0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #720 -: Май 20, 2017, 09:46:34 am »
Момичета, днес се успах и си измерих температурата по- късно. Да я нанасям ли в графика?
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #721 -: Май 21, 2017, 21:43:49 pm »
Аз никога не ставам по едно и също време, а когато ме събуди детето, винаги ги нанасям, като съм забелязала, че до 10.00ч. някъде БТ е една и съща като в 7ч. например, но към 11ч. се качва вече леко... Поне при мен е така.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #722 -: Май 21, 2017, 22:39:03 pm »
Искам обаче и да попитам нещо, че взех да се притеснявам вече.

За пръв път в онзи цикъл когато ми се получи задържания фуликул януари месец и след МЦ (8 февруари) не се беше спукал oще, ден-два преди да ми свърши МЦ, когато се доизкапва и само зацапва беше придружено със секрет като цервикален такъв.
Беше супер силен 8-9 ден на цикъла и после намаля, но заради задържания фуликул имах непрестанно цервикален секрет от тогава, та чак до 9 март, когато най-накрая ми дойде пак МЦ и се спука проблемния фуликул.
Обаче по същия начин последните дни на МЦ тогава, пак цервикален секрет, пак супер силен 8-9 ден, този път почти спря след това (нали вече го нямаше задържания фуликул) и пак почна да се увеличава цс с настъването на овулацията (23 ден) и после след нея намаля както е нормално, дойде ми МЦ на 13.05 и сега пак същата работа, почна от вчера някъде с лек примес, днеска (8ден) супер обилен секрет леко примесен с последно дозацапване на МЦ, но все едно съм в овулация толкова силен секрет почти.

Има и още нещо, предния път, като отидох на преглед април месец (на 12ти ден на цикъла) имаше в левия яйчник голям спукан фуликул при все, че в същия яйчник имах овулация преди това март месец, която беше потвърдена, че е минала от гинеколожката, предишния фуликул се беше спукал тогава вече, МЦ си дойде и след МЦ хоп някъв спукан фуликул ни в клин ни в ръкав по никое време (тя не можа да каже какъв му е случая). Да добавя, че в десния яйчник, по същото време, както си му беше ред, беше почнал да расте доминантен фуликул за овуто, което имах този месец.

И всичките тези пъти, освен силния цс, 7-8-9 ден на МЦ имам и напрежение в кръста, тъпа болка под кръста към опашната кост и гърдите пак почват да приболяват та чак до след овулацията ( а съм с късна овулация както знаете) и не знам какво е това чудо пък сега. Всичко почна със задържането на проклетия фуликул януари, преди такъв секрет на края на МЦ не съм имала... Все едно имам два пъти овулация изглежда, а това е невъзможно изобщо по никакъв начин, може и да видите как ми върви и БТ!

Някакви идеи?
« Последна редакция: Май 22, 2017, 00:24:27 am от Vistal »
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #723 -: Май 22, 2017, 09:15:41 am »
Как гинеколожката вижда, че е имало спукан фоликул?Наистина това как го прави?Аз не знам да има такава възможност.И аз понякога имам силна ЦС преди или по време на цикъла.При мен в повечето случай говори за хормонални проблеми, но това е при мен.

А аз този месец съм с много тежко ПМС.Толкова тежък не съм имала от години.Пъпчасах цялата, боли ме всичко и главата ме боля, отделно съм нервна и само чакам да цъфна всеки момент.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #724 -: Май 22, 2017, 10:53:43 am »
Ами относно фуликула казва, че формата му става различна като се спука, знам ли... Как разбират като ходиш на фуликулометрия, че доминантния фуликул се е спукал и е имало овулация тогава, като отидеш след овуто да те видят?
Той нали стои поне още 7-8 дена като жълто тяло преди да изчезне и да се подготви организма за МЦ...

Аз нали сега правих тест на хормоните и са наред. Иначе и аз си мислех предния път, че заради задържания фуликул са ми останали объркани хормоните и за това е този цс накрая на МЦ, ама ето явно не е това причината...
« Последна редакция: Май 22, 2017, 10:55:41 am от Vistal »
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #725 -: Май 22, 2017, 11:05:09 am »
Да, предполагам, не се бях замисляла.

Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #726 -: Май 22, 2017, 11:17:11 am »
Когато се спука фоликул, докторите виждат някаква течност и след това жълто тяло. Отделно там, където е бил фоликулът също си личи, не помня точно по какво, но определено лекар може да разбере, че овулацията е настъпила.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #727 -: Май 22, 2017, 11:56:41 am »
Преди овулация фоликулът е с правилни очертания, а след това формата се променя, жълтото тяло е с неправилна форма. Доколкото знам, след овулацията се вижда, че има отделена течност.

П.П.
намерих ултлазвукови снимки на фоликул преди овулация и след това:



« Последна редакция: Май 22, 2017, 12:37:21 pm от marsi »

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #728 -: Май 22, 2017, 12:29:44 pm »
Старост-нерадост.Забравила съм много неща аз.

Вистал, не знам какво да ти кажа за тая овулация.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #729 -: Май 22, 2017, 13:32:13 pm »
Лошото е, че и аз не знам какво се случва, но все си мисля, че не е нормално това и каквото и да е, би било проблем за зачеване...
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #730 -: Май 22, 2017, 13:52:00 pm »
Vistal споделила ли си това на твоята лекарка?Препоръчвам ти да не го мислиш това сега,а да се отдадете спокойно един на друг без лоши мисли.Щом си имала такъв случай като нещо подобно на двойна ову аз бих правила опити през ден за всеки случай още от сега.Желая ти успех и много спокойствие както и на всички други момичета надявам се този месец всички да се похвалите.💋💋💋
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #731 -: Май 22, 2017, 15:22:01 pm »
Даная, благодаря, обаче не е възможно мисля, да имам два пъти овулация в разстояние от две седмици по между им, чувала съм за такива с разлика от ден и тогава се получават разноячни близнаци мисля, но иначе ми звучи абсурдно. И другото, нали след овулация БТ се повишава на 37 поне, а моята си върви и този и миналия месец в този период, както е нормално за фуликулярната фаза...
« Последна редакция: Май 22, 2017, 17:02:57 pm от Vistal »
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #732 -: Май 22, 2017, 15:53:43 pm »
Vistal чесно да си кажа не разбирам,но случай всякакви принципно.Преди време бях гледала по тв някаква жена забременяла точно така с близнаци и то от  различни бащи,което направо беше невъзможно за мен.Та тогава случая на тази и беше,че била спала с някакъв друг после две седмици след това с мъжа си и забременяла от двамата.Не знам дали изобщо такова нещо медицински е възможно,но факт че така казаха,затова казвам случаи всякакви.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #733 -: Май 22, 2017, 16:58:24 pm »
Рових до сега по темата, някъде пишат хора, че е възможно две ову с разлика от седмица-две, другаде, че може но само с 24 часа разлика...

Така или иначе, в четвъртък съм на преглед, ако пак види спукан фуликул в единия яйчник и доминантен, който тепърва ще расте в другия, ще я питам за две овулации, пък да видим какво ще ми каже... И изобщо да ми обясни ако не е това, защо гърдите ме наболяват още от сега, защо имам обилен цс и защо ме стяга кръста, тъпата болка в опашната кост и напрежението в яйчниците... Тези явления не са норнални за тази фаза от цикъла в крайна сметка, все пак имам две бремености с по едно бебе и такива явления не съм имала до сега...
« Последна редакция: Май 22, 2017, 17:04:36 pm от Vistal »
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #734 -: Май 22, 2017, 21:36:04 pm »
Вистал, не миля, че е възможно да имаш 2 О в рамките на 2 седмици. Ако е засечено на ехо, то тогава е проблем на лекаря. Ако е само въз основа на цервикална слуз- нищо не значи.
Мога да ти дам пример с мен. В петък имах 2 големи фоликула (казаха ми, че или е миала ) или ще мине скоро), а днес ми дойде. Просто иначе големите може да са по- малките, а доминантният да си е овулирал. Хормоните са ти добре, спермограмата е добре, направи си посткоитален тест и ако и той е добре- просто действайте. Можеш да си направиш единствено труда да купиш по- скъп тест за О, да речем Клиър Блу дуо хормонс. Наистина е добър и го няма чуденето дали е + или не е.
Ако имате възможност замразете сперма, ще даде сигурност, която ще ви успокои, че има и план Б.

Извинявай, че говоря така. Не ми е поискан съвета, не мога дори и да си представя през какво минаваш, но отстрани това ми звучи най- логично.

