0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #740 -: Май 29, 2017, 15:22:23 pm »
Нормално е не се притеснявай.При мен всеки месец е различно.Понякога усещам, понякога не.

Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #741 -: Май 29, 2017, 20:09:33 pm »
Avallon, аз хич не съм объркана с фуликулите, а съм в недоумение за абсолютно всичко на куп, което ми се случва от както почнахме с опитите за трето бебе, всичко е странно нелогично, а историята е следната:

Ноември 2016 стартирахме опитите за бебе с фуликулометрия при гинеколожката при която ходех от 2009та година до януари 2017 и която следи, и двете ми бременостти:

10ти ден на цикъла още няма доминантен фуликул
14ти ден доминантен вече има
16ти ден, доминантен 2.00
23ти ден вече минала овулация, потвърдено с ехо преглед

Междувременно циститна криза и еднодневно слабо кървене на 13ти ден+анаеробна инфекция след контролна микробиология на 10ти ден. Кафеникаво зацапване на 20ти ден, цял ден. Розовеникаво зацапване след полов акт на 21ви срещу 22ри ден през нощта, както и на сутринта до към 11ч. След преглед видимо нищо, съмнения за полип в матката поради тези кървенета.

Декември 2016 след преглед на 4ти ден от МЦ, гинеколожката каза, полип 100%, хистероскопия на 6ти ден, която направи тя. Резултат от микробиологията след лечението на инфекцията е чист, по думите на гинеколожката наистина било полип, хистология показвала доброкачествено образувание.

Януари, заради уж нисък прогестерон (казвам уж, защото изследването му не бе съобразено с късната ми овулация), назначен утрогестан 16 до 25 ден и настояване на гинеколожката да го взимам точно в тези дни, блокира овулацията, поради късната овулация (след 20ти ден), фуликула остава задържан и не се пука с МЦ февруари. Установен е задържания фуликул в десен яйчник след преглед при Др. Сигридов на ехограф на 6ти ден от МЦ (специално отидох при него за консултация, защото е много добър гинеколог), който също след като вижда хистологията казва, че не пише нищо за никакъв полип, а че е анализ просто на лигавица. След полов акт онтово розовеникаво зацапване само за вечерта на 13ти ден от мц.

Поради липса на засичане на овулация февруари месец, на 2ри март отидох при друга гинеколожка, която установи, че задържания фуликул е още там, данни за овулация никакви и фуликулът нараснал два пъти от средата на февруари, когато бе установен. През цялото това време върви цервикален секрет, микробиология направена и цитонамазка също, първото чисто, другото втора група или с други думи всичко наред, течението си беше цс заради задържания все още фуликул. На 21ви март (42ри ден от цикъла, все още без ову и МЦ от февруари) усетих много силна болка в левия яйчник, а от 5 дена цс беше станал адски обилен, направо ми течеше като река (това след микробиологията и цитото). На 44ти ден отидох на преглед да видя какво се случва, задържания фуликул в десен яйчник още там, претърпял обратно развитие и смалил се наполовина, в ляв яйчник спукан доминантен фуликул, 100% е имало овулация (лигавица удебелена), вероятно когато усетих болките, защото на следващия ден след прегледа ми намаля до минимум цс и най-накрая на 61ви ден (9ти април) ми дойде, явно си чакаше овуто, за да ми дойде. На 7 ден от МЦ ми тръгна въпросния секрет, който беше супер обилен през 8-9 ден (силни болки в кръста и тъпата болка в опашната кост и яйчниците), после два дена никакъв секрет и след това си почна подготовката за овулацията със цс през всички фази, като на 12ти ден (20ти април) бях на преглед, но през деня, при едно от изпишкванията ми еднократно имаше отново розовникаво зацапване примесено със секрета. На прегледа гинеколожката потвърди, че задържания фуликул в десния яйчник се е спукал и е почнал нов доминантен фуликул да нараства (беше 0.88), в левия яйчник видя въпросния ни в клин ни в ръкав спукан доминантен отново фуликул, но не можа да каже какво пък е това чудо, защо и от къде се е пръкнало, а за зацапването имам чувстовото, че реши, че си въобразявам вече. Понеже усещах долу дискомфорт помолих за микробиология отново. На 19ти ден отидох за резултата, оказа се еширихия коли, а доминантния фуликул беше станал 2.00 (лигавица удебелена), през това време следях с ову лентички и мерих БТ, по всичко това заключвам, че съм имала ову, защото БТ се движеше точно като за овулация на 23ти ден и положителен тест за ову на 21 и 22ри ден от цикъла. На 36ти ден си ми дойде по график (БТ падна под 37, 2-3 дни преди това). Сега на 7ми ден пак тръгна цс, 8-9 ден супер обилен, пак болките в кръста, опашната кост, яйчниците, а този път обърнах внимания, че и гърдите почнаха рано-рано да ме наболяват, а обикновено около овулацията почват да наболяват (предния месец не съм обърнала внимание как беше). Изследванията на всички хормони в норма този месец.

