0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #320 -: Май 03, 2019, 02:15:39 am »
ДРЗ, наистина е магия. Нали казвахте, че все си тръгва някоя бъдеща бременелка от там. И ето ни нас с Маги. Сега е ред на Тери и останалите момичета, които ще дойдат  :) Наистина не успяхме да се отделим от вас, щом и Митко с такъв ентусиазъм се съгласи да останем, а тръгна доста предубеден натам, общо взето под мой натиск  :D За тази година изобщо не се налагаше такова настояване от моя страна, идеята беше приета и одобрена веднага  :D
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #321 -: Май 03, 2019, 12:16:11 pm »
Браво Маги, така се зарадвах, чак й двечки, страхотно е. Дано скоро чуете и две туптящи сърчица, за да си отдъхнеш малко.
Момичета какво да правя с този дефицит на витамин Д? Имам дерматологични проблеми, които като се покажа малко на слънце доста се подобряват! Дали има общо с витаминД? Териии на стария пост сложих мерните единици!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #322 -: Май 03, 2019, 13:19:40 pm »
Лейди, започвам сега с палците и за теб, че то не остана.
Мишенце, благодаря ти, че ме мислиш. Ние обаче решихме, че теста ще правим на 07.05. ММ има свои съображения и аз реших да изчакам още ден :)
Тери, супер доворолна съм от Сандрин с екстракт от ябълка. В аптеките се продава, българско производство, 3 лева приблизително. Концентрат е, разтваря се във вода и правиш гаргара. Лекувала съм само с него гнойна ангина. Прецени дали ще ти е полезно, а аз го препоръчвам с две ръце!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #323 -: Май 03, 2019, 13:30:59 pm »
Слънце, според мен и двете са ти в Дефицит. Вистал дано се включи за Б12, тя е експерт там. Нямам си сега изслдедванията пред мен, за да ти кажа за Б12 какви мерни единици ми беше. Но в България са занижени горните граници, интернационално ти е в дефицит Б12.
За витамин Д, съм сигурна, че ти е в дефицит. Под 75 е дефицит. Моят е 50. Доц. Русев ми каза по 5000 единици на ден за един месец (купих си капки и там си пише една капка колко единици е). След месец ще намаля дозата.
Лейди, благодаря. И аз мислих за нещо подобно.
Лекарите за ДРЗ мисля, че към края на месеца ще ги обявят.
Слънчице, а ти едно ДРЗ не мислиш ли да направиш? За едни вина и едни коктейли все говореше :D

P*S* Нали съм ви разправяла за една дружка от бг мама, която ме спаси от бактериите. Е това е Alexa_C, на нея дължа това, че не се разпаднах тази година.
Alexa (странно ми е това има), много съжалявам, че през всичко това си минала. Аз знаех мъките ти напоследък само. Ще успееш знам, само ми е мъчно, че такъв човек като теб е минал през толкова години чакане.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #324 -: Май 03, 2019, 14:23:35 pm »
Слънце, ако помня правилно витамин Б12 трябва да е около 500. Аз го бях докарала до толкова с подезични таблетки (при начална стойност 200 и нещо) и имуноложката на клиниката като го видя се хвана за главата. Каза, че не бивало да го вдигам толкова, защото това е и показател за злокачествено образование и каза да спирам приема. От друга страна знам, че д-р Сигридов държи да е в този диапазон. Тук може да помогне Дарк, ако се включи.
Алекса го измислих навремето когато правех регистрацията, защото четях една книга с главна героиня Алекса Картър. Мислех си после дали да не го сменя на Ема, но реших, че няма смисъл. Някои момичета, с които поддържам връзка от преди 6 и повече години ме знаят с това име. Те са малко, защото повечето забременяха, а други се борят вече за второ.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #325 -: Май 03, 2019, 14:28:57 pm »
Моята витамин Б12 е 788 при горна граница 850. Сега ме вкара в чудене, да го спирам ли, въпреки, че то като съм го изследвала без да го спра за 10 дена, не е реална стойността.... Зачеването е някаква много сложна математика.
« Последна редакция: Май 03, 2019, 14:40:30 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #326 -: Май 03, 2019, 14:41:56 pm »
Ние говорихме с мъжът ми за ДРЗ,от неговата работа ще зависи всичко.Тъй че,ще я мислим.Много искам да ви видя,от толкова време си хортуваме тук.
И аз да пусна най-сетне тия Б12 и Д.
Цял ден телефона е с мен,в тоалетната,в банята ,и нищо.Ако от Цар не ми звъннат днес,във вторник аз ще се обадя.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #327 -: Май 03, 2019, 14:47:24 pm »
Слънчице, те имат определени дни, в които звънят. И мисля, че само до обед беше.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #328 -: Май 03, 2019, 15:19:52 pm »
Оооо,така ли било,Тери.И аз изчислявам и смятам по темата в бг мама.
Какво ли става с Лина?
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #329 -: Май 03, 2019, 16:00:10 pm »
Ема, много съжалявам за случилото се :( Усетих по едно време, че изчезна от темичката и си позволих да ти видя последните мнения и разбрах за случилото се. Исках да ти пиша, но не събрах сили. Наистина съжалявам ужасно много. Не знаех, че си минала и през толкова изпитания... Стискам палци следващия опит да е успешен, ще се моля от сърце. И да издам, че Тери те споменаваше само с добро за помощта в битката с ешерихията  :) Но не знаех, че ти си нейната дружка от бг-мама :)

