0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните 102
« Отговор #280 -: Януари 30, 2020, 22:07:07 pm »
Козметика ще ти дадат от училищата ,имам комплект с продукти и то не мостри на Юриаж,и по 20 мл мостри на Себамед,Хип,Веледа,Мустела и забравих още кои,биби,шише,абе 2 торби големи само от там с каквото се сетиш,та и козметика ще имам за месеци.За теб може да си вземеш,аз много харесах Матернеа,олиото им е супер а сега взех крема против стрии,много добре усещам кожата хидратирана.Тя е БГ марка,на Лавена Шумен е,много качествена.Аз мажа гърди,корем и малко кръста ,така бях чела,нямам стрии още.Ползвах и Палмърс и Биоойл,но Манернеата най-ми хареса.
Танче,стискам палци🤞,милата,айде дано е скоро :bighug:
Re: Тема на бременните 102
« Отговор #281 -: Януари 30, 2020, 22:15:13 pm »
Аз до сега мажех с мустела,ама аромата просто не ми понася,и затова днес взех на елансил олиото. Хвалят го доста пък да видим.
*
Re: Тема на бременните 102
« Отговор #282 -: Януари 30, 2020, 22:35:40 pm »
Круела, козметиката я вземи преди това. Препоръчвам хубава медицинска козметика. Дори да няма проблеми, това е малко бебе с нежна кожа. Стерилизация и аз взех от сестра ми. Биба вземи още в родилния. Ако не го научиш от началото после забрави.
Аз съм имала бебе без биба и сега близначките са с биба. Независимо от всички минуси предпочитам да е с биба, ако се кърмите ще те ползва за биберон теб и това е ужасно. От опит го казвам.
Аз ползвах Палмърс, накрая се мажех и със зехтин. Нямам нито една стрия.

Павла, айде не остана!

Танче, кураж. Плачи щом ти се плачи!

*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Тема на бременните 102
« Отговор #283 -: Януари 31, 2020, 01:15:43 am »
Момичета, и аз като Маги да кажа - биба си вземете от началото още. Моята кърма тъй и не слезе, а девойката си търсеше сукането и това е. Щом се радваше на водата, която ѝ давах по глътчица уж, да си изплакне устата, че нали против млечница. И чак когато свекърва ми на третия ден каза „ами жадна е и пие“ се усетих, че е ноемврийско бебе, което даже не се движи много много и просто няма от какво да ожаднее. Сега това може да са били и камъни в мойта градина, че не можах да кърмя, ама нито тогава нито пък сега ми е пукало. Просто явно ѝ пасваше бибата на шишето с вода, а не другата „анатомична“ и добре че имах и такава марка залъгалка, предложих нея и спря да е жадна.
А за приказките, че с биба ще си повреди захапката - ми с палеца ... а от него как се отучва знаете ли?

Танче, направо ме стресна лентичката ти - 41 седмица. :)
*
Re: Тема на бременните 102
« Отговор #284 -: Януари 31, 2020, 09:05:51 am »
Бебетата се успокояват като сучат и този им рефлекс е много силно развит.За това се ползва биберона, за да задоволи сукателния рефлекс, за спокойствие.Иначе ние се кърмим с девойките и си ползват биба.Просто не пъхам първо бибата като ревнат.Понеже е често срещано мнението, че бибата може да доведе до отказване от сукането.Даже тази която суче по-добре използва повече бибата от проблемната ми девойка свикнала на шише.

Re: Тема на бременните 102
« Отговор #285 -: Януари 31, 2020, 09:13:27 am »
Добре,съгласих се. А каква биба препоръчвате,то  е ясно че бебето ще си покаже,но не знам каква да взема първоначално. А относно козметиката,ще взема но не знам дали тази която ще взема ще му е ок на бебето. Как преценихте каква козметика да вземете. Все пак различни кожи,не знам де аз съдя по себе си и не всяка козметика ми е ок.
*
Re: Тема на бременните 102
« Отговор #286 -: Януари 31, 2020, 09:21:08 am »
Всички бебета се разждат със суха кожа.Няма да видиш голяма разлика в козметиката за бебета, ще видиш различни марки и цени.Разликата е само дали има атопичен дерматит или не.Аз взех и с Моника и с близначките Веледа в началото, доволна съм от нея.Ползвам мляко за тяло, ако евентуално е много суха кожата може да се вземе олио.
За бибите ти решаваш.Каквато дадеш такава ще смуче докато я откажеш.Близначките са с Канпул силиконови.За Моника бях взела всякакви, включително и каучукува.Ми плю всичко.

