0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Дали съм бременна? - 10 част
« Отговор #760 -: Ноември 11, 2018, 09:26:42 am »
Здравейте, направиха ми кюретажа. След 9 дни кървене и болки, решиха, че това е добрия вариант. Мислих, че поне сме приключили, но до колкото разбирах е била извънматочна, добрата новина е, че хормона пада. Идната седмица съм на преглед при лекаря, който направи кюретажа и ще го разпитам максимално. Сега почти нямам кървене и ме боли само, ако седя по-дълго права (или когато се разплача много силно).
*
Re: Дали съм бременна? - 10 част
« Отговор #761 -: Ноември 11, 2018, 14:08:43 pm »
Бамзи, съжалявам. Задължително трябва да направиш цветна снимка като се възстановиш.
Моята първа, неуспешна бременност беше със съмнение за извънматочна. Леко прокървяване, не се покачваше хубаво ЧХГ и нисък прогестерон. При мен мина всичко с метотрексат. След един нормален цикъл направих ЦС.
След седмица провери дали ЧХГ е под 5. Ако е- всичко се е разминало.
Късмет и поздрави!
Re: Дали съм бременна? - 10 част
« Отговор #762 -: Ноември 11, 2018, 23:13:58 pm »
Бамзи, съжалявам! Надявам се всичко да бъде наред вече с теб!
Момичета, и при мен нещата приключиха. След положителните тестове и аз изкървях. Утре ще съм при АГ, надявам се да ми се размине кюретажа.
Re: Дали съм бременна? - 10 част
« Отговор #763 -: Декември 02, 2018, 18:37:15 pm »
Здравей момичета!
На 24 години съм и в края на май месец ми правиха лапароскопска операция зарсф спукана киста. Състоянието ми беше много лошо и операцията беше животоспасяваща. Тъй като ми бяха казали лекари, че съм с бъбречна криза и бях престоялаОт доста време с кръв в стомаха. Бях наплашена, че съм с извънматочна бременност и още хиляди неща свързани с това, че няма да имам деца.(преди операцията) Всичко мина успешно, нямаше след това помен от всички лоши приказки. Но у мен остана голям страх. Следя се и ходя редовно на гинеколог. Там нещата са перфектни. От един месец съм женена за мъжа ми и правим опити за бебе от толкова. Овулацията ми не е проследявана от лекар, но имам редовен цикъл и правих тестове за овулация. На 12.11 ходих последно на гинеколог и той каза, че тази седмица са "хубавите дни" и да действаме. Правили сме секс всеки ден с изключение на един в периода от 1м. От 17.11 имам страшни болки в гърдите, сутиена е непоносима тъкан, появи се световъртеж, частично гадене, да не говорим, че станах много емоционална. Струва ми се, че е твърде рано за някакви симптоми. Въпреки всичко една приятелка ме посъветва да си купя ранен тест на ПРЕСТО, че е добър. Такъв за жалост не открих и си взех believe. Направих го на 24, е беше отрицателен.
Изчаках ден преди предстоящия цикъл и направих отново тест два бр. един believe и един Престо. С Бледи, но добре виждащи се две черти. Не бързах да се зарадвам, тъй като ми се стори, че не е достатъчно. След един ден закъснение повторих - пак бледа черта. Викам си "да му се невиди" , явно сме наникъде. След три дневно закъснение - ОТРИЦАТЕЛЕН. Ще умра!!! Какво значи това? Имало е оплождане, което не е успяло да се развие?! Да, ама не ми идва. Не ме боли корема като преди цикъл. Имам някакви буквално боцкания в корема. Гърдите ми ще се пръснат - твърди са и са по-тежки. С мъжа ми правим секс и ме боли в някои ситуации.
Знам, че съм за лекар, но ако хипотетично съм бременна, не е ли рано? Направо ще полудея от притеснение и не знам накъде?!
Моля за съвет!
Благодаря Ви!
*
Re: Дали съм бременна? - 10 част
« Отговор #764 -: Декември 02, 2018, 18:45:46 pm »
p3t1nka, пусни си кръвен тест за бременност. Той ще ти даде най- точен резултат. Ако е положителен след 48ч си пусни пак. Така ще се разбере дали бременността се развива добре.
Не е необходимо да правите секс всеки ден, освен ако не искате за удоволствие. Колко дена ти е месечният цикъл?
Re: Дали съм бременна? - 10 част
« Отговор #765 -: Декември 02, 2018, 19:17:19 pm »
Цикъла ми е като по часовник. На 28 ден до вечерта ми идва винаги и трае по 5 дни. Всичко, винаги нормално. Имам много болезнен цикъл, но никога не съм имала проблем.
Как да кажа, чувствам се различно, изпитвам различни болки, емоционалност и самата аз не си се чувствам като себе си. Не разбирам защо и какво се случва. Не се знае бременна ли съм, не се знае не съм ли бременна. Какво се случи?! Незнанието е нещо отвратително
*
Re: Дали съм бременна? - 10 част
« Отговор #766 -: Декември 03, 2018, 19:01:13 pm »
Кръвният тест ще отговори на всичките ти въпроси :)
Re: Дали съм бременна? - 10 част
« Отговор #767 -: Декември 09, 2018, 10:10:19 am »
Здравейте, моят въпрос е като, че ли неточно за бременност, а по-скоро за задържан фоликул.
На 28.11 ( 16 ден) имах всички признаци на овулация ( отпуснати вагинални мускули,обилно вагинално течение ит.н.). Направих тест, който за мен беше отицателен- имаше силна втора черта, но според мен не достатъчно.
През месеца измервах базална температура, но не бях много стриктна- късно лягане, малко часове сън, смяна на термометъра, ставане вечер или сутрин....
На 6.12 температурата се беше понижила ( мерена и двата термометъра- имах надежда да се вдигне, но уви) на 05.12 забелязах увеличено течение, което е много бледо розово.
Вчера бях сама вкъщи и реших да направя тест ову , на който втората черта стана ужасно тъмна. Толкова тъмна на тест съм нямала. Симптоми никакви, освен едни бодежи около пъпа и една много неприятна тежест ниско долу, която отдавам на ПМС.
Та някой да е имал такава случка и дали това може да е от задържан фоликул? Изключвам бременност за момента, защото когато видях ову теста направих и за бременност (имах останал) и беше категорично отрицателен.

П.С.: Продължителността на цикъла ми е около 32-34 дена, доказана ову с преглед на  друг цикъл на 16-17 ден
« Последна редакция: Декември 09, 2018, 10:12:27 am от ralica_ »
Странен проблем
« Отговор #768 -: Февруари 02, 2019, 20:58:27 pm »
Извинявам се ако има подобна тема нова съм във форума но ще бъда много благодарна ако някой ми помогне. Та ето я и ситуацията правим опити за бебе с човека който живея. Предният ми МЦ ми беше точен много тъмен първите дни, но сега пак ми дойде само дето беше различно. Тоест имаше болки ама ми дойде за ден на втория сутринта започна да спира на третия и четвъртия имаше само пръски кафеникави или розови не точно кръв. Преди да ми дойде така да се каже правих тест отчете отрицателен, след спирането отново направих тест и той беше отрицателен след един ден отново на правих тест пръв поглед се вижда че е отрицателен но след няколко часа го погледнах ме но тогава много трудно се отличава втора чертичка. Някой ако имал подобен проблем моля да сподели опита си. Благодаря за разбирането ви. 😊
*
Re: Дали съм бременна? - 10 част
« Отговор #769 -: Февруари 05, 2019, 10:21:29 am »
Здравей, Strashka
Добре дошла при нас :) Извинявай за късния отговор. Прави ли още тестове? Ако още се чудиш, най-добре кръвен тест ЧХГ. Ако не си бременна, горе главата, следващият месец ще е твоят :goodluck:

Тук имаме тема, в която момичетата споделят как вървят опитите им за бебе, може да се присъединиш, ще ти отговарят бързо...



   La vita è bella
Re: Дали съм бременна? - 10 част
« Отговор #770 -: Март 05, 2019, 15:14:44 pm »
Момичета, правим опити от 4 месеца за второ бебе. Нямам търпение да минат 4 дни, за да си направя тест. Изчетох всичко по темите за симптомите. Знам от опит, че е почти същото както при ПМС, но все се надявам да е успешно този път. По принцип имам много болезнена овулация след раждането на сина ми и по тази причина винаги знам кога е. Този месец след нея почти веднага започнаха ПМС - болезнените гърди и дискомфорт в яйчниците (да не го нарека болка). Особено когато съм в седнало или легнало положение - дискомфорта се увеличава. И така вече към 7 -8 дни. Отпадналост и умора имам, но не ги отчитам, понеже и без това така се чувствам обикновено всеки ден след работа. Как мислите, нормално ли е тия яйчници толкова време вече да ме човъркат и от толкова рано? Сетих се, че имах една розова капка скоро след овулацията, еднократно и много малко. Преди 2 дена имах на два пъти след избърсване плътно бяло течение, но спря. И аз като много други се вторачвам в симптоми, ама кво да правиш. :)) Успех от сърце на всички желащи чудото!