Късмет :)
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #735 -: Май 22, 2017, 23:10:00 pm »
Vistal, доста объркано звучиш с тези фоликули. Така като чета едно три-четири месеца не можете да хванете овулация със сигурност. Уж я има на/около 23ти ден, пък някакъв спукан фоликул по никое време на 12ти ден. Ако гинеколожката ти не ти предложи да проследите от-до овулация, говоря от 3ти ден на менструацията ДО овулация през ден броене на фоликули и в ляво и в дясно, следене на размерите на всеки един от тях, проследяване на доминантния до пукането му.... Ама наистина проследяване. Другото си е спорт тото. Пукнал се някакъв , пък се появил и друг , какъв, от къде, ако е истинско прпследяване такива въпросотелни няма да има.Направо като гадаене е това, което чета.  Поискай ти такова проследяване. Или по- добре си смени гинеколога. На мен лично ми изглежда много хаотична тази работа. ЦС както ти я описваш напоследък, изобщо не може да ти бъде маркер. Има вагинални течения, които не са ЦС, приличат, но не са.
И последно за едно проследяване за да е ясно всичко трябва да се видят и преброят и премерят антралните фоликули, същите да се следят докато "излезе" доминантния, той как расте, кога се пука до появата на течността в дъгласа. Жълтото тяло когато се види, значи доста време е минало от последния ехографски прегледи - т.е. артефакт, не е доказателството, за това,което се търси в случая.А ако е лутенизирал фоликул?  Имаше и хормон, който се изследваше
за информация, но вече съм забравила кой .
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #736 -: Май 23, 2017, 00:28:44 am »
Avallon, аз хич не съм объркана с фуликулите, а съм в недоумение за абсолютно всичко на куп, което ми се случва от както почнахме с опитите за трето бебе, всичко е странно нелогично, а историята е следната:

Ноември 2016 стартирахме опитите за бебе с фуликулометрия при гинеколожката при която ходех от 2009та година до януари 2017 и която следи, и двете ми бременостти:

10ти ден на цикъла още няма доминантен фуликул
14ти ден доминантен вече има
16ти ден, доминантен 2.00
23ти ден вече минала овулация, потвърдено с ехо преглед

Междувременно циститна криза и еднодневно слабо кървене на 13ти ден+анаеробна инфекция след контролна микробиология на 10ти ден. Кафеникаво зацапване на 20ти ден, цял ден. Розовеникаво зацапване след полов акт на 21ви срещу 22ри ден през нощта, както и на сутринта до към 11ч. След преглед видимо нищо, съмнения за полип в матката поради тези кървенета.

Декември 2016 след преглед на 4ти ден от МЦ, гинеколожката каза, полип 100%, хистероскопия на 6ти ден, която направи тя. Резултат от микробиологията след лечението на инфекцията е чист, по думите на гинеколожката наистина било полип, хистология показвала доброкачествено образувание.

Януари, заради уж нисък прогестерон (казвам уж, защото изследването му не бе съобразено с късната ми овулация), назначен утрогестан 16 до 25 ден и настояване на гинеколожката да го взимам точно в тези дни, блокира овулацията, поради късната овулация (след 20ти ден), фуликула остава задържан и не се пука с МЦ февруари. Установен е задържания фуликул в десен яйчник след преглед при Др. Сигридов на ехограф на 6ти ден от МЦ (специално отидох при него за консултация, защото е много добър гинеколог), който също след като вижда хистологията казва, че не пише нищо за никакъв полип, а че е анализ просто на лигавица. След полов акт онтово розовеникаво зацапване само за вечерта на 13ти ден от мц.

