0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #160 -: Април 27, 2019, 12:50:32 pm »
Съгласна съм с всичко написано от Павла от прогестерона, през НК клетките до аспирина и НМХ.Аз нали съм всеки ден на фраксипарин, да най-ниската доза, но всеки ден.Изрично четох, действието на препарата е 24 часа, след това кръвта почва да се сгъстява.Бях на детски Рд и си бих инжекцията в тоалетната в точния час  :lol: Луда работа, но няма как.

Аз съм в четвъртък на преглед, вече нямам търпение.Боля ме слабините от време на време.Мисля, че матката започна да се разтяга и там където са ми операциите боли.Аз имам махан апандесит и от същата страна тръбата не работи, та там е весело на моменти как боли.Пия но шпа, нормалните дози и гледам да полегна, но....

Записах си преглед и за първата фетална.В София ще е прегледа във Фемина при доц. Димитрова.Там ходих и с Моника и сега така мисля.И за ендокринолог записах час, че от преди ин витрото не съм правила контроли.Мисля, че ТСХ се е сринало пак, поне усещанията са ми такива.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #161 -: Април 27, 2019, 13:21:51 pm »
Маги, била съм си инжекции навсякъде. Най- гадно ми беше на една гара с най- мръсната и мизерна тоалетна, която съм виждала в живота си и като помолих да вляза при касиерката (беше и ужасно студено на гарата), за да си я направи не ми позволи. До час, час и нещо разлика е ок. Ти не пиеш Аспирин, нали?
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #162 -: Април 27, 2019, 13:24:34 pm »
Варна много я харесвам. Там имам жителство едва ли не :) страхотен град. Не веднъж съм казвала на Митко, че ако можехме щяхме да живеем там. Слънчицето, Мише, Маги, Павла, Тери -покачва се не толкова бързо колкото очаквах... сега на тръни до вторник. И аз съм на доктор на 30. Ще пусна сутринта , рано едно ЧХГ. Дано е вече около 1000 + 
Meн си ме боли левия яйчник( тъпа болка), където беше Малката преди. Миналата бременост също беше така. Въпреки че леля ми скри топката. Голям войник се оказа. Има момиче, Мия ❤️
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #163 -: Април 27, 2019, 13:25:27 pm »
Маги, една позната е с проблеми с щитовидната и Базедова болест и не успяват да й контролират хормоните. Чуди се какво да изследва, но ендокринологът не давал никакви идеи.
Павла, добре дошла на българска земя.
Лина, според мен тръгват вече добре неща.
За Фраксипарина четох, че и Конова го предписва през ден.
Иначе за НК клетките: именно заради тях не си махам сливицата, защото ще Зейне една дупка и си е инфекция. Засега мисля да я карам с Интралипида. Но е факт, че точно след трансфер ми се активизация сливицата и започнах да изкарвам храна/гной от нея. Може да пробвам с Нишадър, препоръчват го за такива сливици, за да не задържат храна поне в кратерите.
А Фраксипарина толкова ли е важно под час, не може ли да се закъснее с час два при нужда. Аз ще попитам докторката да го бия и в ръцете, за две седмици коремът ми беше лилав и нямаше място повече. Или ще взимам други игли
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #164 -: Април 27, 2019, 13:36:38 pm »
Тери, точно като махнеш една хронична инфекция ще се махнат НК клетките. Те са лимфоцити, които отговарят имунния отговор при инфекция, понякога при неоплазии. Да не говорим, че една хронична инфекция на сливиците е изключително вредна за стави, сърце и тн. Какво ще зейне? Не те разбирам. Махаш ги, след една седмица си пушка и това е. Аз също си ги махах като голяма. Преди да знаеш какво е положението локално какъв интралипид? Аз съм жив пример за повишени НК клетки в периферията и понижен имунен отговор локално, при което всякакво подтискане с кортикоиди и тн е напълно забранено. Нали НК клетките не те интересуваха, нито теб, нито лекарката ти? Те не пречат за имплантацията. НО ако локално ги нямаш- няма да има
 и "възпалителния" слой, който е необходим за имплантацията.
Час, два не е чак толкова важно, но все пак трябва да се спазва часа на поставяне. Използвай Клексан. Иглите са по- добри.

