0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #80 -: Октомври 10, 2019, 10:32:05 am »
Еми уж няма, ама то не е за първи път. Веднъж Е.коли, веднъж друга. В понеделник съм при хомеопатката. Миналия път като ме излекува ми прави някакви бъркочи за всички бактерии, които съм имала. Сега ми направи само за Е.коли. Явно ще й казвам пак да ми прави микс за всички бактерии на света.
Иначе имам антибиограма, но няма да пия антибиотик. Зачетох се в нея и са писали Уназин към Ампицилините. И пише силно чувствителна. А аз бях 10 дена на Уназин + дезинфекция. Освен ако 2те седмици от лечението до микробиологията да съм се заразила с тази бактерия. Външно от ануса към влагалището няма как да е станало. Единствено по кръвен път ми се струва възможно. Ама някак си не ми дреме. От клиниката искаха да ми предпишат нещо и много се учудиха, че им казах, че не искам да чакам за рецепта. Може да питам уролога за Макмирор да ми предпише глобули. Води се ниско токсичен препарат, помагал ми е преди и чета, че на бременни го изписват за Ентерокок. Но не съм решила заслужава ли си.
Днес да ви кажа как ме използва една баба. Примоли ми се "Хайде момиченце да ми помогнеш да пресека". Хванах я аз, както се пазя от бактерии, се оказа изпитание за мен, защото миришеше много на урина бабата. Ама какво да правя, реших, че не може да съм такава откачалка. Запушвам носа и  Помогнам. За едно кръстовище нищо няма да ми стане. Та преведох я аз. И тя: "Хайде и ей тука да пресека". Помогнах й. "Ама то тук плочките са много криви, ако няма да ме водиш чак до спирката, помогни ми да пресека от другата стана, че са по-равни плочките". Преведох я и бързам супер много за работа. И оттам започна да ми работи върху съвестта. "Ама ти, няма ли още малко да ми помогнеш. Колкото можеш". Водих я още малко и казах, че не мога повече, че закъснявам. "Ами аз сега как ще стигна до спирката, заведи ме" И не мога да откажа, какво да правя заведох я до там. Цялата ситуация нямаше да ми направи впечатление, ако, когато стигнахме до спирката на автобуса, тя не ми каза: "А такси, аз имам едни резервни 3 лв, ще ми дадеш ли и ти 3 лв и да си хвана направо такси, за да не прекачам автобуса?"
Да беше казала още отначало, тръгнахме от седянката на такситата, да й дам. Но се ядосах и си тръгнах без да й дам 3 лв, все пак до спирката я бях докарала.
« Последна редакция: Октомври 10, 2019, 10:38:58 am от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #81 -: Октомври 10, 2019, 12:25:06 pm »
Павла, как докато спи, много живи сънища сънува явно. На това мнение съм вече и аз, слушайки различни мнения на лекарите, да не пипам.
Тери, преди първото инвитро имах ентерококи, изписаха ми Клион - Д, вагинални таблетки за 5 дена. Пак повториха за киселото мляко да хапвам по кофичка на ден, след това като дойде момента за процедурата вече нямаше нищо. Не са толкова упорити тези бактерии, лесно се избавих.
*
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #82 -: Октомври 11, 2019, 11:12:25 am »
Тъкмо се връщам от уролога. Казах му, че имам стерилна урина. Той каза, че едно изследване той смята за стерилно, ако са е направено трикратно и то през 7 дена. Смята, че чистите ми микробиологии, всъщност не са били толкова чисти и ако съм ги правила 3 пъти щяло да се види, че тръгва пак растеж.
Видя ми микробиологията. Каза, че щом имам в цервикалния канал, според него на мен инфекциите са ми в матката и се стичат и колкото и да ме дезинфекцират, бактериите са си горе. Ентерокок той намира за доста гадна бактерия, особено ако Мишо я хване. Твърдеше, че ако не приема пак антибиотик след 2 седмици пак ще съм при него, защото бактериите ще се преместят от входа на влагалищото към входа на уретрата, защото са съседни. Аз му обяснявам, че 2 години нямам проблеми с урината, той пак ми твърди, че ще имам. Ама то по тази логика и ануса ми е до влагалището, значи винаги ще имам и вагинално бактерии.
Каза, че при мен явно пероралните антибиотици не вършат работа и ми даде направление за гинеколог, който според него трябвало да прояви добро желание и да ме хоспитализира. Казах аз, че не искам повече антибиотици, той каза, че според него е грешка. Такива бактерии се гонили до дупка. Имали случай с 26 антибиотика. Ама това не ми се струва нормално просто. Не че не съм близо вече и до 26ия антибиотик и аз. Ако ми беше назначил венозния антибиотик директно по време на цистита, даже щях да се радвам. Ама сега защо? Написа ми с Ентерокок кои антибиотици венозно се прилагат, а ако не било венозно комбинация от 2 антибиотика трябвало. Човекът определено разбира доста от бактерии, защото ми разказваше какво пишело в книгата на  д-р микробиолог от Плевен за Ентерококови инфекции. И не знам какво да правя.
Май по-скоро клоня към нищо. Ще си ида в понеделник при хомеопата и ще говоря с нея. Тя 100% ще е против идеята за анитибиотик. Ако подкрепи, в Ню лайф няма смисъл да ходя, те там нямат отделение. Най-много да запазя час при д-р Даскалов в Селена. Въпреки, че смятам, че и д-р Даскалов ще е на мнение да не се взимат повече антибиотици. На няколко момичета, включително Мц, казва да спрат антибиотиците.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #83 -: Октомври 11, 2019, 11:32:59 am »
Тери,аз не съм специалист,но ако наистина бактериите са в матката,мисля че е по добре да опиташ с хоспитализация. Ще ти кажа защо мисля така. Ти вече не знам колко време се бориш с тези гадини и ако наистина са в матката,ще тъпчеш на едно място още много време. Знаеш къде е инфекцията,не губиш нищо ако те хоспитализират,а само можеш да спечелиш. Избиваш всички гадове и после ще си бременееш на спокойствие. Успех !
*
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #84 -: Октомври 11, 2019, 12:25:00 pm »
Тери, матката не е става, не е капсулиран орган, за да се очаква нещо различно. По време на О, на цикъл се отваря шийката.
С 50 АБ ще си докараш такъв щам, че и господ няма да може да махне бактерията. Ти нямаш инфекция, а си носител. Не съм вярвала, че ще го кажа,  но пий си още малко илачите от хомеопата (явно я уважаваш, не й казвай хомеопатка :wink: ), спри да се мажеш, дезинфекцираш и каквото и да е за 1-2м, пий малко витамини, биозини и тн. Ако все още се покаже бактерия- направи демарша с клиниката ти за трансфер. Вече става абсурдно. Честно, клиниката ти е леко абдикирала. Не е само ваша/ твоя битка. Тя да се вземе в ръце също и да проучи това, онова.
Аз бих си пуснала с микробно броене, ако трябва и в друг град ще отида, за да знам, щом в моя не се прави. Така ще имаш и инфо за агенцията.
Не се отчайвай. Не изпадай в крайности. Наистина дай се малко почивка. Пий вино. Имам приятел в Пловдив, с който мога да те свържа за хубаво вино. Яж, весели се. Преструктурирай си мислите, че си фиксирана в бактериите, а не в бебето.
Накрая ще е happy end, но по труден път.
Успех, Тери!

