0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #340 -: Януари 15, 2019, 09:52:15 am »
По един чай на ден поне аз не мисля, че би нанесъл вреда, по-скоро обратното. Аз пия по 3 чая всеки ден.
Иначе свърших антибиотика, сега ще си изкарам курса Макмирор, че ми дойде цикъла и не успях. Ама ще си ги карам пълни курсове. Докторката ми беше изписала 5 дена Левофлоксацин, 7 дена макмирор, аз ще ги направя 7 дена Левофлоксацин и 12 дена Макмирор.
Отделно пия един доста скъп сок от Алое и червена боровинка прясно изтискани.
Купих си Уростим (ваксината за Е.коли), да я пия докато получа назначение от хомеопатката (тя също бърка такива ваксини).
Мисля да си пусна и изследсване Зонулин за пропускливост на червата. Може да е вродено, но пише също, че се развива и от прекален прием на антибиотици. Изтънявали червата и вредните бактерии преминават в кръвоносната система. Наблюдавали се автоимунни заболявания заради това нещо като Хашимото (което аз тръгнах да развивам тази година). Прочетета, може някоя от вас да намери информация за себе си, но е доста скъпо поне в Пловдив (200 лв), в София за тези пари в Детокс център правят ирисова диагностика + пълен панел за стомаха   https://www.puls.bg/alternativna-meditsina-c-44/chrevna-propusklivost-i-avtoimunni-zaboliavaniia-n-28600
Това изследване ми го препоръча една колежка, детето й е зле след ваксиниране, пълен е с бактерии и е трябвало и това да изследват.
И в четвъртък на хомеопатката. В събота, ако успея да се запиша пак при ходжата, една микробиология другата седмица и приключвам.
Иначе и аз се сънувам понякога. Все се сънувам с едно момче. Говоря за близначките, но сънувам момче. Ходжата и той каза, че ще е едно момче.
Миналата седмица бях много уморена, направо скапана. Молих се на Господ да ми даде знак, ей така ако има кой да ми каже какво да правя, да си подавам ли директно документи за осиновяване или да изчакам. Точно за това се молих, да ми каже. И 2 часа по-късно моя приятел ми каза за ходжата. Отидох при него със съзнанието, че можеше да ми каже, че няма да имам деца свои и щях да му повярвам и вече щях да си подготвям документите. Знам, че звучи много налудничево, но имах нужда някой различен от майка ми и баща ми да ми каже какво да направя. Все още мисля за осиновяване в бъдещето и се надявам да не се откажа след години, въпреки че срещам отпор от родителите си.
« Последна редакция: Януари 15, 2019, 09:56:51 am от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #341 -: Януари 15, 2019, 10:02:25 am »
Тери, най-добрия тест е за хеликобактер, доколкото аз съм запозната и не е толкова скъп.Понеже съм с Хашимото съм изчела, де що има!

Колкото до билките, много зависи в каква концентрация и какви точно пием.Аз също пия чай, ама билков с един тон неща в него.Но не пия целенасочено чай само от едно нещо, защото зтава по-силен.

Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #342 -: Януари 15, 2019, 10:46:26 am »
Тери и аз съм пила Уростим,беше ми изписан от една много добра лекарка и бях много доволна от него. А за чая жената в билковата аптека ми каза пропорциите.
« Последна редакция: Януари 15, 2019, 10:49:47 am от djuliq922 »
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #343 -: Януари 15, 2019, 11:44:05 am »


HELIANTHUS, може заедно да бременеем, знаеш ли?


