0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #200 -: Септември 04, 2017, 13:04:05 pm »
Ох, жалко за бебчо. Нали е добре иначе?
Явно са те оставили на стажанти да трупат опити затова са те зашили така. То никъде не е гаранция. Но затова поне като ще плащам предпочитам в частна болница, в държавните не им пука ама хич. Разправяха им, една докато раждала и акушерката и викала какво ревеш, докато си го правила не си ревала. Ужасно отношение.

Днес бях на преглед и тонове. Егати бързия преглед, доки бе след отпуска и не си спомняше защоме ме викнала в ранни зори. Бързаше, че имаше секцио и не разбрах колко е пораснал бебо. Някой знае ли как точно се изчисляват размерите от глава, крак и коремче. Имам ги данните но не знам събират ли се, умножават ли се? Иначе бебо е добре, върви с две седмици напред. З
Слязло е в таза. Ако искам нормално раждане, трябва да го предизвикат с медикаменти може би др седмица иначе секцио. Вече всеки ден от една седмица имам контракции, е те са подготвителни но ги имам. Иначе тоновете са ок въпреки че заспа и го будихме. Правих си изследвания урина и кръв. Ок са. Хемоглобина е 110. След няколко дни чакам да станат резултатите от мб. Дано да са ок.
Днес ще хода на фризьор, че като се роди малкото дали ще имам време да се огледам в огледалото та камо ли да се подстрижа. :lol:
Момичета, не мога да спя. Спи ми се но изпитвам някакво вътрешно напрежение и не мога. Накрая се изтощавам и заспива. После пак се събуждам през нощта, разсъннвам се и будувам. Вчера бях спала само 4 часа, бях страшно уморена и въпреки това снощи пак неможех да заспя. Мн е гадно.
« Последна редакция: Септември 04, 2017, 13:07:06 pm от Ефра »
Йоан 19.09.2017г.
Матей 22.10.2018г.
*
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #201 -: Септември 04, 2017, 13:45:06 pm »
Ефра, щом бебето е слязло, значи няма да имаш проблеми да родиш нормално. А защо не го изчакат още малко? Доколкото разбирам, не са ти казали колко тежи. Толкова е бързала лекарката. Всичко ще е наред. Не се притеснявай!
Не знам как се изчисляват. Разчитах лекаря да ми казва всеки път.

Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #202 -: Септември 04, 2017, 17:21:44 pm »
Ами защото казват, че е едро и няма да мога даго родя нормално. Толкова било едро, вместо да отговаря на 37 седмица отговаряло в момента на 39. :( така, че незнам. То наистина корема ми е мн голям. Всички ме питат скоро ли ще раждам а то е чак края на месеца. Четох, че ги изчисляват мн големи а после се оказва с около 0, 500гр по-малко.
Като ходих при фризьорката ми малко ме издразни. Мин год ражда нормално в МД и едва ли не ако била секцио щяла по-бързо да се възстанови. Аз и обеснявам, че при всеки е индивидуално. Даже имаше една др клиентка, която и по двата начина е раждала и каза, че за нея нормалното е най-добро. Обаче на фризито не и хареса отговора. Каза, че имало дребни неща, които не се възстановявали. Това ми прозвуча за интимните части. То според мен искаш неискаш с възраста мн неща няма да са същите като на младини. :lol:
Аз предполагам, че дори и да не е др седмица ще ме накарат секцио.
Йоан 19.09.2017г.
Матей 22.10.2018г.
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #203 -: Септември 04, 2017, 18:38:09 pm »
Привет, предстои ми раждане и съм малко нервна. Взирам се, но още няма нещо що - годе по - голямо да се случва, че да повярвам, че ще родя на време. Имам още около 10 дни до термин, засега само диария, слезнало бебе надолу и болки в шийката, малко от тапата падна преди седмица, но от тогава нищо...

Искрено се надявам да родя малко по - рано...

По темата с нормалното раждане и възстановяването - една моя позната роди 2 пъти така и дори без упойка и ми каза, че после отдолу си е била същата, а роди бебета по 3.800 кг.
« Последна редакция: Септември 04, 2017, 18:50:43 pm от djulia_90 »
*
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #204 -: Септември 04, 2017, 22:59:36 pm »
Отдолу, отгоре, измишльотини са това. Както избелява и изчезва белегът от секциото, така и шевовете при епизиотомията зарастват. Спокойно! Няма мъжът ти спре да те обича и желае. Раждането рядко е лесно, но минава и заминава. После започва по-трудното (но и много хубаво) време.
Като ти казват, че е голямо бебе, какво значи това точно? Колко точно? А и размерът на главата е важен. Иначе обиколката на корема няма нищо общо при жена в деветия месец. Все е голяма. Не съм чувала за бременна в 37 седмица с малък корем.  :lol:
Днес прочетох, че херцогиня Кейт чакала трето дете. :-) Не си губят времето младите.
« Последна редакция: Септември 04, 2017, 23:11:36 pm от blue_sky »