Успех на всички!
*
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #85 -: Октомври 11, 2019, 12:32:36 pm »
Точно това мисля да направя. Като малко си събрах мислите, реших, че няма да влизам в болница. Няма смисъл просто. При единични левкоцити, за мен съм си носител.
Благодаря много, че ме слушате вече толкова време все с едно и също.
Круела, за кога се планува твоята инсеминация? Да не сте били кумове. Гледам те барната из фейсбука с една зелена рокля.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #86 -: Октомври 11, 2019, 12:36:00 pm »
Отиди да го видиш този АГ, корифей в бактериалните проблеми. Нищо не ти пречи. Събери 1-2 допълнителни мнения. Така или иначе ще правиш каквото си решиш.
*
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #87 -: Октомври 11, 2019, 12:49:19 pm »
Такъв няма, не ме е посъветвал да ходя при някого. Ще пътувам скоро до Белгия. Малко да се разсея и да поработя там. Ще кривна от хранителните режими и ще си направя най-голямата и скъпа гофрета с поне 5-6 добавки. Да е с връх.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #88 -: Октомври 11, 2019, 12:54:18 pm »
Тери, помисли, премери нещата, консултирай се с д-р Юрукова и тогава решавай. Недей да се тормозиш и да се насилваш още днес да си наясно... Яж гофрети  :lol:
Сигурна съм, че всяка ситуация има своето решение!
На мен днес Ц ми дойде. От 5ти ден започвам с Кломифена, а от днес започва да го пое и ММ по 1 на ден. Поръчах го от анабол.бг, гръцки е, срока е до 2021 год. - да си знаете, че има и е в срок. Интересно е че там струва под 2 евро, а тук 20 лв  :D Егати печалбата :D
*
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #89 -: Октомври 11, 2019, 13:11:19 pm »
Ами така е, пазар. Стискам палци за хубави сперматозоиди и яйцеклетки!

