Здравейте, момичета.
Аз се престраших да се включа в тази тема, защото ме интересуват две много важни теми и видях, че скоро е имало коментари по една от тях.
Ще кажа само 2-3 думи за мен, защото може да е важна тази информация. На 38 години съм. Първата ми бременност е от успешна първа процедура ин витро. При тази процедура извадиха 9 яйцеклетки, 6 се оплодиха и остана само един качествен ембрион, който върнаха заедно с един некачествен. По думите на доктора, така щяхме да вдигнем хормоните на по-високо ниво, за да се хване качественото ембрионче. Е, успяхме и сега си имаме прекрасна 4-годишна дъщеря.
Втората ми бременност беше спонтанна и много изненаваща. Случи се в началото на това лято. От нея стана ясно, че мога да забременявам и без процедури. В началото имаше два сака, при прегледа за сърце вече имаше само едно ембрионче. Тази бременност приключи в 19-та седмица с естествено раждане (чакаме резултатите от изследванията). Това стана преди 8 дни.
И сега въпросите ми:
1. Разглеждах добавките на ФертилАид, но не мога да се ориентирам какво да си взема, ако планираме настъпване на спонтанна бременност. Явно не съм за Про серията, защото четох че тя е при процедури и се пие явно само в месеца на процедурата.
2. Какво мога да направя като изследвания преди бременност, като евентуалната причина за този финал на втората ми бременност е инфекция. Но искам да си направя всички възможни изследвания в рамките на следващите месец-два. Просто не знам откъде да започна.
3. Мислите ли, че ще е полезно няколко месеца да правя фоликулметрия?
Предварително ви благодаря за помощта. Просто се опитвам да си подредя някакъв план в главата. Тъй като съм правила първото ин витро в България, а в момента живея в Испания, мисля в следващите 6 месеца да проучвам как са тук нещата за инсеминация например.
Но все пак лекарите казаха, че веднага след бременност, забременяване е доста по-лесно. Но пък и аз съм на 38 вече.