0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: 2018 г. - тема за най-малките и малко по-големите
« Отговор #140 -: Август 15, 2018, 13:50:43 pm »
Усмивки, бързо да минава на Дани!Пиши, липсвате ми <3 Моника тая нощ ми се събуди със запушен нос и покашля.Утре я спирам от градина, дано оцелее здрава за морето  :?

Re: 2018 г. - тема за най-малките и малко по-големите
« Отговор #141 -: Август 15, 2018, 14:33:32 pm »
Благдаря! И на мен ми липсвате  :bighug:
Дано не е нищо сериозно при вас! И да си почините истински на морето!

Ние ще ходим в Турция. Преди това обаче две седмици ще бъде при баба си Данюши.
Аз ще отида между двете седмици да го видя, за да не му стане прекалено мъчно.
*
Re: 2018 г. - тема за най-малките и малко по-големите
« Отговор #142 -: Август 16, 2018, 00:01:57 am »
Здравейте и от нас!

Откакто стана горещо (от края на април при нас)ние не се спираме. И като се приберем вечер въобще не ми се поглежда компютър. След работа по площадки, през почивните дни по басейни и разходки, понякога и до чистене не мога да стигна. :oops:
Ние сме добре, следващата седмица се готвим да отиваме на почивка. Както казва един приятел на Марти, вие май през зимата ще ходите на почивка (в Австрия повечето ходят на почивка до средата на август). :lol:
Тази година си имаме и ученик, вече сме готови с приготовленията. Очакваме 03.09. с нетърпение.
Габи въобще не искаше на балансиращото колело и го подарихме на едно друго детенце, а тя се качи на колелос педали и  със спомагателни колелца и се чувства много добре. Така кара заедно с приятелките и от градината, които са една година по-големи от нея.

Дано всички дечица да са здрави и да си изкарате плануваните почивки. Настинките през лятото наистина са неприятни. bebeshok0326, дано малката се оправя, обривите при малките понякога са много упорити. Племенницата на мъжът ми получи обрив в началото на годината и казаха на майката че е АД, а сега дори са им изписали и АБ, което за мен е странно.

Лека вечер на всички, малки и големи, и събирайте сили за есента и зимата!  :bighug:


Re: 2018 г. - тема за най-малките и малко по-големите
« Отговор #143 -: Август 16, 2018, 09:15:07 am »
Единственото ,което ме притеснява в обривите е тя да не тръгне по моят път.Аз от 3 г до към 24-25 бях с неуточнена алергии към какво ли не.Няма храна, от която да не съм получавала,то не беше от облазвания всякакви,слънчева алергия,лишеи,гъбички.Всички тестове ми бяха отрицателни,просто всяка пролет и есен бях с все по-силни лекарства.Последната ми алергия ме вкара в болница,беше от домашните праскови.6м след това го изкарах на ориз и картофи и промених драстично храненето си.В момента ям всичко без проблем,нямам слънчева алергия.
Много ми се иска да направя нещо,за да го предотвратя за нея,но незнам какво.Храни се добре,не давам снаксове,чипсове и тн.Яде страшно много плодове и зеленчуци,на този етап са домашни.Знам,че алергиите са бурна реакция на имунната система,за неща който не би трябвало.Имунологичните и изследвания са идеални(аз никога не съм си правила).
Много си размишлявам след изминалата седмица по темата,макар реално да се размина леко. Всичко изчезна за 3 дни.Ако сравнявам по мои спомени по-малко от седмица не си спомням да съм се оправяла
*
Re: 2018 г. - тема за най-малките и малко по-големите
« Отговор #144 -: Август 17, 2018, 09:26:20 am »
При нас моя мъж е с алергиите, ларингита, проблема с кожата и т.н.Моника за мой ужас е взела всичко от него.Понякога се изприщва ей така от нищо.Не мога да разбера какво е яла или какво е провокирало това изприщване, а и вече е голяма има достъп до всичко.А какъв ларингитен пристъп направи по време на цъфтенето на липите, идеше ми да умра.Някакъв ужас беше.

Рачко, и ние не се прибираме, ама лятото е така.И вие видяхте жега тая година :) Добре да си изкарате на почивката.

