0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #80 -: Юни 16, 2018, 23:53:30 pm »
А на него му го включиха без да го питат. Което е добре. Зачудих се аз как на Гошо на Танчето от 520 млн върнаха 27 млн, а то това остава след swim up. Досега лекарите изобщо не са поглеждали тази част на спермограмата му, но следващия път ще наблегна. Ако реално стоят така нещата инсеминацията се обезсмисля и направо да действаме инвитрото. А би било сигурно много добре преди инсеминация на всички мъже да се прави преживяемост, да се знае, кога да се действа. То и за естественото забременяване също.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #81 -: Юни 17, 2018, 00:25:30 am »
Ние сме правили сперпограми в Надежда (обикновена) и в клиниката на Владимиров разширена с крюгер, swim up не е имало и на двете места... може би там където сте правили вие си е включено.. на нас не са ни казвали. Говори си с доктора, обсъдете го... наистина няма смисъл да си давате парите са инсе ако
шансовете са нищожни.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #82 -: Юни 17, 2018, 00:52:44 am »
Това е много интересно ,изобщо не знаех че преживяемост се изследва.Мъжа ми има 2 спермограми и на ни една няма такова нещо.Сега му погледнах втората и няма.И аз бих искала да знам колко преживяват,нищо че не сме с мъжки фактор.
Тери ,браво че си обърнала внимание.Скоро си говорих с мъжа ми,затова колко малко знае той за зачеването.И знаете ли какво ми каза?Аз съм ти се доверил на тебе.Ти знаеш какво трябва.Аз мисля за работа,доходи,ремонта който правим.Ти каза,можеш ли да изкъртиш дупка в тая стена и да сложиш врата?Аз знам как и мога.Той е много спокоен понеже доктора му каза-пълен бияч си!дословно цитирам.Малко се отплеснах ,ама искам и той да прочете малко,да се поинтересува.
По въпроса за теб ,Тери,една инсеминация ,с всички съпътстващи я изследвания и стимулации идва около хилядарка.Ако нямате шансове,просто са пари на вятъра.По-добре тежката артилерия,колкото и да е емоционално и физически натоварващо.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #83 -: Юни 17, 2018, 01:08:35 am »
И на мен ми е интересно защо не се изследва по принцип. Писах в темата на д-р Даскалова да видим какво ще каже по въпроса. Може да се окаже интересен казус и за други момичета тук.
Иначе инсеминацията си отива точно 1000 лв. 500лв е самата инсеминация + серология на двамата + микробиологии на двамата + цитонамазка на 3 месеца + спермограма на 1 месец + лекарства за стимулация + фоликолуметрии ... ииии стана дебела работата (особено, когато е просто от надежди, че ще се мине само с нея).
Гледах тази статистика https://clinica.bg/4682-%D0%91%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B8%D0%BD-%D0%B2%D0%B8%D1%82%D1%80%D0%BE-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B7-2016-%D0%B3.-%D0%B2%D0%B8%D0%B6%D1%82%D0%B5-%D1%82%D1%83%D0%BA
13575 инвитро процедури...след 20-30 години сигурно естественото забременяване ще е мит.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #84 -: Юни 17, 2018, 01:19:42 am »
На 24 часа са повече, защото е процент от оцелелите.
Иначе не знам. Аз имам бременност и с по- малко от 5 млн. след обработка.
Много инвитро опити се правят без да има реална нужда от тях. Точно с цел "да си вържем гащите". Ако се добави и финансиране за инсеминации, най- вече за диагностика, а от там и за лечение и профилактика, ако се повиши здравната култура- това ще намали броя на интервенциите. Бъдещето на медицината, във всичките ѝ разклонения, не е лечението, а профилактиката, избягването на болестта.
За мен е абсурдно на всяка инсеминация да трябва да се правят отново всички изследвания. Инсеминации могат да се правят и в поредни цикли- безсмислено е да се правят спермограми, серологии и тн всеки месец.
Таня, чакаме резултат, за да поведеш крак и на другите момичета. Маги, Христинче, не съм пускала палците  :)
Късмет на всички!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #85 -: Юни 17, 2018, 01:23:29 am »
Аз пък сега мисля и друго.Примерно съм забременяла в клиника в София,ама раждам в Павликени.Статистиката на успелите клиники отива на кино.Видях ,че си писала на д-р Даскалова и ще следя.Това е много важно,бих казала съществено важно.
Факт-двойките с репродуктивни проблеми сме много голям %.Според баща ми,който е фен на конспиративните теории,това не е случайно. :)
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #86 -: Юни 17, 2018, 01:43:31 am »
