0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #520 -: Октомври 14, 2019, 11:32:57 am »
Дарк, ако можете, мръсните за 2-3 дена. Знам как е. Ние сме също така- захванали сме се с 100 неща, отделно малкото и бременността. Ще се опитаме средата на ноември да мръднем за 4 дена, че иначе ще издрънчим всички. Дано да ми позволят да пътувам с кола. Със Симеон не ми дадоха.

Тук нямаме подобни неща. За първо дете  касата покрива 7 часа с акушерка. Надявам се пак да има подобно нещо и за втора, че е много полезно.
Вие разкажете какво говорят по училищата.

*
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #521 -: Октомври 14, 2019, 11:40:05 am »
Те училищата са или от ЛЛЛ, или от НАПК или от някоя фармацефтична компания :) Не са от касата.Но на мен на ЛЛЛ и НАПК ми бяха много полезни с МОника.

*
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #522 -: Октомври 14, 2019, 11:49:39 am »
Знам. Казвам просто тук от къде са. Те всички от безплатните са спонсорирани от някоя фирма иначе няма как да се организират. Имам приятелки акушерки, които водят пододни неща.
*
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #523 -: Октомври 14, 2019, 13:39:17 pm »
Във Варна знам само за лекциите,които са в два мола.Едните са на "Ивентас" мисля,това е вносителя на Муци и Авент и рекламират и подарават техни си неща,лектор не знам кой е.Другите са на "Кампол" ,те са с лектор акушер-психолог,най-различни теми имат-лактация,първи грижи,покупки и т.н.Като съм минавала съм ги мяркала по сто и кусур бременни ходят.Има мисля и в АГ болницата,аз живот и здраве на всичките ще ходя.
Днес бях при лекарката,която ми дава болнични,трябваше да й занеса справка от работа и направление за бременна.Мери ме,тегли ме ,кръвното ми премери и ме погледна на ехограф.Взе да ми допада тая жена,вика ме в понеделник на кръвна захар,не знам дали е стандартно или защото казах,че майка ми е диабетик.Това ли е ЖК всъщност?
Маги,аз си правя такава салата с цвекло варено и настъргано,кисело мляко и чесън.Много плодове ям,това ми е основното хранене даже и салати,зеле ми се яде,ама мъжът ми взе едно много твърдо беше.
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #524 -: Октомври 14, 2019, 15:44:42 pm »
През целия си живот не съм яла толкова плодове, колкото откакто съм бременна. Като видя, че панерчето се изпразва и настръхвам и веднага тичам до Била да зареждам :D

Павла, стана така, че точно в края на бременността харесахме един апартамент. Защо да става в едно по-спокойно време, като може да се случи когато почва да става напечено иии на прага на 9-ти месец.. :D Сега освен всичко покрай бебето, движим нещата и за покупката. За капак, понеже искаме да ускорим малко процеса, тръгнахме и по строителни и мебелни магазини. И живот и здраве, ако не изскочи нещо с документите, точно покрай раждането, би трябвало да изповядаме сделката. И след това почва ремонт... с бебе на дни. Та, засега пътуване не се очертава :D

Иначе дано лекарят ти позволи да пътувате. Моето последно пътуване беше преди две седмици. Свекървата доста размрънка, че не трябвало да мърдам никъде, но докторът ми беше убеден, че всичко е наред и няма причина да отменя пътуването.

Аз ходих на лекции на Майчин дом. И да, спонсорирани са от разни фирми, които в началото си правят реклама на продуктите. Пускам линк, може някой от София да се възползва. Те са общо 6 лекции, които въртят целогодишно. Ходих на тези за раждането, за дишането и обезболяването по време на раждането, първи грижи за новороденото. Искам да ида на лекцията за кърмене, но да видим... Ето линка: http://school.maichindom.com/grafik/

*
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #525 -: Октомври 15, 2019, 09:41:12 am »
Dark Chocolate, Аз бях така с Лори. Ще се справите, вЕрно , че не е най-оптималният вариант, но няма как. Мерси, за линка на майчин дом :) Доколкото виждам са безплатни и без предварително записване.Каква количка взе ? Слънчицето, ами не е излишно че те следят. Това си е жк, според мен.
За запека, мен и хемороида ми излезна, но си варя броколи и ги мешам със кисело мляко, сирене и овесени ядки-супер вкусно и разхлабващо. Иначе и ние трябва да се подредим, оправи, мебели да заръчаме, да изчистим  имаме ателие(което трябваше да ми е кабинет, но така и не го оправихме, съседите ми одрязаха тока.. абе филм) и мазе за оправяне. Имам едно претенциозно Лъвче, ама от другия вид, дето си лежунка и не обича да чисти, подрежда и тн, пълна противоположност на чичо ми, пак лъвче, който постоянно майстори нещо. Та обикновенно, аз се хващам и оправям всичко, но пък и претенции има- абе  8O 8O 8O.  Аз съм на ФМ на 18ти, а на 28ми на ЖК, ще обърнем внимание на О- (не знам биеше ли се нещо или какво) .
Ето доста безплатни събития, повече са за София : https://sofia.plays.bg/events/by-age/1 Аз бях на една за раждането, обезболяване по време на раждане и беше много интересна. Пак безплатна. Не досаждаха от Бепантен-накрая дадоха по едно лигавниче и несесерче и малка пробичка на кремчето. Около час и половина бяха. П.С боря го този подпис,  лентичката.  Редакция: Подписа-проборен!!!
« Последна редакция: Октомври 15, 2019, 10:01:36 am от Lina88 »
*
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #526 -: Октомври 15, 2019, 10:26:09 am »
На сайта или ФБ страницата на ЛЛЛ и НАПК има инфо за техните събития.В Плевен има едно Училище Щъркел и там имат интересни неща.Не знам дали е само за Плевен.Ама да ви кажа до сега на ни едно не съм отишла.Другия месец като остана в къщи.

