0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #760 -: Януари 24, 2018, 22:27:41 pm »
Джулия стискам палци... та и ако го навиеш за утре по перфектно няма на къде ;)
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #761 -: Януари 25, 2018, 08:06:56 am »
Хих, а моя мъж все повтаря, че се чувствал, като магаре за разплод  :lol:
Висталче, много се радвам за добрите резултати!
Джулия, май всички минаваме през това. И ние вечер сме смазани и понякога нямаме сили, но в дните на овулация се стараем да няма пропуски. Въпреки, че овулацията липсва при мен, всеки месец се надявам на чудо!
Другия месец ще ме оперират и го молих да писне една спермограма, за да можем успоредно да се лекуваме, ако озлезе нещо и след 3 месеца да сме пушки. Стана естествено сландал, как бил супер и войниците му били добри. Ех, тази мъжка чест! Не иска и това си е...
Май за сега само аз ще се лекувам.
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #762 -: Януари 25, 2018, 08:33:54 am »
Неее не може с мъжете да се излезне на глава то е ясно хахахах аз моя го карах хормони да пусне той буча и трещя и вчера уролога му каза че ги иска и той склони, ама аз като казвах той не стига само изследвания съм си пускал... луда работа. Иначе го гледа на ехограф всичко е точно. Другата седмица пак след като му излезнат хормоните ще иде да ги види и да му изпише лечение и да ни даде становище за фонда.
Джулия айдеее дано да е вашия месец :) стискам палци
Лейди не се ядосвай не може да ги променим тия мъже... хаха
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #763 -: Януари 25, 2018, 08:51:53 am »
Ето на това се ядосвам аз. Ще кажеш, че колоноскопия ги караш да си правят. Много се изследвали. А жената колко изследвания си е направила за диагностициране на инфертелитета. Трябва да ни дават намаления за редовен клиент в лабораториите.
Иначе аз от моя мъж много не мога да се оплача, каквото съм го накарала да направи, почти винаги го е направил. Само не ми позволи да му избера уролог, аз държах на Кацаров в София. Но и аз съобразих, че ако настоявам вече ще е прекалено много от моя страна.
При мен наблюдавам някакво подобрение в емоционален план. По принцип моите депресии траят 2-3 дена и после все едно не е било. Но толкова проблеми постоянно излизат и все ми се повтаря думата инвитро, че някак се примирих. И онова нетърпение този месец да забременея изчезна. Имаше моменти, в които умирах за дете. Сега ми е много спокойно. Даже си мислих, че може да се проточи година-две и това не ме накара да се побъркам при мисълта.
Слънцемое, хайде пък дано витамините да оправят при вас положението и да не се стига до фонда. Пожелвам ви резултати след лечението като на Kukapetal. Мъжът й е за пример (пу-пу). Ти след като излязат резултатите, може да пуснеш един въпрос към д-р Мели (или направо имейл, тях по-често ги проверява). Ние се консултирахме с нея дали назначеното от уролога лечение на мъжа ми е адекватно. Аз утре ще направя една бърканица по рецептата, която прати.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #764 -: Януари 25, 2018, 08:57:17 am »
Добрютро!

Значи мъжете са все еднакви.И моя в началото се дърпаше, но аз седнах и приложих един разговор очи в очи и му казах или го правиш или край!Понякога съм много крайна и той вече не е мрънкал.А и след като ме прибра от цветната снимка и лапароскопията не е отварял приказка против ходенето по лекари.Като ме видя едва ходеща и изглеждаща като мъртвец се промени.Сега единствено мрънка да сменим клиниката!

Тери и аз така в един момент просто минах в друг етап от емоционалното си състояние.Просто знаех, че ще имам дете, не знаех кога и знаех, че ще е по-трудно.Успокоих се, доверих се на лекаря и чаках да се случи.И то взе че стана :)

Слънцемое
, още един два пъти да си права и ще почне да те слуша ;)

Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #765 -: Януари 25, 2018, 09:08:27 am »
Тери и аз в момента съм на този етап. И на мен ми е спокойно, не се натоварвам постоянно че трябва да стане този месец точно.. когато стане тогава да е добре дошло. И аз мисля да пиша на Мели но евентуално тук на лично съобщение, но нека му излезнат хормоните, за да си каже и тя мнението.
Магии то с фуния да му го набиваш не винаги става хахаха
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #766 -: Януари 25, 2018, 09:40:38 am »
Слънце, ти поне до преглед си го навила  :D
То цялата работа е там, че не иска хората да си казват: Гледай го тоя, едно дете не може да направи. Е те т'ва му е притеснението и го разбрах чак сега  8O
Magi_st, продължавай да държиш юздите изкъсо ;)
Тери, браво че се стараеш да приемаш нещата по-спокойно. Знаеш, че спокойствието е важно.
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #767 -: Януари 25, 2018, 09:54:27 am »
Lady  за прегледа той си знаеше че няма как да не иди, пък и ще ни трябва становище, въпреки че ако не се подобри С първия път ще го самофинансираме, но той по скоро се нави да иде ако може да се подобри и да стане по естествен начин а не с ин витро...
А иначе и при него имаше е защо точно аз, тоя и тоя има ли деца пък аз нямам...защо се при нас трябва да е по трудния начин... той много пушиии ама се съмнявам да ги спре, поне да ги намали до 1 кутия на ден ще е супер... много е кофти това, какво значи "едно дете не може да направи".. при моя няма проблем, но му е кофти С и това си говориме, колко наши приятели пият и пуша доста и имат деца и то всичките са правени на пияно... пък и той пие и пуши ама му е кофти С... а кажи как става тая работа и на какво се дължи???
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #768 -: Януари 25, 2018, 09:59:45 am »
Лейди от къде ще го разберат хората това, че да говорят така? Ако става на въпрос за лекарите, по-скоро биха си казали, гледай го тоя колко е задръстен една спермограма не ще да направи.От моя опит с лекари това им е мисленето!Иначе дълбаете на едно място.Но ти това си го знаеш по-добре и от мен.
Света се променя, хората също.Не е бързо, но се случва.Аз съм чувала хиляди неща от това, че съм ялова до това, че мъжът ми е смотаняк и едно дете не може да направи.Тръгнете ли по този път просто си пригответе броните!И трябва да сте заедно, да мислите еднакво.Но пък когато получих едно потупване от лекар, че съм се сетила да направя нещо в повече, се чувствах ужасно горда.А накрая когато забременях с Моника и я родих всичко ми се изтри.И обидата и лошите думи, забравих ги.Вече нямаше значение.Всички мислят, че е след ин витро, всички!Аз и не се обяснявам как се е получила, за мен няма никакво значение!Да е здрава, хората винаги ще измислят някоя глупост!
А дали ще е кофти СГ, или ти ще си с една тръба или с ендометриза, това е съдба!Колко нощи съм се будела и съм мислела, защо точно ние, с какво го заслужихме, толкова ли сме лоши?Ми не не сме лоши хора, така е трябвало да стане!Тъпо, но факт!

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #769 -: Януари 25, 2018, 11:20:53 am »
Здравейте момичета :)
Минавам на отчет :)
Лигавица и 2 доминантни са тръгнали :) Д-р Петрова като видя вторият фоликул и направо подскочи от радост с вдигнати нагоре ръце :) Каза ми: "Закълни се, че ще изкараш два хубави фоликула, коѝто ще се оплодят, ще ти ги върнем и ще имаш две прекрасни дечица. Дай Боже!Амин!". Ами това е - в събота отново на преглед :) Стискайте палци!

По въпроса ви за мъжете, ами такива са - трябва по изкъсо да ги държим! И аз като Маги, в началото така поставих въпроса, че от тогава каквото и да кажа да си направи - не възразява и отива :)
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #770 -: Януари 25, 2018, 11:42:56 am »
Ооооо дано, Петя. Дано, дано. Ти на естествен цикъл ли ще правиш трансфера? Всички сме насочили положителните мисли към теб.  :eggsperm: :eggsperm: Яж си лещата и фасула и да си много бременна скоро. Както беше написала momiche_f: "Мечтай смело".
И аз съм се насочила ако се окаже ЛУФ, нова лоша спермограма и/или лоша ЦС към д-р Петрова. Точица ходи при нея  и почетох в  bg-mamma-та. Доста доволни момичета има. Дано да ви е на късмет и на двете. Изглежда много лъчезарен човек. (На нас ни е на късмет New life. Мъжа ми прави там спермограма и консултация с д-р Даскалова. Като разбрах, че тази д-рка е всъщност д-р Мели бях много щастлива и убедена, че ще е за добро. Все пак преди това благодарение на нейни постове във форума ние с него се бяхме ориентирали накъде да вървим).
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #771 -: Януари 25, 2018, 11:43:28 am »
Браво Петя :) хубави новини :) Дай Боже всичко да мине добре и с  добър резултат накрая :) стискам палци и след прегледа пак да ни пишеш ( може и преди това но след прегледа в събота да кажеш как е минало ).
Всичките ни положителни мисли са за теб :)

Териии чакаме и на мъжа ти резултатите днес :) дано са хубави, дано дано
« Последна редакция: Януари 25, 2018, 11:45:35 am от Слънцемое »
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #772 -: Януари 25, 2018, 12:01:53 pm »
Браво, Пете  :), все така добре да върви стимулацията! Стискам палци за добър резултат накрая! :)

Момичета, успех на всички!

