0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: 2018 г. - тема за най-малките и малко по-големите
« Отговор #120 -: Юни 01, 2018, 16:57:15 pm »
Боболини, дано това подейстава благотворно на малчо. Моика изкара един ларингит с ужасни пристъпи, плюс алергия към цъфтежа на липите тая седмица, направо ми стана зле тия дни.Кашля, кашля, не може да диша от кашлица.Правихме инхалации с Пулмикорт за първи път и се оправи много бързо.Но просто беше ужасна картинката!

Re: 2018 г. - тема за най-малките и малко по-големите
« Отговор #121 -: Юни 04, 2018, 12:40:40 pm »
Бонболини бързо да забравите за процедурата и дано за напред боледуванията да са по-малко.
Преди 4 дни моята малка принцеса навърши 1 годинка,а предната вечер се сдоби с варицела.Поплаках си с нея.Яд ме е че се случи точно за рождения ден,на 1.06 в комплекса имаше парти за децата,а ние гледахме през прозореца,оказа се че в Дружба няма къде да се отиде при това положение.Площадките на който няма деца са пълни със стъкла и неукосена трева,а от там може и кърлежи да има. В комплекса е имало болно момиченце и съм толкова възмутена как майката я е изкарала при поне 50 деца и как си е замълчала,не че има какво да се направи,но все пак като знае човек е подготвен.В малкото случай когато детенце се доближи  на няколко метра от нея аз предупреждавам родителите,а те учудващо ми благодарят,че си казвам,в момента в който доктора потвърди звъннах на всички мами с който сме имали контакт.Може би това е практика с която трябва да свикна.
Отменихме празненството за РД,хората от ресторанта и за тортата ни влезнаха в положение,ще се възползваме когато оздравее.
Не мога да определя тя как го понася,няма температура,не е и имала преди да избият пъпките,но е много кисела,иска само да се гушка,тръшка се за всичко,2 вечери будувахме до 5 сутринта,не можеше да си намери място в леглото.Сега сме си при мойте родители и ми е доста по-спокойно.Все повече оценям къщата с двор😊.Май аз го понасям по-тежко,гледам да се успокоявам с това,че поне като почне ясла ще излизам в болничен за всичко друго,но не и за това.
Усмихнат ден от нас.
*
Re: 2018 г. - тема за най-малките и малко по-големите
« Отговор #122 -: Юни 04, 2018, 12:53:22 pm »
Бебешок, жива и здрава да ти е малката госпожица и много да те радва.Да знаеш, че при варицелата има паериод в който е преносител и е заразна, но никой не знае че е болна.Иначе от сега ще се нагледаш на болни деца в градината или на площадката, така е!

Приеми го от добрата страна, това сте го минали и то като е била малка и не е разбирала.Моника нямаше 2 години като я мина, но моя мъж беше на 37, за нея беше веселба, за него някакъв ужас.

Ще празнувате, много празници да имате заедно от сега нататък, не тъжи, приеми го като част от това да си майка.Винаги в най-неподходящия момент се разболяват и прецакват всякаква организация!

Re: 2018 г. - тема за най-малките и малко по-големите
« Отговор #123 -: Юни 04, 2018, 14:50:14 pm »
Въпросната майка е знаела,може би това ме подразни повече.А за болните аз нямам навика да се вглеждам в другите, може би защото не бих си пуснала детето болно при тях.Преди 2 седмици дружките от площадката ме дърпаха от болни деца,а аз забелязвах чак когато ми кажат.С времето може би ще ги надушвам 😊.За неподходящото време:братовчедка ми има 2 деца и голямото я пита"Мамо вие защо не ходите никъде по празниците?",тя :"Е как да тръгна ,винаги като направим план ,някой се разболее точно на празника"
Педиатърката ми каза,че 6м след Варицелата няма да бием никакви ваксини.Знаеш ли дали това влияе за пускането в яслата?Защото съм чувала легенди,за отказ от яслата поради отложена ваксина
Re: 2018 г. - тема за най-малките и малко по-големите
« Отговор #124 -: Юни 05, 2018, 14:20:15 pm »
Знаете ли коя е институцията, която контролира работата на детските градини, в частта -провеждане на часове по физическо.
В ДГ не се провеждат системно часове по физическо. Сутрин, преди закуска правят някаква ведрина, която дъщеря ми пропуска, защото я водя след това и това е единствената физическа активност. През последната учебна година имаше посещения от преподавател по балет, но сега директорката иска да ги спре за следващата учебна година, защото "пречели на учебния процес". А децата имат нужда от движение.
Какво може да се направи?
*
Re: 2018 г. - тема за най-малките и малко по-големите
« Отговор #125 -: Юни 05, 2018, 14:37:31 pm »
Е стига де, какъв учебен процес, в ПГ "учат" по някакви помагала сутрин по 1 час.
Какво им пречи на госпожите следобед да изведат децата на двора да тичат. По-добро физическо от това, здраве му кажи.
Re: 2018 г. - тема за най-малките и малко по-големите
« Отговор #126 -: Юни 05, 2018, 15:18:07 pm »
Извеждат ги след като стана 25 градуса, но не им дават да тичат.
Мъка.
*
Re: 2018 г. - тема за най-малките и малко по-големите
« Отговор #127 -: Юни 05, 2018, 15:27:56 pm »
Отдел образование към съответната община.
Това е абсурдно.В на Моника градината едно че ги извеждат и като е студено, но има слънце, другото е че имат от 2-ра група спорт някакъв в градината я танци, футбол и още нещо си.И тичат като отвързани по двора.