Относно тези зацапвания, повечето около 12-13 ден, сегашната гинеколожка каза, че много приличат на овулаторни, но не се връзват при мен с тази късна овулация, но пък този цс, ако е цс послендите дни на МЦ, няма логика.

Пиша ви всичко това, за да видите за какво безумие иде реч и също, че да сменям гинеколози постоянно резултата е все същия, а мен просто не ме напуска чувството, базирайки се на всичко това, че имам някакъв проблем, но докато го открие някой ще е късно. Даже вече и ендометриоза ми се върти в главата, трудно ми е да не се вторачвам във всичко това, защото имам цикъл от 12 годишна, две бременности и просто знам, че всичко това не е типично, което се случва и не мога да го пренебрегна, а ми е трудно и цялата тая каша да я обясня на докторите така подробно или да го обясня пред себе си като резултат от непрестанния стрес.

Съжалявам, че за пореден път ви занимавам с мойте драми, но мисля, че само вие бихте ме разбрали, а и сте доста навътре в нещата с всичко около бебеправенето, стерилитет, изследвания и тн...


П.С. Още нещо да ви питам, от края на месец октомври пия фолиева киселина Неофолик, но тъй като незабременявам до момента, се чудя, толкова време вече, половин година като я пия, може ли да се получи пренасищане да речем?
                                                                                                                                                                   

Аз си мислех, че съм подробна :-) . Как помниш с подробности толкова назад  :bighug: osi_19
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #742 -: Май 29, 2017, 22:13:22 pm »
Помня, защото освен, че по принцип съм си такъв подробен човек, целия живот в момента ми се върти около това за съжаление и подозирам, че там е и разковничето за сегашния неуспех, който вероятно ще си остане и постоянен неуспех, защото никой няма да намери отговора навреме...

Ето сега например, трябваше миналия четвъртък да отида за контролна микробиология за еширихията и да се види какво се случва, гинеколожката я викнали по спешност.
Чак този четвъртък ще ми вземе контролна микробиология (само в четвъртък преглежда в Тина Киркова по касата, а аз съм с направление), а от 3-4 дена освен кръста, тъпата болка ниско в кръста над опашната кост на моменти е нетърпима (все едно някой ме е ритал там), напрегнати са ми и леко болезнени яйчниците, болезнено ми е и в областта на секциото, пишкам по-често, секрета е белезникаво-жълтеникав на моменти и много, много ми писна само от проблеми, всеки месец нещо различно от както правим опити за бебе, преди да почнем, 6 месеца всичко си беше наред долу. Овулацията ми е чак след седмица поне, така, че няма общо, а и такава подготовка за ову не съм имала. Какъв беше този моя карък, просто не знам...
« Последна редакция: Май 29, 2017, 22:30:08 pm от Vistal »
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #743 -: Май 30, 2017, 00:32:56 am »
Успех мила Vistal! Всичко ще бъде наред!!! :bighug:
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #744 -: Май 30, 2017, 22:26:45 pm »
Тединка, благодаря ❤️! Успех 💝 на теб и всички тук!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #745 -: Юни 02, 2017, 00:15:42 am »
Здравейте, ходих на контролна микробиология и преглед днес (17/18 ден на цикъла, не знам как да го смятам, като първия ден на цикъла стартира около 13-14ч. следобяд). Видя изследванията на хормоните, каза всичко точно. Десен яйчник празен, ляв както си му е ред, един доминантен фуликул 17,25мм, след като ову ми е между 20-24 ден, вероятно до тогава да стане поне 20.00 мм и да се спука. Всичко видимо, готово за овулация каза гинеколожката.
Разказах й всичките ми странни симптоми със секрети, болки и тн, тя ме гледаше странно само, нищо не каза по въпроса, просто ме прегледа и ми взе контролната микробиология, каза "почвайте с опитите за месеца" и това беше...
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #746 -: Юни 02, 2017, 12:49:08 pm »
Не видях дали има тема за въпроси относно БТ, но ще попитам  тук. Реших да си я измервам редовно вече, като другия цикъл ще започна от началото. Сега започнах след ову-то и знам, че не е правилно. Нормално ли е вчера БТ да ми е била 37.0, а днес 36,5? Аз все си мисля, че термометъра ми е развален?!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #747 -: Юни 02, 2017, 17:52:35 pm »
Vistal, всичко изглежда добре: хормоните в началото на цикъла, от изследването днес - размер на фоликула и лигавицата. Успех ти желая!

Тединка, допустимо е да има падане на температурата за един ден, дано утре да се повиши отново.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #748 -: Юни 05, 2017, 15:54:04 pm »
Марси, благодаря!