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #773 -: Януари 25, 2018, 12:14:23 pm »
Ооооо дано, Петя. Дано, дано. Ти на естествен цикъл ли ще правиш трансфера? Всички сме насочили положителните мисли към теб.  :eggsperm: :eggsperm: Яж си лещата и фасула и да си много бременна скоро. Както беше написала momiche_f: "Мечтай смело".
Благодаря момичета! Дай Боже всичко да върви добре!
Тери, в стимулация съм от втори ден на цикъла с декапептил и мериоферт :)
Лещата и боба още не съм ги правила, но и техният ред идва :) Сега съм на спанак с яйца и кисело мляко :)
Д-р Петрова си е такава :) Дано ни е на късмет!
Успех на всички!
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #774 -: Януари 25, 2018, 12:33:47 pm »
Браво petqst , много хубави новини... Стискам палци и дано скоро ни зарадваш :*
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #775 -: Януари 25, 2018, 12:48:10 pm »
И аз да дам отчет. Спермограмата 2 месеца и половина след операция от варикоцеле и Ортамол си е все още Астенотератозооспермия.
Преди - След:
морфология 3% - 3.5%
бързи 3% - 14.26%

това е информацията, която ми даде мъжа ми. Едва и нея изкопчих. Сега ми е ядосан, че не мога да изчакам до довечера (да е гледал повече преди да се жени).
Ако наистина правилно е разбрал 14% бързи си е напредък. Ще говоря с лекарите и ще започваме с документите за фонда другия месец след ЦС.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #776 -: Януари 25, 2018, 12:51:26 pm »
Благодаря, Христинче! :)
Тери, чист мъжки фактор! И ние преди 8 години тръгнахме с тази диагноза!
Подавайте и Успех! :)
*

    To4ica13

  • ***
  • 337
  • Късметът е част от плановете
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #777 -: Януари 25, 2018, 12:57:53 pm »
Петя, късмет и от мен... Докторката ни е страхотна, ще успеете ще видиш.

Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #778 -: Януари 25, 2018, 13:29:15 pm »
Ех Терии тъпа работа... поне вече имате две С - иди при лекаря и говори направо да подавате документи за фонда...
Като направиш ЦС на тръбите пробвайте 1-2 пъти инсе и ако не става ин витро ще да е... не се притеснявай ще имате бебенце  :bighug: :bighug: :babyflips:
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #779 -: Януари 25, 2018, 13:53:36 pm »
Късмет, Петя! Дано и от двата да извадите по една хубава яйцеклетка! Твоят опит е :)

Момичета, трябва спокойно да се говори с мъжете, но не чак толкова да се пазят. Лейди, на теб ти предстои операция, след това месеци на хормони и други изследвания. Обясни му, че дори ти да направиш всичко както трябва се губи смисъла, ако той не направи СГ. Като нямате дете има по- голяма вероятност да се каже- Тоя едно дете не може да направи, отколкото  ако направи едно изследване. Ако си направи Rö никой не си мисли- Тоя не може да се опази от една пневмония. И едното е болест, и другото (ако ма проблем).
Не е необходимо да държим юздите на никого изкъсо. Ако той няма достатъчно ум и разум да направи или да не направи нещо, дори след обяснения, брошури и оставяне да преосмисли нещата, то тогава никога нищо няма да се промени и борбата ще трябва да я водите сами и то за двама. Трябва съпричастност и взаимност и то двете страни.
ММ направи спермограма на 5-6 месец опити, а аз след него пуснах хормони и направих ЦС. Всичките ни приятели знаят, че имаме проблем, за загубите ни. Само брат ми не знае, че е малко лабилен и не ми се успокоява някой, когато аз имам нужда от успокоение. (но знам, че ще бъде най- прекрастият вуйчо на света). Някои реагират много тъпо, други- направо обидно, трети са готини. На моменти ми става смешно. Всеки познава някой, на който му се е случило нещо подобно или ин витро ,или "чудо" му е помогнало, но се споделя все едно е инфо от някакво тайно общество.
Не се обвинявайте, не си мислете " Защо на нас?". Така се случва в природата. Късно започваме да правим деца, вредни навици, или просто понякога природата (генетиката и тн) е кучка. Защо сме късогледи, защо някой са предразположени към напълняване, защо баба ми е родила майка ми на 36-37 без проблем,  а аз от 29 годишна се опитвам и не става...
Всички ще станем майки тук, по един или друг начин. Знам го!
Късмет на всички!
Доста дългичко стана, извинете  :oops: