0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #340 -: Май 04, 2019, 08:08:18 am »
Павла, лекарят, който каза, че има връзка между настинката и загубата на плода обясни, че тези „настинки” са си вид вирус и при формирането на органите и деленето на клетките причиняват малформации на плода, от там и спиране на сърдечната дейност. Както писах, в 7 г.с. имахме сърдечна дейност, всичко беше наред и две седмици по-късно - шок...А аз бях болна около 6-7 г.с.
Казах му на този лекар, че много съм се пазила, направо живеех в изолация, но явно другия път трябва да изгоня ММ, а той се засмя и каза да изберем подходящ период за трансфер, когато няма много вируси...е кога е този период, то все има нещо. Отделно, че от котрикостероидите и Интралипида имунитета се срива и все ще съм в опасност.
Моите сливици ги извадих като дете, но въпреки това правех ангини, а от мръсния въздух развих и хроничен фарингит (допреди 15 г живеех в малък град и нямах този проблем), въпреки че според ендокринолога ми има връзка между фарингита и Хашимотото ми.
Дано Лина да е добре...не пише...
Wide, как се води по-силния спрей? Навремето ми помагаха и гаргари с Елудрил или Листерин, но не се препоръчва за бременни.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #341 -: Май 04, 2019, 08:38:37 am »
Павла, на Симеон харесва ли му в България. Сигурно се е шашнало хайванчето с толкова много хора, които искат да го гушкат .
Вчера четох за този стафилокок преди да ида на лекар и попаднах на информация като твоя случай, те тогава пак животозастрашаващо го водят. Много неприятно.
Иначе как хубаво ме описа: намирам си лекари, които ми казват, каквото искам 😀 Не говори добре за мен, но факт. Май се превърнаха в удавник за сламка и си намерих някаква теория, на която да вярвам, без да търся истинността, само за да си почина. И действа. Особено като добавя питиета покрай почивните дни.
Иначе за НК клетките. Писах си с едно момиче в клиника Селена. Тя имаше няколко опита и каза, че на нея й вливали Интралипид без дори да й изследват НК клетки, защото само можело да помогне. А Павла е много права дори,че състоянието на периферията е съвсем различно от локалното. При следващ неуспех задължително ще правя биопсия. Но има много време и шансове дотогава. Все пак ходжата каза, че ще забременея, но  не спомена инвитро. Докато на друго момиче е казал инвитро. 😁 Това разбира се в кръга на шегата.
И пак към Павла. Беше казвалс, че според биопсията при теб било противопоказно да приемаш кортикостероиди. Стана ми интересно какво е излезнало на резултата, за да изисква терапия без кортикостероиди. Защото тук си предписват за всеки случай, с всичките други лекарства. Докато в Турция май само един Кринон изписват и по живо, по здраво
« Последна редакция: Май 04, 2019, 08:46:32 am от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #342 -: Май 04, 2019, 10:28:50 am »
Добро утро, момичета!
Алекса, ето линк към спрея за гърло :
https://apteka.framar.bg/30007436/прополисов-спрей-за-гърло-50-мл
Той ми е по-силен, имат и други май, но този е специално за това разработен.
Аз от същата фирма съм си взимала и бурканче с мед+цветен прашец и отделно само пчелно млечице.
Имат в Халите в София едно подвижно, но постоянно щандче и всякакви продукти и вариации продават(спрейовете и в аптеките съм ги купувала). Аз обаче най-харесвам тези спрейове- лесни, ефективни и достъпни като цена. А са и семпли като състав.
Един миг обич може и ще направи света съвършен.
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #343 -: Май 04, 2019, 11:32:42 am »
WideD, благодаря :-). Аз досега си мислех, че спрея е само един вид. Скоро ще изпробвам и този с живовляк. Моя роднина ми донася един много силен и хубав от САЩ, но ми свърши, а ако сама го поръчам излиза около 25-30 лв с доставка, та не е опция. Знам, че и от аптеките в Турция купуват 1-2 много ефективни и евтини, аналогични на нашия спрей Стрепсилс, но скоро никой познат не е ходил натам, иначе ще си поръчам. Бях проучила и спрей за гърло при бременност, имам го някъде сниман.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #344 -: Май 04, 2019, 12:20:07 pm »
Здравейте момичета.

Алекса, не знаех през какво си преминала!Курж, ще стане!

