0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #180 -: Април 28, 2019, 11:00:51 am »
Христос Воскресе! Бъдете здрави и щастливи! Най- голямото щастие ще го постигнем всички скоро, сигурна съм!  :balk_40: :balk_44: :balk_35:

Правих тест и тази сутрин--отрицателен. На 12 ден от последното бебеправене тест с чувствителност 10 щеше да покаже според мен.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #181 -: Април 28, 2019, 11:16:05 am »
Хелиантус,да не прави билив?Защото на мен не ми показа,при ЧХГ над 60.Аз ли нещо не направих ,не знам.
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #182 -: Април 28, 2019, 11:45:27 am »
Слънчице, пиклив беше, но уж чувствителен, тези тестове ми бяха подарък към други и не съм ги ползвала друг път, но пък пише, че са с чувствителност 10. Знам, че докато няма цикъл има надежда, но чувствам че не е нашият месец това. Положителното е, че ще мога да пусна хормони, последните са ми от преди 2 години и половина.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #183 -: Април 28, 2019, 11:49:56 am »
Честит празник, момичета!

Слънце, аз започнах да повръщам чак в 9ти месец. Като изключим 10 дена неразположение в началото, нищо не ми е имало. Да идва 30 и да си отдъхваш вече!

Хелиантус, съжалявам. Следващия месец ще си бъдете на спокойно вкъщи и ще стане!

Аз май месец няма да ползвам нищо- нито тестове, нито хормони ще изследвам, нищо. Може пък българско бебе да стане. Ако не стане, от юни започвам с тестовете, че Клиър блу обедняха без мен, макар Хелиантус да компенсира :)

Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #184 -: Април 28, 2019, 12:07:03 pm »
Благодаря, Павла!

Компенсирам стабилно  :D
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #185 -: Април 28, 2019, 12:16:11 pm »
Момичета, аз сега смятам евентуално за махане на пустата сливица да го направя някой петък и да се мъча на работа с възстановяването. Та ще се опитам възможно най-скоро.
Чудех се преди такава интервенция колко време трябва да е минало от взимане на Аспирин и Фраксипарин?
И дали за 1 месец биха паднали след това НК клетките, за да пусна контрола преди трансфер и да не правим вливки?
У нас всички са на работа, трябва сама да си чукам яйца за обяд 😀
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #186 -: Април 28, 2019, 12:33:36 pm »
Аз имам същия проблем със сливиците - на дупки са и се пълнят с храна. Създават ми дискомфорт и се притеснявам да не ми създадат проблеми свързани със ставите, постоянни бактерии и т.н. Изследвах два показателя, които са свързани с такива проблеми и всичко е в норма.

Освен това се консултирах с началника на Отделение по онкология в областта на УНГ болести в ИСУЛ и той каза, че минусите от премахването са много по-големи отколкото, ако ги оставя, че възстановяването е трудно и че има други причини, които биха оправдали отстраняването им. Засега се кротнах, колкото и да не ми е приятно с тези налепи. След време пак може да се обърна към някого за консултация
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #187 -: Април 28, 2019, 13:27:17 pm »
Tери, 10 дена най- малко, но за предпочитане 14 дена за Аспирина. За НМХ- правят се операции, докато хората са на него, така че минималния срок е 12ч, а иначе около 3 дена.
В Пловдив има толкова доби УНГ специалисти. Аз съм ходила специално на лекар в Пловдив. Говори с лекаря, не си прави такива планове.
Само един въпрос- какво си мислиш, че правят тези НК клетки на група клетки, които не са част от тялото ти, не са имплантирани, като тези лимфоцити не е ясно дали не се намират само в периферията?


