0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #640 -: Май 17, 2019, 19:22:35 pm »
Съжелявам, чочолинка за случилото се... бях писла по-рано. Аз още чакам цикъла да ми дойде след прокървяването. Боли е, повече от кофти...СДИ се чудя дали да е пратя Митко? При положение, че неговата е добра.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #641 -: Май 17, 2019, 19:43:33 pm »
Слънце, нали ви казах, че имам всякакви изследвания. ДНК фрагментация също имаме. При добра СГ настоях при 3тия аборт. Мъжът ми пуши. Та той беше в сивата зона. Докторът обаче каза, че няма голям смисъл при добра СГ, защото лечението е антиоксиданти и премахване на рисковите фактори. При обработката, било за инсеминация или ин витро, се маха голям процент от калпавите. Та така. Дори при добра КГ е хубаво мъжете ви за взимат нещо. Подновявайки опитите моят мъж започна да си търси хапчетата, защото като виден бохем, лъв и мъж, не е спрял да пуши.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #642 -: Май 17, 2019, 20:06:02 pm »
Павла,твоят мъж какво взима сега?
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #643 -: Май 17, 2019, 20:06:44 pm »
Аз съм питала д-р Мели за СДИ тест и тя ми каза, че при лошите показатели на спермограмата няма как да очакваме друго освен лош СДИ. И така по метода на изключване този тест остава за неизяснен стерилитет и спонтанни аборти при добра спермограма или преди инвитро, за да решат Икси или инвитро при добра морфология. Доколкото съм чела из теми при н-на брой неуспешни инвитра или спонтанни са съветвали съпрузите да правят сди въпреки добрата спермограма. Помня един случай с добра спермограма, неуспехи при няколко инвитра и доц. Конова препоръчала Сди и се беше оказало около 40% фрагментации.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #644 -: Май 17, 2019, 20:21:51 pm »
Въпросът е, че реално остава само при избор на метод на оплождане. Само при лоша  фрагментация никой няма да прави инвитро, макар че...  Малко излишни пари са. От опит го казвам. По- добре малка добавки и активност от ДНК фрагментация.

Слънце, давам му Оккибор форте, Центрум за мъже, вит с, като се сетя да купя и омега 3, а и вит д. Знам, ме се повтарят, но той работи седнал, пуши, сега поне тренира и има нужда.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #645 -: Май 17, 2019, 20:35:57 pm »
Благодаря за хубавите пожелания момичета!

Тери, точно заради това постоянно забременяване през лятото, се налага да премина и през утрешната дата за пореден път, като черен завършек на хубавите две преди това и така цял живот.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #646 -: Май 17, 2019, 21:09:48 pm »
 :bighug: :bighug: :bighug: Надявам се поне сънищата да са истински и душата на твоето момченце да се е върнала при теб чрез София, както го беше сънувала. Милата ми, Вистал. Много те прегръщам
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #647 -: Май 17, 2019, 23:11:17 pm »
 :bighug:Благодаря ви за думите момичета ❤️❤️❤️
Алекс  :bighug: не знам какво да ти кажа ,то нищо не помага в такива моменти . Аз усещам как се затварям в себе си ,преди малко излизах да се разсея уж и нямах търпение да се прибера и да се нарева . Да не говоря ,че в болницата не искам и да стъпвам в понеделник камули на пускам чхг . Онзи ден когат прокървих  ,влезнах в лабораторията разревана и сестра понеже ме пита и аз и казах ,че имам + тест ,но мине тръгнало зацапване и тя такава ми вика спокойно бременна си .... и после какво ... .
Чудя се говорите за СДИ дали да не накарам моя мъж да го направи и това дали ще е от полза ?
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #648 -: Май 17, 2019, 23:13:17 pm »
:bighug: :bighug: :bighug: Надявам се поне сънищата да са истински и душата на твоето момченце да се е върнала при теб чрез София, както го беше сънувала. Милата ми, Вистал. Много те прегръщам


