0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #280 -: Септември 30, 2017, 21:47:56 pm »
Аз съм от североизтока и при нас също я има традицията с погачата, която се чупи над детето и майката. Целта е наричане, орисване, даже при нас не е свързано толкова с църквата, а е по- езически обичай.
*
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #281 -: Октомври 01, 2017, 09:46:43 am »
Ходихме и ние на църква. Молитвата я четоха и на двамата - майката до 40-ия ден не е чиста и не може да влиза в църква преди да и е прочетена. Беше много вълнуващо и красиво.
Погачата мина чудесно, всичко по мед и масло! Добре, че отпаднаха част от гостите, защото и с половината - пак си беше пълен апартаментът.
Относно традициите и обичаите - много от тях са останали от езически времена, но това не ги прави по-малко важни и ценни. Ние като семейство обичаме да ги почитаме :)
Всеки си има право на избор, разбира се. Има майки, които до 7-8 месеца не дават никой да им пипа децата и разкарват домашните любимци. Аз не съм точно от тях...  8)
*
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #282 -: Октомври 04, 2017, 06:11:40 am »
 Привет мами,

Вие не се шегувате, пишете си :) а аз нямам време да надникна да видя какво се случва тук :)
По повода за коланите и стягащите гащи.. Моя личен опит е с колан. На 5ти ден след секцио го сложих и не го свалих 2 месеца..
Тумбака ми с близнаците беше над 150см обиколка, и с този колан хем ми беше стегнато и се чувствах добре, хем корема ми 20 дена след раждането, все едно не бях раждала.. Но си го носих, за лично успокоение, някак, и на кръста ми помагаше, спях с него дори.. Само за къпане го свалях  :D пълно куку :)
Сега съм се заредила с нов, излезе ли мадамата и го слагам пак.. Да видим този път колко време ще го понося :)
За шевовете след секциото.. Неприятно е, да, отнема известно време да отмине чувството, че нещо те подръпва.. НА мен не са ми сваляли конци, на 2ри ден ме надигнаха да обикалям по коридорите на болницата да се раздвижвам.. Едва се влачех, и още като се сетя и ми става зле ( щото пак ме чака същото) Марлята на операцията я махнах като се прибрах в нас и не съм пазила от къпане и мокрене.. Ходех с едни "бинтови гащи  :lol: ластични" , от болницата ми ги дадоха, цял куп, дълбоки и все едно нямаш нищо на д-то :) сигурно 2 седмици се разхождах с тях , на принципа на ластичен бинт беше материята, мнооогооо удобно нещо!! и всичко си се вижда  :P все едно си без гащи  :wink: Белега от секциото го мазах с масло сигурно една година след раждането, всяка вечер, по 5 мин, масаж! Не си усещах кожата покрай белега и се надявах да се оправи, което и стана, след толкова упорити масажчета :) Отнема си време възстановяването.. Бебетата ги разнасях с влизането в нас от болницата.. 2ма юнака, кой да ми ги носи да се храним и гушкаме.. Пазех се да не вдигам тежко, но момчетата си ги носех.. Те бяха и по 2 кила с мокри гащи :) дребни мишоци .. Сега с тази мома ще е друго предполагам.. Върви голяма и доки изобщо не мисли, че ще изкарам до датата на секциото.. То хем искам , хем не мога да издържам вече.. Толкова ми е тежко, боли ме навсякъде... Мъжа ми имам чувството, че не ми вярва понякога, защото износих момчетата без звук.. Само дето бях огромна! Имах неразположения, но накрая вече, а сега съм непрестанно зле от 16 гс някъде... Защо така, никой не знае!
Сега изчезвам, че написах роман!!  osi_13
Лек ден момичета  :wink:

Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #283 -: Октомври 04, 2017, 14:19:09 pm »
Здравейте момичета!При мен все проблеми...имах съмнения за изтичане на води ходих гледахаме веднъж и на ехограф са ми в норма лекаря ми каза да взема превръзки,които индикират за изтичане някакви All-sense или нещо подобно взех и 2 от тях се оцветиха хайде пак в болницата полазвам гледат.Друг лекар ме гледа води в норма та нз какво става много ми е притеснено вече.Аз за друго да питам оказа се,че желязото ми е падноло на 10 и ми предписаха Сорбифер Дурулес и понеже пия и магнезии и какво ли още не.Някой приемал ли го е това и как,че тук пише да не се приема и с млечни продукти и още куп работи.
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #284 -: Октомври 06, 2017, 18:18:19 pm »
Не знаех, че има такива превръзки, сигурно е нещо ново? Даная, това ли е Al-Sense 1-Step? Доколко може да им се вярва?

