 2020, 17:09:52 pm »
За архива вика :). Няма да е зле, да. То и аз по някое време ще пусна, възнамерявам, да помоля ендокринолога да ми пусне.
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #72 -: Януари 02, 2020, 17:41:13 pm »
Започнала съм тестовете от вчера пък да видим, а дано се намести този цикъл и да изкарам някоя качествена Я.
Иначе , Лина, на мен цикъла ми е с дължина между 30 и 48 дена в последните 2-3 години, обикновено към 32-34 дни.

А да попитам аз сега като пия метформина как се разбира дали съм на правилната доза? Колко време след започването му се прави пак ОГГТ?
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #73 -: Януари 02, 2020, 17:50:33 pm »
На каква доза си? Аз не съм правила повече ОГТТ.
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #74 -: Януари 02, 2020, 17:51:45 pm »
В листовката на тестовете за овулация пишеше, ориентировъчно на кой ден от месеца, кога трябва да е О. Но е най-добре да се тестваш. За метформина мен ми казаха 6 месеца- година. Взимам 2 х500.
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #75 -: Януари 02, 2020, 17:53:38 pm »
Щом мислите, че не е някаква драма съм спокойна. Наистина като гледам, колко различни стойности имате всички и се обърквам. Права е Павла, че се гледа съвкупност от всичко. Ще пиша и в темата на Д-р Мели, сега ще я потърся.
Благодаря на всички за включването!
Хелиантус, а дано се поизместят нещата от добавките, все пак това им е идеята  :D Дано изкараш някоя качествена. И аз се боря за такава.
Тери, а защо в неделя ще правиш натоварването? Има ли лаборатории, които работят?
Аз също съм правила веднъж натоварване и вече 2 години си пия метформина без да съм правила контрола. Даже не го пия стриктно. Веднъж 3 пъти на ден, друг път два пъти.
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #76 -: Януари 02, 2020, 18:12:13 pm »
А този Метформин/Метфогама на всички ли ви разказа играта в тоалетната в началото или само на Лина?
Мишо си спря Пизона-та, а това не иска да го започва заради проблемите му със стомаха. На него ендокринологът му каза да спазва диета, чак ако види че започва да дебелее
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #77 -: Януари 02, 2020, 18:17:33 pm »
Ооо да, и на мен ми разказва играта и на всички около мен, които го пият. Обясниха ми, че задължително трябва да се приема на 3,4,5 хапка. В смисъл след като започнеш да се храниш го приемаш в началото, а не след като приключиш. Аз и сега имам проблеми с него, ако го изпия и хапна няколко залъка. Пак дразни много стомаха. Аз и гастрит имам отделно  :lol:
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #78 -: Януари 02, 2020, 18:26:08 pm »
Мен вече ми е ок от метфогамата, Тери. Действа ми диуритично ако съм прекалила с въглехидрата: например пици, сладки - ей такива неща.
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #79 -: Януари 02, 2020, 18:39:37 pm »
Не, нямам и съм нямала проблем. Мъжът ми също нямаше проблем, а той има чувствителен стомах. Той няма воля за подобни неща и 2 чаши бира ме докарват разстройство. Е, избра бирата. Майка ми е ок. Дори да има нещо, то е първите дни, а после, ако не се прекарява с въглехидратите или алкохола.