0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #240 -: Януари 09, 2019, 16:22:06 pm »
Аз съм ходила, Пешек. Само като влязох в нея и почувствах, че като имам деца там ще ги кръщавам :)
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #241 -: Януари 09, 2019, 16:47:26 pm »
Здравейте, момичета, много сте изписал! Аз още нямам цикъл... Мрън. Не знам какво се повреди пък сега. Ако го няма до края на седмицата ще ходя на лекар.

Маги, пожелавам ти бързо да ти минава циститът, много е неприятно, аз съм имала 3 пъти последният беше ужас.

Тери, антибиотика и пробиотик не се пият заедно, пробитика е за след като се приключи с антибиотика, за да се вътанови микрофлора - чревна и вагинална... Евентуално. За биорезонанса миналата седмица говорих с една приятелка, която е работила с такъв, според нея не познава, защото на повечето хора показвал едно и също, а и всеки ден му пренастойвали софтуера.

Михаела, много стиснати палци за процедурата и дано да успеете да изчистите градините преди това.

Успех и на всички други!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #242 -: Януари 09, 2019, 17:04:59 pm »
Маги, дано се оправиш бързо. Да ти кажа и аз забременях от раз и спонтанно първият път, но ето сега стават 2.3 г. неуспехи.
Павла, имах друго предвид. Не казвам нищо лошо за психиката ти  :bighug: Сигурна съм, че ще дадеш всичко от себе си. Просто споделих това, което ми мина през ум  :wink:
Тери, поздрав да е за теб 🤘 И ти благодаря за информацията относно хапчетата.
А за прегледа, чакаме да пишеш, какво е заключила докторката ти. И пак успя да ме разсмееш, само като си представих как си облечена. В Сф днес беше напълно поносим студ. А само като се сетя, как преди няколко зими сутринта беше -25 и колата не искаше да запали, а аз драпах до работа и висях по спирките на градския транспорт... Та сега този спомен ме топли в мразовитите дни  :lol:
Пешек, ще посетя църквата, много добре си я описала 😁
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #243 -: Януари 09, 2019, 17:18:02 pm »
Ами не ме прегледа. Каза да ида утре, за да ме види на "втори ден". Каза, че това не било цикъл, но просто в коридора говорихме. Но си е бая цикъл междудругото. Споменах ви, че и преди ми се е случвало. Не знам как го предизвиквам. Рева, рева и става това. Но поне тялото ми сигнализира да не се давам на депресивни състояния, защото вреди. Днес не рева :D :D Утре ще споделям и на биорезонанс съм и на доктор.
Иначе за биорезонанса 99% от тях машините им не работят. 1% работи (за тези, които вярват, за другите 0). Но това са теми за други форуми :)
Хелиантус, кой ден стана?
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #244 -: Януари 09, 2019, 17:52:23 pm »
Лейди, нищо лошо не си казала.  :) просто начинът ми на мислене е същият, а и нагласата  ми за дете е така.
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #245 -: Януари 09, 2019, 18:45:48 pm »
Тери, 39 ден ми е днес. Погледнах си календара назад в годините, приблизително веднъж годинишно ми се е случвало да имам цикли над 40 дни, но не се е случвало от близо 3 години. Не знам... Ще почакам още малко, но е странно, имах болезнени гърди, болки в яйчниците и т. н всичко типично за ПМС, сега от няколко дена утихнаха почти напълно.
При теб пък какъв е този цикъл по никакво време. Дано не е нищо притеснително.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #246 -: Януари 09, 2019, 22:01:36 pm »
Милиарда,аз преди хистероскопиите ми,никога не съм пускала микробиология,вирусология и каквото и да е.Дано не те спре тая гад.Иначе,и двата пъти след това ми изписваха антибиотик,и едно лекарство ,ама му забравих името,против гъбички ,които могат да се получат от антибиотика.
Тери,не се смей,ама и Киприяновата молитва ходих да ми четат,защото и аз бях в една серия,както го каза Маги,всеки ден чаках нещо да се скапе,я при нас,а нашите родители.И така и ставаше де.
Да не би да е някакво зацапване това твоето?Ти си доста силна личност,не се давай на депресивни състояния.И как ходиш с толкова дрехи,аз със дънки и боти,често и с маратонки и чорапки терлички-покриват пръстите и петата.Ако обуя два чорапогащника,ще откача.Той Мишо докато те съблече,ще си забрави първоначалния замисъл.
Лейди,ние сме една порода с теб.С мъжа ми сме рокаджии върли,даже той се шегува че ако бях фенка на Тони Стораро щял да се алкохолизира.Ама от Каварна и нашия варненски рок фест по-далеч не сме ходили,всички знаете защо.
Мише,дано бързо пребориш гадината.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #247 -: Януари 10, 2019, 08:55:22 am »
Рокерки сме всичките.Точно преди да забременя с Моника ходих на Бон Джоуви, беше разкошен концерт, ма защо така му се случи с тая алегия, как пък никой не предположи, че в Борисовата ще има хиляди нацъфтяли тополи точно в този момент не разбрах.После Пърпъл посетихме.Миналата година се облизвах на Мейдън, но точно тогава правихме ин витрото!Сега седя и гледам пак билетите и дерзая  :? Има време, ако всичко върви по план ин витрото ще е някъде март/април и ще имам яснота ще можем ли да отидем на някой концерт.