И аз като Павла, не вярвам за връзка настинки-малоформации/аборти.ЗНаете ме, че аз съм човек на науката, няма никъде обоснована връзка.Отделно, че аз и при двете си забременявания с Моника и сега хванах цистит!Пих АБ, да и сега не се разминах без АБ.Въобще....
Лекарите казват, че това  напълно нормално срещано и е определен процент от бременностите.Имам близка, забременява нормално, има две момчета, забременя трети път, видяха пулс всичко и в 8-9 седмица спря да се развива.Казват му естествен подбор.При нас е изключително болезнено, защото трудно забременяваме и този естествено подбор ни докарва до нервна криза.Аз след двете биохимични бях срината, за това и сега съм на тръни и не мога да се зарадвам още.Ами ако не чуем сърца, ами ако не се развиват, ами ако.....?Толкова много въпроси се въртят в главата ми.И хем се радвам, че са две, хем си давам сметка колко трудно ще е износването им!За съжаление при нас всичко е умножено по 100, като чувствителност, мисли, несигурност!

Прегръщам ви!Вярвайте и се наслаждавайте на пролетта!А аз нямам търпение да ви видя на ДРЗ.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #345 -: Май 04, 2019, 12:24:53 pm »
Алекса, при теб мисед аборт или е или спонтанен? Причините може да са много- вътрематочна инфекция, хормони, грешки в деленето и тн, и тн. Ако ще да убиеш мъжа си след като забременееш и се преместиш в изолирана зала, пак няма гаранция. Повече от 50% от момичетата имат грипоподобни симптоми след като забременеят. Така е станало просто. СГ как ви е?
Алекса, ангини надали си правила, по- скоро фарингити и ларингити. Кофти, че е хронифицирало при теб.
Каза, че с Тери се познавате покрай бактериите. Какво имаше ти? Не е ли по- вероятно на там да гледаш за аборта, а не за настинката?

Тери, трябваше му малко време, за да свикне, но е железен. Харесва му тук, защото по- дълго сме на разходки.
Радвам се за питиетата. Добре изпълняваш заръките ми! :)
уНК клетките бяха с намалена активност. Кои точно, не знам, а и нямам документите пред себе си. Препоръките бяха за надраскване, Овитрел в ЛФ, секс преди инсеминация или трансфер (ако не е пресен).
Вливането не се практикува при мен. Даже на много места е отречено. Цялата история с НК клетки в периферията е спорна.
Тери, като човек от форум ще те посъветвам- спри да слушаш хората от форумите и да сравняваш. "Една жена ми каза" не е гаранция, че така ще стане при теб.
Обичайте се и така :)

Хлорхексидин глюконат не преминава плацентарната бариера, така че може да се използва от бременни. А и жабуркането не е пиене. Аз като бременна използвах вода за уста.

Късмет на всички!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #346 -: Май 04, 2019, 12:45:44 pm »
Досега гледах лекарите в Щерев, трябва да си изберем за процедурата и мисля да отидем при лекарка, която преди време ме беше преглеждала. Беше много мила и се чувствах комфортно с нея. Обаче знам, че едно е мил лекар, друго е специално в конкретния случай да ни свърши работа. Няма как да знам обаче предварително. И да чета мнения, винаги ще има положителни и не дотам добри.
Грижовен човек изглеждаше и се надявам да се отнесе отново така и сега.

Вие когато избирате лекар, какво гледхте като принципи?
Аз си спомням, че тя веднага ме насочи към изследване за тромбофилия и ми проследи падането на ЧХГ-то за да се знае, че е била със сигурност вътрематочна бременност.
Успокояваше ме, че важното е, че забременявам. Не тръгна веднага да ме ръчка за инвитро, но ми каза, че с ендометриоза е възможен вариант (доколкото си спомням).
« Последна редакция: Май 04, 2019, 12:56:56 pm от WideD »
Един миг обич може и ще направи света съвършен.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #347 -: Май 04, 2019, 12:58:01 pm »
Адекватни и аргументирани отговори на въпросите ми, да не претупва прегледа, но и да не е прекалено подробна.Не обичам празни приказки т.е. трябва да говорим само по проблемите, да обсъждаме заедно грешките и вариантите.

Ела на ДРЗ :)

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #348 -: Май 04, 2019, 13:01:01 pm »
Ах, Маги, много ми се идва, но е в Пловдив доколкото прочетох, нали?
Ще ми е проблем пътуването, че тези дни трябва да съм в СФ.
Един миг обич може и ще направи света съвършен.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #349 -: Май 04, 2019, 13:08:50 pm »
Да, всяка година е в различен град, тази е в Пловдив!Помисли го, преживяването си заслужава.А и ще се видим!