Иска ми се пак да се консултирам тук, с вас обаче за резултата от ову тест лентичките и този месец...
Аз никога не съм имала втора чертичка едно към едно с тестовата като наситеност, нито по-наситена от тестовата, винаги е едва забележимо по-бледа.
Онзи ден втората беше видимо по-бледа от тестовата, вчера по-наситена, но пак по-бледа от тестовата, а днес вече е съвсем бледа спрямо тестовата, яйчниците днес са ми много болезнени и ми е напрегнато долу всичко, от 3 дни съм с доста издут корем.
Тъй като по БТ изобщо този път не можах някакъв спад да отчета отчетлив, според вас, дали вчерашната лентичка може да се счита за положителна и днес да съм в овулация?
Миналият път в деня на овулацията БТ се е покачила на 36.7, а днес ми е 36.5, докато вчера е била 36.6...

Прикачвам от онзи ден, от вчера и от днес лентичките (на черен фон е от онзи ден, на бежавия фон от вчера)...
« Последна редакция: Юни 05, 2017, 16:10:36 pm от Vistal »
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #749 -: Юни 05, 2017, 16:08:33 pm »
Ще добавя, че и ЦС нещо ми е по-оскъдна спрямо предишни овулации и съм леко объркана, предвид и БТ, и тази не толкова наситена колкото по принцип втора линия на теста...
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #750 -: Юни 05, 2017, 16:09:54 pm »
Vistal колко дни под ред си правила тестовете за ову преди това,при мен така ставаше теста с такава наситеност ден след + резултат или преди него.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #751 -: Юни 05, 2017, 16:13:19 pm »
Само тези 3 лентички (3 дни с други думи, от събота до днес включително), но в четвъртък бях на гинеколог късния следобяд и на ехографа фуликула беле 17.25 и още не се беше спукал, та беше още рано, за това и в събота почнах с лентичките...
« Последна редакция: Юни 05, 2017, 16:24:41 pm от Vistal »
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #752 -: Юни 05, 2017, 16:28:42 pm »
Аз бих ти препоръчала да ги правиш поне 5 дни подред.Аз ги правех от отрицателен до отрицателен.И тъй като при мен овулацията се изменяше с 1 -2 дни някой път съм правила и по 7 теста за месеца.Защото само 3 дни може да си опуснала примерно напълно положителен тест ден преди това.А за бт и аз не можах да се ориентирам тъй като в месеца ,в който забременях спада ми беше точно като твоя от 36,6 на 36,5.
« Последна редакция: Юни 05, 2017, 16:36:50 pm от danaq999 »
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #753 -: Юни 05, 2017, 16:40:44 pm »
По принцип ги правя 10 дни подред даже, за всеки случай, но заради гинекологичния преглед ги почнах след това, защото и ову ми е между 20-24 ден винаги, а прегледа беше на 18/19 ден и по всички параграфи би трябвало сега да съм в овулация, но тест лентите ме притесняват нещо, ако беше минала ову пък трябваше вече БТ да е стигнала 37 градуса, а ако предстои, днеска не трябваше да е толкова бледа втората черта спрямо предишните дни... Ние си правим опити от няколко дни така или иначе, но ми се искаше да знам има ли овулация или не в крайна сметка.
« Последна редакция: Юни 05, 2017, 17:21:38 pm от Vistal »
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #754 -: Юни 05, 2017, 16:47:47 pm »
Действайте си вие пък то ще се разбере щом е имало разтящ фоликул значи би трябвало вс да е ок.Не се притеснявай.Може да си пила повече вода или ако не си изчакала интервала от 3ч.без ходене до wc и пиене на течности е възможно да не е достатъчно концентрирана урината.Стискам палци ,мила!💋
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #755 -: Юни 05, 2017, 21:46:46 pm »
Благодаря Даная, ако все пак се повиши БТ на/над 37 идните дни вероятно ще да е било овулация предполагам и все пак ще е странно защо така тест лентичките не бяха убедителни...
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #756 -: Юни 06, 2017, 13:03:52 pm »
Късмет Vistal!
Моя термометър не е точен, убедих се... Онази вечер от любопитство измерих и беше 35,5, което според мен не е нормално?!
Ииии спрях да меря БТ...
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #757 -: Юни 06, 2017, 17:50:17 pm »
Дано не ти идва този месец, Тединка!

Мен БТ днес ми е вече 36.8, корема по-малко издут и напрежението в яйчниците вече го няма.

Интересното е, че гърдите ме наболяваха последните дни на МЦ, (който този месец ми зацапваше чак до 10ти ден включително?!?), и за още малко след това, а сега нямаше и помен от чувствителност, болка или каквото и да е напрежение в гърдите около овулацията 😊
« Последна редакция: Юни 06, 2017, 17:58:12 pm от Vistal »
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #758 -: Юни 06, 2017, 22:24:05 pm »
Благодаря ти Vistal!
На мен попринцип така както този месец никога не са ме боляли гърдите... И то след ову-то.
Имам някакво силно предчувствие, дано да не се лъжа...
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #759 -: Юни 07, 2017, 00:03:42 am »
Тединка, дано е станало, кога е датата за МЦ?