0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #740 -: Май 21, 2019, 21:10:09 pm »
При ПАИ аспиринът е по- важен. Поне на мен така ми казаха.
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #741 -: Май 21, 2019, 21:29:56 pm »
Павла, и друг път си казвала. Аз сега пак съм в дилема с този аспирин. При последната бременност го започнах след овулацията, сега много се чудя... Калчев е категорично против... Ама да, може пак да го започна... Пак ме хвърли в размисли.... Даже си купих още запаси сега от България, но не мога да реша...
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #742 -: Май 21, 2019, 21:47:20 pm »
По какъв начин вреди, че е толкова категорично против?
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #743 -: Май 21, 2019, 21:56:16 pm »
Привет, момичета.

Успех на всички!

Утре сутрин е пункцията на първото ми (засега) инвитро. Мразя пълна упойка, но този път го правя с голяма цел, нали така?

Страх, не страх ...
Всичко ще е наред накрая. Ако не е наред, значи не е дошъл краят.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #744 -: Май 21, 2019, 21:59:49 pm »
Микса, упойката е лека, бързо се излиза от нея, просто после ти се пси повечко през деня.Няма общо с пълната упойка и интубацията.Не че аз не ги мразя всички приспиващи упойки де!

Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #745 -: Май 21, 2019, 22:03:50 pm »
Павла благодаря за съвета ,малко ще ми е трудно да им звънна ,но сега ще се разровя в нета да видя какво ще намеря .
Микаса спокойно аз изпадах в ужас от абоката ДАЖЕ НЕ РАЗБРАХ КОГА МИ ГО СЛОЖИХА и да ти кажа пред теста за първото чхг предполитах още 100 абоката да ми сложат .
Излезнах много бързо от упойката и даже не знаех и ,че и вода си пих веднага и след 30 мин станах да пишкам и на сестрите вече им беше лошо от мен ,но не ми бяха казали да не го правя ...
Всичко ще е наред късмет ти желая и бъди спокойна 🤗❤️.
Нелита хайде сега едно хубаво чхг ти пожелавам .
Момичета токущо се сетих ,че вчера на прегледа д-р спомена миомен възел и сестрата записа ...😐😐😐😐 аз такова неща до сега не съм имала и това сега какво ли ще значи 🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️?
« Последна редакция: Май 21, 2019, 22:18:54 pm от Chocholinka »
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #746 -: Май 21, 2019, 22:17:40 pm »
така.. написах цял ферман и ме излогна :/ HELIANTHUS, аз също четох за Б9 и Б12. Фолиевата която пих , сега, когато забременях беше точно метилирана. По отношение на фолиевата киселина – метилираната форма  приемам.Това имам аз като инфо"Ако приемате хранителни добавки, консултирайте се с вашия лекар, но при всички случаи изберете формули било то на В комплекс или на пренатални витамини с метилирани форми на В витамините. По отношение на фолиевата киселина – метилираната форма е фолат или метил-фолат или метилхидрофолат. По отношение на В12 метилираната форма е метилкобаламин.. По отношение на В12 метилираната форма е метилкобаламин..."
PAI + ACE има кумулативен ефект.." каквото и да означава прочетох че има повишен риск за спонтанен аборт. Защо не пиеш аспирин, вреди ли?

Павла, имах предвид че до ДРЗ всички ще сте бременни ;) Митко се нави да дойде, доста ме изненада. Жалко,че няма да може да дойдеш.
Магиии ти си ни лъча светлина. Поне за мен <3 Минавай направо на твърдо (шегувам се) знам че сега си изморена, но си заслужава.Ох, бях забравила това с фраксипарина. До термин ли е?

редакция: Чочолинка (интересен ник :) )  зависи къде е. Аз също имам, но ми казаха че не трябва да ме притеснява.
« Последна редакция: Май 21, 2019, 22:22:11 pm от Lina88 »
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #747 -: Май 21, 2019, 22:22:07 pm »
Упойка, игли ... бели кахъри.

Най-много ме е страх да не се окаже, че някой от двата фоликула, които измътих (или и двата) не стават. Тогава всичко ще да е било напразно  :?
Всичко ще е наред накрая. Ако не е наред, значи не е дошъл краят.
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #748 -: Май 21, 2019, 22:34:05 pm »
Лина ,така казвам на мъжът ми моя измищльотина е бях видяла една птичка и ми дойде да и кажа Чочолинка и така 😆😆😆 .
А за минния възел ,как може да повлияе на едно инвитро и нормално забременяване ? И възможно ли е от стимулацията да е станало ?
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #749 -: Май 21, 2019, 22:38:59 pm »
Доколкото знам за миомните възли е важно къде се намира и колко е голям.Да се образува от ин витро, надали,

Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #750 -: Май 21, 2019, 23:23:19 pm »
По какъв начин вреди, че е толкова категорично против?