Слънчице, статистиката не върви така. Има за клинична бременност, за живородени (без значение в коя болница), за здрави родени и тн., и тн. Дели се после по години... Зависи какво искат да постигнат като резултат и какво им трябва като данни- само бременности, здрави деца, живородени и тн.
Във Франция средната успеваемост е 20.9% (за 2017 год.) при инвитро, при всички видове оплождане и за всички възрасти. За България не знам, но май се движат там някъде.
Като двойки с проблеми в % мисля, че България е като останалата част от Европа. В Европа само Франция има положителна демография и това не е благодарение на французите и европейците, които живеем тук.
България има от добрите програми за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми в Европа.
Иначе конспирациите могат да бъдат и интересни, но тук не мисля, че има нещо гнило. Даже и в Дания май не е :)
« Последна редакция: Юни 17, 2018, 01:45:53 am от Pav-la »
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #87 -: Юни 17, 2018, 08:24:27 am »
Няма да я бъде нашата работа с тези инсеминации ми се струва. На есен с песен ще се прави номер 3 :) Гони ме и ПМС. Мисля да взема и добавките на FertilAid и да направя някои промени в начина си на живот :) Маги и Хриси оставяме на вас да поведете крак :)
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #88 -: Юни 17, 2018, 08:38:39 am »
Танче, нищо не се знае още.
Днес станах с мисълта за теб  :D Просто трябва време, ще чакаме и ще видим :bighug:
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #89 -: Юни 17, 2018, 08:43:57 am »
Таня, 36.9 е днес БТ, не е паднала още! Дано не се окажеш права. Много подвеждащи са симптомите при пиене на хормони. И аз миналия месец бях така: много болезнени гърди (иейййй бременна съм), ПМС още от 20ти ден на цикъла (неее пак ще ми дойде). И такива емоции, само където не ги споделям и тях. Та мисълта ми е, че от прогестероновите препарати + естрофем имах едновременно признаци на бременност и на ПМС.
Така, че докато не падне БТ има надежда.
Много се надявам да е станало, честно. Знам защо при мен не става и се примирявам, но не мога да се примиря със случаи като вашия. Невъзможно ми се струва направо. Дали не е изпуснато някакво изследване по пътя?
Няма да пускам палците!!!
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #90 -: Юни 17, 2018, 09:08:49 am »
Ще видим и следващите два дена как ще е. Имам за още толкова дуфастон, така че ще си го изпия и може да повторя теста. А от към изследвания по задълбочени не сме правили, само хормони и това е. Може да се поразровя и да погледна какви други се пускат и на своя глава да ги направя. Аз и за това преди време споменах, че вече не съм много впечатлена от д-р Тихомирова. Въпреки че хормоните варират всеки месец не ме е карала да пускам, освен при задържания фоликул. Гошо преди ми беше споменал за съвместимост м/у партньорите и в момента това ми се върти в главата. Лошото е че с неговата работа не мога да го хвана под ръка за да си направим пълен пакет изследвания. Но имаме време на разположение ако сега не е станало да направим всичко това до есента.
Тери и мен ме е яд на такива двойки като нас, но какво да се прави. Природата така е решила да ни поизмъчи малко :)
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #91 -: Юни 17, 2018, 10:28:54 am »
Здравейте, мили момичета!
Аз малко не съм за тук - отчетох се. Но познавам лично някои от вас и тук е по-лесно да следя какво се случва с тях. :lol:
Нека като „гърмян заек“ ви кажа за убийственото чакане за тест. След моето ин витро правих тест на 17-ти ден. Оцелях с мисълта „бременна до доказване на противното“ и една не малка група зачатки, с които вихрехме един безсмислен чат в скайп - тогава това имаше. Говорехме си милион глупости, разсейвахме се от мислите станало ли е или не. Имахме негласно правило, да не питаме тези в процедура направили ли са тест. Просто се забавлявахме и се подкрепяхме. След като родих - Елфи (Жекова) каза, че била готова тя да го направи тоя тест, изпилила съм им нервите с това чакане до 17 ден. Знам, че са ме мислили, но никоя не ми даваше зор да го направя тоя тест.
Вие също изглеждате доста близки - намерете къде да си говорите и да се разсейвате взаимно. Защото въпреки помощта знам какво е да наблюдаваш всяко нещо и приболяване и да се чудиш, симптом на нещо ли е или е нормално.
Гледането на ситкоми (за 5434567 път), и четенето на отпускащи (при мен фентъзи) книжки, също помага.