Бебешок, взимаш бележка от личната, че детето е с отложени ваксини поради еди какво си и не би трябвало да има проблем.

Re: 2018 г. - тема за най-малките и малко по-големите
« Отговор #128 -: Юни 05, 2018, 16:47:14 pm »
Не трябва ли към някой контролен орган да се обърна-инспектората на образованието или нещо подобно?
Re: 2018 г. - тема за най-малките и малко по-големите
« Отговор #129 -: Юни 05, 2018, 23:09:12 pm »
Здравейте момичета,
 Бонболини, не се притеснявай ще му мине бързо и няма да си спомня даже. Гърлото боли все едно ти е червено и нищо повече.
Ех, с тия шарки. И аз съм карала дребната като малка и нищо не помня, освен че на вратата ни имаше бележка "под карантина". Явно едно време е било нормално. А сега повечето родители, не им пука и болни на детска си водят децата, та камо ли да предупреждават.
Ние вчера имахме лек екшън, поне според мен. Малкия повръща, но бе в ръцете на ММ и той бе пребледнял и уплашен, повече от малкия. Трябваше да успокоявам сигуацията. Ами малкия от храната на Ганчев, повръща. Чела съм, че се случва и при други. Вече не знам как да го храня. От домашното ми се продриска, от купешкото повръща. Някой ще кажат Хип да давам. Еми давам, ама са боклуци. То всичките са боклуци според мен но явно и без такива екшъни няма да минем. Чакам с нетърпение да стане на 10м и да го запиша на държавна дг. Ужас е с тези деца, всеки месец нещо ново!
А според мен не е редно в детската градина, децата да не правят нищо. И то защото директорката нещо не и отърва. Виж в сайта на РЕГИОНАЛНО УПРАВЛЕНИЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО - СОФИЯ-ГРАД. Ако става въпрос за София. Мисля, че те отговарят не само за училищата но и за детските градини. Но и дори да не само, може да те насочат. Има тел. за контакт с тях. Щом не си съгласна с директорката, си търси правата.
« Последна редакция: Юни 05, 2018, 23:25:23 pm от Ефра »
Йоан 19.09.2017г.
Матей 22.10.2018г.
Re: 2018 г. - тема за най-малките и малко по-големите
« Отговор #130 -: Юни 10, 2018, 20:15:05 pm »
Привет на всички  :P

Bonbolini, дано след махането на сливицата да боледува по-малко детенце!
Bebeshok, много лош момент си е избрала тази варицела. Важното е, че тържеството няма да избяга  :P

Иначе от сега ще се нагледаш на болни деца в градината или на площадката, така е!
Точно така. Отдавна съм се примирала. Слава богу намаляват боледуванията с времето. Тази зима стигна само веднъж до АБ и веднъж до вентолин. Миналата цели 3 пъти беше на АБ - през 2 месеца по веднъж. А не съм от майките дето го дават без нищо.
Наскоро броих, че в периода от година и половина до към три и половина сме пускали общо 15 пъти пълна кръвна картина и CRP...Това само в Токуда, отделно и на други места.

Момичета, помагайте, още заспива с мен и вечер често се буди и пак ме вика да го гушкам. Направо ми идва в повече. Само се местя от моето легло на неговото и обратно. Снощи от 23 до 24 не успя да заспи и само го гушкам. Не ми дава дори да се обърна на другата страна. Хваща ме съклета, отделно жегата, а той само ме пипа с ръчичка или краченце и още повече ме хващат нервите. Като му кажа, че ще стоя до него седнала или отстрани до леглото, направо изпада в истерия, страх го било. Не иска да ме замени и с баща си. Поне да се редуваме. А баща му умира да го гушка. Не го хващат нервите като мен.
*
Re: 2018 г. - тема за най-малките и малко по-големите
« Отговор #131 -: Юни 11, 2018, 11:39:39 am »
Здравейте, момичета!