Отплеснах се!

*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #248 -: Януари 10, 2019, 09:06:02 am »
Маги, мисля, че това „рок хилс“ или както там се казваше ще е всяка година. А офертата на Кръстю все още е валидна - на половината цена на билета предлага тераса, от която се чува добре + спокойствие (никой не те блъска), места за сядане и бира. :lol:
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #249 -: Януари 10, 2019, 09:21:34 am »
Момичета, изписаха ми клацид за 10 дни, пробиотик, микомакс, флажил и гинофлор. Обаче имам две притеснения. Първото е, че този антибиотик не е включен в антибиограмата и освен това каза и Митко да го пие пак за 10 дни, но без да е правил микробиология. Каза чак като видим, че стойностите на естрадиола са достатъчно ниски и сме сигурни, че ще има стимулация, тогава да я пусне. Но защо да се трови 10 дни, ако няма бактерии.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #250 -: Януари 10, 2019, 09:32:17 am »
Мише, направо недумпостимо. Моя Мишо не го тормозиха нито веднъж с лечение. Само секс с презерватив и микробиология ни казаха. Без лечения по подразбиране, защото спермограмите им и без туи не са цветущи.
Павла ще погледне за антибиотика, сигурно е от същата група като тези от антибиограма, а и те преди процедурата внимават какво да изпишат
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #251 -: Януари 10, 2019, 09:43:23 am »
Клацид, пи и дребното тези дни, горчив и гаден Аб, но не е много силен.За Митко и аз съм възмутена.Не разбирам искат да ви спестят едно изследване ли?Защото микробиологията важи май 10 дни и се прави нова.Но според мен по-добре една микробиология в повече от колкото АБ ей така за тоя дето духа.

Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #252 -: Януари 10, 2019, 09:59:33 am »
Мише, ние с ММ пихме клацид за уреаплазма преди две години - 7 дни, но дозата беше двойна. Но наистина и според мен, по-добре да си пусне той микробиология и ако всичко е наред, просто се пазете докато не се излекуваш и ти...

Момичета, вчера звънях до моята клиника, да птам за стимулираното инсе. Казаха ми да си купя Кломифен и между 1 и 3 ден да си пусна хормони и в зависимост от резултата ще ми кажат какво ще правим... Преди това трябва да направим всички изследвания, микробиология, вирусология... Само се притеснявам да не ми е пак завишен естрадиола в началото на МЦ и да ме отложат... А и по календар е на кантар положението, защото пътувам в чужбина, и ако всичко е наред на 2 ден от МЦ трябва да съм си тук, но се чудя ако пусна хормоните на 3 ден сутринта и се обадя на Док, дали ще е късно... За първи път ми е и съм малко притеснена...
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #253 -: Януари 10, 2019, 10:53:26 am »
Ами да, от една страна да не се пуска втора, но и за мен това е по-добрият вариант от излишен антибиотик. Само че резултатите излизат до 5 работни дни и може би от тази гледна точка не иска да губим време, не знам...
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #254 -: Януари 10, 2019, 11:08:26 am »
Слънце и луна, мисля че няма проблем да пуснеш хормони на 3-ти ден, особено за инсеминация, но говори с лекарят си.Така е най-добре, за да си спокойна.