*
Re: Тема на бременните 102
« Отговор #287 -: Януари 31, 2020, 09:30:30 am »
Танче, всеки ден влизам да гледам. Като минат няколко часа без да пишеш и си казвам: "Хайде започна се", ама той май младежа иска да излиза направо за абитуриентския бал.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Тема на бременните 102
« Отговор #288 -: Януари 31, 2020, 10:20:33 am »
Аз имам време. Не бързам. Вчера оправих стаите за спане и съм съсипана. Днес ще го давам по-кротко. Чак мъжът ме се стресна и си е навил на пръста, че събота, неделя ще стягаме багажа за болницата.

Оставете младежа на мира. Да си седи. Щом не страда, няма проблем.

За да си избегне много сухата кожа на бебето, оставете хубаво да попие верникса. Олио никога не съм ползвала, от 5месечен не съм и го мазало. Ползвам Клорал. За новото смятам същото.

Все пак при мрънкане първо на гърда, а после биберон, че е вярно това с отказването. Симеон позна биберон за заспиване от 6м. На стари години се научи. Преди това или в колата, или рядко да му се досуче. Аз не можах да кърмя. Той отказа, а с помпата нищо не стана. Имам операции и каналите ми са с пластики. Мъчех се 2 седмици с помпата и се отказах. Все някои антитела е взел.
Биберонът му е на този тип и close to nature. Такъв имаше подарък към стерилизатора.