Дано, Маги! И с нас всички останали в тази тема!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #344 -: Януари 15, 2019, 13:20:01 pm »
Тери, дано има полза от антибиотика.Аз съм за,по-дългия курс.Много ме кефи как съчетаваш традиционна медицина,хомеопатия и ходжа.Все от някъде ще пробиеш.Родителите ни искат най-доброто за нас,нали си чувала любимата ми реплика-като станеш майка ще разбереш.Може и да срещаш отпор,но каквото и да решиш ,ще те подкрепят.
Аз днес отивам при психоложката,сутринта говорих с майка ми,беше много убедителна,пък и нищо няма да загубя.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #345 -: Януари 15, 2019, 13:30:31 pm »
Правилно си решила, честно да ти кажа бих предположила кой ли не друг да иде на психолог, но не ти. Явно имаш някаква горчивина, която успяваш доста добре да прикиреш.
Дано ти олекне.  Интересно ми тя ли ще те разпитва, ти ли трябва да споделяш.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #346 -: Януари 15, 2019, 13:52:16 pm »
Ти точно като майка ми го каза-че прикривам нещата,и под повърхността е друго.Ще ти кажа после как е било.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #347 -: Януари 15, 2019, 14:14:46 pm »
Една позната ходи на психолог. Разказва какво й е казала психоложката и ние с нейна приятелка й повтаряме, че й ние и го казваме същото и тя отговори: "Явно тя ми го казва с правилните думи". И като я попитах докога ще посещава психолога, тя каза: "Това е доживот". И там, както за много други неща, внушението, че ще ти помогне, играе важна роля.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #348 -: Януари 15, 2019, 14:21:45 pm »
Наистина е много добро решение това.Аз лично адмирирам!

Аз пък съм се отпуснала много и днес си купих чипс.Няма да ви кажа от кога не съм яла такова чудо!Мисля да направя натоварване с глюкоза.Нещо доста качих точно около корема и искам да съм подготвена преди ин витрото.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #349 -: Януари 15, 2019, 14:30:20 pm »
Маги, да ти е сладко 😋
Аз съм ходила на психолог поради други причини. Като цяло те започва да те разпитват в началото, за да те предразположат и да се запознаят с теб. Е, всичко е до човек, но моята много ми помогна. Даваше ми страхотни съвети.
Успех, Слънчицето  :D
Тери, вече нещата отиват към чистка 😁 Виж им сметката на гадините!
ММ не е съгласен да отида на ходжа :( защото, ако ми кажел, че след три години ще ми се случи нещо лошо, съм щяла да бъда три години в депресия 😀 А аз се бях навила.
Подкрепя ме само, да отида да ми леят куршум.
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #350 -: Януари 15, 2019, 17:33:36 pm »
Да ви се похваля, че след час и половина съм при GP-то. Днес ми е 45 ден от последния цикъл и реших да се обадя с идеята, че ще ми дадат час в най- добрия случай за след няколко дена, но имало някой отказал се за днес и ми дадоха часа.
Според мен това с психолога е много добра идея.