*
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #205 -: Септември 05, 2017, 07:55:29 am »
Ефра, това с меренето в толкова напреднала бременност си е като да хвърлиш шепа боб :) не могат да изчислят с точност размерите, но съм съгласна, че обиколката на главата е от голямо значение.
Не го мосли от сега, че няма да имаш време за нищо. Мисли, че бебето ще се храни и ще спи добре, ти ще си наспана и ще имаш време и за себе си :)
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #206 -: Септември 05, 2017, 09:32:21 am »
На някой доктори им се получава меренето.Последно я мериха 3250,тя се роди 3070.Доки ми обясняваше,че по инструкции на апарата с който ме гледаха го дават +-400
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #207 -: Септември 05, 2017, 11:04:51 am »
йоли ти си на др етап :D мен си ме тресе раждането. Уж де слушам кой какво говори но те хората да си кажат и ми се набива в главата. Онзи ден една сервитьорка без да ме познава започна да ми обеснява как всяко раждане е различно, да не чета нищо, да не слушам кой какво говори. Тя е права но и тя без да ме познава започва съвети да ми дава :lol:
Сега погледнах, размера на главата на бебо спрямо снимката е 9, 67см. Почти 10см. Но дали правилно е измерена е др въпрос. Мъж ми като го прочете и се ужаси, как тази глава щяла да мине :D
Най-накрая снощи успях да се наспя.
И аз разбрах за Кейт Мидълтън. Браво на тях. Явно на жената и намират работа за да не се бърка мн в политиката като свекърва си. Побързаха след годишнината от смъртта на свекървата, да обявят щастливата новина та да не мисли народа мн за лошите спомени.
Джулия, ти си по-напред със симптомите от мен. Явно е въпрос на дни. Пожелавам ти успех и всичко да мине по вода. :P
Йоан 19.09.2017г.
Матей 22.10.2018г.
*
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #208 -: Септември 05, 2017, 18:35:11 pm »
Съвсем нормално е да ни "тресе" раждането :P :P :P на мен ще ми е второ секцио и още отсега набирам кураж.. Първия път не знаех какво ме чака точно, сега обаче знам.. и хем е добре, че съм подготвена, хем не съвсем :)
Имаме дата за секциото, 10ти Ноември, не знам вече казах ли или не казах  8O Паметта ми не е това, което беше  :P ако се повтарям, моля да ме извините..
Не знам как ще избутам още 2 месеца, не мога да мръдна, така ме боли всичко..
За втори път снощи, ми се случи, да се събудя от силна болка в крака.. Не крампи в прасеца, както в началото, а адска болка някъде под кокалчето на стъпалото.. Ставах, разтягах, разтривах, боли не се пипа... Легнах, пак мърдах, намествах, белким ме успокои малко.. Накрая си оставих крака да виси от леглото и чак тогава ме успокои.. Заспала съм по някое време, станах в 6 за работа, нямаше ми нищо?? Що за крампа е това? Не ми се е случвало с първата бременност.. Понеже са ми малко болежките този път, се сдобивам и с още  :(
Йоли, за жълтеницата на Митачето, дръж го на слънце. в къщи ли сте вече? До прозореца някъде, когато не е силно слънцето, по 20тина минутки на ден, не директно на жегата  :lol:
Моите и двамата бяха с жълтеница като се родиха.. Това помогна много! Бързо я пребориха!
Колкото до белега ти..Разбирам те напълно!!!!  имах си супер тънък, прав белег от секциото... с изключение на единия му край! нещо са се накъкали накрая и са ми изкривили разреза, освен това е и доста по-дебел там.. След това заради извънматочна бременност година след раждането, се наложи лапароскопия, върху белега ме срязаха, та съвсем го омазаха...
Онзи ден на последния преглед с док, я питах да го оправи.. Каза ОК, само да не забравела. Казах и , ти така кажи, аз ще нарисувам една черта, да режеш по нея!! КАза ОК!!! Не се шегувам, ще и нарисувам права черта!!! Че едва ли друг път ще ми се случи секцио  :lol: :lol: :lol: Тази бременност ми е последна  :)

*
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #209 -: Септември 06, 2017, 23:23:51 pm »
Ох, Гальонди, разхилих се тук сама като те чета.  :D :D :D
Всичко ще бъде наред. С втората бременност ми се случиха какви ли не неща, да не повярваш. А си мислех, че като ми е за втори път, всичко ми е ясно.  :lol: Явно наистина всеки път протича различно. Когато имах крампи не помагаше нищо освен да стана права и да отпусна цялата си тежест върху крака, на който е крампата.