Поради липса на засичане на овулация февруари месец, на 2ри март отидох при друга гинеколожка, която установи, че задържания фуликул е още там, данни за овулация никакви и фуликулът нараснал два пъти от средата на февруари, когато бе установен. През цялото това време върви цервикален секрет, микробиология направена и цитонамазка също, първото чисто, другото втора група или с други думи всичко наред, течението си беше цс заради задържания все още фуликул. На 21ви март (42ри ден от цикъла, все още без ову и МЦ от февруари) усетих много силна болка в левия яйчник, а от 5 дена цс беше станал адски обилен, направо ми течеше като река (това след микробиологията и цитото). На 44ти ден отидох на преглед да видя какво се случва, задържания фуликул в десен яйчник още там, претърпял обратно развитие и смалил се наполовина, в ляв яйчник спукан доминантен фуликул, 100% е имало овулация (лигавица удебелена), вероятно когато усетих болките, защото на следващия ден след прегледа ми намаля до минимум цс и най-накрая на 61ви ден (9ти април) ми дойде, явно си чакаше овуто, за да ми дойде. На 7 ден от МЦ ми тръгна въпросния секрет, който беше супер обилен през 8-9 ден (силни болки в кръста и тъпата болка в опашната кост и яйчниците), после два дена никакъв секрет и след това си почна подготовката за овулацията със цс през всички фази, като на 12ти ден (20ти април) бях на преглед, но през деня, при едно от изпишкванията ми еднократно имаше отново розовникаво зацапване примесено със секрета. На прегледа гинеколожката потвърди, че задържания фуликул в десния яйчник се е спукал и е почнал нов доминантен фуликул да нараства (беше 0.88), в левия яйчник видя въпросния ни в клин ни в ръкав спукан доминантен отново фуликул, но не можа да каже какво пък е това чудо, защо и от къде се е пръкнало, а за зацапването имам чувстовото, че реши, че си въобразявам вече. Понеже усещах долу дискомфорт помолих за микробиология отново. На 19ти ден отидох за резултата, оказа се еширихия коли, а доминантния фуликул беше станал 2.00 (лигавица удебелена), през това време следях с ову лентички и мерих БТ, по всичко това заключвам, че съм имала ову, защото БТ се движеше точно като за овулация на 23ти ден и положителен тест за ову на 21 и 22ри ден от цикъла. На 36ти ден си ми дойде по график (БТ падна под 37, 2-3 дни преди това). Сега на 7ми ден пак тръгна цс, 8-9 ден супер обилен, пак болките в кръста, опашната кост, яйчниците, а този път обърнах внимания, че и гърдите почнаха рано-рано да ме наболяват, а обикновено около овулацията почват да наболяват (предния месец не съм обърнала внимание как беше). Изследванията на всички хормони в норма този месец.

Относно тези зацапвания, повечето около 12-13 ден, сегашната гинеколожка каза, че много приличат на овулаторни, но не се връзват при мен с тази късна овулация, но пък този цс, ако е цс послендите дни на МЦ, няма логика.

Пиша ви всичко това, за да видите за какво безумие иде реч и също, че да сменям гинеколози постоянно резултата е все същия, а мен просто не ме напуска чувството, базирайки се на всичко това, че имам някакъв проблем, но докато го открие някой ще е късно. Даже вече и ендометриоза ми се върти в главата, трудно ми е да не се вторачвам във всичко това, защото имам цикъл от 12 годишна, две бременности и просто знам, че всичко това не е типично, което се случва и не мога да го пренебрегна, а ми е трудно и цялата тая каша да я обясня на докторите така подробно или да го обясня пред себе си като резултат от непрестанния стрес.

Съжалявам, че за пореден път ви занимавам с мойте драми, но мисля, че само вие бихте ме разбрали, а и сте доста навътре в нещата с всичко около бебеправенето, стерилитет, изследвания и тн...


П.С. Още нещо да ви питам, от края на месец октомври пия фолиева киселина Неофолик, но тъй като незабременявам до момента, се чудя, толкова време вече, половин година като я пия, може ли да се получи пренасищане да речем?



« Последна редакция: Май 23, 2017, 01:57:02 am от Vistal »
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #737 -: Май 23, 2017, 08:16:32 am »
Не, няма проблем да си пиеш фолиевата.

Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #738 -: Май 23, 2017, 08:20:01 am »
За фолиевата киселина не според мен няма как аз взимах всеки ден по 1 в продължение на 8 месеца докато стане бебето и сега също взимам така.Предната гинеколожка ,при която ходих му каза,че даже лекарите вече препоръчват взимането на фолиева киселина поне 6 месеца преди забременяване.Също така и аз съм чела доста такива статии,в които пише,че за да има ефект от нея трябва да се пие колкото може повече месеце преди зачеването.
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #739 -: Май 29, 2017, 15:01:04 pm »
Здравейте момичета! Имам въпрос към вас.
Вчера имах болки като преди цикъл - > за 5 минутки бяха и изчезнаха. Днес болката беше същата, но по-продължителна и  по-силна. Пих обезболяващо и ми премина. Днес или вчера ми е овулацията. Нормално ли е? Никога не съм имала болезнена овулация.
Благодаря предварително.