Bonbolini, дано това да е било правилното решение за детето! С порастването ще боледува по-малко.

Bebeshok, обикновено децата боледуват в почивните дни и по празниците  :D. Ако не се разболеят за рождения си ден, ще си направят някоя цицина или друга "красота" по лицето  :lol:. Иначе е добре, че малката е изкарала варицелата рано. Ани и Пепи не са, а още в яслата имаше болни дечица, но те така и не прихванаха. Не знам дали да се притеснявам.

Най-накрая реших и аз да опитам да лекувам децата с хомеопатия. Те и без нея боледуват по-рядко и по-леко изкарват вирусите, но искам да съчетаем традиционното лечение с хомеопатичното. Болката ми е Пепи с неговата астма. Расте ми момчето и заяква, но правим инхалации с пулмикорт всеки Божи ден. Сега пулмоложката е предвидила два месеца почивка и се надявам да минем без бронхоспазми и други проблеми с белия дроб.

47 Smiles, нямам опит в твоя проблем, но ми хрумва да опиташ да го оставяш да заспива на нощна лампа, като ти влизаш от време на време, за да му покажеш, че си там и няма страшно да остава сам в стаята. Може да опитате и с любима играчка, която да гушка.
Re: 2018 г. - тема за най-малките и малко по-големите
« Отговор #132 -: Юни 12, 2018, 09:16:40 am »
Смаил усещам,че скоро и аз ще изпадна в тази ситуация.Покрай 10 дневната изолация малката не признава никой освен мен.През деня само ми търси ръката,а вечер е по същия начин.Да заспи държейки я,мръдна ли се започва да пищи.Чакам докато заспи дълбоко,понякога ми отнема около час.Започнах да слагам един плюшен мечок,първо да гушка него и тогава да усеща ръката,така по-лесно се измъквам.
*
Re: 2018 г. - тема за най-малките и малко по-големите
« Отговор #133 -: Юни 12, 2018, 18:03:09 pm »
Ох ние имаме екзотичната идея да купим голямо легло на Моника и да я отделим в отделна стая.Да видим какво ще стане!

И да се похваля, Моника се научи да кара колело без помощни!

Re: 2018 г. - тема за най-малките и малко по-големите
« Отговор #134 -: Юни 16, 2018, 08:57:32 am »
И да се похваля, Моника се научи да кара колело без помощни!
Браво! Пораснало момиче  :P
Как стана, Маги, разкажи. Аз опитах, но ме заболя кръста само за 5 мин да държа колелото и се отказах  :lol:

Бебешок и аз мисля да взема някаква играчка за гушкане. В градината си има едно Мяуче, както му казва, т.е. коте, което гушка. Но ще е трудно. Тази сутрин плака и стигна чак до хълцане, защото искаше аз да го пренеса в другата стая, а аз се запънах че няма и го оставих с баща му.
 
Re: 2018 г. - тема за най-малките и малко по-големите
« Отговор #135 -: Август 10, 2018, 14:06:21 pm »
Как сте банда?Как минава лятото при вас?
Ние усилено действаме с ремонта,доста сме напреднали.Бяхме на моренце с малката и майка ми.Отрази и се много добре,чак неочаквано добре за мен,все едно нямах дете.
Тази седмица влезнах в някаква драма,която имам чувството,че няма край.
Първо бяхме на ортопед профилактично,защото роднините започнаха да ми внушават,че има проблем с едното краче-извива го на вътре.Няма и нищо както предполагах.
След Варицелата педи иска да отложим ваксините с 6м.,което ме наведе на мисълта,че от яслата могат да направят проблем,както се и случи.Опитаха се да ме изнудят да и ги поставя,дори ако трябва да си сменя педиатъра,ако ли не да търся имунолога на РЗИ,който да ми постави печат в/у бележката на педи.От там започнах да звъня по различните институции(РЗИ,Дирекция Образование и Здравеопазване,ИАМО),за да разбера кой какви права има.Консултирах се с 3ма педиатъра и един имунолог,всичките бяха на мнение,че се отлага най-много 3м,не и 6.Педи склони да постави ваксини,ако имам някаква бележка от имунолог.Той на своя страна искаше да се застрахова с имунологични изследвания.Така вчера отидохме да ги пуснем,а малката сутринта се събуди с лек обрив,който приличаше на претопляне,имуноложката сметна за същото.Пуснахме ги,даже се включихме в някаква програма от взетата кръв ще изследват дали е образувала антитела от БЦЖ и поливаксината. Лошото е ,че днес обрива е ужасен,което ни заведе до дерматолог.Алергия от нещо,което е докосвала,не би трябвало да се отрази в изследването според нея.Остава ми да се моля да е така,но ще се пръсна от притеснение до понеделник,когато ще излезнат резултатите.
Това е от нас за сега.Прегръдки
*
Re: 2018 г. - тема за най-малките и малко по-големите
« Отговор #136 -: Август 10, 2018, 17:09:53 pm »
Не съм видяла, че сте писали.