Не се натрупване с дрехи и вещи. Хубав матрак, сигурно столче за кола и това е най-важното. В 21в перем и нушич мега бързо. Няма нужда от 20 чифта дрехи. От друга също нямат нужда в началото. Само да ги гушкаме, храним и държим сухи.
Re: Тема на бременните 102
« Отговор #289 -: Януари 31, 2020, 10:53:29 am »
Аз биберони взех 2 на Chicco пртодонски са уж от 0 до 6 месеца. За козметика не съм взимала, мисля си да питам там в отделението да ми препоръча, но още се чудя. Павла, давай го по-спокойно, не се претоварвай толкова
« Последна редакция: Януари 31, 2020, 10:57:04 am от djuliq922 »
Re: Тема на бременните 102
« Отговор #290 -: Януари 31, 2020, 11:52:13 am »
Момичета, благодаря ви за топлото посрещане!  :bighug:
Чакам с нетърпение Танчето да ни зарадва.  :bori_002:
На мен цяла седмица ми се гади почти през целия ден и много трудно приемам лекарствата, все едно ще ги повърна, някаква непоносимост изпитвам. Пия вода с лимон, хапвам солети, друго незнам какво помага.
Re: Тема на бременните 102
« Отговор #291 -: Януари 31, 2020, 12:17:51 pm »
Кукапетел, общо взето на мен нищо не ми помагаше, повръщах и ми се гадеше до средата на 5 месец. Пробвай да слагаш настърган джинджифил във водата с лимон. Ако стане много зле положението на мен ми бяха изписали Деган. Ако повръща пии много течности, за да не се обезводниш
Re: Тема на бременните 102
« Отговор #292 -: Януари 31, 2020, 12:19:23 pm »
Kukapetal,на мен нищо не ми помогна за гаденето. Нито вода с лимон,нито сутрин като се събудя още в леглото да хапна нещо,нищооо по цял ден бях на дивана като труп. После дойде повръщането по 4-5 пъти дневно,вода да пийнех и я повръщах. При теб дано мине по леко този период. 🤞🤞🤗🤗
Re: Тема на бременните 102
« Отговор #293 -: Януари 31, 2020, 12:24:15 pm »
Ох, дано! Благодаря ви! Само всичко да е наред, ще търпим. Незнам как работят някои момичета в това състояние.
*
Re: Тема на бременните 102
« Отговор #294 -: Януари 31, 2020, 15:28:59 pm »
Кукапетъл,мен ме подминаха всички неразположения,ама си представям колко е гадно.Ами ще трябва да се изтърпи наистина,дано не почнеш да повръщаш.Ако не можеш да работиш,недей.Мисли за себе си и ти да се чувстваш добре.
Днес открих Бианацид-помага повече от Гавискона ,поне при мен .
Павла ,почивай ден ,два и пак ще оправяш ,няма да избяга.
При нас става ,нещо което ти май беше писала,всички колеги на мъжът ми ,че и жена даже една -ооо,сега ще видите какво ви чака,три години без сън,нерви няма да ви останат и т.н. и т.н.Добре че държи здраво и е положително настроен.
Re: Тема на бременните 102
« Отговор #295 -: Януари 31, 2020, 16:33:26 pm »
Слънце и нас така ни заплашват постоянно,но според менсамо началото е трудно и спосле хем се свиква,хем който както си го направи.Аз понеже още си ходя на школи и там срещам много хора и всеки с непоисканото си мнение.Някой има като ми кажат-ох ти сега на 32,колко ще ти е трудно,не е като на 20,няма да можеш толкова да тичаш след него.Е полудявам.Или -айде ама ти още ли си тук,няма ли да раждаш вече.Е няма,мисля да родя в залата хахахах.Просто ги подминавайте тези изказвания :) Този сироп ,който си споменала ще го ползвам и аз,макар че като хапна по-на време и ако усетя адските киселини като си легна един Талцид за сега ми върши работа.Ама ръцете как ме болят,дланите,много странно.Леко са надути,но усещам едно като напрежение в костите направо на ръцете и краката.Хем са ми уморени краката,хем като легна и все едно имам супер много енергия.
*
Re: Тема на бременните 102
« Отговор #296 -: Януари 31, 2020, 17:23:23 pm »
Маги мей,хапчета са Бионацида.
Аз също ходя както писах на мноого школи и общувам само с една бременна от 100 и кусур.Тя споделя моите възгледи,не е ошашкана и е позитивна като мен.Вече не казвам и че искам да родя без избор на екип,щото ме гледат с поглед тип Скалата,ами да аз не искам мнение,аз така съм решила.А те"ама как ,просто така ще родиш?".Ами да,ще родя при лекаря който е на смяна,който е в график .Гледат ме сякаш ,искат да кажат-въобще пука ли ти за това дете.Пука ми,просто не им искам съветите.
Тъй че,карай си по твоята и това е.
Аз съм на 35,ще тичам не ми,като кобилка съм,младея много и хич не ми дреме даже.А и на 20 бях много далеч от мисли за деца,чак на 30 происках.
Re: Тема на бременните 102
« Отговор #297 -: Януари 31, 2020, 19:02:47 pm »
Аз за школи имах предвид на танци, преподавам народни танци.Иначе като ходя на училища не говоря с никой, отивам, сядам си на столчето, изслушвам лекцията и си тръгвам. Малко трудно се сприятелявам. И аз ще раждам без екип и набелязан лекар. Който е на смяна в Надежда той ще ме поеме, и не съм и притеснена. И си права, и аз на 20 не мислех за такива неща, хахаха ако беше станало случайно нямаше да го върна, но си мисля че на по-голяма възраст си по усмислен като личност, и много повече можеш да дадеш на това дете. Да бе говорим че си с ясна идея какво става и какво правиш. Ама и аз как се изказах  :oops:
*
Re: Тема на бременните 102
« Отговор #298 -: Януари 31, 2020, 19:14:41 pm »
Вчера бях на събеседване за справяне с болката при раждане с дула и бременни,едната каза че в Надежда поначало няма опция избор на екип,но платила 2500 за раждане.Стана ми чудно за какво обаче.Има ли такова нещо?
Имаше още една родила така в Търново,аз искам без екип и дружката ми от училищата също,всички бяха избрали лекари.Но дулата беше също на мнение ,че не е нужно .То го обърнаха на бизнес това раждане.
Re: Тема на бременните 102
« Отговор #299 -: Януари 31, 2020, 19:18:10 pm »
Маги мей, явно е нормално. И аз имам същите болежки. Сутрин чак не мога да си свия пръстите, така ме болят,ама неостана на финалната права сме вече, ще издържим и това.