« Последна редакция: Март 05, 2019, 15:19:09 pm от hubavichka »
Re: Дали съм бременна? - 10 част
« Отговор #771 -: Април 17, 2019, 12:43:31 pm »
Здравейте, момичета!
Искам да ви задам един въпрос не знам дали тук е мястото, но ако съм объркала нещо извинете ме!
Имам проблем с маточни тръби, този месец сме направили Ин витро на 1.04 ми беше пункцията а на 6.04 трансфера! Вчера пуснах кръвни изследвания беше 233,900 mIU/ml направих уринарен тест 4 пъти са положителни, на 19 съм при доктора пак, ще правим кръвен тест! Според вас дали се е получило?
Re: Дали съм бременна? - 10 част
« Отговор #772 -: Април 17, 2019, 13:00:39 pm »
Здравей Фани, бременна си. Честито  :) Стойността на ЧХГ трябва да се проследи през 48ч. дали се удвоява. Така че е добре, че в петък пак ще пуснеш пак кръвен. Успех  :)
Re: Дали съм бременна? - 10 част
« Отговор #773 -: Април 21, 2019, 17:28:58 pm »
Здравейте! :) Правим опити за второ дете от доста време вече. Днес трябваше да ми дойде. Сутринта правих тест, на който се появи едва доловима втора чертичка. Малко по-късно направих и кръвен тест и резултатът е 20.13 mIU/ml. Тестът положителен ли е според вас?
*
Re: Дали съм бременна? - 10 част
« Отговор #774 -: Април 21, 2019, 17:34:08 pm »
Положителен е. Задължително повтори кръвния след 48ч. Успех!
Re: Дали съм бременна? - 10 част
« Отговор #775 -: Април 21, 2019, 17:44:37 pm »
Благодаря за бързия отговор! :) Със сигурност ще направя. Притеснявам се, че резултата е нисък. Година след като родих имах пак подобен резултат 25 но на 4 дни закъснение и в крайна сметка получих зацапване и цикъл след още няколко дни... Моля се този път всичко да е наред
Re: Дали съм бременна? - 10 част
« Отговор #776 -: Април 26, 2019, 11:38:56 am »
Здравейте,
нова съм тук и пиша, защото имам нужда от странично мнение.
Значи миналия месец ми дойде на 2ри, овулацията ми беше около 15. На 23 вечерта получих тъмно кафеникаво зацапване и силни болки в кръста и корема, все едно ще ми идва, но беше рано, цикъла ми е 30 дни. Гърдите ми станаха чувствителни още преди зацапването. Леко ми се гадеше и ме налегна безсъние. Телесната ми температура през деня варира от 36.8 до 37.2 следобед от седмица и нещо, това не е типично за мен. Имам  по - обилно от обикновено бяло течение. Три дена след зацапването болките в корема и кръста намаляха, но не изчезнаха, гърдите ми останаха чувствителни и зърната ми са по - тъмни, като жлезите около тях са странно изпъкнали.
Попринцип прилича на ПМС, но това, което ме озадачава е че симптомите се появиха прекалено рано -при мене обикновено се появяват в деня, в който предстои да ми идва. Има ли някакъв шанс да е бременност? Знам че още е безсмислено да правя тестове, но мисълта не ми дава мира, защото много го искам. Благодаря ви че ми изчетохте романа.
Re: Дали съм бременна? - 10 част
« Отговор #777 -: Април 26, 2019, 11:52:26 am »
Здравей Виктория, докато няма закъснение или положителен тест вероятността е 50 на 50. Няма как да се предвиди. Симптомите и на бременност и на цикъл, в повечето случаи, са едни и същи. Успех ти желая  :)
Re: Дали съм бременна? - 10 част
« Отговор #778 -: Юли 13, 2019, 14:30:52 pm »
Дали пък не улучих темата...
Та ситуацията е следната:
Миналия месец ми намериха киста, минах лечение, сега не помня името, но всичко мина успешно и без интервенции. М си ми дойде, а в датите на О, бяхме буквално много старателни😁
7 дена преди чакания Ц, на 12.07 получих Зацапване, цели 2 пъти, с цвят между тъмно розово и светло кафяво, 2 капчици през нощта, днес розово, само на хартията.... Четох за някакво имплантационно кървене, но не знам дали може да е това.... На няколко пъти последните 3 дни имах и бодежи в яйчниците. Изобщо, някакви идеи как точно да полудявам... 🤣
*
Re: Дали съм бременна? - 10 част
« Отговор #779 -: Юли 13, 2019, 15:18:34 pm »
Може да е имплантационно. На 17.07 можеш да направиш кръвен тест за бременност или на 19-20.07 уринарен. Иначе няма как да се разбере от какво е. Дано да е бременност. Успех!