Дано ❤️!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #649 -: Май 17, 2019, 23:43:30 pm »
Чочолина, няма смисъм да пуска. Какво ще промени?
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #650 -: Май 18, 2019, 00:30:50 am »
Чочолинка, ще е зле СДИ теста. Затова и ние не пуснахме, защото то се вижда още от морфологията, че не са читави.
За мен СДИ е информативен преди инвитро, за да се прецени дали да се направи ИКСИ въпреки добра морфология и мисля, че при неизяснен стерилитет и спонтанни аборти би дал информация, ако е кофти фрагментацията.
Но при ИКСИ взимат сперматозоидите, които уж изглеждат добри, но явно въпреки добрата морфология могат да са все още с лош генетичен материал.  Няма как да видиш нещо добро в тази ситуация, защото няма, но повярвай ми, това че имаш имплантация те освобождава поне от това да търсиш проблеми при теб. Мъжът ти ще попие добавки, ще мине време от Уреаплазмата и ще се раздвижат нещата макар и малко. Моят съпруг преди инвитрото имаше 6% морфология, за която не си бяхме и мечтали. А той е от случаите, които не се влияят от добавките и все пак мръдна нагоре морфологията.
Но излизай навън, дишай въздух, депресията може да те доведе само до още депресия. Плачи, излей си го, споделяй ни и една сутрин ще ти е една идея по-леко. Трябва много сила да идеш за ЧХГ и да се зарадваш, че намалява, но знаеш, че и това можеш да понесеш, колкото и нечестно да е :(
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #651 -: Май 18, 2019, 01:53:43 am »
Тери разбирам , интересното е от къде като цяло може да идва този лош генетичен матерял , това като цяло има ли нещо общо с генетиката на човек може ли да се разбере защо е така . При нас в генетичните изследвания всичко беше нормално ако те имат връзка едното с другото . Или просто се случва ...
Опитвам  се да наистина да гледам полужително на имплантацията , и някакси ми дава мъничко надежда .
Да ви кажа аз като цяло имам доста силна връзка с мъжът си и понякога го гледам и си мисля колко много искам да го направя татко и колко ще е добър в това и знам как той си го изживява някак си по свой начин ,но някъде дълбоко в себе си вярвам ,че това ще се случи един ден колкото и в момента да се чувствам на дъното . Чудя се на какъв урок иска да ме научи живота ,че трябва да минавам през това и не само аз ами всички ни . Определено ми олеква като споделям с вас сигурно звуча като някое хлапе което повтаря едно и също и се жалва ,но определено ми действа добре и това че виждам разбиране и подкрепа от вас ми помага много . Имам доста приятелки които  ще ме изслушат ,но само човек който минава през това може да те разбере .
Прегръщам ви 🤗🤗🤗🤗🤗
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #652 -: Май 18, 2019, 09:10:38 am »
Не търпение, на съпричастност, научава те да намираш смисъл в малките неща, да си силна когато си най-слаба.

Отидете на уролог, нека го прегледа. Проблема може да е травиален, но няма как да се разбере без да се види.

Нещата просто се случват. Защо на нас, не знам, но за добро или лошо са се случили, трябва да го приемем и да продължим. Ако си задаваме въпроса Защо? и дълбаем на едно място нищо не става!

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #653 -: Май 18, 2019, 10:13:17 am »
Павла,мерси,ще му купя вит.С и Центрум за мъже.Той много трудно пие хапчета ма ще го натисна,като се усети преуморен почва бирена мая,много си я тачи.Още е в период на пушене,но той ги спира винаги на първо число,или юни или юли ще спре.
Чочолинка,време трябва.
Снощи сънувам,че с Тери и Павла сме на тротоара на Владислав и Тери е с една чанта цвят бордо,дълга,тясна и лачена,със златен синджир за дръжка и златни закопчалки.Вади си телефона и го бута в лицето на Павла и показва сайт за бебешки дрешки,отваря една страница с ританки и боди с моряшко райе и я пита хубави ли са.А ние с Павла в един глас -ми иди ,на 50 метра е магазина.Като се събуждах си мислих ,дано иде и до магазина за чанти😁.Тери,идва момъка!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #654 -: Май 18, 2019, 11:52:21 am »
Ех, че хубав сън. Даже ми напомни за една черна чанта със синджир, която така и не съм носила и днес ще й изтупам прахта. Преди три дни сестрата на една моя приятелка ми писа, че ме сънувала бременна с момиче. Явно близнаците са се запътили :)
Ох чак си го представих. Моряшки костюмче, морето и сладолед.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #655 -: Май 18, 2019, 12:49:01 pm »
Здравейте момичета,
Тери, и аз така си мисля, че се запътват близнаците.