Успех ви желая на всички.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #92 -: Юни 17, 2018, 11:46:43 am »
Пеше  :bighug:

Да заравянето в работа и мисленето положително помага.

За преживяемост мисля, че имаме на почти всяка СГ, ама трябва да ровя.

За двойките с проблеми, правихме допитване с агенция и излязоха около 140 000 семейства!
Програмата в Бг заа подпомагане е много добра, Но липсва частта преди ин витро т.е. изследвания преди ин витро не се поемат от ЗК, дори от допълнителните здравни не се покриват.

Хриси , не е толкова страшно да се бодеш сама, нали :)

Стискам палци момичета!

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #93 -: Юни 17, 2018, 12:15:31 pm »
140 000 от 2 123 224 семейства в България (според НСИ) е 6,59% с репродуктвни проблеми. Макар че надали се броят двойките без брак. Тоест процентът е по- малък. Във Франция са около 10% (от всички двойки).
Поемането на изследвания трябва да става от НЗОК, според мен. Там всичко е генерално объркано, както е объркано и разбирането на хората за държавно здравеопазване. Няма да кажа колко пари плащаме с мъжа ми за здраве годишно- хиляди са. В България за същия период ще платим няколко стотин, хиляда. После за пациента не е виновна системата, а лекарят. Не иска да плаща осигуровки, но иска безплатни неща. Агресивен е, с претенции за много информиран, а всъщност не получава информация от където трябва- училище, обучени за това хора, официални изследвания и статистики, а от разни псевдо източници. Очаква лекаря да му служи, а той не му е служтел. В същото време не изискваме нищо от служителите си...

Както и да е. Темата не е за това. Извинявам се за отклоненията :)

Късмет на всички!

Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #94 -: Юни 17, 2018, 13:02:37 pm »
Това е супер полезна информация. За съжаление хората, които нямат репродуктивни проблеми.. повечето пт тях не ги интересува...

Маги.. да ти кажа беше ми страшно, незнам защо.. може би защото четох какво може да се случи при не добре подтавена мускулна инжекция... за моя радост от деня на трансфера е останал белег от инжекцията с но-шпа и бодох до нея... треперех цялата.


А да ви кажа каква глупост направих... знам че е прекалено рано и може нещата да не се задържат така... но си направих ей сега един уринарен престо с 20чхг чувствителност и е положителен... няма да се радвам предварително.. че не се знае какво може да се обърка. Днес ми е 8ми ден след трансфера като деня на трансфера не го броя.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #95 -: Юни 17, 2018, 13:04:59 pm »
Аууу, утре пусках ЧХГ!Направо цялата настръхнах от кеф.Христинче, ох прегръщам те много!

Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #96 -: Юни 17, 2018, 13:06:56 pm »
Аз треперя 😄

Утре задължително пускам и чхг и прогестерон.

Страх ме е да се зарадвам.. като знам какво се случи след последния такъв тест.

Tanq хайде давай и ти с + теста и после Маги да се похвали ... и да почнат да валят +++ тестове в темата!
« Последна редакция: Юни 17, 2018, 13:17:34 pm от Hristinchet0 »
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #97 -: Юни 17, 2018, 13:14:27 pm »
Ехааа, прекрасни две чертички!
И моят домашен тест на 7-ми ден след трансфер беше също толкова категоричен. На следващия ден кръвният показа 100+ единици.
Всичко ще бъде наред, Христинче!
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #98 -: Юни 17, 2018, 13:18:24 pm »
Златето, благодаря ти! Надявам се дс е висок и да се удвоява хубаво.
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #99 -: Юни 17, 2018, 13:32:08 pm »
Хриси, падна ми ченето като ти видях чертичките. Много ме зарадва, чак се насълзих. Хайде чакаме и утрешния резултат. Трансфера беше с две ембриончета нали? Дано и двете да са се хванали ако е така :crossfingers: :hug2: