0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите пораснали деца през февруари 2016 г.
« Отговор #120 -: Февруари 24, 2016, 19:28:28 pm »
Тогава народът напълно е полудял. Вече нищо не разбирам.
*
Re: Нашите пораснали деца през февруари 2016 г.
« Отговор #121 -: Февруари 24, 2016, 19:31:35 pm »
Тогава народът напълно е полудял. Вече нищо не разбирам.

Ами...избиване на комплекси е в общия случай, от страна на родители с повечко пари ;) Ей така да си покажат на другите възможностите (високите финансови и ниските интелектуални), очаквайки някой да им ръкопляска. Ако не им ръкопляскат - надяват се поне на завист, която приемат като признание за своите "успехи". Това е в общи линии "за разбиране" по тези казуси.  :lol:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Нашите пораснали деца през февруари 2016 г.
« Отговор #122 -: Февруари 24, 2016, 19:57:56 pm »
Ми не... не е от тези с многото пари. Тях поне да ги разбереш.
     
*
Re: Нашите пораснали деца през февруари 2016 г.
« Отговор #123 -: Февруари 24, 2016, 20:18:25 pm »
И на мен ми се струва, че едно тържество в самата градина е предостатъчно с разни дреболии за ядене за децата, ох, при вас пък не може да се вкарват отвън, трябва торта със сертификат. Добре, че при нас е друго. И да се учуди човек как пък на никого не му е станало лошо от сладкишите, правени от родителите.  :lol: Нека бъде торта, нещо за пиене!

Така празнуват и в градината на сина ми в края на учебната година. Акцентът е върху концерта на децата - изкарват ги вкупом на сцената, понякога с костюми, изработени от тях самите в продължение на седмици, и пеят дружно без акомпанимент, само една учителка им помага с думите.

Понякога носим сладкиши (домашни или купени) и плодове,в стаята на всяка група поотделно. Понякога ни събират в салона на градината и по-големите на възраст групи ни приготвят лесни сладки и курабии.

Миналата година след концерта пуснаха децата да играят на трамплини и надуваеми дворци и пързалки, наети за няколко часа в двора на градината. Който пожела, си поръча и пица. Раздаваха сладолед на всички. Това за мен е автентично детско празнуване, в което децата участват активно.

*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Нашите пораснали деца през февруари 2016 г.
« Отговор #124 -: Февруари 24, 2016, 20:21:12 pm »
Мина срещата. Като разгледахме офертата се оказа, че за 22 лв получаваме 2 часа в зала с анимация, украса на залата, по 1 балон с хелий за всяко дете (връх на подаръците) и парче торта. Балонът струва 3,50. И като сложиш сокче, водичка и за мама / тати баре по 1 кафе ..... Отделно албуми, подаръци за госпожите и то .... отиде. Пък и се оказа, че не само мен ме притеснява идеята за празнуване в Марица. В града този хотел е от големите и скъпите, тежкарски така. И като знам кой е собственика и как го влече мутро барока .... Но там се правят баловете на средношколците, та се запитахме, ако сега празнуват завършването на ДГ там, къде ще следва да празнуват истинския си бал? В Дубай може би. Изнерви ме една майка и си показах рогите - еее толкова ли ти се свидят 30 лв? Викам ми да, свидят ми се. Ама за цигари ще ги дадеш, а за детето .... Казах ѝ, че за неща, които според мен са безсмислени - да свидят ми се и предпочитам аз да ги изпия и изпуша, но на тоя лаф „ама то за детето“ не се връзвам. Пък и какво толкова става - завършва градина (задължителна м/у другото) чудо голямо станало, та да го превръщам в специално събитие. Пък и на какво ще го науча детето, че мама кандисва на всяко безумие щом е под лозунга „за детето“.
*
Re: Нашите пораснали деца през февруари 2016 г.
« Отговор #125 -: Февруари 24, 2016, 21:32:00 pm »
Ми не... не е от тези с многото пари. Тях поне да ги разбереш.
А, моделът "голо на голямо" са още по-често срещаният. Демек - напъни да се демонстрира стандарт на живот, какъвто реално не могат да си позволят. И демото върви по всички флангове, вкл. и в такива случаи като обсъждания. Всякакви изтрещялки има вече.  :lol:

Аз може и да съм голяма консерва, но нито "завършването" на ДГ го броя за оаосбено събитие, нито ако го преброя за някакво - считам, че следва да се отбележи, като това което разправя Пешето. То явно не само аз съм консерва оттук списващите де. Съгласна с цигу, че ако нещо ще се прави - следва да е в описания от нея формат и изцяло насочено към децата.

