0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: 2018 г. - тема за най-малките и малко по-големите
« Отговор #100 -: Март 22, 2018, 15:29:44 pm »
Здравейте и от нас в това студено време.Нямам намерение да си показвам носа докато не изгрее слънце.Ние сме добре,гледаме се.Тази седмица излезнаха свободните места за яслите,все съм чувала,че местата са малко и е трудно,но такова нещо не съм вярвала ,че е.В яслите,който съм избрала има по 4-5 свободни места.Дори не мога да опиша емоциите си като видях.Ще кандидатствам все пак,но започвам да търся алтернатива.
На болните бързо да оздравяват
Re: 2018 г. - тема за най-малките и малко по-големите
« Отговор #101 -: Март 24, 2018, 17:26:33 pm »
И аз отсъствах 5 дни. Голяма радост и подскачане като се прибрах  :lol:
Въпреки многото работа, се почувствах свободна  :P Кога друг път ще излезнеш в 6.30 сутринта на разходка без да трябва да оправяш и детето  :lol:
Аз започвам нова работа от 2 април (след 16 години в една фирма). Имам много надежди за повече свободно време, но да видим как ще е...
Re: 2018 г. - тема за най-малките и малко по-големите
« Отговор #102 -: Март 25, 2018, 13:56:11 pm »
Смайл,честито и успех.Нека новата работа ти донесе повече положителни емоции
*
Re: 2018 г. - тема за най-малките и малко по-големите
« Отговор #103 -: Март 26, 2018, 09:35:41 am »
Смайл, ще стискам палци за повече свободно време и нови емоции, все хубави :)

Ние продължаваме любвеобилния период, ама е съпроводен с много лигавене и аз откачам.

Писна ми от зимата и от снега(за сефте ми се случва), искам пролет, птички, цветя и разходки в парка.Много сме се заседяли нещо.

Re: 2018 г. - тема за най-малките и малко по-големите
« Отговор #104 -: Март 31, 2018, 17:40:28 pm »
Здравейте :)
Съвсем ни замря темата няма време за писане...
Ние сме уж добре след бронхоспазъма, но ще е малко при баба си, че таткото замина и ми е трудно с двамата :)
Днес кака е рожденичка :)
Re: 2018 г. - тема за най-малките и малко по-големите
« Отговор #105 -: Март 31, 2018, 21:32:35 pm »
Честито ти рожденичка Алекс.Да бъде жива и здрава,много лъчезарна,нека да постига всичко с лекота
Re: 2018 г. - тема за най-малките и малко по-големите
« Отговор #106 -: Март 31, 2018, 23:08:26 pm »
Благодаря ти Бебешок :)
Re: 2018 г. - тема за най-малките и малко по-големите
« Отговор #107 -: Април 01, 2018, 10:36:29 am »
Честит имен ден на всички цветенца.Бъдете живи и здрави и много лъчезарни.
Моята бонбона вчера стана на 10м.Започна обратното броене за първия рожден ден.Има си още 2 зъбчета.Горе кучешките и е като едно малко глиганче,когато се усмихне.
В петък исповядахме сделката , живи и здрави след Великден ще си имаме нотариален акт.
*
Re: 2018 г. - тема за най-малките и малко по-големите
« Отговор #108 -: Април 02, 2018, 09:19:33 am »
Честити празници на всички :)

Алекс, да е много умна, да слуша понякога и да помага каката :)

Бебешок
, ей порасна госпожицата бе!Стискам палци за жилището!

Ние излизахме с Моника, добре че се стопли.Откачихме всички дружно в тоя студ.То не е време като време да излезеш и да се наиграеш.Вчера и онзи ден се разбихме от ходене, тичане, и носене на тротинетка  :lol: Очертава се изморително лято :)

*
Re: 2018 г. - тема за най-малките и малко по-големите
« Отговор #109 -: Април 04, 2018, 13:22:45 pm »
Пак аз, малко мрън.Моника е цялата изприщена.Алергията и с пълна сила се разви покрай цъфтежите!Мина на Ксизал капки 20 дни, но какво ще правим като цъфнат липите?Освен да се изнасяме на север не знам какво!