Усмивки, завиждам на Дани за бабин дом.И аз искам така да отида на отглеждане някъде  :lol:

Re: 2018 г. - тема за най-малките и малко по-големите
« Отговор #145 -: Август 17, 2018, 10:47:27 am »
 :D
« Последна редакция: Август 17, 2018, 10:53:43 am от bonbolini »
Re: 2018 г. - тема за най-малките и малко по-големите
« Отговор #146 -: Август 17, 2018, 10:51:12 am »
Здравейте,
Ние днес най-накрая ще си вземем момчето от бабин дом.. след 5 седмици почивка. Направо едва издържам да не запаля сега колата, моног ми домъчня за него, виждахме се само по телефона, че е много далече. Ние доста си починахме, до такава степен, че почти само лежахме и релаксирахме вкъщи с мъжа ми.
Иначе той си е здрав за момента, чакам да видя как ще е с градината и болестите. За обривите не мога да помогна, защото той не се е обривал досега от храни и други неща, само 1 път, но майка ми му даде тогава пъдпъдъчи яйца - по 1 на ден  8O...
Сега ни предстои една седмица моренце в Гърция, после една седмица планина и... пак с нови сили - работа и градина  :D
Много приятни емоции и здраве ви пожелавам :)
*
Re: 2018 г. - тема за най-малките и малко по-големите
« Отговор #147 -: Септември 02, 2018, 21:35:16 pm »
Какво удоволствие ми е, че пиша тук. Симеон е по- перфектен, отколкото съм го виждала в мечтите си  :balk_62:

Малкият днес става на 10 дена. За жалост, въпреки всичките си усилия, няма да се получи кърменето. Имам няколко операции на гърдите и просто не става. Наех си една голяма помпа, но повече от 5- 10мл не изтеглям. Симеон отказва едната гърда, а другата почти не пуска... С две думи не става.
Иначе е супер- спокоен е относително, не плаче много, спим си по цяла вечер с прекъсване за хранене, но ми се събират добри часове (днес наспана си изпих кафето в 11,30ч. с общо около 9 часа сън) :) Но спи в леглото ни- първо той се стряскаше, после аз не можех да спя, а само го гледах. На изписването му педиатърът чу шум на сърцето и доста ни стресна- сега не мога да си представя, че ще го оставя без ние да сме там. На 5ти сме на ехокардиография и кардиолог, но до тогава...
Всички ме плашат с това, че постоянно го гушкам (не искам да плаче заради сърчецето). През деня си спи в леглото, но вечер се стряска. В общи линии аз искам да си го гушкам постоянно :oops: Много е малък да се учи каквото и да е, нали? Кога трябва да го уча да си спи в леглото и вечер?
*
Re: 2018 г. - тема за най-малките и малко по-големите
« Отговор #148 -: Септември 02, 2018, 23:41:13 pm »
Павла, за шума в сърцето напълно те разбирам, но не бързай да се притесняваш. Много, много бебета се раждат с шум. Много често педиатрите в родилното не го и хващат този шум. Нора се роди с шум. Такъв ужас преживях, защото дълго време не ми я донесоха, после "свиждането"  беше "дзак", а след това неонатоложката дойде сплете пръсти  и каза, че има шум , говореше нещо, но аз блокирах и само кимах с глава.  После всичко като на филм без картина .... не знам редно ли беше, разрешила ли съм, тя ли така разбрала или  процедурата е такава да транспортират новородено на няма и 24 часа в детска клиника за второ мнение -това на 24януари и кучешки студ. Или са длъжни. Не знам. Така или иначе този дефект се оправи и е често срещан. Кардиолога, каза, че с растежа това нещо изчезва най-късно, когато детето се изправи, проходи и цитирам: " гръдния кош се разтваря като короната на дърво..."
За ученето - майчината интуиция много точно ще ти подскаже.
За спането отделно - както на теб с мъжа ти ви е удобно. Наслаждавай се , че после ще липсва. Аз още си я придърпвам Нора, та често , много често спи при мен\нас, според зависи, че все пак не може да игнорираме тати. :lol:
Пу пу да не му уруки на Симеон и все така да е спокоен, а ти наспана, важно е. Пък като не става с кърменето, хоата нали за това са направили АМ. Да не вземеш да се обвиняваш сега.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Re: 2018 г. - тема за най-малките и малко по-големите
« Отговор #149 -: Септември 03, 2018, 09:24:04 am »
Авалон го е казала.Гушкай, носи, прегръщай, прави това което ти е на сърце.Бебетата не се приучават на ръце, Моника съм я разнасяла мноооого защото ревеше като змей.Сега не я нося въобще, крачи и то по много.НО деца, който след като проходят ги носят масово, защото се е изморило, мрънкат и искат на ръце.В момента в който проходи вариантите при нас бяха 2 количката или да ходи на собствен ход.И тя се научи да ходи много.Имаше моменти дето мрънкаше да я нося, но съм обяснявала, че ръцете ме болят и не мога.Сядахме, почивахме и пак тръгвахме.

