0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #40 -: Октомври 05, 2019, 08:55:28 am »
Kukapetal, при овулация може да има кървене. Аз също съм с този вирус, който каза Павла. Ей така от нищото удря и минава за 3 дена. Иначе може да е овулация. Ти си по-чувствителна. Спомням си, че след трансфер описа подобни болки. Според мен е бурна овулация. Веднъж като ми дойде цикъла на 13ти ден и отидох на лекар, докторката ми каза, че иска да ме прегледа, защото често ходели при нея жени уж в ранен цикъл, а всъщност били в овулация. Ако спре, овулация е било.
МЦ, 36.8 ми звучи сякаш ще ти идва след ден. Винаги след трансфери си мерих БТ, колкото и грешно да е. Станеше ли 36.8 и ми идваше след ден. Ей това мразя, когато закъснява цикъла и само дава надежди.
Яничка, думи нямам какво да ти кажа. Най-лошото, което може да се види в такива форуми са лентички с ангелчета, като твоята. Пробвай с добавките, момичетата си ги купиха и без да правят процедури. Просто не ги пий дълго време. Примерно 2-3 месеца и ако не стане, смени с по-леки.

Говорите си, че ви държат живи плановете за действие. Аз вече нямам, момичета. Пак ще излязат бактерии. Веднъж на ден от мен изтича повече количество течение, отколкото трябва. През другото време нищо, но пак е ненормално течение. Проверих си и ПХ-то и от цикъла се е вдигнало, вероятно са тръгнали гадините от това. И сега просто не знам вече какво да правя. И за Турция се съмнявам. Заслужава ли си да ида там, евентуално да забременея и да рискувам детето си или здравословното му състояние от егоизъм, че искам да съм майка с ясното съзнание, че имам бактерии. Все си мислех:"Ще ида в Турция, най-лошото, което може да ми се случи е да ми заразят матката и да нямам деца, които така или иначе нямам". Но това не е най-лошото. Най-лошото би било да забременея и нещо да се случи. Толкова пъти съм се молила на Господ не за дете, а за шанс да опитам да имам дете. Обезверена съм. Не знам какво да правя, да се откажа да имам собствени деца и това да тикам количка или да се откажа да имам деца в близките години. Мисля вече и за второ инвитро, колкото да замразя ембриони за в бъдеще, докато съм още млада.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #41 -: Октомври 05, 2019, 09:22:36 am »
Teri, не губи надежда, колкото и банално да звучи. Миналата година минах по този път с бактериите. Цяла година отлагахме цветната снимка, защото всеки месец изскачаше нова и нова бактерия, видях се в чудо, постояно бях на антибиотици, в резултат на които последния месец от приема им се появи кръв в урината с адски болки. Отидох при лекаря и той незнаеше вече какво да ми изпише, бях изпила почти всички видиве антибиотици, а към други вече бях резистентна. Неговите думи бяха "спираме всякакви л-ва, организма трябва да почине". И така минаха 3 месеца, отидох за нова микробиология, която излезна чиста. През това време приемах самл витамините Alive за подсилванe на организма. Постоянно се обвинявах че може би аз неправя нещо кактл трябва, как е възможно толкова много бактерии да виреят в организма ми. Но е хубаво и мъжа ти да пусне една микробиология. Не се отчайвай, смело напред.

Да, и аз така мисля, че най-вероятнл ще ми дойде, да не хабя още един тест за бременост, 😁Но интересното е че намам никакви ПМС. Когато чакам закъснение, винаги идва на датата, сега нямах търпение да ми дойде, за да направя фоликолометрия, то взе че закъснява😫😫😫 Ей момичета, живота ни подлага на големи изпитания, калява ни, подготвя ни да бъдем готови за родителството, да бъдем търпеливи..... Аз така си мисля
*
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #42 -: Октомври 05, 2019, 10:22:59 am »
With all due respect, Тери, я се стегни!
Сама говориш за приятелка с инфекция. Аз самата съм с е. коли. Излекувай си проблема с уролозите, престани непрекъснато да мериш нещо, да слагаш нещо, да правиш диети за нещо и тн. Дай малко, 2-3м, на организма си  време да се освести. Спомни си, че си мнад човек, скоро омъжил се и пийни, яж, прави секс и въобще изключи 2-3 бебетата от главата си!
С тежки инфекции, късни загуби и на косъм да си загубят матките се справят, а ти твоята матка от сега я оплакваш.
Ти си знаеш най-добре. Не приемай загубата, не и преди да си загубила.
Може би трябва да обмислиш да разговаряш с някого, който би ти помогнал да преодолееш себе си.

Мц, за жалост сигурно ще ти дойде. Аз съм мазохист и обичам тестове. Бих си направила, за да съм сигурна.
 
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #43 -: Октомври 05, 2019, 11:11:35 am »
Тери, бях споменала преди, че братовчедка ми роди. Говорили сме си с нея, че не може да се отърве от бактериите, мисля че имаше е.коли, но не съм много сигурна. Забременя си нормално след около 5 месеца опити. Мъжа и също имаше някакви градини преди, лекуваха се, но нещо все май оставаше, а се пазеха в началото да не си ги предават един на друг. Малката се роди с инфекция, задържаха ги в болницата и сега е здрава на почти месец. И от нея чух, че не е била единствената в това състояние. Имало още няколко родилки с нея, на които бебетата са се родили с инфекция. Явно при всяка е различно, някои правят спонтанен, други успяват да го износят, но доста са чести случайте с инфектирани бебета. Давам ти го като пример, макар шанса да е 50 на 50.
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #44 -: Октомври 05, 2019, 11:29:55 am »
Яничка, много, много съжалявам за това, през което преминаваш. Бъдете силни цялото семейство  :bighug: Желая ти скорошна и успешна бременност.

Мц, и аз като Павла съм мазохист и бих направила тест, това няма да промени нещата все пак , но ще даде яснота. За мен неизвестността е по- неприятна от отрицателният резултат, но както се чувстваш така постъпи.

Кукапетъл, и аз онзи ден бях в О и имах като предменструлани болки ( леки) и доста силно ме боляха и двата яйчника. На десният не знам какво му става от няколко месеца, ама много ме боли, чак няколко пъти се стреснах да не правя апандисит, че се будех посред нощ с много силни болки 😒 Иначе съм чувала, че може и кървене да има при О.

Тери, не се отписвай така лесно! Знам, че вече от много дълго време се бориш, разбираемо е да ти писне и да се обезвериш, но без такива крайни мисли! Ще имаш живо и здраво дете ! Ще ги пребориш гадините, сигурна съм. 
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #45 -: Октомври 05, 2019, 12:22:13 pm »
Здравейте,  благодаря за отговорите, момичета! Снощи болките станаха много, много силни в десния яйчник и започнах да се треса цялата. Тръгнахме към Пирогов, повърнах пред блока ни. Прегледа ме гинеколог, толкова ме боля при прегледа, никога не съм имала подобно усещане. Потвърди овулацията, предположи, че от спукването на фоликула се е събрала течност в малкия таз. Предположи, че някакво възпаление на яйчниците съм имала. Пусна ми кръвни и ехограф на корема. Изписа ми свещички за болката. Не знам какво беше това чудо, сега като сядам, усещам прорязваща болка във влагалището. Целият корем ми е леко болезнен.
Тери, отпусни се, всички лоши мисли прогони, ще имаш свои деца, може да е догодина, но ще имаш. Концентрирай се да си повишиш имунитета, за да се справи с тези бактерии. Наблегни на концертите и хубавите емоции. Аз имах страхотно лято и ме зареди с вяра и оптимизъм, приех, че ще сме родители един ден, макар и по-възрастни, скоро ставам на 38. Ти си млада, умна, красива, обичай живота! Ще стане, когато не очакваш!  :bighug:
Яничка, толкова съжалявам за случилото се... Желая ти скорошно забременяване и здраво пухкаво бебче да си гушкате.
« Последна редакция: Октомври 05, 2019, 12:49:17 pm от Kukapetal »
*
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #46 -: Октомври 05, 2019, 12:55:41 pm »
Благодаря, за отговорите, момичета. Нещо просто не беше явно моята сутрин.
Поговорихме си днес с Мишо. Осъзнавам, че си бях много добре цяло лято, изобщо не мислех за тези неща, докато не се обадиха от клиниката. Така че вероятно ще си продължа почивката от бебеправене, очевидно не ми влияе добре. Така или иначе новата ми работа ми поглъща дните и вечерите, доста съм натоварена, но се опитвам да се справя с всичко, нищо че може и по-добре.
От няколко месеца цикълът ми отново полудя. И пак вчера осъзнах защо. Нали доц Русев ми каза да спра с Иногинола. И оттогава пак ми се измества овулацията. Сетих се, че реално на мен ми го изписаха за нормализиране на цикъла. Та реших да му зарежа твърденията за токсичен фолат и бла-бла и си пия Иногинола.
И да се похваля, днес ходих сама с колата до Джъмбо в Пловдив с ляв завой на околовръстното от стоп. Много съм горда от себе си.

Хелиантус, вие няма ли да сте в България около следващата овулацията, защо не пробвате една инсеминация?
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #47 -: Октомври 05, 2019, 13:42:37 pm »
Тери, и аз го смятах, че би трябвало тогава да е О горе долу, но то за инсеминация не трябват ли някакви предварителни подготовки? То дано не се налага и онзи ден ни се е получило, въпреки че нещо спрях да се надявам толкова...
*
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #48 -: Октомври 05, 2019, 13:47:37 pm »
Трябва. Поне 2-3 ден, най-късно, трябва да се започне с преглед и тн. Иначе е напълно безсмислено.
Виж, може обаче да направите посткоитален тест. Преди как ставаше, а сега не, значи нещо се е променило.
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #49 -: Октомври 05, 2019, 14:17:46 pm »
Охх къса ми се сърцето като ви чета... Яничка съжалявам за това което си преживяла,стискам палци да се случат възможно най бързо нещата при вас.
Kukapetal мен ми намирисва на вирус +овулация. Дано скоро се почувстваш по добре.
Тери не допускай да влизаш в такива черни дупки,ще имаш деца и ти го знаеш ! Остави организма си намира малко както Павла е казала. Пий си,яж си каквото ти е кеф. След няколко месеца с нови сили продължавате борбата.
Края на месеца Ицо ще го пращам на спермограма и мисля другия цикъл да почваме с инсеминация. Тоя цикъл почти съм го отписала,нищо не чувствам,нито ПМС ,нито нищо. Успех на всички !
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #50 -: Октомври 05, 2019, 18:22:39 pm »
Круела, няма да е вирус, повече не съм повръщала, днес съм добре, боли ме корема, но леко. Ако е пукната киста, дали се вижда на ехограф или трябва по-задълбочена проверка. На моя позната със спринцовка са изтеглили кръв и така са разбрали, след което я оперираха.
*
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #51 -: Октомври 06, 2019, 18:19:33 pm »
Момичета, току що се пристраших да си направя тест за бременост.... отново отрицателен.Според вас има ли голямо значение, че е направен късния следобед, тоест да пробвам ли и утре със сутришна урина. Аз мисля, че на 35 ден, ако има бременост би трябвало да отчете независимо кога е направен.
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #52 -: Октомври 06, 2019, 20:06:30 pm »
Мц, пусни си кръвен ако можеш, не се тормози с пикливите. Но като искаш препишйах един със сутрешната. Аз първия го направих на трети ден закъснение и нищо. Повторих след 7 дена и се показа и втората черта. Може и да си била с късна овулация, както бях аз. Пожелавам ти успех 🤞
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #53 -: Октомври 08, 2019, 08:52:29 am »
Мц, направи ли си теста? От вчера те дебна да пишеш 🙂
*
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #54 -: Октомври 08, 2019, 09:21:14 am »
Аз всичките ги дебна ама те се изпокриха.

Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #55 -: Октомври 08, 2019, 09:46:39 am »
Маги, да не стане така, че всички както се крият и една след друга да почнат с радостните новини, и да опустее тази група, и всички да дойдат при нас 🤞
*
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #56 -: Октомври 08, 2019, 10:19:30 am »
Е чак толкова. Аз се криех, но защото имам някакви изблици тези дни. Но щом и вие ни дебнете, както ние вас в другата тема, ще се отчета.
Опитах се тези дни да се успокоя и да си създам план, който да не е егоистичен: "Искам дете, тук и сега", а "Искам най-доброто за бъдещите си деца", което много ми помогна да си уравновеся психическото състояние.
И така започнах с изследванията. PH-то вагинално ми е високо. Според лентичките около 5-6. Още като имах странно течение започнах да слагам Гинофит, но явно все още не е повлиял достатъчно. Но пък странното течение изчезна. То беше обилно и примесено с много малко кръв. Може би просто е бил странен край на цикъл, знам ли.
Та така. PH-то е високо, но си пуснах микробиология, защото от клиниката чакат резултата ми.
Вчера си пуснах и серилна урина. По принцип излиза за 2 часа, ако е стерилна, но се забави. Учудващо, не рухнах. И добре, че не. Защото днес  със закъснение излезе резултатът ми, че урината вече е стерилна. Бях днес и на биорезонанс (казвала съм ви, че колкото и да му нямам доверие, винаги изкарва същото като изследванията). Според биорезонанса нямам бактерии в тялото. Само една, която причинява гастрит, но самия гастрит според показателите много върви към подобрение.
Сега чакам в четвъртък вагиналната микробиология.
В петък ще ида на уролога с двете микробиологии да ми изпише съпътстващо лечение.
В понеделник съм при д-р Юрукова за хомеопатично лечение.
И така.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #57 -: Октомври 08, 2019, 10:27:09 am »
Добро утро момичетааа. Да, днес си пуснах кръвен тест, очаквам всеки момент да ми излезнат резилтатите, макар че се съмнавам. Преди кръвния си направих тази сутрин и един със сутришна урина, оказа се отрицателен. Вчера бяхме при док за СГ на мъжа ми, каза че положениети не е трагично, но не е и цветущо. Оказа се че мъжа ми в детсвото е претърпял операция от варикоцеле и според док това може да е една от причините за ниската морфология затова ни изпраща на уролог.Направи някакво изчисление на СГ и каза, че ако се пристъпи към инсеминация, шансовете са много добри.
*
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #58 -: Октомври 08, 2019, 10:31:19 am »
Да, при инсеминация морфологията не се гледа. Не че не е от значение, просто не участва във формулата за пристъпване към инсеминация. Морфологията играе голяма роля в оплодителната способност на сперматозоидите, но се очаква, че при обработка на материала, ще останат читавите и ще им се скъси пътя до тръбите.
Формулата е ((а% + б%) * общ брой сперматозоиди) * 85%. Ако крайният резултат е над 10 млн сперматозоида, има достатъчно материал за пристъпване към инсеминация.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #59 -: Октомври 08, 2019, 11:36:27 am »
Тери, ако ти е чиста мб и урината, защо не преминете към трансфер?
Пак на много писти си- конвенционална медицина, хомеопатия, биорезонанки и паралелно се изследваш, а и малко самолечение.

Мц, щом става и за инсеминация, пробвайте☺