Аз съм правила друг тест за изтичане на околоплодна течност, но трябва гинеколог да ти вземе пробата и беше нещо като теста за бременност, показват се две черти, ако е положителен и една, ако няма изтичане.
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #285 -: Октомври 06, 2017, 19:31:28 pm »
danaq999Трябва да минат 2 часа от приема на желязото и млечните.Ако можеш приемай желязото на гладно така се усвоява по-добре,но много от момичетата ги боли корема така.Аз нямах проблем
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #286 -: Октомври 06, 2017, 19:38:10 pm »
Златокоска да да тези са.Лекар ми каза да взема това,за което ти говориш,но както казваш ти не бих си го направила сама и 1 струва 50 лв затова най-добре да отида пак на преглед отколкото да правя нещо,което нз дали ще направя като хората.За превръзките нз дали може да им се вярва,но пак лекар ми каза за тях.
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #287 -: Октомври 10, 2017, 16:45:52 pm »
Здравейте,мами!Надявам се да не ми се смеете на тъпия въпрос,но съм притеснена.Баби ми дойде на гости,тя има котка,с която аз контакт нямам,но по дрехите и има косми от нея и беше сготвила и в яденето видях косъм от котката(кой знае колко съм изяла преди да видя 😞😞😞) та някой знае ли,ако съм изяла някой косъм може ли да се заразя с нещо (токсоплазмоза или друго),че ме е страх за бебчето.😞
*
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #288 -: Октомври 10, 2017, 17:45:56 pm »
Няма как да се разболееш от токсоплазмоза, освен ако не тръгнеш да чистиш тоалетната на котката с голи ръце и после не ги измиеш и ядеш нещо. Така че, споко!  8)

Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #289 -: Октомври 10, 2017, 20:43:54 pm »
Здравейте момичета как сте?
Утре ще ми слагат стенд понеже имам заддръжка на урина 2 към 3 степен и болки.
Доста съм притеснена най вече за бебка въпреки че гинеколога и уролога казаха че за бебка не е опасно,опасно било за мен понеже бъбрека се увреждал така.
От два дни нямам апетит на сила хапвам.Минала съм по томи път преди 4 години и тогава бях не с един а с два стенда.И нали знаете какво е...Опитвам се да съм спокойнна но май не ми се отдава.
Стискайте ми палци.Остана малко но май най трудното!
Вяра!!!Надежда!Любов!Време!
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #290 -: Октомври 11, 2017, 08:29:38 am »
KISSME,стискам палци.Нормално е да се притесняваш.Мисли,че си в добри ръце и се опитвай да се разсейваш с нещо,което ти доставя удоволствие.Ще мине и това.Кога ти е процедурата?
*
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #291 -: Октомври 11, 2017, 08:56:32 am »
Кисми, кураж, дано мине бързо и леко процедурата!
Момичета, сега се фрустрирах много. Чета тука в разни американски сайтове, че бебето трябва да спи в стаята на родителите си и да не му се слагат никакви помощни средства за позициониране докато спи. Вие какво мислите по въпроса? Всяка нощ се будя и ако не плаче си мисля "диша ли?". Да ви кажа, истинските притеснения започват след раждането май :)
*
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #292 -: Октомври 11, 2017, 12:11:22 pm »
Привърженик съм макар и  да не съм минала през това, детето да е в отделна стая още от раждането, за да свикне още от бебе, детето да е само, и да спи само. Изграждане на самостоятелни навици, още от бебе.
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #293 -: Октомври 11, 2017, 12:24:25 pm »
Момичета днес трябваше да ми го сложат но не успяха.Упойха ме с кратка пълна упойка но имам прекалено мн сраствания от операциите и няма как да достигнат да го сложат в уретера.Ще е карам на болкоуспоковащи поне още месец и половина.Благодаря ви за пожеланията :*
Вяра!!!Надежда!Любов!Време!
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #294 -: Октомври 11, 2017, 13:08:16 pm »
Привърженик съм макар и  да не съм минала през това, детето да е в отделна стая още от раждането, за да свикне още от бебе, детето да е само, и да спи само. Изграждане на самостоятелни навици, още от бебе.

И аз така мислех преди да имам деца, но в крайна сметка ми се промени мнението след раждането  :D Първите три месеца синът ми спа в креватче до нашето, така беше и по-лесно да го храня през нощта. Усещах го, че се буди още преди да се разплаче. После нямаше проблем с преместването в неговата стая. Така смятам да процедирам и сега. Поне докато започнат да спят по-дълго през нощта.
*
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #295 -: Октомври 11, 2017, 15:04:24 pm »
Йоли, пиши в темата на малките деца, ще ти каже всеки при него как е.Опита е различен от книгите!

Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #296 -: Октомври 12, 2017, 18:38:34 pm »
Здравейте момичета,
Гледам напредвате. Имам въпрос за състоянието на матката след секциото. Тези от вас със секцио, когато започвате да си имате редовен цикъл, дали имате повече болки заради разреза?
Според мен също е добре детето от малко да си има стая, стига да има такава възможност. Пък там ако иска майката да спи докато е бебе. Нашето бебе не спи при нас.
Йоан 19.09.2017г.
Матей 22.10.2018г.
*
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #297 -: Октомври 13, 2017, 10:09:03 am »
Да, и аз съм привърженик на това бебето да спи в отделно помещение или поне отделен кът. То мойто така си спи, но моята психика си играе шегички с мен.
Кис, съжалявам за неуспешната процедура.
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #298 -: Октомври 13, 2017, 11:15:05 am »
Относно цикъла на мен ми дойде на 4тия месец за първи път,но аз кърмя.Беле много странно,защото не усетих никакво неразположение.Нито беше по-обилен,само вместо 6 дни,беше 5.За спането малката си спи в кошарата,за друга стая мисля когато спре нощното хранене,от както ни почнаха зъбите се буди на части и пововиба-два и въобще не мога да си помисля как ще ходя до друга стая.Даже когато съм много изморена я взимам при мен или когато сме на гости също спи при мен.
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #299 -: Октомври 13, 2017, 14:27:40 pm »
Кисми успех
« Последна редакция: Октомври 13, 2017, 14:29:52 pm от geri03_73 »