За спането както го усещаш, пак.Моника до година и малко спеше на нашето легло.После сама се премести на нейното си легло, но то беше залепено за нашето и така до това лято.Направихме и стая и сега спи съвсем сама там.Най-хубавата част, вечер като я гушна, като заспива :)

За кърменето, както стане.Важното е да сте здрави и в добра кондиция!

Re: 2018 г. - тема за най-малките и малко по-големите
« Отговор #150 -: Септември 03, 2018, 13:56:08 pm »
Аз също съм гушка и гушкам много.Учи се да ходи,има дни в който върви много и ъобще не ми ава а гушкам имали обратното.Относно спането,доктор курмех спеше при мен.Нямай физическата възможност да ставам на всеки час.Когато минахме на АМ,беше на около 9м я преместих в кошарата.Мислих си,че никога няма да свикне,е свикна.Има дни,в който е неспокойна и я взимам при мен,дали през деня,дали през ноща,но като цяло повече си спи сама.Мисля сега като се нанесем да я пробвам и в отделна стая,дали ще стане е друг въпрос.
Да ви попитам в яслата дали дават да заспива с шише за АМ,но пълно с вода?Малката никога не е използвала биба,но последния месец привикна на обяд да заспива с шишето,давам и го празно или с вода,мисля че е неспокойна от зъбите и не искам да я изнервям допълнително.Щом това я успокоява....
*
Re: 2018 г. - тема за най-малките и малко по-големите
« Отговор #151 -: Септември 03, 2018, 14:44:50 pm »
avallon, каква беше причината за шума? На нас ни казаха камерна комуникация най- вероятно. Имаше ли симптоматика? Симеон няма никаква. Напълно ли изчезна шумът? На колко време ви викат на контрол?
Извинявай имам около 10 000 въпроса :oops:
Иначе ще си го гушкам :) Днес акушерката трябваше да дойде в 11ч, а мъжът ми ни събуди в 10:30, че щяхме да проспим посещението. Явно и двамата сме добре :)
*
Re: 2018 г. - тема за най-малките и малко по-големите
« Отговор #152 -: Септември 03, 2018, 16:19:29 pm »
Павла, до колкото си спомням функционален му казват, нещо за неравномерно нарастване на сърдечния мускул, спрямо клапите и се образува някакво завихряне, което дава шум. Кардиплога каза, че това се израства, така и стана. Нямаше абсолютно никаква симптоматика.
Бебешок, може малко грубо да прозвучи, но сега е момента да премахнеш подобен навик. Детенце ще е така или иначе малко в стрес и изнервена, на новото място най-вероятно даже и няма да се сети за шишето. В най-лошия случай за седмица макс ще го забрави или поне ще проумее, че там шише няма.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
Re: 2018 г. - тема за най-малките и малко по-големите
« Отговор #153 -: Септември 10, 2018, 15:26:20 pm »
Здравейте,
Павла, аз имам шум на сърцето, който разбрах едва като бях в 12клас. Оказа се наследствен от майка ми. Нито тя, нито аз имаме проблеми със сърцето. Просто има шум. Никога не съм ходила на контролни прегледи. Изкарвала съм операции и упойки без проблем. До колкото знам, или има проблем или не. Затова не се притеснявай, доста масово явление е. Моя хубосник даже не знам дали има или не. До колкото знам води се дефект.
Ние с малкия от скоро се гушкаме. Той никога не е спал в нашата спалня, та камо ли в леглото ни. Според нас е по-добре да е отделно. Но всеки сам си преценява според детето. Нашия калпазан е спокоен и освен около за месец с колики, не ни се е налагало през др време да го успокояваме. Пак казвам, зависи си от детето но децата усещат родителите като са нервни и притеснени, затова бъди спокойна.
Йоан 19.09.2017г.
Матей 22.10.2018г.
*
Re: 2018 г. - тема за най-малките и малко по-големите
« Отговор #154 -: Септември 10, 2018, 16:14:27 pm »
От шум до шум има разлика. След прегледа се установи комуникации между предсърдията и камерите, но, слава Богу, не са с голям размер. Специално тази на предсърдията има всички шансове да се затвори сама и то бързо, за другата- не знам. Ще потърсим и друго мнение. Дано да успеем, че голям зор тук с лекарите.
