0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #200 -: Април 29, 2019, 11:33:45 am »
Мила Лина, стислам силно палци! Кураж! Дано всичко е наред! Ако сака е в матката е добре!

Аз да задам един въпрос... Някой знае ли дали някаква лаборатория работи днес в София? Реших да пусна едно ЧХГ, че да спра да мисля за това, снощи нещо много се разстроих, че пак ще има чакане и тестове за О и... Знаете...
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #201 -: Април 29, 2019, 12:14:06 pm »
Лина, ,стискам палци!

За лаборатория не мога да помогна.Виж сайтовете на самите лаборатории, какво пише като работно време.

Аз вече нямам търпение за четвъртък.Много чаках, прекалено!То ще бъда в края на 5-та седмица вече!

Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #202 -: Април 29, 2019, 13:00:26 pm »
Лина, дано всичко е наред  :bighug:
Helianthus, в Щерев работеха, но с намалено работно време до 12ч. Както е казала Маги, най-добре виж в сайтовете на няколко аптеки.
Маги, не мисля, че е късно. Аз също отидох в края на 5-та, даже на УЗ излезе 6 и 0 дни, а докторката ме викаше след още 2 дни даже, но аз реших да отида малко по-рано.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #203 -: Април 29, 2019, 13:03:53 pm »
Аптб,стискам палци!
Аз също нямам търпение утре да отида.По мои изчисления съм 6та,ПРМ беше 22.03.Зацапването ми почти спря,да чукам на дърво.
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #204 -: Април 29, 2019, 13:08:16 pm »
Проверих  няколко сайта, но нищо не пишеше, ходих до една и беше затворена, но се сетих да погледна във фб страниците и вече почти стигнах до Кандиларов, работят до 14 и 30....ама и аз късно се сетих днес... Пусто нетърпение. Не знам кога станах толкова нервна.

Слънчице, Мише стислам палци за прегледите утре, а на Маги за четвъртък.

Update: пуснах, резултати утре следобед, файда че тичах днес  :D
« Последна редакция: Април 29, 2019, 13:30:22 pm от HELIANTHUS »
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #205 -: Април 29, 2019, 13:23:45 pm »
Слънчице, водиш се в 5-та седмица, защото се броят навършени седмици, а не тези, които сме започнали. Мисля че трябва да си 5-та седмица и 3 дни. Много се радвам, че е спряло за зацапването  :bighug:
Helianthus, дано ни изненадаш с едно хубаво ЧХГ :kiss:
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #206 -: Април 29, 2019, 13:34:52 pm »
Мише,благодаря за разяснението.
Хелиантус,ще стискаме палци.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #207 -: Април 29, 2019, 14:54:40 pm »
Heliantus да знаеш токуда и надежда работят и до два часа са готови. Стискам палци за резултата :*. Иначе сака е в матката. Пак текнах леко и лягам  , но беше мн странно - на тоалетната хартия нямаше нищо но в тоалетната видях червена диря:/ супер объркана съм, нали беше спряло.
Благодаря ви Мише, Маги, Слънчицето и Хелиантус.

Чудя се- преди май не се мереха така ЧХГ? Моя приятелка роди преди година и такова мерене не е било?

Иначе, момичета ще пусна болничен за утре. И аз като Тери имам смяна в работата и хич не ми е препоръчително в момента, но нямам избор.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #208 -: Април 29, 2019, 15:05:57 pm »
Лина,изписаха ли ти нещо?Някакви насоки?Аз изчетох много за кървенета,зацапвания и прочее,не спират от раз.Ти бъди спокойна и леж.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #209 -: Април 29, 2019, 17:17:37 pm »
Лина, стискам палци, всичко да е наред!

При нас мина едната лудница с бебешкия рожден ден (беше умопомрачително с толкова бебета в една стая), сега да мине и другата лудница с кръщенето, а две седмици след това и рожденния ден на каката и ще си отдъхна  :D!
Весели празници на всички и повече бебешки изненади!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #210 -: Април 29, 2019, 18:20:09 pm »
Слънчицето, ами казаха да си продължа терапията с дуфастона и защото било спряло нищо друго. Казаха да лежа , та затова болничния и ест. без контакти може от това да било. Относно болничния се чудя дали да казвам още от сега за какво е, защото имам изпитателен срок още два месеца и ми е мега притеснено..Но това течение  ме притеснява...От време на време пак има, но е кафяво ръждиво.
Ти как си?

Вистал, леле много се е натрупало при теб. ‘Дет се вика - аман от празници!  Някой помага ли ти с бебетата?