Всъщност - до момента достатъчно пъти се оказа неизбежно "ресторантско парти" за рождения ден на Дани и не, че лошо се е получавало, но едно е да нямам друг вариант и съвсем друго да имам - и то доста по-добър и зорлен да тикам детето по ресторанти, сред лято, че да му правя "мини бал". Не, благодаря!
Хайде, за рождения му ден...първо сред зима, второ у нас не е 300 квадрата - няма къде да събера родители с деца (освен един върху друг) и в крайна сметка - налагаше се да е заведение с хубав парти център детски. Естествено, в Ст. Загора поне - заведения с хубав детски кът - никога не са "просто кафене", а задълже са ресторанти. И понеже щеш не щеш ще седнеш там, за да играе детето - цените са надути. Нашите деца още са малки - няма как мама, или тати да го докара, да си е само детски РД и след 3-4 часа да дойде да си го вземе (както се практикува с учениците например). И следва якото дране...  По-миналата година например, само за детския център плащахме по 4лв. на ЧАС на ДЕТЕ (май бяха 13 деца, не помня точно) и това е с отстъпката, иначе е 6лв. на час. Оттам насетне е... тортата - ясна (като ще е за деца и толкова гости - хем дизайна плащам, хем по-големичка трябва - айде 130-140лв.), те децата играят, не ядат особено - пиците и пържените картофи така си и останаха половината, сокчета и води, кое каквото си харесало...това за малките. В другата част на заведението (между двете има топла връзка) - мини сватба нали. Родителските двойки на гостите на Дани, мои приятелки, баба, дядо, чичо и пр. - 20 парчета още, че и отгоре. Ами няма как хората да стоят 3, 4, 5 часа на по едно кафе, все пак съм ги поканила на празник и то вечерно време, делничен ден - нормално да са гладни, да пийнат нещо. Като ти почва от 6 лв. една салата - нататък ясно. Не, не ми се свиди, супер приятно се получи, ама както и да го въртя - това са 1500лв. за един детски РД с всите екстри и без подаръците на Дани от нас. Ами сори, ама аз за себе си не съм правила някога РД за такива пари, пък някак, ако го направя за толкова - барем ще му се насладя доста по-осъзнато.  :lol:

Що го разправям това? Ами ей тоя масраф да се направи за "завършването на ДГ" е наистина безумно и напълно излишно откъдето и да го погледна. Като опрем дотам - да има късмета някоя майка от групата да настоява за такъв панаир, ха познайте както съм "бяла и добра" какъв ще е панаирЯ.  :lol:

НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Нашите пораснали деца през февруари 2016 г.
« Отговор #126 -: Февруари 24, 2016, 23:02:11 pm »
При Ели купона си беше така да се каже за децата. Заведохме ги след тържеството в градината в една пицария до градината с голям двор и децата щръкляха, изядоха по едно парче пица и по едно торта и това беше, не помня какви пари е било, но не беше нещо особено. Иначе вече втора година, една от майките успява да ни организира родителите на десетина от децата да се събираме от време на време да играят заедно, а и се виждаме по рождени дни.
При Стефан не знам дали ще им правят нещо, той нали е вече първокласник, но пък когато имам възможност го водя в градината да си играе с децата, а аз си говоря с госпожите му. Те и двете са такива слънца, че ми беше голяма мъка, че се разделяме с тях, но такъв е живота... Поне съм поръчала, ако правят албум на групата, да ми кажат, че да го заведа за снимка, че да си ги има за спомен и приятелчетата и госпожите :).


Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*
Re: Нашите пораснали деца през февруари 2016 г.
« Отговор #127 -: Февруари 25, 2016, 09:51:04 am »
Момичета, как е организиран пропускателния режим в детските градини на децата ви?
Питането ми е свързано с промените, които ще правят в нашата ДГ от 01.03. Сега всеки родител води детето си до вратата на неговата група, там детето сваля външните обувки, връхни дрехи и слага пантофи и дрехите се прибират в гардеробче. При взимане родителят звъни на домофонен звънец на входа на градината, представя се кой е и за кое дете, госпожата отваря и всеки самостоятелно отива до групата да си вземе детето.
Сега имат заповед от кмета на района (Надежда в София) да се ограничи достъпа на външни лица до етажите на градината и децата ще се дават на учителката на входа на градината и тя ще ги води до групата, съответно всяко дете само ще се облича и съблича на идване и тръгване. При тръгване схемата ще е подобна. Ще сложат и видео-камери на входа и като позвъни родител за взимане на дете учителката ще може да го види.
Начинанието е добро, защото тази вървилня трябва да се спре, първо от съображения за сигурност, защото в момента наистина е разграден двор, а и от хигиенна гледна точка. Особено сега като е дъждовно, снежно се нанася голяма мръсотия, бацили също. ... Но притесненията ми са в организацията, която са създали при приемане - от 1 вход трябва да се приемат 200-250 деца (макс капацитет е 280, но той едва ли се достига в болнавото време), което се случва обичайно в рамките на около 30-40 мин. Отделно учителките ще търчат нагоре надолу по коридорите да посрещат и водят деца. Има вариант да отворят още един вход, за да се облекчи потока, но това още не са го обсъждали, възникна като предложение на родителската среща.
Като минат 3-4 седмици с новата организация вероятно пак ще направим родителска среща, за да обсъдим какво може да се подобри и затова питам как е в другите градини и работи ли добре?
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Нашите пораснали деца през февруари 2016 г.
« Отговор #128 -: Февруари 25, 2016, 11:37:44 am »
Dodich, при нас е така от време оно. Сградата е стара, строена именно за детска градина, разбирай с мисъл. На 2 етажа е и има помещения за по 2 групи на етаж. Долу си има централен вход, който е за всички и отделни входове от двете страни за групите на 1 етаж. Там са 1-ва и 2-ра група. За 1-ва група се отваря техния вход, там родителите могат да ги въведат, помогнат със събличане и събуване. През този вход и си ги взимат след това. Така пак могат да помагат. Когато децата стават 2-ра група, този вход не се отваря, а се учат да си ползват централния. Събуват се и с обувките в ръчича отиват до гардеробчето си. После се качват на втория етаж - и пак така - издаваш на входа, събува се и се качва горе. При взимането, след ремонта сложиха и домофони с камера, звъниш, казваш кого взимаш, ако не те види или познае г-жата и така. Най-малките си ги предаваш на госпожата директно в стаята. По-големите ги посреща мед. сестра, някоя дежурна госпожа или ... не знам кой, че при нас тати води. Но госпожата няма как да остави 20 деца сами, та да слезе и да посрещне 21-вото. Системата за мен е добра, но има 2 недостатъка - качат ли се горе и нямаш достъп до учителката, освен ако специално не се качиш да я видиш. Вторият недостатък е индивидуален и се дължи на моето Ники - засечем ли се с родител на дете от нейната група, особено на приятелка, си отвисявам долу едно 15 - 20 минути. Те слизат да си носят обувки, якета едно по едно, па правили нещо си там - носи се отделно, па ги връщаш няколко пъти да си вземе и ръкавиците и шала и ... Между другото те се заиграват в коридора, залисват се - абе купона е пълен :lol:
« Последна редакция: Февруари 25, 2016, 11:42:24 am от Pesheck »
Re: Нашите пораснали деца през февруари 2016 г.
« Отговор #129 -: Февруари 25, 2016, 13:20:55 pm »
Dodich, в първата държавна градина, където ходи Мия нямаше абсолютно никакъв режим. Можеш да влезеш, да вземеш колкото деца искаш откъдето искаш и може никой да не те спре и да не те види. Пълна безотговорност. В последната градина, в която ходи, която беше на светлинни години от първата във всяко едно отношение, имаше охрана. Влизахме с децата във фоаето и после сами отиват към групата си, когато ги прибирахме, се обаждахме на телефона в групата и ги изпращат. Никога не сме имали проблеми. Когато съм искала да говоря с учителката, никога не ми е отказвала.  при децата остава лелката.
<br />[link=http:
*
Re: Нашите пораснали деца през февруари 2016 г.
« Отговор #130 -: Февруари 25, 2016, 13:34:31 pm »
Dodich, и в градината на Коко никога не са ни пускали вътре. Посрещаха и извеждаха децата във фоайето, където са им гардеробчетата.
Но тя беше малка, на един етаж, нямаше проблем с организацията.