Яж горите, шоколад, пий горещо вино, ако е достатъчно студено, ако не обикновенно и месце хапни. Едни от най-вкусните крави са белгийски.
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #90 -: Октомври 11, 2019, 13:39:45 pm »
Тери,края на месеца Ицо ще пусне СГ, и предполагам на другия цикъл. На мен ми закъснява  в понеделник правих тест и беше отрицателен. Днес преди работа ще взема още 1,макар че ако имаше нещо щеше да покаже на предния тест,ама надеждата умира последна. Не съм била кума, тези снимки са от сватбата на брат ми,бях шаферка.
Лейди честит цикъл,кафе дано ти е последен!
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #91 -: Октомври 11, 2019, 14:21:58 pm »
Лейди, не ме слушаш като си предлагам услугите 😋 Цените в този сайт са доста над реалните цени по гръцките аптеки. Живяла съм там и знам как е. Хайде да ви е на късмет. Круела, може пък да се окаже, че има изненада 🤞
*
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #92 -: Октомври 11, 2019, 14:32:50 pm »
Ууууу, дано, дано, момичета, чул ви Господ!  :D
Круела, я ни изненадай  8) Кога ще го правиш тоя тест?!?!!!!! Хайде  :D
Танче, навеждам ви овно глава  :? Ако ми се наложи пак (дано няма нужда), ще прибягна до теб  :D
*
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #93 -: Октомври 11, 2019, 15:10:57 pm »
Cruella, не се знае, знае ли се, както се казва. Ти си забременяваш. Дано да сте един от многото случаи, които правят бебето точно преди процедурата.
Лейди, от колко време чакаш да дойде и твоя ред. Спомням си миналата година януари като писа за Золадекса. Това ми се стори тогава като най-страшното нещо на света. Съжалявах те как ще чакаш 6 месеца. А времето така си лети. Ето ни почти 2 години по-късно. Колко ли се вълнуваш, че най-сетне започнахте да вървите с по-големи стъпки. Дано е близо твоето щастие.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #94 -: Октомври 11, 2019, 16:10:26 pm »
Този тест може и да не го правя,боли ме корем и леко зацапва. Така че на другия цикъл почваме.
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #95 -: Октомври 11, 2019, 16:47:01 pm »
Лейди, дано не ти се налага 🙂 Иначе ще помогна с каквото мога докато Гошо кара все още в Гърция, че подаде молбата за напускане и не се знае къде ще почне след това. Ако има нещо казваш и ще го измислим 😉
Круела, то не останало до следващия цикъл, ей сега ще мине времето.
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #96 -: Октомври 11, 2019, 18:18:09 pm »
Здравейте, момичета. Живот и здраве другата седмица ще правим трансфер, но ми казаха да чакам обаждане от ембриолозите да ми кажат за кой ден точно. Вчера ми беше поставен хориомон, но нещо този път не ми влияе много добре, кръвното ми пада и не знам дали може да е от него, но пия айрян и уж бивам. Успех на всички!!!
*
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #97 -: Октомври 11, 2019, 19:02:05 pm »
Момичета, аз следя тази тема (25-та с половин око) и усърдно чета всичко от 14-та, Стигнах до 16-та и се надявам до прегледа за резултатите от амниоцентезата да съм изчела всичко.
Аз нищо не мога да правя докато не мине този преглед, защото трябва да ни дадат зелена светлина докторите за ново бебе. Имам предвид да купувам добавки от ФертилАйд и тестове за овулация. Но все пак взех едни добавки за имунната система, то и детето ще ги пие тях.

Записах час на половинката за уролог за другата седмица. След това отиваме на почивка за 3-4 дни и после следват моят преглед при частната гинеколожка, и 3 дни след това е прегледа за резултатите.

Аз все още се чистя от раждането/аборт, а казаха че трябва да спре за една седмица. Вече минаха повече от 2 седмици, а продължава да тече ръждиво течение. Чидя се дали е притеснително или да си живея спокойно.

26.09.2019
*
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #98 -: Октомври 11, 2019, 19:59:36 pm »
Яничка,много съжалявам за това,през което се налага да минете!Според мен това течение е по скоро нормално,пожелавам ти само попътен вятър,дано скоро щастието ви се усмихне отново и тоя път всичко ще е наред.
Тери,Тери....и аз съм за огромната гофрета и виното,знам че ще ги пребориш тия гадини,просто до тогава разпусни малко.След това с нови сили напред,според мен хомеопатията ще е ключа за бараката.
Круела,дано сте успели,ако пън не ,поне дано ви е хубава СГ.
Лейди,това втора или трета инсеминация ли ви е?
Нели,не знам дали от хориомона пада кръвно,аз не съм имала проблеми с него.Защо ембриолозите определят деня на трансфера,не е ли работа на доктора ти това?
Ако на някой му трябват лекарства от Гърция и аз съм насреща,баща ми пътува постоянно ,купува на много хора  и разликата в цената е в пъти,само кринона е почти същите пари,поне в аптеката в която звъняхме.А Fh pro не го внасят и не са го чували,за аптека Промахон става въпрос,Танче не знам вие от къде пазарувате,за всичко останало съм насреща.
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #99 -: Октомври 11, 2019, 21:55:28 pm »
Слънчице, ами не знам и аз, явно е някакви политиката на болницата. То доктора смятам там нещото, но ми каза, че те ще ми кажат за кога.