Не съм още на българска земя. В понеделник вечерта :)
« Последна редакция: Април 27, 2019, 13:52:37 pm от Pav-la »
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #165 -: Април 27, 2019, 13:44:51 pm »
Лина,няма гаранции че ниското ЧХГ ще свърши зле,нито обратното.Във вторник ще стане ясно какво е положението.Стискам ти палци!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #166 -: Април 27, 2019, 14:23:30 pm »
Тери, Павла е отговорила. Аз също съм с махнати сливици. Моника я борих с какво ли да успеем да запазим сливиците, но да не правят хронични инфекции. Но имаш ли като твоята хронична инфекция НК клетките винаги ще са високи и каквото и да правиш ще се качват. За мен по-добре я махни. За макс месец организма ще се стабилизира и клетките ще паднат в норма.

За приетелкатат ти как е хем с Хашимото, хем с Базед? Какви са и хормоните? Какво пие и от колко време?

Лина, стискам палци. Мисля те!

Кукапетел ми липсва!

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #167 -: Април 27, 2019, 18:22:10 pm »
Маги, тя е с хипофункция (ТСХ й пада все към 0 и не могат да го вдигнат), има Базедова болест и СПКЯ.
Според вас тази сливица може ли да ми попречи на опитите, ако вливам Интралипид. Разбирам, че Павла е правила биопсия и затова казва локално, ще попитам за подобно нещо. Четох, че и при наличие на високи НК, ако има влят Интралипид, той пази ембрионите. Поне така др. Конова уж е обяснила на жена с високи НК клетки.  Не ме разбирайте погрешно, знаете, че вложих цялата си енергия в това да направя нещата, както трябва. Но сили не ми останаха. Няма сили да се боря и със сливица. Не защото ме е страх от болка. Да ми вадят, каквото е нужно. Просто след вадене на сливици следват антибиотици, а знаете моята одисея с бактериите. И другият по-важен фактор. Обявиха преди два дена, че фирмата ни е продадена и имаме нови шефове. Аз съм все в болнични, от вкъщи, закъснявам заради репродуктивните ни ангажименти. И още един болничен и работа от вкъщи ще дойдат в повече. Имаме нови шефове вече. Всичко се променя.
Иначе защо пише НК клетки след овулация, докторът ми обясни, че важи и за преди трансфер. Трябва да ги влея преди да има ембрион.
По принцип мисля, че този трансфер си е бил обречен по начало: много нисък витамин Д, завишени НК, проблем с таймирането.
Днес боядисвахме яйца с любимият ми мъж: детето на най-добрата ми приятелка. Хем е хубаво преживяване, хем е едно пусто, че е пореден празник без деца.
Бях на среща на класа ми след 10 години, една съученичка правят опити от две-три години. Не поиска да чуе за профилактични прегледи, завира си главата в пясъка и това е. Ама и а не бях отишла да говоря за проблемно забременяване, послушах съвета за питиета и то няколко пъти. Някак си и на бар се озовах дори.
Лина, тръгна ЧХГ-то май. Преди ти растеше с по 20-30, сега си е много сериозен напредък.
Слънчице, ти как си щом гледаш  фантастика, може да пробваш Fringe, стар е, но много добър.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #168 -: Април 27, 2019, 18:48:06 pm »
Тери,Тери,одисеята ти с бактериите я знаем ,явно това те плаши,то нормално де.Аз не знам как е със сливиците възстановяването,трябва ли болничен.Ти самата си казвала"интелигентните хора влизат в положение",работата ти е важна,харесва ти,но ще обясниш като трябва да отсъстваш,това ти е по-важно.
Аз гледам тъжно навън,дори на двора не съм излизала,днес нямах зацапване до следобед,викам си спря,и преди малко пак .Това е някаква тъмна кръв,малко е,колкото 1 лв примерно.Но е вече пети ден!И как се случи точно по празници...
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #169 -: Април 27, 2019, 19:06:02 pm »
Слънчице, като е тъмна значи е стара. Чела съм за жени до 6 месец да зацапват постоянно. Докторът даде ли предположение какво го причинява и иска ли някак да те следи?
За сливици мой колега ми каза антибиотик, 1-2 дена в болница и после възстановяване 1 седмица. Много ми дойде всичко. За една година извадих 4 зъба заради предстояща бременност, ЦС, бактерии, инвитро, трансфери, инжекции. А започнахме опитите с идеални мои изследвания, здрава като кон, сега пия по една шепа лекарства за щитовидната, за инсулина, за Пролактина, сега и тези НК клетки, НМХ.  Аз се надявах да отпадат лека полека леченията ми, те само се трупат.
Мишо дано си свърши добре работата тези два месеца.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #170 -: Април 27, 2019, 19:15:35 pm »
Магии мн си миличка, благодаря :*Тери ами дано! Че ми е много притеснено. Сега лежа в нас сигурно ще заспя след малко. Слънчицето- ами ще полежиш миличка. Щом е тъмна е стара, да. Всичко ще е наред. И на мен ми е много свито, по празниците сама. Митко е до нощите. Отидох до една приятелка , тя и леля й пушиха цигари. Едвам намерих повод да си тръгна. Сега ми е лошо от дима, хем беше отворено... наистина къде е Кукапетал? 

Прегръщам ви всички.
П.с от телефона съм
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #171 -: Април 27, 2019, 20:20:16 pm »
Тери и според мен е добре да направиш консултацията <3 ще се намери изход
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #172 -: Април 27, 2019, 20:30:45 pm »
Аз си изтрих без да искам коментара.  Общо взето бях написала, че си запазих час за УНГ да видим какво ще каже.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #173 -: Април 27, 2019, 20:54:29 pm »
Радвам се, че си решила да се консултирам с лекар.
Пиша от 2 часа, с почивки, но реших, че нямам право нито да ти давам такива съвети, нито пък да ти говоря назидателно.
Пожелавам ти успех и здрав разум. Да се постарае Мишо!

Ето и една статия:
www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4472320/
« Последна редакция: Април 27, 2019, 21:10:21 pm от Pav-la »
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #174 -: Април 27, 2019, 22:55:54 pm »
Тери, може би съдбата ти казва да вземеш малко почивка. Отдай се на работа и Мишо 😄 Разбирам те напълно, повярвай! И знам колко тегаво става в един момемт.
Прегръдки и светли празници на всички!

Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #175 -: Април 27, 2019, 23:59:30 pm »
Добър вечер!

Аз днес нямаше как да пусна ЧХГ пак без цялата рода да разбере, но утре ще направя друг уринен. Защо не мога и аз като хората търпеливо да си чакам закъснение?! :D

Павла знам, че 10-и ден е рано, на мен най- рано на 11 ми е показвало, иначе и аз вярвам на уринните, никога не са ме лъгали. Направих на 10-и ден от последното бебеправене с идеята, че О може да е била по- рано. Аз така и не разбрах точно кога беше... Имах мигащо човече 7 дена и се отказах да правя повече тестове.

Лина, не пускам палците за теб!

Слънчице, дано скоро спира това кървене и да си бременееш спокойно!

Мише, радвам се, че при теб всичко е наред вече!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #176 -: Април 28, 2019, 09:55:56 am »
Светли празници, много здраве и светлина в душите ви!

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #177 -: Април 28, 2019, 10:10:48 am »
Христос Воскресе, момичета. Бъдете много здрави и борбени, другото се постига :*
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #178 -: Април 28, 2019, 10:17:15 am »
Воистина Воскресе Тери. Весели и спокойни празници момичета  :bighug:
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #179 -: Април 28, 2019, 10:54:41 am »
Воистина Воскресе!Пожелавам ви чудеса!
Тази сутрин в 5 и 30 се събудих и ми беше много лошо,състоя се първото ми повръщане.Дано е добър знак.
Хелиантус,стискам палци!