Дарк, това с по- голяма беля ми е много забавно. Ако нещо не си върши работата и дори вреди, защо да не се отстрани. Апендиксът не го бавим толкова много, нали? Аз не съм боледувала от нищо освен от леки настинки, след като си махнах сливиците. Знам, че частното не се отнася винаги към общото, но все пак. Работата на тонзилите е да са стражари и да реагират първи, но ако са постоянно болни тези стражари, не само, че не стопират нищо, но държат и на тръни войниците от 2-3та линия, а и те самите понякога го играят двойни агенти.
« Последна редакция: Април 28, 2019, 13:30:55 pm от Pav-la »
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #188 -: Април 28, 2019, 14:11:19 pm »
Павла, зачетох статията, която ми прати вчера. Трябва да я довърша. Според мен тези клетки са временно завишени и след седмица ще видя друг резултат вероятно. Нямаше изобщо да им обърна внимание, но в едно съм 100% сигурна: че имунната система се пребори с ембрионите. Казах ви го още като се случи, усетих го. Дали го правят НК клетки, дали друго не знам. Но в Пловдив се работи така: завишени клетки в кръвоносната система - вливки. Да не кажа, че в България се работи така. Що теми съм изчела из форуми, ти си първата, която има биопсия, отричаща вливките. Затова все съм мислила, че това си го правила във Франция.
Аз още след отрицателния тест попитах и д-р Мели за кортикостероиди.Тя ме подкрепи да говоря с докторката за това. В клиника Селена ги предписват на всяка жена, доколкото знам. В моята само на тези с ДЯ. Няма биопсии и т.н. . На теория мисля, че това би било достатъчно в моя случай.В Турция имунология не приемат за фактор. За ембриотоксини даже не били чували и хората си забременяват. Но в България имунологията е фактор. хванала на хорото и ще го играя. Това е, че пречупвам вече всичко през призмата: това добре ли е за трансфера? Ще махна сливица заради трансфера, не заради себе си, въпреки, че знам проблемите, които създават. Това е, заради което Мишо е огорчен от мен. И знам, че е прав. Затова сега никакви тестове за овулация няма да правя. Даже мисля да си почина 3 цикъла от клиниката. По принцип докторката ме чака да ида с резултатите от Русев и да започваме още сега, но някак не мога да прекрача вратата на клиниката.
Дарк, лошото на сливиците е, че налепите по тях често излизат с чиста посявка, но вътре е огнище на гной. Интересно ми е защо не болят.
Слънчице, как преживяваш Великден във Варна? Да не се окаже, че не е толкова зле.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #189 -: Април 28, 2019, 14:35:05 pm »
Тери,дай си време.При теб се събра страшно много.Намери си някакво друго занимание,ще се потретя но шофьорския не е лоша идея.Ако не забравиш всичко друго,ще дойда до Съединение ,ще ти дам да ме ритнеш,и пак ще си дойда във Варна.Колкото цикъла ти трябват,толкова отдъхни.
Иначе хич не ми е великденско,лежа и гледам втори сериал-"Tell Me a Story",мъжът ми домакинства яко и това е!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #190 -: Април 28, 2019, 14:47:16 pm »
Леле, даже бях забравила за шофьорските курсове. Ще обмисля. Толкова хора взеха книжка, все ще успея и аз.
Ще те зарибя по моите корейски сериали и няма да искаш да ги оставиш.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #191 -: Април 28, 2019, 14:51:59 pm »
Почини си. Отиди само на унг. Не си прави планове.
Какво е при мен, какво не- няма значение. Да, във Франция е правена и не, не се прави само тук и не само тук се отхвърлят вливки и подобни. Това няма значение.
Точно поради това, че се фиксираш върху разни неща те бях посъветвала да си спестиш Русев. Той е шаблонен. Лепна ти шаблонността си и ти сега място не можеш да си намериш. Ако искаш отиди и на второ мнение имунолог.
Погрижи се за себе си, а не за това, което трябва да износи бебето.
Светъл празник!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #192 -: Април 28, 2019, 15:24:26 pm »
Тери,молих се да не кажеш за корейските сериали😁.Макар,че моя позната заради тях си зариби по всичко корейско,отиде в София да кара езиков курс .
Сега ти е времето за курса,само ще ти кажа че аз в първия час не можех да карам в права посока,не знам как го постигах,бях трагедия гранде.Но само за това мислих.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #193 -: Април 28, 2019, 15:30:18 pm »
Аз все пак ще ходя в Лондон на концерт на корейска бой банда. Барабар с тийнейджърките и аз. Ще хвърлям сутиени и прашки по сцената 😁
Сигурно ще се запиша. Махам една сливица набързо и курса. Междувременно упражнения в къщи. Упойките пречат ли на евентуална ранна бременност? Че Мишо беше твърдо решен, че следващата събота ще ме забременява.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #194 -: Април 28, 2019, 15:44:56 pm »
Павла, аз не съм медицинско лице. Имам проблем - решавам да се консултирам. Намерих лекар, който е с добра репутация и си изчаках чинно месец и нещо докато стане време за записания ми час. Неговото мнение го споделих вече. А можеше да каже: няма проблеми, насрочваме дата за операция еди-кога си и режем. Ако целта ми беше да намеря някой, който да реже, сигурно няма да е проблем да намеря такъв. За момента избрах да се доверя. А и не бих казала, че ми създават кой знае какви проблеми и че са нон-стоп болни, просто дискомфорт от това, че се пълнят с храна.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #195 -: Април 28, 2019, 15:53:59 pm »
Тери, сигурно 2 ще махнете, ако ще махате. Иначе има упойки, които са подходящи за бременни. Никой няма да те оперира обаче планово в начална бременност.

Дарк, явно не ти е зле положението. Гледай си бременността и се пази  :)
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #196 -: Април 28, 2019, 18:16:39 pm »
Христос Воскресе, момичета! Светлина по пътя и топлина в сърцата. Аз ви чета . Вчера май понастинах и ядох развалена лютеница. Е познайте... няма такова фиаско в тоалетната. Днес не съм повръщала но цял ден лежа и спя. Слънчицето- бях забравила какво е да ти се мота главата от лежане ... Тери, курса е добро раздейване а и в днешния свят си е нужна мобилност.
За сериали ( аз си падам по саркастични комедии) има ricky and morty анимация е, супер смях. Вижте го ако искате.
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #197 -: Април 28, 2019, 19:09:28 pm »
Христос воскресе, момичета!

Тери, мислех си аз, да ти звънна днес, но пийнах малко ракия, после винце и ... забравих. :oops:
За курса ти припомням периодично аз, ама кой да слуша кака си.
Сливицата, както казва Павла не е 1 - 2 са, аз също нямам от 2 клас. Единствения - който съм забелязала е, че студения въздух слиза директно в дробовете (както и цигарите, ама това е друга тема). Правех много често гнойни ангини и с пеницилина си бяхме много близки. Накрая ми се появи шум на сърцето и ги махнахме. Най-страшното за мен (8 годишна тогава) беше забраната, да говоря 24 часа. То и беше трудно, щото боли. Ти познаваш дъщеря ми, сещаш се какво наказание е това. После те хранят с меки храни, пюренца, кашички ... Но пък разрешават сладолед.
« Последна редакция: Април 28, 2019, 22:19:32 pm от Pesheck »
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #198 -: Април 28, 2019, 21:47:43 pm »
Павла, може, но все пак не съм се предала още  :lol: Като му дойде времето ще направя още една две-консултации с други специалисти, да видя дали ще има съвпадение на мнениятя
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #199 -: Април 29, 2019, 10:57:14 am »
Момичета и аз прокървих, леко , кафевичко. Сега съм в спешното.  Влагалище-зацапано с оскъдно количество кафеникаво съдържимо. Pvcu- конично. Един гест. Сак се вижда в матката с диаметър 0,30 см.

Пуснахме и чхг 439 от 345. Но сме го мерили на 2 дни а не на 3 както горе долу ми се връзва. Стискайте палци