Тери, същата работа е и при мен със сливиците. Преди време ми изолираха някакъв -кок, приемах антибиотик и се изчистих. Сега наскоро си пуснах гърлен секрет в Цибалаб, но мисля, че не ми го взеха правилно и не се изолира нищо. А ми се струва, че трябва да има пак някой кок...стафилокок ли, стептокок ли...Тръкнаха тампона в началото на гърлото, вместо хубаво да натрият сливиците. Иначе другият показател, освен АСТ, който изследвах беше Ревматоиден фактор. Бях чела и за двата в тема за сливици в бг-мама. Беше нещо от сорта на, че с чести проблеми със сливиците, се прецакват ставите и тези два параметъра могат да покажат евентуален проблем. Ама толкова помня и аз. С нишадъра не съм пробвала иначе. Сигурно не е най-вкусното нещо на света, та му се дърпам  :lol: А и сега вече ме е страх, че като чета един прост билков чай какво може да ти докара и гледам да съм по-внимателна. Иначе преди се мажех с Грануфорин, но съм чувала добри неща и за Сандрина, някой спомена по-назад, да ме прощава, забравих кой беше.

На новата организация в Щерев и аз се изненадах. Дано да е за добро цялото това нещо.

И черешката на тортата - Маги, каква чудесна новина :) Толкова харесвам близнаци :) Стискам палци за две сърчица следващия път!

Хелиантус, радвам се, че сте добре... Гуми, ламарини, всичко друго е поправимо

И да кажа за Витамин Б12... Алекса (тук ще ти викам така :)), не съм съвсем компетентна  :lol: Освен, че спрях приема му временно, спрях да ходя и при Сигридов. Останах си само с един преглед при него и не знам какво му е мнението  :lol: Иначе при мен след около месец пауза е около 480, което да речем, че бива. Мислех, че съвсем се е сринал
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #330 -: Май 03, 2019, 16:54:59 pm »
Моята витамин Б12 е 788 при горна граница 850. Сега ме вкара в чудене, да го спирам ли, въпреки, че то като съм го изследвала без да го спра за 10 дена, не е реална стойността.... Зачеването е някаква много сложна математика.

Тери, Сигридов твърди, че само при инжекции Б12 трябва да се спира седмица преди изследването.
До колкото знам, Б12 няма опасност от предозиране.
По принцип отново Сигридов казва като минимум 550-560 поне, като при бременните към 800 и нещо ако е най-добре. Аз през последната бременност като го наваксах го поддържах между 550 и 650 до края.
Маги честити две точици!
Хелиантус, добре, че сте добре!
« Последна редакция: Май 03, 2019, 16:58:45 pm от Vistal »
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #331 -: Май 03, 2019, 18:06:03 pm »
Тъкмо излизам от УНГ-то. Това е моя доктор. Не вади сливиците и не изписва антибиотик.  Изписа ми локален мехлем. Даже каза контролна микробиология да не правя, защото Стафилокок днес имало, утре нямало. Което мен напълно ме устройва.
Лина сигурно я изписаха вече. И аз се чудя цял ден как ли е.
Маги, Мерал стъписа ли се на двойната изненада?
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #332 -: Май 03, 2019, 18:10:49 pm »
Като ви чета за този вит B12, моят беше 223 май. Нисичко е, почвам и аз :-).
Тери, за гърлото много ми е помагал един спрей с прополис на Хигитест. Имат различни видове, но аз най-харесвам варианта с невен+прополис: https://apteka.framar.bg/30062989/прополис-невен-спрей-гърло-50-мл-хигитест
Един миг обич може и ще направи света съвършен.
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #333 -: Май 03, 2019, 18:34:28 pm »
Тери, сподели кой е мехлема?
Този спрей на Хигитест е хубав, по едно време го купувах много често - имах един вкъщи и един в работата, но аз съм с хроничен фарингит и ми е малко слаб. Вече винаги имам под ръка Кофлет и пръчка прополис за дъвчене. Малко е гадно на цвят, на вкус почти не се усеща, но помага.
Момичета, когато загубих бебето един ендокринолог ми каза, че честа причина за малформации и загуби са прекараните настинки, които всъщност са вид вирус. Аз много се пазих тогава, стоях вкъщи, а навън бях с маска, но ММ ходеше на работа и се поразболя, от там и аз. Искрено се надявам да не е било това причината за нашата загуба. Вие чували ли сте нещо по въпроса? Факт е, че много жени се разболяват в начална бременност, някои пият и АБ и въпреки това нямат проблем.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #334 -: Май 03, 2019, 19:53:23 pm »
Алекса, на Хигитест има и един по-силен спрей за гърло, но на мен ми е много силен на вкус. А за кофлетите гласувам с две ръце.

