0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #520 -: Август 15, 2018, 08:58:27 am »
Здравейте момичета!Честит празник на всички ви пожелавам!Аз чакам цикъл за морето  :lol: класика в жанра!

*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #521 -: Август 15, 2018, 11:05:50 am »
О, Маги, наистина класика. Дано да успееш да се порадваш на морето!
Весело изкарване :-)
Един миг обич може и ще направи света съвършен.
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #522 -: Август 15, 2018, 13:04:48 pm »
Здравейте момичета, миналата година на 12 или 13 август ми беше овулацията и на днешната дата отидох да се помоля за рожбичка и то взе, че стана, силно вярвам, че молитвата ми на тази свята дата помогна!

Опитах се най-накрая да седна да ви изчета, оказа се, че с две деца, ама хич не е лесно и грам време не ми остава.
Благодаря на тези, които се сетиха за мен, много мило ❤️!
Бързам да честитя на новите бременелки, успех и пухкави бебчета на финал!

За тези, които претърпяха загуби и разочарования последните месеци, мили момичета, съчувствам ви много и се възхищавам на силата и упорството ви, и ще бъдат възнаградени!

Ние колкото сме добре, толкова и не сме, имаме сериозен проблем със храненето, още не може да се изясни напълно причината, но бебче почна да наддава малко, защото я боли коремче и повечето пъти не може да се храни като хората заради това (не е от коликите).
Истината е, че зора не свършва със забременяването, нито с раждането, но щастието от беззъбата бебешка усмивка лекува всичко и от сърце ви пожелавам скоро да се радвате на това щастие!

Ще излъжа ако кажа, че с раждането на София съм преодоляла загубата, там положението в душата е същото, с тази разлика, обаче, че отново щастието изгря в сърцата ни и продължихме напред с живота си  :)... А, каката е на върха на щастието заради новия член на семейството :).

P.S. Тери, чакам добрата новина от теб!
« Последна редакция: Август 15, 2018, 13:19:07 pm от Vistal »
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #523 -: Август 15, 2018, 13:41:05 pm »
Visual, откога те чакам само. Много хубаво име сте избрали за вашето Слънце. Много се радвам, че писа. Бебонката вече ще е станала на 4 месеца. Радвам се, че сърцата ви са се успокоили вече. И че имате две прекрасни дъщери, които да радват дните ви.
Маги, успокоявай се, че поне на море ще идеш. Аз тази година ще гледам снимки само, ако имам късмет и другата.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #524 -: Август 15, 2018, 13:49:48 pm »
Вистал, радвам се че се сети за нас!Прегръдки на трите ви!

Тери, догодина по това време ще сте с малко бебе и ти давам да правите разходка на планина :)

Като правихме опити преди Моника, почти не ходихме на почивка.Всичките ми дни заминаваха за опити и изследвания.За това сега най-вече заради нея, гледам всяка минута да сме нанякъде.Не че става де!

*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #525 -: Август 15, 2018, 14:04:11 pm »
Вистал, радвам се, че се включваш. Пиши като намериш време.

Маги, пазете се, за да си изкарате добре на морето. Къде ще ходите?

Тери, догодина можете да вземете някоя баба и да отидете заедно на море с бебето. Ние, които сме  от морето, не го мислим толкова.

Аз за първа година от както съм се родила не съм на морето. Ходих малко на океан, но аз не влизам, че ми е студено, само малко краката натопих. Догодина ще наваксам или не, ако има нещо пак да се готви :lol: :wink:
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #526 -: Август 15, 2018, 14:06:52 pm »
На Черноморец ще сме.Обичам много плажа Градина, а Моника тича по пясъка свободно без някой да я гледа мръсно, че му е стъпила на кърпата.

*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #527 -: Август 15, 2018, 16:24:35 pm »
Бях тази сутрин на преглед при докторката. Каза ми, че по принцип съм на границата на хиперстимулация. Според нея няма да направя хиперстимулация заради Цитротида и Декапептила. И аз се чувствам добре, просто стойностите ми са леко над приемливата горна граница. Говоря за размер на яйчници и  естрадиол. Единият ми яйчник е 6см на 8см (поне така разбрах), а естрадиолът преди пункцията е бил 4200 при  горна 3600. Та лекарствата подтискат хормоните, аз се чувствам добре (нямам подувания), имам малко освободена течност и кръв от яйчниците, затова докторката каза да ида утре сутрин пак. Ако утре все още съм добре, ще пристъпят към трансфер. Чаках ембриологът да ми звънне днес, но така и не се обади. Вместо него ми звънна сестрата, която ми даде инструкции за утре. Аз й казах, че не знам има ли какво да трансферираме и тя каза: "Има, имааа. Ембриологът мина през мен и затова ти звъннах". Тя не знаела колко бройки имаме, но утре ще питам и това.  За утре сутрин трябвало да си изпия хапчетата, да сложа утрогестана, да закуся, да пия два бусколизина и в 9 отивам там за преглед и евентуално в 09:30 да ме приемат за трансфер.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #528 -: Август 15, 2018, 16:28:06 pm »
И да пиеш вода, не много но поне една чаша преди трансфера!Прегръщаме те и те орисваме с едно прекрасно бебче!

