0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
!
« Отговор #740 -: Януари 23, 2018, 22:49:00 pm »
Значи, Христинче, преди час е трябвало да заспиваш. Лягай да почиваш.
Вистал, много, много се радвам за теб. Бях се притеснила, че изчезна изведнъж. Само хубави резултати оттук насетне.
Да ви растат бебенцата здрави на вас и на Павла.
И много успех на Петя. Стискаме палци да минава леко и успешно стимулацията.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #741 -: Януари 24, 2018, 01:13:41 am »
Честито,  Христинче  :bfp1: mf_bounce8 насълзиха ми се очите като видях теста 😶дано всичко е наред  preggo :bighug:
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #742 -: Януари 24, 2018, 08:04:42 am »
Здравейте милички, може би не е тук мястото да ви занимавам,но ми деиства много добре да споделям с вас..та ето я моята драма. Като започнем от вчера тези няколко дни са ни времето за бебеправене,ноооо приятелят ми се прибира всяка вечер смазан от работа(работи в строителството) и ляга на дивана и заспива. Явно и този месец няма да се получат нещата тъй като по всичко личи че ще си изпуснем момента. Знам че е тежка работата му, но много разочароващо ми действа,чак ми се плаче. Всеки нов месец започвам всичко с такава надежда, уморих се вече от смятаници,дебнене на момента и накрая нищо.Дано не ме помислите за луда,но ми е много объркано,знам че е глупост и нетрябва да му се сърдя всеки има такива дни,но нззз даже не ми се и говори с него. Напоследък много неща ми се събраха и като прибавим очакванията и разбитите надежди  накрая........
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #743 -: Януари 24, 2018, 08:40:14 am »
Джулия, аз определено напоследък се убедих, че нещата не са, както ги обясняват хората: Мъжът искал секс, пък жената я боляло глава. Да, да. Имам няколко приятелки, които едвааааа успяха да накарат мъжете им да правят секс с тях в точния момент. Да не ти казвам колко месеци са ги дебнали преди това. Така, че мъжа ти е нормално явление. От умората е. Те идеята за бебеправенето май я приемат доста по-спокойно. Пък ние жените всичко да стане веднага. За него овулацията ти е ден като ден. Нали се сещаш, той не пикае по лентички като се пази да не пие течности и да не ходи до тоалетна няколко часа преди това. Той не брои дни до цикъла ти, както и не трепне, ако ти закъснее с един ден. Това са неща, които ти преживяваш. Поне до този извод стигнах първите месеци от опитите ни за дете. За мен те бяха много по-тежки. Цикъла ми все закъсняваше и аз вече си мечтая за пухкави бебета, а мъжа ми пълно спокойствие, защото дори не знае, че ми закъснява.
Нормално е как се чувстваш, защото си му ядосана. Просто подхождате по различен начин към идеята за дете: ти бързаш, а той действа спокойно. Ясно е, че неговото дзен състояние е по-доброто, ама е много трудно постижимо.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #744 -: Януари 24, 2018, 08:42:11 am »
А задължително ли е гърдите да се подуват? Защото преди месеци, когато още не бяхме почнали с опитите, си имах подуване на гърдите, напрежение и усещах, че съм в този период, пък в последно време нищо, стоят си спаднали, ако така мога да се изразя. Нещо ми липсва ли, и аз не знам вече...
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #745 -: Януари 24, 2018, 08:43:23 am »
Джулия спокойно... всички сме минали през това... твоя поне заспива защото е изморен, на някои от нас се е случвало мъжете им да не искат да бебеправят защото знаят че сме в О и си мислят че ги изполваме за разплот и нямат желание... Спокойно почини си малко и така :) споделяй не се притеснявай :)
Вистал много се радвам се всичко е ок :)

Тери и при нас е така... не го мислят толкова ,а ние горките си съсипваме психиката с мисли - кога ще дойде, ще дойде ли, колко дни остава...

Момиче_ф и аз до преди няколко месеца все ми се подуваха гърдите и боляха ( това ти говора още преди да почнеме с опитите) но от 2 месеца изобщо не ме боля, нз на какво се дължи.

Късмет момичета
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #746 -: Януари 24, 2018, 08:43:40 am »
Добро утро!

Кукапетел
, чак толкова драстично от едно скарване не, но от систематичен стрес е можело да ти се вдига без ти да знаеш и сега като си направила изследване да е цъфнало.А и зимата ТСХ се покачва.Миналата зима при мен се качи много и много качих дозата, но имах системен стрес на работа и в къщи и бях под огромно напрежение и това се отрази.Успях да го овладея с покачване на дозата на тироксина, и спрях глутена.При спиране на глутена, на същата доза която бях ТСХ падна с 1 единица.Като го почнах пак глутена покрай опита се качи с 1 единица пак.Сега пак съм спряла глутена и се надявам пак да падне и да коригирам дозата.

Вистал, радвам се че си добре.Много те мислим всички и ти пращаме изключително много положителна енергия.Имаш нужда от това!

Христинче, а защо не вагинално?Аз ако трябва да го гълтам тоя Утрогестан ще умра.Както мразя да пия хапчета, а той  ми е отвратителен просто ми е ужасен!

Джулия, нормално е това което изпитваш и това през което минавате.И моя мъж беше в строителството като почнахме да правим опити за бебе.И той беше същия парцал, ама и ние все искаме всичко на момента да става.Излезте някоя вечер на заведение, пийнете чаша вино и нещата ще тръгнат от самосебе си :)

Пете
, много стискам палци.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #747 -: Януари 24, 2018, 08:47:34 am »
momiche_f, това с гърдите е тука има тука няма. Ние месеца, в който започнахме опитите и гърдите като започнаха да растат всеки месец. Сега никакви ги няма последните месеци. Малко ми липсва, че аз с фантазия запълвам А чашка :D
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #748 -: Януари 24, 2018, 08:57:38 am »
Висталче, благодаря. радвам се че всичко е наред... ама какво е това обременяване извинявам се за невежеството...пу много съм глупава  :oops:

 Лелее след утрогестана вечер се чувствам като парцал.. след като го изпия, след 30-40ми. почва едно главоболие нолки в слепоочието и очите ми се затварят.... и това цял 1час... после минава.. а сутринта проблеми нямам... мноого странно


Обременяване/натоварване с глюкоза се прави за установяване на диабет/гестационен диабет (второто може да се развие по време на бременност), като не винаги има предпоставки (видими) за това през бременността и може да остане скрит, а да го има и е много опасен както се оказа и за майката, и за бебето.
В чужбина за това е задължителен за всички бременни, но тук не е.
Миналата бременност, случайно и с доза закъснение ми го хванаха само заради повишени околоплодни води и го сочат за главна причина за случилото се. Сега нямам повишени води за момента, но веднъж отключил се при бременност (въпреки, че обикновено след раждане се маха диабета) е предпоставка да се повтори при всяка една следваща бременност или недай си боже да развие жената диабет тип 2 за цял живот.
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #749 -: Януари 24, 2018, 09:20:03 am »
Благодаря ти Вистал за разяснението... не го знаех това... ама има ли някаква предпоставка (наследствено или външни белези) който биха могли да наведат за мисълта че би могло да развиеш гестационен диабет... какви кръвни изследвания се правят? Може би инсулин?

Маги... аз нямам проблем с пиенето на хапчета, боцкане с игли и тн... ама незнам защо ми каза да го пия... ама я питах вагинално ли и тя каза не през устата.. каква е разликата незнам... иначе сутрин като го пия не ми е толкова зле... съвсем леко.. но вечер съм като парцал.... 
Междодругото днес реално ми е 2-ри ден от закъснението... Надявам се с назначената терапия да се наредят нещата... Моя мъж ми каза снощи да съм внимавала с настроенията... защото през първата ми временност съм била непоносима... и ако пак е така..нямало да го търпи... и то сериозно си ми го каза... и аз му обяснявам че всичко е заради хормоните... ама кви хормони... с първата си временност бях пикла на 21г... Иначе да изнервена съм.. като знам какво следва... че сега трябва на многоо доктори да се ходи за да е всичко наред... генетик, кардиолог, евентуално хематолог, и съм решила при 2 АГ-та да ходя... моята си АГ ( която ме подхвана след като се разбра че имам проблем и ме избута с триста зора до 32гс...ама тя не работи по каса... и още едно АГ ще намеря да работи и по каса...)

А иначе за секса... и ние сме имали такива периоди... ама не само от негова стана но и от моя.. даже като знам че съм в ову е имало случаи да не ми се прави нищо но съм се насилвала да го направя... все пак е за бебето....

Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #750 -: Януари 24, 2018, 09:54:20 am »
momiche_f, това с гърдите е тука има тука няма. Ние месеца, в който започнахме опитите и гърдите като започнаха да растат всеки месец. Сега никакви ги няма последните месеци. Малко ми липсва, че аз с фантазия запълвам А чашка :D
Едно хубаво нещо да имахме покрай този цикъл, и това вече го няма....тцтцт... Дано и други неща вече няма, като лелката например  :)
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #751 -: Януари 24, 2018, 10:40:52 am »
Благодаря ви момоичета за разбирането..днес съм като привидение даже немога и да работя само в това мисля,може би защото залагах много надежди и мислех че това ще е нашият месец,но уви няма да е
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #752 -: Януари 24, 2018, 15:29:21 pm »
Утре ще прави мъжа ми контролна спермограма и ще кажа има ли подобрение (то е рано, ама аз го пратих, ако е лоша да имаме документи за фонда).