Съжалявам много за това, което ти се е случило. Аз една биохимична имам 5-6 г.с и мнооого страдах, представям си какво ви е било. :bighug:
Един миг обич може и ще направи света съвършен.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #335 -: Май 03, 2019, 20:41:14 pm »
Аз съм чела за влияние на грип върху плода. Христинчето и тя имаше биохимична с една настинка. Аз си мислех, че е заради влошената спермограма, но тя май го отдаде на настинката.
Предписаха ми Мупироназал. Пак е с антибиотик, но е маз и се маже, не е като перорален антибиотик. Маже по два пъти на ден, но много малко, колкото глава на кибрит. И се мажело в носа. Въпреки, че нямам в него проблеми. Щяло да се разтопи и да влезе по лигавицата. Докторът каза, че щяло да намали микробното число на бактерията и тялото ще се справи само след това. Оказа се, че и моята лекарка си водила детето при него.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #336 -: Май 03, 2019, 21:17:53 pm »
Дано да подейства, Тери. Този вариант за такова локално лечение звучи доста по-добре от пиене на други лекарства.
Един миг обич може и ще направи света съвършен.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #337 -: Май 03, 2019, 23:41:26 pm »
Алекса, не знам за съвсем начална бременност баналните вирусни заболявания да предизвикват аборт. Силно се съмнявам. Малформация на кое? В кой етап на ембионалното развитие? Не знам, излишно плашене е според мен. Трябва да се пазим, естествено, но нека да не се вманиачаваме.
Не търсете под вола теле. Кекав вид сме, това е. Трудно се размножаваме и трудно оцеляваме.

Тери, то стафилокок от навсякъде в носоглътката ще се изолира. Нито АБ, нито нищо ще ти помогне, защото ти няма нищо. Да ти кажа, аз и това мазило, ако нямам симптоми, не бих ползвала.
Аз дълго време имах проблем. Много лекари ми казваха да не ги махам, защото само имали леко променена повърхност от честото боледуване, но иначе било ок. Направих брутален абсцес, който беше на часове от флегмон. Евакуираха го 2 пъти на живо, пих АБ, а като го овладяхме ми направиха операцията и ги махнаха. Външно бяха ок, но при разрез имаше топчета капсулована гной. Моят лекар тогава ми каза, че правят ли се повече от 3 ангини на година и създават ли проблеми хронично- трябва да се отстранят и вече не изпълняват функцията си. При теб щом не е така- просто се пази. Ако имаш храна или гной, или каквото, а и иначе- прави си гаргара с пастата за зъби, с водата за уста, а ако нещо те притеснява (много е гадно и внимавай да не глътнеш) с кислородна вода. Иначе мен майка ми цял живот ме е мазала с гранофорин, но не виждам какво би ти помогнало на теб. Живей си живота и ако имаш проблеми тогава го мисли.
То ти и си намираш лекарите, който ти казват, това което искаш. Обичайте се с Мишо. То като стане естествено ще изненадате и НК клетките, и фолата.

За Б12 ендокриноложката ни със Слънцето ми каза, че е много често при ИР. После ѝ звъна телефона, а след това ми направи забележка, че съм ѝ изяла часове за 3ма пациента. Питах дали всички 4 часа трябва да платя, тя се засмя и после така и не питах.

Слънце, пиши ми на лични, ако искаш да пием по едно кафе докато съм тук.
Хрис, ти също :)

Чакаме сърчицата на Маги и отивайте в бременната тема, момичета!

Късмет на всички!
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #338 -: Май 03, 2019, 23:48:26 pm »
Така е, момичета, важното е, че сме живи и здрави, пък всичко друго се нарежда. Ние все пак стигнахме, макар и с автобус и ден по-късно. Докато хапвахме навън една бременна котка най-безцеремонно се настани да спи в скута ми, така че го приемам за добър знак.

Иначе при втората ми бременност в началото бях болна, но при мен едва ли това дс е било причината.

Тери, радвам се, че сте намери вариант без антибиотици.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #339 -: Май 04, 2019, 03:06:35 am »
Ех, Маги! Ако знаеш как се радвам само!  :cheerleader:
Повличай крак, моля!

Успех, момичета!