Ефра, аз искам да си го гушкам. На мен не ми пречи. Просто не искам и да го правя прекалено зависим от мен/нас.
Иначе Симеон е добре. Да ми е жив и здрав, голям апетит има :) Плаче от глад, а още му се чисти нослето и после яде лакомо, нагълтва и малко сополи, че не мога да ги извадя от носоглътката и повръща малко и затова после пак е гладен. Голяма фога е, но се стряска като повърне и после иска да се сгуши.
Чудя се кога се сменя биберон 0+ на 1? Колко мл трябва да яде? Сега му давам 90мл, но не всеки път ги изяжда (в повечето случаи си ги яде), но вечер, преди сън, не му стигат и му давам 100-110мл. Като цяло му давам когато е гладен, но все пак гледам да спазвам някакъв приличен интервал. Няма колики, дано и да няма. Нормални и кратки неразположения само.
Re: 2018 г. - тема за най-малките и малко по-големите
« Отговор #155 -: Септември 11, 2018, 00:14:30 am »
Еее Павла, това са добри новини. Разбира се, че.може да потърсиш второ мнение. В трета градска са едни от най-добрите кардиолози. Аз съм ходила при д-р Велковски. Детски кардиолог е. Знам, че има разлика но по-важното е да си спокойна.
Относно млякото, питай педиатъра ви. На моя все не му достигаше. А вечер задължително му давах с 10мл повече, за да се чувства сит. Така и ме бяха посъветвали в родилното. И той имаше в един момент мн суполи и особено като връщаше млякото. Но просто спрях да му ги вадя, защото колкото повече вадех, толкова повече се увеличаваха. Само леко му почиствах с тампонче/клечка за уши/ напоена в зехтин. Добре полепва сопола по зехтина.
Спомням си как е в началото, чувствах се като пиле в калчища. Но всичко с времето си и спокойствие. :)
Йоан 19.09.2017г.
Матей 22.10.2018г.
Re: 2018 г. - тема за най-малките и малко по-големите
« Отговор #156 -: Септември 11, 2018, 08:52:10 am »
Паяка,вярвам че шума ще отшуми.Нормално е да ти е притеснено.Относно нослето,аз дърпах с прахосмукачка,от тези където се поставя в нослето,а ти от другата страна дърпаш с една тръбичка.Даже когато е била настинала това ми върши много по-добра работа от капките за нос.
Ние бяхме пак на море,този път с баща и.Малко се получи,че едни си гледаха детето,други бяха на почивка,но не съм и очаквала друго.Стисках зъби заради нея и със сигурност това ще е за първи и последен път.
Започна да се пуска най-накрая.Прави по 5-6 крачки.Последните дни обаче не спира да пада,уж се опитвах да я уча да пада по дупе,а вчера само падна 3 пъти по челото,2 от който си разккървави венците.Добре че зъбките са добре,има си 3 синини.Уж съм до нея и внимавам,незнам направо.Дано да не се стресира и да и секне прохождането.
Re: 2018 г. - тема за най-малките и малко по-големите
« Отговор #157 -: Септември 18, 2018, 12:33:24 pm »
Здравейте имам малко странен въпрос и знам,че отговора е относителен,но все пак:
Вчера ми откриха миомен възел,който не търпи отлагане за премахването му.Лапароскопията ще се осъществи евентуално около 1.11.Преди това да се разбере мислех да пусна малката на ясла от тогава и сега чужденката ми е как да постъпя,така че да е по-малко стрес за нея.
Вариант 1 -да я пусна примерно  1-2 седмици по-рано ,за да и дам шанс да се адаптира
Вариант 2-да я пусна след като излезна от болницата
Вариант 3-първия и ден да съвпада с влизането ми.
До сега съм я оставяла макс за 24 часа на баба и и е нямало проблем,в ситуацията обаче ще я гледа най-вероятно баща и,който е оставял с нея за не повече от 4ч.
Въобще не мога да преценя как да постъпя
*
Re: 2018 г. - тема за най-малките и малко по-големите
« Отговор #158 -: Септември 18, 2018, 13:15:46 pm »
Като излезеш от болницата.Много е вероятно като я пуснеш да се разболее, сега трябва Ти да си здрава, за да пристъпиш към операция.След лапароскопията имаш 1 месец болничен, можеш да я пуснеш спокойно и да има време за адаптация.

*