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #211 -: Април 29, 2019, 19:14:43 pm »
То на Вистал бебетата са й най-малката грижа. Малко ли декорации изисква този рожден ден. Като човек, направил си сам сватбата, я разбирам.
Лина, щом е ръждиво, значи е старо. Не казвай още защо е болничния според мен. Да се закрепи хубаво бебока и тогава кажи. Другият вариант е да занесеш становище от гинеколог. Тогава нямат право да те уволнят мисля. Важното е, че сакчето се е видяло в матката. Казаха ли ти като размер отговаря ли на седмицата?
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #212 -: Април 29, 2019, 19:43:22 pm »
Лина,и аз мисля че не могат да те уволнят независимо от това,че договора ти не е постоянен,но наистина за начало вземи от личния болничен за някакво заболяване.Аз в момента съм в отпуск до средата на май,после дано всичко е наред ще я мисля.При мен са по-добре нещата ,вече е много мъничко зацапване .
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #213 -: Април 29, 2019, 19:48:12 pm »
Леле мен хич не ме бива по декорации, и тн. Адмирации на Вистал... и цяла сватба уау. Бях миналата година на една и се случи че трябваше да карам аз планерката,която бяха наели за оргианизацията. Беше толкова стресирана горката...
Теринка, как си ми? Много те мисля, знаеш ли?    Не ми казаха..като цяло не ми обърнаха много внимание, но спешно, предполагам нормално. Пък и видяха в програмата,че съм утре при Персенска. По интернет калкулатор, с последния цикъл на 19.03 съм 5 седмици и 6 дни. Но когато дискутирах ЧХГ-то с една доста мила и обстоятелствена дама , от спешното, тя ми каза че най-вероятно съм забременяла след като се е пукнал фоликула.  https://radiologykey.com/estimating-fetal-gestational-age/ Ето , в този сайт се вижда и как вървят, размерите по седмици.
Абе хващам се за сламки, общо взето, и чакам утре да видим какво ще каже Персенска.
А за болничния, и аз така мисля ,Тери, нещо ще кажа за повръщане(което си е истина) и да ми пуснат утре един ден.

Съжелявам, че не пиша в бремената тема, но толкова свикнах с вас, а и както казвахме тук, докато не видя бебе :)
Мен ми е нетърпеливо за резултата на Heliantus много стиснати палци. Слънчицето, Маги, вие как сте?

редакция: Много се радвам, че си по-добре Слънчицето  :grouphug: Ами ,мен пробацията ми е е до Юли, пък да го видим как ще я докараме.
« Последна редакция: Април 29, 2019, 19:52:35 pm от Lina88 »
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #214 -: Април 29, 2019, 20:53:18 pm »
Имам една приятелка, която беше нещо като HR и ми е обяснявала, че трябва от гинеколог становище да се представи на работодател, за да нямат право да те уволнят. Ако си просто бременна, могат да те уволнят, защото нямаш доказателство, че си ги уведомила. Но в твоят случай е по-добре да потръгне бременността и тогава да представиш такова становище.
Аз иначе не знам как съм. Май по-скоро не съм добре. За първи път през живота си попитах Господ: "Защо не забременях и аз?". Чувствам, че сърцето ми е разбито, но нали бие все още. Продължаваме. Смея се, говоря си с хората, обичам си Мишо, просто като остана сама ми е едно пусто. Може би заради празниците. Май така се случва, празниците с деца са още по-весели, както и обратното. Разбирам защо Кукапетал не влиза във форума. Сигурно има нужда да си преживее нещо сама.  Както каза Маги, става в един момент много тегаво и трябва да си отдъхнеш малко.
Мислих да ходя и на второ мнение, както Павла ме подтиква. Но не го намирам това второ мнение. В темите за имунологични и генетични д-р Конова прави 1 към 1 същите назначения като доц. Русев. Аспирин и Фраксипарин през ден. Моите НК клетки тя определя за умерено завишени и назначава Интралипид за тях. Абе същото. Само за токсичен фолат не говори. Имуноложката в Селена пък е предписала НМХ на една позната и без мутации, ей така за всеки случай. Момичето си показало добре генетичните, ама за всеки случай. И остава в София в Надежда, но просто няма да ида там. Слагам чертата. УНГ, ако трябва махам сливицата. И се отдавам на пътуване до Англия и шофиране. А юли ще мисля за трансфери.
Слънчице, ти за каква работа говориш? Клиентките ти на теб са бременни жени, как да им кажеш: "Ще вдигнеш ли ти количката, че аз съм бременна"
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #215 -: Април 29, 2019, 21:49:29 pm »
Разбирам те, Тери ... понякога паузата е панацея... Наистина курсовете ще са добра дистракция. Както и концерта <3  Въпреки работата ми, не знам какво да кажа. Чета поста ти и просто ... имаше една приказка ‘ този живот ще е един от най-интересните...’ прегръщам те!
« Последна редакция: Април 29, 2019, 22:03:59 pm от Lina88 »
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #216 -: Април 29, 2019, 22:10:38 pm »
Живота е странно нещо. Има моменти след неуспех и се надъхваш много, не си даваш възможност да тъжиш, но има моменти когато малко камъче може да те събори.Тери, ще стане. Просто няма да е лесно! За съжаление!

Лина, стискам палци всичко да е наред!

Тери, аз след неуспешния в Надежда и преди следващите изкарах курсовете, започнах да шофирам сама, смених работа. Наложих си живота ми да се случва на пък на и витро. Не исках да го стопирам. И преди така правех, защото е имало период живеех от преглед до преглед от опит до опит . А човек има нужда от забавление.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #217 -: Април 29, 2019, 22:19:10 pm »
Благодаря ви, момичета.
И аз така се опитвам да приема нещата сега. След неуспешния свеж трансфер живеех само за следващия. И затова така се измъчих, докато издрапам до него.
Сега гледам да работя, да уча нови неща и вкъщи. Чета доста по-малко за инвитро процедури. Е прочетох днес за активната имунизация, признавам си. Но се фокусирам и върху живота си. Даже гледах в интернет клипове как се пали кола... с кибрит изглежда по-лесно...
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #218 -: Април 29, 2019, 22:29:35 pm »
 :D :D :D,как се пали кола вече знаеш,имай предвид че курса започва всеки първи и трети понеделник на месеца,това е национална система някаква.
Всичко ще се получи ,дай си малко пауза от опити и старт на живот.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #219 -: Април 30, 2019, 10:26:06 am »
При мен пак извънматочна.Вече няма да имам и лява тръба.Днес ще ме оперират и това е.Добре съм,даже не плача.