Re: 2018 г. - тема за най-малките и малко по-големите
« Отговор #110 -: Април 28, 2018, 14:56:19 pm »
Здравейте, отдавна не сме писали, пък и пак ще ви се оплаквам. Тази седмица беше кошмарна, на един близък приятел му откриха остра лимфобластна левкемия, едва го спасиха, на 34г с момиченце на 2 годинки :(
Нашето момче пък изкара 2та седмица до половината на градината и пипна някакъв вирус от там с много висока температура и влажна кашлица, даже от 23 деца са останали 7. Сега е на антибиотик, но решихме да го заведем на УНГ , защото повечето му инфекции идват от гърлото. И лекарят  като го прегледа каза, че е за операция и пита дали чува :o. Първо ни изпраща на аудиометрия в ИСУЛ и според това какво ще покаже изследването , ще направи или само махане на третата сливица, която се оказа огромна и изкривяваща горното небце, или сливицата, заедно с ушите , нещо като макарички ли каза... Много ми стана криво, че пак ще го подлагаме на разни манипулации, просто много се натърпя още от 5 месечна възраст. От друга страна, повечето хора с оперирани сливици твърдят, че това е правилно решение и по този начин са намалили значително боледуванията. Не знам. Сега до 10.05, когато е изследването за ушите ще съм на тръни, за по-натам, не ми се мисли даже  :?
Re: 2018 г. - тема за най-малките и малко по-големите
« Отговор #111 -: Април 29, 2018, 09:35:55 am »
Здравейте и от нас.
Бонбони много съжалявам за преживяванията.На мен това още ми е далечно,но до колкото знам ваденето на сливица е често срещано.Стискам палци всичко да мине по най-безболезния и бърз начин.
Малката покрай Великден вдигна температура за първи път,това не ме притесни толкова,колкото диарията която имаше.В първия работен ден я закарах на доктор,Казаха че е от зъбите.Беше много жална цяла седмица.В края на седмицата обаче и аз бях с диария и предполагам,че е хванала вирус.Аз го изкарам много по-тежко.За първи път хващам такова нещо.Винаги съм се шегуваше да ме хване,за да сваля някой килограм....е такива мисли никога повече.Има си 6 зъбчета вече.Опитва се в момента да прави някакъв режим и е доста кисела.Остана само един следобеден сън,който ако продължи 2 часа вдигам банкет.Принципно обядва точно в 12,но последната седмица толкова много и се спи и е гладна,че я мързи да дъвчи,заспива на столчето и вкрайна сметка изпада в истеричен рев и я дохранвам с мляко,за да се успокои и заспи.Изместих обяда към 11.30 и така драмата е по-малка,но същото нещо се разиграва вечерта,само че тогава освен храненето е и банята.Така се върти и тръшка,че ще я изпусна някои ден.Принципно си ляга в 20ч,аз се опитвах да го избутам към 20.30,но явно няма да стане.Довечера ще я пробвам в 19.30 да започнем цялата процедура.Не мога да я приспят втори път или да я накарам да спи по-дълго,а идва лято и с този режим лятото явно няма да излизаме следобед.Някой ако има идея какво мога да направя съм насреща.
*
Re: 2018 г. - тема за най-малките и малко по-големите
« Отговор #112 -: Април 29, 2018, 15:31:00 pm »
Бонболини, още едно мнение за мен задължително.Да много често се оперират сливици, но много често след това има усложнения като трахиеити и т.н. Освен това, той е малък, може третата да рецидивира.

Бебешок, аз съм така до сега.Ако хване Моника нещо, аз го карам в пъти по-тежко.И тия чревните и аз като теб мислех, но повече няма и да си го помислям.След последния не можех да стана за вода пък камо ли да я гледам нея!
За режима, сега се замислих, че на вашата възраст Моника едва изчакваше обяда в 12, но като започнахме интензивното излизане на вън нещата се наместиха и започна да хапва по-късно.За спането съвет не мога да дам, тя и до ден днешен заспива късно  :?

*
Re: 2018 г. - тема за най-малките и малко по-големите
« Отговор #113 -: Април 29, 2018, 15:54:45 pm »
Бонболини, потърсете още едно мнение, но ако са засегнати ушите или ако прави чести инфекции е по- добре без сливици, макар че е малко детето. Аз съм започнала от около 3-4 годишна с инфекциите. Направих няколко пневмонии, ангини редовно и тн. Сливиците си вършат работата ако са здрави. С идеята, че съм много малка и че ще израста болестите ми извадиха сливиците чак на 14г след един тежък абсцес. Целите бяха в гной, не беше останала нормална тъкан. Поддържах висока температура, започнаха да ме болят ставите много. След това не съм боледувала. Освен някой лека настинка или нещо подобно- нищо за вече 18-19 години.
Иначе наистина го има момента, че детето е малко и понякога 3тата сливица рецидивира, ако е оперирана прекалено рано. Трябва лекар, който да ви помогне да претеглите положителните и евентуално- отрицателни неща.
 
*
Re: 2018 г. - тема за най-малките и малко по-големите
« Отговор #114 -: Април 30, 2018, 02:01:05 am »
Павла, чакай детето ти да почне ясла и ще изкараш всичко, което ти носи детето.  :lol: Поне аз бях така.

Бебешок, след като иска да си ляга по-рано, слагай я да спи! Помня, че когато големият почна ясла, беше на година и половина и в седем го слагахме да спи, защото ставаше нетърпим. Само рев и писъци. Какъв ти е проблемът? Че ще се буди много рано ли?