Вчера си направихме фотосесия с шкембето.С Моника си правих и сега да не ги деля девойките и с тях направих.Моника ми взе акъла, побърка ме.Тия двете уши нейните не са за слушане, за красота са!


Re: Тема на бременните 101
« Отговор #527 -: Октомври 15, 2019, 10:45:00 am »
Павла, много се радвам за отличните резултати.
Маги, суоер. Като са готови снимките да ни покажеш. Ние също е събота сме на фотосесия, ще е на язовир Искър, където ни беше сватбата 😁 Минах и през уролога, според него не е киста, а подуване, заради тежестта и би трябвало след раждането да се свие. Аз съм в понеделник на ФМ и този път ще помоля да ми пуснат 3д, защото до сега не са и ми е интересно.
Еличка, не остана при теб, стискам палци всичко да мине много леко и ти и бебчето да сте здрави, а ти да се възстановиш бързо.
Дарк, наистина ще ви е напечено, но пък ви предстоят все вълнуващи неща и след това ще ви е супер.
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #528 -: Октомври 15, 2019, 13:20:18 pm »
Маги и в София мисля че го има това училище Щъркел, но до колкото видях тук е платено.
Момичета аз съм малко притеснена, скоро бях на фетална морфология и бебенцето беше в същата поза в която и на биохимичния скрийнинг. Лекарката каза че не е притеснително, но след няколко дена бях и на ЖК и там беше по същия начин застанало. Накара ме да се разходя половин час и да се върна, но се беше появила и една издутинка от матката на вътре към бебчето, което лекарката каза че е контракция, вижда я за втори път. Предния каза да почивам повече, сега ми изписа и магнезии. Малко се притесни и ме вика след 1 седмица пак. Дали има за какво да се притеснявам, на прегледите е все в една и съща неудобна поза за лекарите, а аз все още не го усещам да се движи. На всичкото отгоре се сдобих и с адска хрема, запушен нос и леко зачервено гърло. Добре че са инхалациите и краката в гореща вода с морска сол иначе вечер не мога да спя. Извинявайте че мрънкам толкова, просто ми е малко притеснено. :oops:
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #529 -: Октомври 15, 2019, 13:45:17 pm »
Маги мей аз съм почти в 20 г.с и също не го усещам още,не се притеснявай. На феталната като го гледахте не мърдаше ли с ръчички и крачета?Не се притеснявай излишно,пии си магнезия,изчакай си прегледа и се опитай да си спокойна заради бебче. Накрая всичко ще бъде наред
*
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #530 -: Октомври 15, 2019, 13:46:38 pm »
Magi, нормално е да имаш контракции от сега, просто се пази повече, лежи и пий магнезий.Аз бях така с Моника от рано ме почнаха котнракциите, от теб зависи сега какво ще се случва.Пазиш себе си и бебето.Хремата е нормална за този сезон, за топлата вода не е ОК, мисля че не е полезно топла/гореща вода за бременни.Ако можеш си пускай болничен и почивай.Аз с Моника пак работих много, но бях в друга фирма и можех да работя от в къщи, което беше супер, защото в полу легнало положение си предавах обектите.
Аз Моника започнах да я усещам в 20-та седмица, така че споко!Ако искате да мърда много бебето, пийте кола или яжте шоколад преди прегледа.Или чаша студен портокалов сок.Също им действа събуждащо.