Усмивки, тя караше баланса много добре.После и дадохме малко с педали и помощни да се научи да ги върти, като задобря върнахме баланса за 2 седмици и след тия две седмици я пуснахме с малкото пред блока, ама без помощни.На втората обиколка беше сама!


Бебешок, вярно някакъв филм е това!Тия от яслите са луди, честно!Толкова народ с фалшиви бележки има с вас са се хванали.Дано се оправите от обрива пиши как сте.

Ще ходите ли по почивки, кой къде е измислил?Ние правим стая на Моника, ремонт пак и отново.В някакъв филм сме от май месец насам.В транс съм не знам кое след кое е било.Опит, ДРЗ, много работа на работа, ремонт, пак работа и ми иде да се гръмна.

Re: 2018 г. - тема за най-малките и малко по-големите
« Отговор #137 -: Август 13, 2018, 17:51:08 pm »
Минавам на отчет.В петък вечер бях на границата да я заведа в някой спешен център.Обривът беше страшно възпален.Спря ме само това,че веднага ще и бият урбазон и ще ни вкарат да си полежим няколко дни и предполагам пак на урбазон.Цяла вечер съм я наблюдавала,дишане,да не тръгне обрива към гърдите и врата.Душичката реши от полунощ до 3.30 да си играе,но пък поне не съм проверявала дали диша.В събота вече нещата бяха доста по-нормални,а в неделя нямаше и следа.Днес пак бяхме на дерматолог профилактично,отхвърли съмненията ми за слънчева алергия.Нещо което е докосвала е,но какво точно,няма как да разберем.
Взех и имунологичните изследвания-няна отражение при тях,даже са перфектни.Няма причина за отлагането на ваксините.
Даже притесненията ми за ниския хемоглобин изчезнаха.От 106 преди 2м,сега е 117.Без каквато и да е намеса.

Относно почивките баща и от пролетта говори как да сме ходили 3мата на море,но едва ли ще се случи.Ние с нея бяхме ,както споделих.Сега ми се иска малко на балкан да отидем.Мисля си за Широка поляна или Върховръх.Моето детство е минало на Върховръх ,а не съм ходила от над 10г,иска ми се и тя да усети от атмосферата там.
Имам предложение от едни семейни приятели септември да отидем с тях на Ахтопол,но ще го мисля в последния момент.
Усмихнат ден
*
Re: 2018 г. - тема за най-малките и малко по-големите
« Отговор #138 -: Август 14, 2018, 16:40:20 pm »
Бебешок, радвам се че се е оправила.Аз точно защото знам как ще реагират в спешно отделение не съм водила Моника при пристъпите там.Така или иначе ги овладявам с инхалации в къщи.Не са толкова сериозни.

Моника има стая.Отделихме я сега преди няколко дни.Има голямо легло, всичко е за нея.тя е много доволна и за сега пу-пу- си спи сама в стаята.

Re: 2018 г. - тема за най-малките и малко по-големите
« Отговор #139 -: Август 15, 2018, 12:56:25 pm »
Привет, момичета!

Бебешок, големи драми с този обрив. Добре, че е изчезнал от само себе си....
И с тези ваксини също.
Отидете, ако имате възможност още веднъж на моренце. За имунитета преди ясла е добре. Балканът също е добра идея, но морето за респираторни проблеми си е най-добре май.

Маги, ние нашето баланс колело даже вече сме го предали нататък...
А това с педалите изобщо и не иска вече да го кара, дори и с помощни. Свикнал е с тротинетката. По-бърз и уверен се чувства с нея и я предпочита.
Честито детска стая на Мони  :P
И ние сме тръгнали по този път. Очакваме леглото, също голямо с матрак 114/190 см. Като къща трябва да изглежда.
 
За съжаление ние сме си вкъщи. Трето боледуване за това "лято". Ако нямаше кашлица, нямаше да ме притеснява, но уви. След онази продължителна кашлица юни месец - над 3 седмици, със 7 дни на Пулмикорт, направо изпитвам ужас от кашлиците.
Даже и педиатърката се чуди какво му стана. Вика ми, ама аз вече съм ти давала болничен този месец....
И ние не сме ходили на море още. Предстои септември месец. За догодина съм се заканила юни месец да ходим, макар че тогава ми е натоварено в работата, но ще видим как ще го съчетаем
Отивам да правим инхалация...