*
Re: 2018 г. - тема за най-малките и малко по-големите
« Отговор #115 -: Април 30, 2018, 08:35:51 am »
Бебешок, аз никога не съм налагала режими - водя се изцяло по детето. В различните периоди на растеж сама си е налага режим според нуждите. Я. все още често спи по два пъти дневно. Справя се и с по веднъж, ако е спала повече от два часа на обяд, примерно. Вечер никога съм нямала проблем - от новородена спи като пън, никога не се е кърмила тогава също. Откакто стана по-активна физически и откакто почти целият й ден минава навън, се изморява много и вечер доста често, както и Блу ти е писала, ляга още в 19:00ч. Аз не чакам да дойде час за къпане - вкарвам в банята веднага след игра в парка, защото тя е като Мауги по пясъчници и площадки, прибираме я с по едно кило пясък и кал вкъщи. Не се буди по-рано от обикновено сутрин. За храната също спрях да се тормозя (аз, на нея не й пука). Последните десетина дни е кошмар, отказва доста често да приема твърда храна, вероятно заради зъби (преди няколко дни изби номер 6, има само резци). Но пък кърмене не отказва, така че просто чакам да отмине и този период.
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”
Re: 2018 г. - тема за най-малките и малко по-големите
« Отговор #116 -: Април 30, 2018, 10:08:10 am »
Блу Просто съня през деня и е малко и става нетърпима ,а слагайки я по-рано се буди в 6-6.30,освен нощните будения.Драма на вън няма,тя започва в момента, в който я сложа в количката да се прибираме.Аз също не чакам час за къпане или вечеря.
Ето вчера направи втори сън към 18ч за 30тина мин. и после си беше в настроение и си легна в 20.30 без драма
Re: 2018 г. - тема за най-малките и малко по-големите
« Отговор #117 -: Май 07, 2018, 21:00:56 pm »
Бонболини, на мен като малка ми вадиха първо третата сливица. Бях преди първи клас. Не спирах да боледувам и я махнаха. А едно време не ги махаха както сега. Тогава една дебела леличка ме държеше за ръцете здраво, а тя цялата в найлон да не изцапам случайно. Пръснаха ми временна упойка и ми бръкнаха в гърлото и всичко свърши. До коркото знам сега децата са на пълна ухойка и не се травмират. Поне така съм чувала. Но за жалост моята май беше рецедивирала. И като почнах училище се скъсах от боледуване. Каквото имаше и всеки месец болна. От вируси, грипове, ангини, та инфекция в 12кл. Личния ми лекар не даваше да ми се извадят др две сливи, защото те вършели работа. Така вършеха работа, че на 25г като стана инфекция, с температура, антибиотици и нищо не помага. Накрая мн силен антибиотик, мина ми и отидох в Исул и си записах час за ваденето на др две. И въпреки всичкия здравословен стрес през тези години, личния лекар пок не беше съгласен да ги махам но този път аз бях и то много. Нямате си напредстава с какъв кеф и усмивка на устата съм легнала на операционната маса. Бяха мн изненадани мед лица, за моето щастие. Все били виждали уплашени хора. Но за 20г боледувания, нямах търпение да се почувствам здрава. После 20 дни диета но си заслужаваше. И от тогава до сега за 8г да съм болесувала 4-5 пъти с някой вирус. Всичко бързо ми минава. А за ангини няма и помен. Сливиците се бяха срастли с лигавицата. Но според мен си заслужава да се махнат щом пречат на здравето.  Мн дълго стана, извинете но мн съм се измъчила с тях и боледуването беше постоянно. И исках да те успокоя, че не е страшно и се случва и на по-мънички деца. Но наистина си направи второ мнение за твое успокоение. Успех.
Йоан 19.09.2017г.
Матей 22.10.2018г.
Re: 2018 г. - тема за най-малките и малко по-големите
« Отговор #118 -: Май 23, 2018, 08:32:21 am »
Здравейте от нас.Нещо не сте активни напоследък,не че аз съм.Как сте?
Да се похваля ,че ни приеха в ясла.Няма такъв късмет,за 3 места кандидатстваха 19 деца с 9 точки.От 2 дни вършим "голямата работа" в гърне.Ходи държейки се само с едната ръчичка,но все още не може от легнало положение да седне и от седнало да се изправи,малко ме притеснява това,но пък всяко дете е индивидуално.Вчера и пуснах ПКК и урина.Резултатите са добре освен хемоглобина.Той е 106,педиатърката казва,че за бебе над 100 е добре.Вие как мислите?Да се консултирам ли и с друг?
Re: 2018 г. - тема за най-малките и малко по-големите
« Отговор #119 -: Юни 01, 2018, 15:28:40 pm »
Здравейте,
Ние в крайна сметка "махнахме" сливицата на малкия. Операцията мина добре, но още е оклюмал и стресът му дойде малко в повече, сега хърка много, дъхът му е много лош, вечер постоянно плаче и иска да го гушкаме... Много жална картинка, но докторът каза, че до 10 дни ще е съвсем друг. Много се надявам за което :) Уначе утре си пътуваме към бабин дом /ще си поседим там една седмица заедно/, а той ще остане до почти края на юни. След това трябва да свиква пак с детската градина, а и с новата сборна група, в понеделник ще разберем къде ще сме точно и с кои деца... Та това от нас... лека-полека се оправяме, почва лятото с пълна сила :)
Много поздрави и прегъдки от нас :)