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #350 -: Май 04, 2019, 13:21:41 pm »
То всъщност има време някак да измисля
Един миг обич може и ще направи света съвършен.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #351 -: Май 04, 2019, 13:27:58 pm »
WideD, срещни се с лекаря. Първо си направи консултация, след това ако не ти хареса, клиники да искаш в София.
Предимството на това да си запозната горе-долу с протокол на работа ти дава възможност да отсееш дали това е твоят лекар. В клиниката, докато чакам, срещам жени, които буквално не знаят елементарни неща за зачеването. И точно такива са доволни на всеки лекар, който им гарантира забременяване с едно инвитро.
Павла чат пат ни пожелава разум. Той е точно затова, за да отсеем всичката информация (това включва и мен, но за момента реших да се предам и да се пусна малко по течението, за да си вкарам живота в релси. Че се беше превърнал в живот, за да имам дете, което е крайно неправилно).
Та това е начина да отсееш. Отношението също е много важен фактор. За да му повярваш на този човек. Да си спокойна, че ще направи всичко по силите си за теб. Ето Маги преди години не се е върнала втори път при д-р Владимиров, но сега като са навъртяли 5 годинки към опита си и са си паснали. Ако бях софиянка мисля, че бих отишла при него. Гледам го на интервюта в Интернет о много ми харесва как говори.

И ако се чудите защо Павла е отнела 4 часа на ендокринолога: защото на един  отговор сигурно задава още два въпроса.

Маги, като ми сложиха две и аз бях започнала леко да се шашкам  за износване. След петия месец активна почивка и това е. Аз съм станала леко цинична. Като видя близнаци в Пловдив и веднага си казвам:"Ето и тези хора са имали проблеми, но са успели". Но пък и то верно много близнаци са се родили последните няколко години.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #352 -: Май 04, 2019, 13:31:13 pm »
WideD, ти към кой си се насочила? Една приятелка беше при Александрова и е много доволна от нея. Аз преди години като си запазвах час, случайно попаднах на моята. Просто за нея ми записаха час, но се оказа моят лекар, допадна ми и като отношение и като начин на работа и от тогава съм си само при нея.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #353 -: Май 04, 2019, 13:36:20 pm »
Щерев вероятно е по-голяма клиника от Ню Лайф, но в нашата клиника лекарите си работят заедно и по един тертип. Дори трансфер прави, който е свободен. Докторката не ми е правила трансфер досега.
WideD, заслужава си много ДРЗ. Те момичетата ти го представят като среща, но основната цел е консултации. Можем да се срещаме и на кафе.
Аз лично смятам да обсъдя назначенията си, с който лекар успея. Затова не си тормоза мозъка сега, там ще получа мнения от доста по-компетрнтни от мен хора и ще си избистря мислите. Наистина е много полезно.
Другата седмица ще подаваме документи в общината за одобрение за строеж. Ако имаме късмет, скоро ще започнем. Все си минавам покрай имота и си представям къщата с кучетата, децата и кафе машина Долче Густо. Кучетата са на линия вече, едно по едно и другото
« Последна редакция: Май 04, 2019, 13:44:57 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #354 -: Май 04, 2019, 14:10:49 pm »
Павла, благодаря ти! :-) За мен е важно да не се чувствам виновна, че с мое действие или бездействие съм допринесла за загубата на ембриона. Спонтанен аборт или мисед?! Аз си мислех, че е едно и също, каква е разликата? В документите за Фонда пише missed ab. Реално сърцето беше спряло, ембриона беше започнал да се редуцира и три дни след спиране на терапията (дуфастон, естрофем, утрогестан, фраксипарин и т.н.) ми дойде. Не са ми правили кюретаж, казаха, че всичко се е изчистило след цикъла и все едно нищо не е било.
За бактериите - въртях ентерококи и стрептококи, но безсимптомно, т.е. само колонизация. С Гинофит подсилих средата и изчезнаха. Имам PCR за хламидия, микоплазма, уреаплазма...нямах токсоплазмоза. Колкото и да го мисля, най-вероятно е грешка при деленето. Аз и Дарк по това време много се колебаехме да пием ли витамини за бременни или не. Аз имах изписани и пиех, а тя не посмя. Знам, че в Англия не изписват...Какво ли не ми мина през главата, неща от сорта дали пък с витамините не навредих нещо...
Тери, като спомена Общината и проект ти къде се водиш по адресна регистрация? Община Пв има добра програма за финансиране на 2-ки, но изисква фактури и медицинска документация.
Маги, знам че ти е трудно и страха надделява над радостта, но трябва да бъдеш спокойна и да пропъждаш черните мисли. Аз няколко дни преди да разбера за лошия развой сънувах сън, който ми подсказа какво ще се случи, но аз бях такъв оптимист, че го прогоних и забравих. Чак седмица след като ми дойде си спомних. Но сега няма да го разкажа, за да не натоварвам Маги. И спирам да пиша за лошото при мен, за да надделее радостта и хубавите моменти.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #355 -: Май 04, 2019, 14:20:56 pm »
Тери, приказно звучи това, което си  намислила!  Спомням си преди много години живеехме в много малък апартамент, майка ми каза, че е тръгнала да търси по-голям без идея как ще стане, как ще се плати разликата в квадратурата и изобщо. Имаше още куп щуротии от типа на това, че тогава докато чакахме да ни прекарат домашен телефон и се очертаваха офертите във вестника, ставаха и промените с валутата и беше мнооого нестандартно и изглеждаше далечно даже.. Но съдбата нареди нещата по прекрасен начин и всичко мина добре. Тя просто започна да работи по въпроса и енергията се завъртя и нещата се случиха чудесно. Имахме си хубав апартамент с деца, котка и сокоизтисквачка (че не пием кафе) :-) Пожелавам ти да успеете да си направите най-сладката къща, пълна с деца, кучета и с аромат на хубаво кафе :-)