Re: Тема на бременните 101
« Отговор #531 -: Октомври 15, 2019, 13:50:03 pm »
Не то си мърда като цяло, движи си се, сърчисето и другите органи също са добре и си е според седмиците в норма, просто винаги е в една и съща поза, вече знам как изглежда бебешко дупе на ехограф, винаги е надупено към нас и с много натискане и подбутване лекарката успява да го измери. И тея така наречени контракции не е ли рано в 18 седмица за тях? Според лекарката ми била много стегната матката.
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #532 -: Октомври 15, 2019, 14:14:50 pm »
След като всичко му е наред, не мисля че трябва да се притесняваш. Както е казала Маги почивай и не се претоварвай, лежи си повече. Чела съм много мами из форумите, при които контракциите започват от рано. За горещата вода и солта и аз знам че не е хубаво бременна жена да се загрява. Пии лимон,мед и джинджифил,чайчета си прави но не много горещи.Аз като усетя че започва да ме боли гърлото си взимам от аптеката Прополки и смуча. За тях знам че са безвредни.
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #533 -: Октомври 15, 2019, 14:32:09 pm »
Маги мей, и нашия господин е все надупен, а сега е обърнат и седалищно. А иначе от скоро почнах да го усещам да шава, особено вечер като си легна. И мен все още ме мъчи хремата и кашлицата. Изписа ми капки виброцин и едно друго за мазане, само че с антибиотик, но все още имам от ринолекса и си пръскам физиологичен спрей на стеримар. И отделно чайчета и бисептола, който пия. Надрусана съм яко 😂
А за училището, при нас от 25ти октомври почват лекции в детски център Тин Тин всеки петък и ще ги посещавам.
« Последна редакция: Октомври 15, 2019, 14:34:21 pm от Татяна Павлова »
*
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #534 -: Октомври 15, 2019, 14:53:11 pm »
Няма рано за контракции. Имам позната от 5 г.с. я почнаха, накрая последните месеци ги лежа в болница. И наистина почивай, идея нямаш колко помага. Да ще се чувстваш зле и безпомощна, но го правиш за детето си! Лежиш! Почиваш! Не се натоварваш с физическа работа!

*
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #535 -: Октомври 15, 2019, 15:24:46 pm »
Реално матката се подготвя почти веднага след забременяването. Много често не се усещат. Нормално е. Даже, в зависимост от търпимостта на жената, контракциите за раждане са първите, които усеща. Аз бя така със Симеон. Веднъж усетих контракция в 8м и след това преди да родя.
Бебетата имат време да се завъртят, не се притеснявайте, че са седалищно.
Маги мей, аз не разбрах какво е притеснението?
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #536 -: Октомври 15, 2019, 16:20:49 pm »
Ами Павла тази издутинка която е навътре към бебето ги притеснява лекарите, уж не е страшна, но иска да ме види извънредно. Другото което е ме прати на УНГ за да чуе и той какво ще каже за настинката и да не би контракциите да са от там, а лекаря в УНГ-то каза че това е абсурдно и зачервеното гърло и запушения нос не можели да доведът до контракции.
В интресе на истината и риск да ме критикувате, особено Павла, защото знам мнението и за стоенето в къщи и болничните, аз от 2 седмици вече съм си в 30 дневен болничен и мисля да го продължавам. По принцип работя на 2 места-в държавна институция и водя школи по народни танци вечерно време. Реших че психически ще ми е много по-добре в къщи, защото лелите в касата са ме докарвали до нервни кризи, така че прецених че ще ходя само вечер на танци за да пускам музика, без да танцувам, и да се разведрявам с хората, там идват с много положителна нагласа за да разпуснат и ми действат изключително добре. А това че съм си в къщи не значи че лежа по цял ден, имам много хобита свързани с хендмейд и едновременно успявам и да си почивам,да се наспивам и се чувствам много по-добре, за спокойно бебе, се иска спокойна мама. Та почивам си и определено не се натоварвам физически и психически.
*
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #537 -: Октомври 15, 2019, 19:09:28 pm »
Маги мей,аз съм в болничен от  теста още,така сме решили ние,работата ми има вдигане на тежко,и като всяка работа с хора има и нерви.Прави това,което те кара да се чувстваш ти добре.
Това че не работя,не значи че по цял ден лежа,напротив ,много излизам,готвя на мъжът ми нови неща,чета книги и имам време за себе си,ами да харесва ми да не бързам за никъде.
Разведрявай се,срещай се с хора,глези се без угризения.
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #538 -: Октомври 15, 2019, 22:34:03 pm »
Лина, да, безплатни са лекциите и без записване, т.е може в последния момент да решиш и да идеш. Запазила съм си и тези три видеа от ютуб канала на болница Надежда, но все още не стигам до тях :D https://www.youtube.com/watch?v=hWUUvZ--oh0&list=PLhtqWIb16EFWwV8kMNHF5SFbx0BByyCYp

Мен също ме мъчеше запек, но откак взимам магнезий съм пушка :D Чак ме е страх, че трябва да го спирам скоро.

Количка... след много умуване, взех Cybex Balios S. Излезе ми 470 лева за количката + коша за новородено от испанския Амазон. Ако не ми беше изпаднала на тази цена, щях да взема Joie Chrome. Засега съм доволна от избора и цената, пък ще видим в реала как ще е :D

Преди да забременея изобщо не разбирах неволите на бременните и ги считах за лиготии  :oops: Сега като знам как аз треперя за най-дребното нещо, вече съм по-разбрана и състрадателна :D Това някоя бременна още в началото да излезе в болнични... леле как ме дразнеше. Ама ето, върна ми се, спокойна съм се чувствала до 2-3 дена след преглед, после почвам с притесненията дали всичко е наред :)
*
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #539 -: Октомври 15, 2019, 22:44:07 pm »
Дарк,Балиоса е супер количка,после може да дебнеш за намаление на седалки за след шестия месец.
Запека вече го поовладях,пих сиропа пет дни по 2-3 пъти на ден,вече само вечер по една лъжица за поддържане на ефекта.Пак си ям крушите и ябълките де.