Мише, аз я разбирам докторката защото едно се губи време, а ти вече си в подготовка, а при теб всеки месец е от значение.Знам че Митко не е ОК като спермограма, но може би е добре да се рискува.Ако трябва и се обади и говори с нея!

Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #255 -: Януари 10, 2019, 11:35:16 am »
Да, Маги. Още снощи ги започнахме и нали все сме в мисли и чудене кое е най-правилното решение, та и аз така цял ден мисля. Но наистина предвид това, че вече сме започнали може би е по-добре да се подсигурим.
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #256 -: Януари 10, 2019, 11:54:05 am »
Magi, благодаря ти. Сигурно ще рискувам за следващия месец, най-много парите за микробиологията да отидат на вятъра, нали важат само месец, а останалите са по 3 и 6 месеца... А имате ли някакъв опит с този Кломифен? Акушерката ми каза един тел. да си го поръчам онлайн, но не разбрах дали може да си го купя от аптека...

Мише, щом те започнали, действайте и да ви е на късмет процедурата. Важен е крайният резултат, стискам палци!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #257 -: Януари 10, 2019, 12:15:01 pm »
От това, което си снимала, Мише, не се вижда кларитромицин в антибиограмата. Виждам, че не си я снимала цялата. Стрептококите са типични за дихателните пътища, затова може би, по емпиричен път, е избрала Клацид.  Аз пък бих пила и бих дала на мъжа ми (защо просто не сте направили МБ заедно, никой не ви е казал, сигурно). Я могат да се замразяват, няма да се губи чак толкова време. Мъжките проблеми не ги разбирам много, но самият АБ не би трябвало чак толкова да влоши СГ. Поне при нашите опити, когато се случи веднъж мъжът ми да пие така ни беше обяснено. Ако няма температура и още 1-2 неща бяха- няма проблем. Аз си спомням, че му давах Оксибор форте на моя глава.
Пийте си го, пазете се да не се разболеете от нещо тривиално, че май гаден грип има. Брат ми 10 дена се влачи. Пробиотик само с 3 часа отстояние от АБ. И да пада естрадиолът и да изкараш едни хубави Я, да забременяваш, че чак и за втора бременност да останат :)

Слънце и луна, питай лекаря си. При мен, имам една стимулация за таймиран секс с Кломифен и не са ми искали хормони. От кой ден ще пиеш? По колко? Аз с 50мг от 4 ден направих 3 фоликула. По- важно е да си там за фоликулометриите.

Как ходиш токова навлечена, Тери, не знам. Аз ще пукна, ако се облека така. Ако мога ще ходя по къс ръкав и без чорапи цял живот. Спим на студено. Сега с малкия не лягаме, както обикновенно на 12-13С, но на 15-16-17С макс. Иначе не мога да спя.

Хелиантус, дано да ти дойде скоро. Колко време мина от хистероскопията? Колко цикъла по- точно?

какво ли се случва с Хрис. Скоро пак си мислих за нея. Дано всичко да е наред и да са започнал най накрая процедура.

Късмет на всички!
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #258 -: Януари 10, 2019, 12:44:57 pm »

Хелиантус, дано да ти дойде скоро. Колко време мина от хистероскопията? Колко цикъла по- точно?


Павла, операцията беше на 13 ноември, дойде ми на 2 декември. Демек един цикъл.
40 дена вече.. . Хората имат втора овулация, а аз още цикъл чакам. Ако реши все пак да ми дойде тия дни нова овулация в най- добрия случай чак след 3 седмици. Нещо тотално съм загубила търпение, а това чакане...
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #259 -: Януари 10, 2019, 12:54:26 pm »
Павла, мисля, че идеята е да започна от 3 ден, но не знам по колко. Като за първи път сигурно ще е най-ниската доза. Затова си мисля, че ако пусна хормони на 3 ден сутринта и док ги види преди обяд, мога спокойно да започна стимулация още същия ден... И сигурно ще трябва да отида по-скоро на преглед, защото съм с ранна ову между 10 и 12 ден и трябва да внимаваме да не узпуснем момента... На 1 ден трябва да се обадя в клиниката и ще ми кажат повече...