За ДРЗ-то има време и искам да дойда, стига да мога. Надявах се в този период да съм в процедура вече и незнам как ще стане.
Дори и за баловете сега отказвам ангажименти( гримирам), че ме е страх да не съвпаднат инжекции, хормони с някоя емоционална абитуриентка :-D

Относно лекарите, аз се притеснявам да сменям клиниката. Много хубави неща съм чувала за Владимиров и ми е вариант ако реша да променям нещо.
В Щерев ми имат историята и с биохимичната, и с лапароскопията, и първия опит. Доволна съм от грижите, но много ми е стресиращо така изведнъж да ходя при различен лекар.

Мише, аз говорех за Д-р Ганева. Даже мисля, че някъде в нета срещнах публикация, че са работили в екип с Александров при раждане. Ах как ми се иска и аз да си мисля и да се вълнувам за това :-D
Добре, че мога да се вълнувам за теб и Маги, за момичетата, които родиха и да чакаме с тези, с които сме в процедури сега - че да се поддържам емоционално във форма  :bighug:
 
А, и да ви се похваля, тичам тези дни за да вляза уж колкото може за това време в по-добра форма.

Алекса, дано да не се налага да изживяваш такива тъжни емоции отново никога, дано следващия път да гушкаш бебе/та и сърцето ти да прелива от щастие и радост! Мисли за това и не се обвинявай, ако няма конкретна и ясна и точна причина. Аз също се самообвинявах, защото се бях уморила предните дни в работата, но реших да не го мисля. Имало е да става, както и има хубави неща да стават в бъдеще :-)
 :bighug:
Един миг обич може и ще направи света съвършен.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #356 -: Май 04, 2019, 14:36:20 pm »
Ако те интересува нещо за д-р Владимиров питай, аз съм при него!

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #357 -: Май 04, 2019, 14:38:18 pm »
Мерси много, Маги. Ще имам предвид.
Един миг обич може и ще направи света съвършен.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #358 -: Май 04, 2019, 14:50:10 pm »
Алекса, мисед аборт и спонтанен са едно и също, просто мисед е вид спонтанен, при който загива плодът, но не се изхвърля и се налага или механичен аборт, или дори има случаи на мумификация, ако просто не се знае, че жената е била бременна. Мисед е около 3-8% от спонтанните, буквално- пропуснат аборт тоест има го, но плодът остава в матката.
Пийте си витамините. И в Англия, и във Франция, и навсякъде по нормалния свят си пият витамини. Как могат да навредят? По- вероятно да навреди липсата им. На всичките абсурди за фолиевата киселина и другите не им обръщайте внимание. Никога не би ми минало през главата дори и да си помисля, че 4 неуспеха се дължат на витамините, никога.
Важно е сега да няма бактерии. Те са причина за загуби в огромен процент и в начална, и в напреднала бременност.
 


Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #359 -: Май 04, 2019, 15:56:15 pm »
WideD, не ми се е случвало да попадам на нея и нямам впечатления.
Относно витамините, на последния преглед питах док дали да ги започвам, тя каза още не. Не знам от кога ще ми изпише, иначе фолиева си пия.