По - скоро е против, защото смята, че нямам нужда нито от аспирин нито от НМХ. Ами ще го пия пък ще видим. Така или иначе не би следвало да навреди.

Нелита, Микаса, много късмет ви желая и  :bfp1:

Чочолинка, много зависи къде е миомата. Аз имах вътре в матката и ми я махнах, но на приятелка с такава отвън не са я пипали. Но пак зависи сигурно от точното местоположение и други фактори.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #751 -: Май 22, 2019, 00:13:39 am »
При мен беше подобна ситуация. Нискорискови, хетерозиготни мутации. Спорен АФС.  Аспиринът също и намалява риска от пре/еслампсия.
Аз до 35гс пих аспирин и до деня преди да родя НМХ. Следваща бременност не бих променила нищо. Следващият ме лекар искаше по средата на бременността да спра всичко. Тъй като не спрях се държахме все едно това не съществува, слонът в стаята, за когото не говорим.
Не знам пак защо се отплеснах, но аз бих си го пила. Даже си взех, че нали ще се забременява сега. Имам и НМХ от предната бременност. Готова съм :)
« Последна редакция: Май 22, 2019, 00:15:28 am от Pav-la »
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #752 -: Май 22, 2019, 00:58:22 am »
Мисля ,че не е вътре в матката със съгурност ,но от ляво като ме гледаше го каза . Утре ще я питам . Лекинка от мен момичета . Дано утре имам късмет 🤗❤️😘
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #753 -: Май 22, 2019, 08:55:14 am »
Павла и аз имам нискорискови мутации, но док каза, че към 13-та седмица ще спра всичко, включително аспирина и фраксипарина. След като са нискорискови не е ли по-добре така и просто си се следи всичко до края?
Чочолинка дано е по-малкото зло, да минава вече и да можеш да обърнеш внимание на физическото си и психическо възстановяване  :bighug:
Нелита и Микаса, много успех и стиснати палци.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #754 -: Май 22, 2019, 09:12:15 am »
Не виждам логиката. Щом нещо бачка, защо трябва да се правят експерименти. Аз имам 4 неуспешни бременности. Не бих рискувала. Знам, че може да имам неуспешна и като съм на лечение, но поне ще знам, че тази база съм я покрила.
НМХ не преминава плацентарната бариера. Ако има проблем, макар и нискорисков и история от неуспехи- ами защо да не се застраховаме. А за аспирина- аз имах проблем и с едната артерия, диабет. По едно време се съмняваха, че бебето не се храни добре. Аз не съм малък човек, родила съм се 4,250 и 59см, мъжът ми също не е малък, но малкото се роди доста малко за диабет и с нашите гени. В началото на бременността вдигах и кръвно. Нямаше как да рискувам да спра Аспирина, за да страда плода и да направя прееклампсия или нещо още по-лошо да се случи.
Тъй като не говорихме за терапията ми, нито веднъж не съм правила никакви изследвания, нищо. Имам ужасен късмет, че всичко е наред.
Мише, не знам. За мен, при риск, не е добре ей така да се приключва с терапията. Също обаче не ми харесва и подхода- дай да покрием всички бази ей така, да има. Това също не води до нищо добро. Променя се начина на функциониране на организма, хомеостазата се променя. Може и да не е така, но с такова впечатление оставам.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #755 -: Май 22, 2019, 09:26:05 am »
Чочолинка, преди много време един гинеколог ми видя миомен възел, но каза, че е много малък и това нямало как да пречи на забременяване. Тоест РАЗМЕРЪТ ИМА ЗНАЧЕНИЕ :D Той тъкмо си беше купил чисто нов ехограф, ама оттогава никой лекар такова чудо не е виждал. Или изчезват сами, или той е единствения в града откриващ миомни възли. Той същия се съмняваше, че имам и полип, но на другия цикъл беше изчезнало. Ама знам ли да му вярвам ли, беше ме диагностицирал с липса на овулация и киста на жълто тяло (викаше ме на преглед на 14 ден, а моята овулация е на 12 ден, а кистата си беше жълто тяло). Та така...
Лина, хич не се стряскай. Като видиш някакви резултати, вместо да се стресираш у вас, пиши ни. В 90% от случаите някоя от нас го е преживяла това. Аз също съм с нискорискови мутации и MTHFRR. Изобщо не ме притесняват. Има си терапии. Лошото на тези мутации е да не знаеш, че ги имаш. Иначе така гледайки колко от нас ги имат, според мен сигурно 60% от населението е с мутации. Все пак щом имаш хетерозиготно носителство или майка ти, или баща ти ги има. От там техните родители и т.н.
На мен доц. Русев ми е писал терапия от трансфер до раждане със следене на 3 седмици на брой тромбоцити и АРТТ и коригиране на дозата при нужда.  На ДРЗ ще се консултирам и с доц. Конова. Знам, че и тя предписва през ден Фраксипарин и Аспирин, но ще я попита защо при положение, че Фраксипарина е с действие 24 часа. Това е въпрос, който често се задава по форумите, но никой няма обяснения.
Другата седмица отивам при докторката да обсъдим бъдещите планове и да й кажа за желанието ми за ендометриална биопсия, пък може и направо като ще се ровичкат там и една хистероскопия да пусна. Дали преди биопсия трябва да пусна и микробиология?

Cruela, пуска ли микробиология преди биопсия? И имаш ли спомен колко струва самата процедура?
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #756 -: Май 22, 2019, 09:36:30 am »
Тери, мен преди биопсията ме караха да правя. Иначе, благодаря за подкрепата. Заревавах се и какво ли не.. успокоихте ме. Плаши ме ако кажат фраксипарин да бия, но ще правя каквото кажат. Сега  да почвам ли да пия аспирин при положение че не съм бременна? Тоест има ли полза от натрупване? Дали да запиша час при Проф. д-р Мария Николова, дмн, клиничен имунолог- Токуда. Близко ми е, но не съм й виждала името ,когато коментирате.
Чочолинка,Нелита, Микаса успех от мен
четох в бг мама ,че при  мутация в MTHFR има неусвояване на витамините от група Б - трябва да писна на Б9 и Б12 и ако са ниски да ги вдигна до горни граници преди забременяване - приемат се само метилирани /бионалични форми на Б9 и Б12 - Неофолик Мета вместо синтетична фолиева киселина за Б9 и метилкобаламин вместо синтетичния цианкобаламин за Б12.
Не намирам в нета Б9 и Б 12 трябва ли да се измерва в конкретно време на цикъла?
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #757 -: Май 22, 2019, 09:40:54 am »
Няма значение кой ден на цикъла е. Б9 не го пускай, това е фолиевата, а нея ще си я пиеш постоянно. Пусни Б12, за да видиш на какво дередже е. Но ще е ниско според мен. Аз вече 1 година пия Б12.

Според мен изчакай и ела на ДРЗ, ще говориш с доц. Конова. Тя е много добър имунолог и ще ти каже според нея каква терапия ти трябва.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #758 -: Май 22, 2019, 09:44:28 am »
Тери,  пия аз .Добре ли е тази Топ фолат” съдържа (6S)-5-Метилтетрахидрофолат (МТХФ), патентован под името Quatrefolic®. Quatrefolic® не изисква метаболизиране, защото е идентичен към биоактивната формула на фолиевата киселина в организма. Той представлява чиста и стабилна глюкозаминова сол на Метилтетрахидрофолиевата киселина. (6S)-5-Метилтетрахидрофолат (МТХФ) е от фундаментално значение в метаболитните процеси на организма...
Ще се видим на ДРЗ :)  а аспирин какво ще кажете? Тери, търся си по стари фактури да ти кажа за моята .. Желателно е поне 24 ч преди колпоскопското изследване да не използвате вагинални тампони, да не правите вагинални промивки и да нямате сексуални контакти. Също така не използвайте вагинални глобули и кремове. Нужно е да нямате менструално кървене - оптималните дни за колпоскопия са 10 –14 ден от менструалния цикъл.
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #759 -: Май 22, 2019, 09:58:19 am »
Тери аз преди биопсията не съм пускала микробиология,но малко преди това пусках PCR може би затова не ме караха да пускам. Аз друг въпрос имам към теб. Къде ще я правиш биопсията? Каза че може би в надежда,но аз не съм сигурна че ще успееш там,защото доста се чака първо за час за репродуктивен и второ не мисля че приемат пациентки само за 1 изследване примерно биопсия. Ако си решила да я правиш най добре се обади на регистратурата да питаш.

А самата цена на имунологична биопсия е 200 лв,но в твоя случай без имплантация според мен е добре и да пуснеш за имплатационен прозорец. Общо 3 -те биопсии бяха около 400-450лв
« Последна редакция: Май 22, 2019, 09:59:59 am от Cruella De Vil »