Терииии чак днес се сетих за твоя мъж ( как звъчи само хахаха). Какво стана прави ли нова С? Нищо не казваш. ДАНО са се подобрили нещата :)
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #753 -: Януари 24, 2018, 15:45:32 pm »
Той ще се зарадва, че момичета се сещат за това как мастурбира :D
Утре ще излязат резултатите. Този път я прави в Селена и му казаха 2 дена. Сигурно ще проверяват колко време оцеляват плувците.
Аз сега имам почти непосилната задача да се опазя от грипа за ЦС. Преполагам, че заради законите на Мърфи и моя фоликул ще трябва да си почакам повече време до цикъла този месец. Тъпча се с цитросепт, увивам се по 3 ката с шала. Това е общо взето моята борба с грипа и все пак една колежка, която никога няма нужда от мен, за първи път от една година дойде на моето бюро да кашля.
А какво стана с вашия уролог? Превръщам се в баща ми, хем те питах, хем не помня кога каза, че ще ходите :(
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #754 -: Януари 24, 2018, 15:49:39 pm »
Много времеее ама дано си заслужава чакане :) и ние с мъжа сме така че сме много кекави и двамата.  Между другото има такава тенденция  - колкото повече се пазиш толкова нищо не правиш поне при мен е така и аз се като кажа да не се разболея и се обличм с по 2 пуловера и шалове и нз си какво си още и хоп болна, а като не се пазя и не се разболям... луда работа :)
Довечера сме на уролог да видим какво ще стане :)
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #755 -: Януари 24, 2018, 16:08:26 pm »
Дано Варикоцеле да намери. Много кофти звучи от моя страна. но лекарите казват: "Малка операция с големи резултати". И двамата с мъжа ми бяхме много щастливи, че откри Варикоцеле. Пък ако всичко е наред, ще пие витамини.
На моя мъж му свършва Ортамола (два месеца и половина) и се чудя по принцип той колко ли дълготраен ефект дава и трябва ли след време пак да се пие. Ще питам д-р Мели като я засека в кабинета на доктора и ще докладвам.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #756 -: Януари 24, 2018, 16:25:52 pm »
Каквото е такова важното е че правиме нещо по въпроса и действаме ... да мине днес и после да пуснеме още една С , че за сега имаме само 1 и ще го решаваме :)
Питай и споделяй  :) да знаем и ние .
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #757 -: Януари 24, 2018, 16:39:57 pm »
Благодаря ви момимета за покрепата, от сърце!!!

Христинче, предпоставки могат да бъдат както много води, голямо бебе, много килограми и тн, така и абсолютно нищо от тези неща да не е на лице, а гестационния диабет да се развие при бременност.
По отношение на наследствеността, тя по-скоро играе роля в отключването на диабет тип 2 според мен, от колкото такъв при бременност.

По отношение на това как се изследва, става като се изпие 75гр. глюкоза разтворена във вода, като преди изпиването се взима кръв, на 60тата минута от изпиването пак се взима кръв и на 120тата минута също кръвна проба.
Инсулин се изследва за инсулинова резистентност по принцип (тук не съм вече толкова запозната със специфики), изследвали са ме само веднъж след като родих втория път, заедно със самото обременяване с глюкоза да се види дали се е махнал диабета, и до колкото знам, двете неща се изследват заедно защото финалния резултат се изчислява по някаква формула взимайки резултата на инсулина и глюкозата, но не съм съвсем наясно точно какво що. Ако има някой с ИР тук, може да разясни по-подробно.

Джулия, и аз месеци наред “преследвах” мъжа за секс, докато бебеправихме. След пишкане, изчисляване на овулация и тн всеки месец, което ижасно ме напрягаше, той се правеше на ощипана девойка буквално, уморен бил, че бил ползван за разплод и тн, дето иначе е като фанатик на тема секс, та ми беше дошло до гуша. Наистина като става дума за бебеправене, не проумяват, че това се случва само в определени дни в месеца и се държат абсурдно, сега му се върна обаче, защото ни забраниха секс по време на бременностра и мъка му припада, ама...
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #758 -: Януари 24, 2018, 20:15:02 pm »
Много сте писали момичета :) Моя мъж пък беше много странен като му кажех, че ми трябва за няколко дни само. Питаше ме - И само за толкова, повече няма ли? :lol: :lol: :lol: Мина ми прегледа днес. Видях 6-7 антрални фоликула на ехографа. Каза че всичко било наред, но иска да пристъпим към инсе, защото две години са много и няма смисъл да чакаме повече. Сега чакам мъжо да се прибере от път и да го обсъдим и да видим какво ще изберем - СЦ или ЕЦ. Някоя от вас правила ли е инсе в Надежда?
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #759 -: Януари 24, 2018, 21:15:47 pm »
Момичета въпреки умората на мъжо ми днес успяхме да бебеправим което ми дава все пак някакви надежди,защото утре трябва да ми е ов