Ии малко по-късно....
Мина "прегледа"! Доктора ми каза, че въобще не бил притеснен особено щом и друг път ми се е случвало. Каза, че то на всички така им се случвало понякога да закъснее или да пропусне някой и друг месец и било съвсем нормално, та ако не ми дойде до 2 месеца да ида пак.  :D Не знам да се смея ли, да плача ли... Ако не ми дойде до другата седмица или ще мисля как да се прибера до България или ще ида на частен ехограф (като цена ще е същото, но в Бг може и да е по- имащо смисъл). Направо останах без думи.
« Последна редакция: Януари 15, 2019, 19:18:17 pm от HELIANTHUS »
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #351 -: Януари 15, 2019, 20:08:31 pm »
Хелиантус,тази система е просто...Ами дано ти дойде скоро.
Аз да ви кажа за психолога-ами тя е на майка ми много близка приятелка и ме познава и пропуснахме епизода-" какво те води тук".Пита ме какво съм чувствала след инсеминациите,след извънматочната и т.н.Каза,че може и да не ми се вярва,но има жени с деца,които биха се разменили с мен.Думата "стерилитет" да я изтрия от съзнанието и речника си.Пита ме как си се представям с голям корем,отговорих че не съм се замисляла,и не мога да си представя това,понеже съм жена с репродуктивни проблеми.Тя каза,че това е големия проблем,слагам си спирачка .Доста говорихме,и беше полезно за мен.Според нея съм много силна,и много далеч от депресивни състояния.Тръгнах си доста облекчена,вярно е че същото го казват и околните.Но психолога има друга интонация,изразни средства и дори поглед.
Маги,и биричка можеше да добавиш.👌
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #352 -: Януари 16, 2019, 06:42:56 am »
Добро утро момичета и аз чакам цикъл. Днес ми е 6-ти ден от спирането на регулона, а преди като съм пила противозачатъчни винаги ми е идвало на 4-ти или 5-ти ден. Лошото е, че днес ми е последната инжекция и трябва да питам дали да купувам още...
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #353 -: Януари 16, 2019, 07:51:04 am »
Ще ти дойде съвсем скоро.
Мише, дано Господ ти даде детенце този път. С Митко сте прекрасни заедно, ще бъдете страхотни родители.
С Маги си говорихме, че семействата, които успеят да издържат по пътя на стерилитета, стават още по-силни заедно. Замислете се всички какви мъже имаме.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #354 -: Януари 16, 2019, 08:26:22 am »
Така е Тери, но не мога да кажа, че не ни се отразява. Изнервени сме, раздразнителни и с по-слаба търпимост през голяма част от времето. А и той трудно показва емоциите и мислите си, пък да успее да ги възпроизведе по правилния начин абсурд  :D  И когато съм емоционално разклатена имам нужда от повече вербално успокоение  :D , а той не знае как, не си представя какво трябва да каже, аз се изнервям и се караме  :D На мен ми бушуват хормоните на моменти, което също не може да разбере и като цяло си е доста натоварващо за отношенията ни.
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #355 -: Януари 16, 2019, 09:09:36 am »
Точно за това е Зачатие и приятелствата създадени тук, Мише. Повечето мъже са такива явно. И моят мъж просто не знаеше какво да ми каже и как да ме успокои. Щом съм стигала до ставане през нощта, да ида в другата стая и да се наплача, питах го - дали изобщо иска дете и какво правим. Понеже един единствен път го оставих сам да отиде на изследване и той разбира се не питал каквото трябва, не разбрал точно какво му казват ... абе мъжка му работа. Добре, че освен момичетата от форума имах и час при Даскалови и доктора ме остави, да се наоплаквам на Мели, та тя ме успокои.
Та ако нещо ти тежи и имаш нужда от рамо на което да поплачеш - тук е правилното място.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #356 -: Януари 16, 2019, 09:40:14 am »
Е, то това е ясно.
Един ден аз рева след поредната лоша микробиология и Мишо ми каза: "Всичко ще бъде наред". Леле как избухнах. Казах му, че ето защо пиша толкова много в Зачатие. Защото тук дори вие търсите из интернет да ми дадете идеи какво още да пробвам, а той само знае: "Всичко ще бъде наред". Казах му, че имам нужда от помощ да открия решение, а не окуражителни думи.
Но това не променя, че ме кара на лекар в почивните си дни, че виси с мен. Абе, въпреки, че е в него проблема, можеше да ми тегли една майна като много други мъже, които дори не биха си направили спермограми.
И следващия път, като му се раздразниш, си спомни колко те обожава това момче. Гарантирам ти, защото ви видях заедно. Та той дойде на среща на Зачатие и остана да спи в Плевен при сумати непознати жени и слуша за матки,
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #357 -: Януари 16, 2019, 10:09:05 am »
Много си права, Тери. Когато бяхме млада двойка и моето говедо идваше на доста Зачатски събития. Но в Плевен и София не пожела да дойде, макар че познава повечето.
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #358 -: Януари 16, 2019, 13:21:39 pm »
Така е Пешек, Тери, прави сте напълно и за двете неща, но е по-лесно да реагираш емоционално вместо да помислиш рационално. Но за това ви има вас, за което съм много щастлива  :heartbeat: 
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #359 -: Януари 16, 2019, 14:37:01 pm »
Здравейте девойки ! Днес на 33-ти ден ми дойде цикъла,което ме очуди,защото ми е 35-6-7,явно вечерната иглика си върши добре работата. Уговорих нещата за хистероскопията,на 23-ти ще е до тогава си пия хапчетата за бактериалната вагиноза,спря ми вагиналните глобули. Сега да се надяваме да вземе и биопсия по време на хистероскопията. Мише,дано скоро дойде цикъла. Хубав ден на всички.