Този път и мен са ме зашили върховно. Отляво ме боли и опъва все още :)


*
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #210 -: Септември 07, 2017, 07:32:21 am »
Гальонди, разбирам те напълно за секциото! И аз като бях невежа, влезнах супер спокйна в операционната. Сега ме хваща шубе като се замисля за второ раждане :)
Аз имам и една остатъчна не точно болка, по-скоро дискомфорт, нещо като мускулна треска между пъпа и разреза. Предполагам, че е от отместването на мускулатурата, вие имате ли такова усещане и за колко време след операцията отшумя?
Ефра, нормално да те тресе предродово. А със сервитьорката съм на 100% съгласна - всеки си е различен. Затова, извинявай, ако е прозвучало като непоискан съвет! Просто казвам, че Вселената ни изпраща това, което си поискаме  :wink:
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #211 -: Септември 07, 2017, 08:42:29 am »
Йоли ,аз имах подобно нещо след лапароскопския серклаж.Не е болка,не е и мусколна треска,не е и нечувствителност.Беше много странно,от всичко по малко.Отмина за месец.Даже бях питала доки,той каза,че няма от какво да е,но ако продължи повече можеш да питаш твоя,защото секжиото си е по-тежко от лапарото.Иначе сега след секциото не помня да съм имала нещо подобно
*
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #212 -: Септември 07, 2017, 11:15:26 am »
yollie, аз имах същото усещане след секциото. Док каза, че е абсолютно нормално, при всеки отшумява за различен период от време. Заради мускулите, доколкото разбрах (нали не са рязани и шити, а "разтваряни"). При мен продължи докъм трети месец след раждането, сега вече не усещам нищо.
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”
*
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #213 -: Септември 07, 2017, 11:24:59 am »
Пък ако ви кажа, че след 3 години няма да помните нищо.Поне аз имам голяма мъгла в главата от това раждане  :oops:

*
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #214 -: Септември 07, 2017, 11:51:42 am »
О, Маги, надявам се да не забравя. При мен секциото мина изключително леко и приятно - много смях и усмивки и в операционната и след това. Дори не мога да кажа, че ми е трябвало време за възстановяване, бях си ок още в реанимация и само чаках да намачкам бебето.
Преди раждането, обаче, ушите ми бяха "глухи" за всичко, което се опитваха да ми обясняват и да ме съветват отстрани. Ама, аз съм си такава за всичко, де - чешит, с главно Ч :lol:

Момичета, леки и вълнуващи раждания на всички, със здрави и пухкави бебоци в ръцете!
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #215 -: Септември 08, 2017, 07:44:42 am »
Добро утро мамчета много съм притеснена.
В 27 г.с от снощи съм с температура 37.5-38.0
Пих два пъти парацетамол но е сваля за два часа и пак се дига.
Това е че в понеделник пих АБ Панцев заради бактерия в МБ.
Нито ме боли гърло съвсем леко бъбреците ,но те по принцип са ми слабо място и винаги при Т си болят.
Единствено ме боли стомаха и само ми се гади.Последно парацетамол пих в 2:45(втория) сега към колко може да пия .Към 10 мисля да пиша на АГ-то.
Мн ми е притесннено най вече за бебка :(
Вяра!!!Надежда!Любов!Време!
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #216 -: Септември 08, 2017, 09:52:09 am »
Кисми, ако трябва не чакай да пишеш на АГ-то а се консултирай с личния лекар. Нека и др момичета кажат но мисля, че през 4 часа може да пиеш парацетамол. Не пий парацетамола на съвсем празен стомах, може заради това да ти се гади. Аз като бях болна и бях с по-висока т над 38. Трудно я свалях. Личната лекарка ми беше предписала да пия Биозин мама, което стимулира и засилва имунната система. Следи бебето да се движи, тогава няма проблем. Моя приягелка мед сестра ме беше посъветвала ако не мога да я свалям т с парацетамол да ми се слага студени кърпи с вода на челото и чорапи с оцет на краката. Това е което знам и съм правила. Ако причината е онова лекарство може би ще ти го сменят но може и да си хванала вирусче. Есенн е, виж как се сменя времето и е време за вируси. Спокойно само! :)
« Последна редакция: Септември 08, 2017, 10:17:28 am от Ефра »
Йоан 19.09.2017г.
Матей 22.10.2018г.
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #217 -: Септември 08, 2017, 10:13:36 am »
Благодаря ти Ефра.
ЛЛ той само с АБ ме лекува.Сега ще звънна на АГ-то.А ѝ аз съм мн наплашена от перитонита.
Сега е свалих до 36.0 ( тя мойта по принцип е 35.5-35.8) с оцет и вода компреси.
Вяра!!!Надежда!Любов!Време!
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #218 -: Септември 08, 2017, 21:44:53 pm »
Приеха ле на обяд в болницата.Системи и Аб
И два пъти дигнах температура :(
Казаха вирус.Пратиха ме на консултация с уролог имам съвсем лека задръжка на урина.
Вяра!!!Надежда!Любов!Време!
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #219 -: Септември 09, 2017, 07:43:58 am »
KISSME,приеми го че ди в сигурни ръце и притеснението ще е по-малко.Стискам палци бързо да се оправиш и прибереш в къщи