Чочолинка, четох назад, съжалявам.
Може би в такива моменти е важно да се хване човек за малките успехи по пътя - имало е имплантация.
Дано следващия път да успеете, вече имате повече информация, което е в помощ за бъдещия опит.

Четох днес за надраскването на матката и кокултивирането.
Сега на следващия преглед, вече ще сме в Щерев и ще питам лекарката дали можем да измислим нещо повече за този етап от процедурата. Вече съм много убедена, че с имплантацията не се справям хич.
След сравнително доброто проследяване последните месеци, резултатите са, че правя хубаво развиващи се фуликули-по 1 в ляв яйчник най-често, лх беше супер, както естрадиола, но и като цяло хормоните ми не са давали отклонения през годините.
Хубава лигавица всеки път и редовен цикъл.
И тази тъпа болка между 6ти и 7ми ден след овулация, която последните месеци се появява през нощта и се будя от нея и на следващия ден всичко олеква. Дали е от опит за имплантация се чудя( и при инвитрото, когато се знаеше, че са оплодени яйцеклетките, беше същата болка в този период)
Затова си мисля да питам за надраскването и Ко-култивиране на ембриони с ендометриални клетки.
Чудя се дали ще помогне, но пък това не е пробвано :-)
Един миг обич може и ще направи света съвършен.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #656 -: Май 18, 2019, 13:22:23 pm »
WideD, и аз така съм си навила на пръста, че втрисането ми е от опити за имплантация, още повече че беше съчетано и със зацапване.може и да не е истина, но ми се случва вече 4 пъти в имплантационните дни, като единия път беше след ЗЕТ.нямам медицински показания за това, просто вътрешно усещане. Затова искам да видя с биопсия какво е положението с ендометриалните клетки.
Иначе кокултивирането и надраскване могат само да помогнат според мен, стига лекаря да се съгласи, че понякога се налага да ги убеждаваме. Ама те колко ли глупости слушат всеки ден прочетени по форумите, та нормално.
На мен най-сетне ми дойде. Ще се опитам този месец да проследя овулация, за да знам как се движат нещата и ако има проблем да коригираме преди ЗЕТ
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #657 -: Май 18, 2019, 13:31:46 pm »
Wide, надраскване при инвитро, нали, а не при естествен цикъл, защото иначе няма смисъл. Не съм чела за отглеждането с ендометриални клетки. Логиката казва, че трябва да е по- добре, но знам ли.
Няма как да те боли от това, че няма имплантация или че се "опитва" нещо да се имплантира. Може би тогава е просто пикът на прогестерон и затова.
Прекалено много неща си внушаваме, че усещаме, но всичко е само в главата ни. Реално се вглеждаме толкова много, че най- малкото после си го асоциираме с някакви си наши обяснения.

Слънце, хубав сън! Тери, то и момиченцата може да носят моряшки дрешки. Сега за сестричето няма да купувам пак бебешки дрешки я. :)
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #658 -: Май 18, 2019, 14:22:34 pm »
Благодаря Weid и това се опитва да направя ще се хващам за малките неща .
Слънце много хубаво сънища , при мен една приятелка която се занимава с хороскопи ми писа точно като си направих първия тест ,че ме е станувала бременна . И гледайте какво нещо , тя не знаеше за процедурата нито за теста , но преди няколко седмици ми писа да  ми каже че Уран ми влиза в Луната и там не знам си още какво и значело че ,това е в дома на семейството и ми каза ,но около пълнолуние именно този Уран ще те шокира а 18 днес е пълнолуние . Та като и казах вече какво се е случило и тя вика ами то в картата ти излезна стана ми много интересно . Та има доза истина в тези неща сънища и когато ти гледат личния хороскоп .
При мен днес едно и също сега излизам насила пак малко да не ревна в метрото само . Слънчев и усмихнат ден ви пожелаем момичета ! ❤️🤗
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #659 -: Май 18, 2019, 22:12:14 pm »
 Здравейте момичета!
Утре започвам да си слагам Кринон гел и търся съвет в колко часа да е поставянето, трябва да е сутринта.
В 06.00ч. пия еутирокса 1/2
   08.00ч. естрофем; след това по някое време фолиева
   16.00ч. естрофем
към 20.00ч ( след храна ) Акард-аспирин
   00.00ч.  естрофем
Между естрофема и кринона дали трябва да е минало време се чудя?