*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #529 -: Август 15, 2018, 16:32:30 pm »
Благодаря  :bighug:
Мадамата в понеделник с мен беше за трансфер. Пратиха я до тоалетна и й дадоха вода. Казаха, че трябвало леко да е пълен мехурът. После се лежи час и половина. И ти слагат подлога. И както леко ти се е ходило на тоалетна след 40 минути женичката вече си искаше подлога. Аз се ошашках, че колкото съм срамежлива в този аспект, не знам как ще го правя това.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #530 -: Август 15, 2018, 16:43:43 pm »
Махай срама, защото ако си като мен..... Абсолютно всичко, което бях изпила, беше по леглото и нощницата. В подлогата нямаше и капка. Не успях да я нацеля и двата пъти, в които си я поисках
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #531 -: Август 15, 2018, 16:45:55 pm »
Честит празник! Дано Богородица дари всички ни с бебче!

Тери, много прегръдки, стискам палци всичко да е наред и утре си прибереш бебока!

Вистал, надявам се скоро да ви се оправи проблема с храненето и да си дебелее бебката на спокойствие. Много хубаво име и на мен ми е сред любимите за момиче. Бъдете здрави и щастливи!
« Последна редакция: Август 15, 2018, 16:53:07 pm от HELIANTHUS »
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #532 -: Август 15, 2018, 16:52:21 pm »
То си е човещина, знам. Пусти му срам. Но това да са ми проблемите :)
Благодаря  за плаците, момичета. Дано майка Богородица даде дечица на всички ни.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #533 -: Август 15, 2018, 17:28:12 pm »
Тери, дано утре всичко да е наред. Ще чакам да пишеш.

Маги, там съм ходила и на мен ми харесва, нищо, че е на юг. Аз харесвам северното черноморие повече.

Това с подлогата гадно, но какво да се направи. На мен също са ми гадни такива неща.

Късмет на всички!

Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #534 -: Август 15, 2018, 18:13:58 pm »
На един дъх ви изчетох момичета :) Честит празник на всички. Тери утре ще е прекрасен ден за трансфер и после голямото чакане. Многооо многоо се радвам за теб.
При мен нова 20 с микробиологията...  gardenerella vaginalis каквото и да значи това и пак липса на лактобацили... нз вече какво да правя. Ако ударя една две ударни дози лактонацили имали шанс да се оправи положението?
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #535 -: Август 15, 2018, 18:19:20 pm »
Слънце мое, какво ли не изпих вече и нищоооо. Засега единственото, което съм забелязала да ми помага е комбинирано антибиотик и свещички. В твоята клиника може да правят ЦС без микробиология. Доста лекари казват, че те мажат с антибиотик и това предпазва независимо от микробиологията. Същото и за моята пункция и трансфер. Казаха, че не ги притеснява вагиналната ми пневмония (защо се изисква по закон тази микробиология тогава ми е мистерия).
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #536 -: Август 15, 2018, 18:28:44 pm »
Тери, слушай лекарите и хич да не те е срам от подлогата. Мисли си защо го правиш и в крайна сметка, те са там затова- да те подкрепят в тези толкова деликатни моменти. Дали подлога ще слагат или ще те успокояват - все е грижа за теб. Така го приеми. Тези неща от личен опит знам, че бързо минават. Аз се събудих един път със система на ръката, лаванж на корема, дренаж на корема(незнам другаде може ли да има) , цикъла ми дойде и още 2-3 не приятни за писане неща :-D   всичко минава и се забравя, само резултат да има.
Един миг обич може и ще направи света съвършен.
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #537 -: Август 15, 2018, 19:00:29 pm »
Момичета, ще потърпите малко и като дойде бебето (а то ще дойде при всяка), ще забравите всички неприятни моменти. Аз след раждането лежах повече от 48 часа със системи на двете ръце, катетър за урина и такъв за кръв, но помня основно как гледах беба и  не можех да повярвам на късмета си, че я имам. Единствения ми неприятен спомен от болницата е, че не можех да се наспя от проверяване как съм и смяна на системи. :D Та минава и заминава, но резултата ...

Вистал мила, кой е излъгал, че със забременяването свършва зора? Спокойствие няма да има дори когато ожените внуците. :lol:
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #538 -: Август 15, 2018, 19:31:07 pm »
Благодаря ви момичета, ще се опитвам да съм по-редовна вече, че сте ми милички и ще ви следя със затаен дъх за хубави новини  :)!

Pesheck, по отношение на зора, просто се надявах, че като ни почина второто детенце и после по-трудно стана бебето, както и всички съпътстващи проблеми, поне с раждането ще сложим едно начало на безпроблемие поне за известно време и поне по отношение на децата за разнообразие, обаче цък и това си е.

Така или иначе, живота си е една своеобразна борба за всичко, та явно ще ни държи под напрежение да не излизаме от ритъм и да не се отпускаме толкова.
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #539 -: Август 15, 2018, 21:20:48 pm »
Слънцемое, оправят ли се средата във влагалището, ще се оправят и вагинозите. Организмът е доста добре устроен. При Тери е същата работа.
Както бях писала и преди- никога не са ми правили микробиология преди снимка или преди инсеминация. Имам от цитонамазките  и от посткоиталния тест. Даже преди ендометриалната биопсия нямам. Не казвам, че е правилно, но все пак.

Дренаж може да има абсолютно навсякъде, WideD, където има да се евакуира нещо.