*
Re: Нашите пораснали деца през февруари 2016 г.
« Отговор #131 -: Февруари 25, 2016, 17:25:12 pm »
Благодаря за споделеното. Очевидно в София тенденцията е да се ограничава достъпа на родителите и в повечето градини вече се практикува, но нашата е голяма - с около 250 редовно посещаващи деца, на 2 етажа, дълги коридори и организацията такава каквато я предлагат нещо не ми вдъхва доверие. Искам да се подготвя по темата как е по другите места, за да мога да се мотивирам с разумни предложения ако се наложи да "скачам" на следващата родителска среща.
*
Re: Нашите пораснали деца през февруари 2016 г.
« Отговор #132 -: Февруари 25, 2016, 18:25:29 pm »
Додич, в градината на Дани рядко съм ходила, но когато се е случвало - вратата е с "топка" отвън и няма как да я отвориш. Има домофонна система и на звънците пише кой за коя група е. И когато съм го водила аз и когато съм го взимала - звъня и идва учител, или помощник-учител да го вземе, или доведе. Когато го взимам - казвам за кое дете идвам разбира се. Ако го оставям - влизала съм до антрето с гардеробчетата, но не го събличам и преобувам аз, а госпожата. Когато го взимам - както дойде  е по този въпрос - аз, или тя, докато си говорим за него. Но той е вече голям де, та сам се облича и обува и обратното, та аз си говоря с учителките му просто.
Лично за мен - това е добре, като система. Не бих желала, който и да е да има лесен и свободен достъп до място на което е детето ми, освен оторизирания персонал. Веднъж може да стане сакатлък - то стига. Я някой луд да влезе, я родител дори, който нещо е изплискал легена и да пострада детето ми.
При нас са малко деца и доста персонал и този режим не е проблем. Не знам наистина при 250 деца ДГ как сработва тази система... :? Може би достъп на родителите до някакво общо помещение вътре в сградата, където спокойно да изчакват да бъде доведено тяхното дете там, а не за всеки да се отключва и заключва врата и някой от персонала да води детето по упоменатите дълги коридори. Нямат толкова персонал според мен, че технически да е възможно това. При нас все пак са 4 групи с по няма и 20 деца (по списък), с по 2 учителки на група + "лелки" и не е дерт.
« Последна редакция: Февруари 25, 2016, 18:28:09 pm от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Нашите пораснали деца през февруари 2016 г.
« Отговор #133 -: Февруари 25, 2016, 21:11:10 pm »
Dodich, обикновено има пик на водене/вземане. Случвало се е да влязат тумбичка (2-3 дечица с един човек от персонала). В яслата родителите нямаме достъп. Звъниш на домофона на неговата група (бутончета са с различни цветове освен надписите). Има бутонче и за старшата сестра. Идва човек от персонала и взима детето на входната врата. Като го прибираш казваш за кое дете идваш и ти го водят облечено и обуто. Като съм ходила да го взимам след обаждане, че не е добре, пак ми го водят на входа облечен и обут, само че тогава аз лично се обаждам по GSM-а, да не будя другите, че се е случвало все по обедно време. ОДЗ-то има три входа и допълнителна сграда (там не съм наясно как е), отделни за различните групи (яслени и градински). Има камери за наблюдение на двора от охранителна фирма, вътре в сградите - не. Срещите ми с касиерката се случват от друг вход, такси се приемат в началото на месеца сутрин от 07:30 до 10:30 и там винаги има човек от персонала или охраната.
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
*
Re: Нашите пораснали деца през февруари 2016 г.
« Отговор #134 -: Февруари 25, 2016, 23:41:35 pm »
В нашата красноселска градина, на входа направиха едни рафтове разделени на кутийки, в които оставяхме на децата външните обувки и им обувахме вътрешните на влизане, а родителите си слагахме калцуни и си водехме децата до групата, където имат нормални шкафчета, за оставяне на дрехи. При взимане, пак обувахме калцуни и си отиваш до групата да си прибереш детето и на входа му сменяш обувките. Така, хем е чисто хем се виждаш с учителките. Минуса на мен ми беше, че едни от вътрешните обувки на Стефан бяха изчезнали от рафтчето на входа и се появиха половин година по късно, когато вече не му ставаха. Просто на всеки от входовете имаше рафтчета за деца от 4 групи и те рано или късно, все някое си слагаше обувките на "чуждо" място или пък имаше еднакви обувки и си ги объркваха, но като цяло мисля, че е добра организацията.
Сега в училище влизат с чипове... и слава Богу, още не са ги загубили  :lol:.


Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*
Re: Нашите пораснали деца през февруари 2016 г.
« Отговор #135 -: Февруари 26, 2016, 00:26:51 am »
Затова надписвам отвътре пантофите, което не попречи на сина ми да си загуби единия пантоф в училище. Не знаел къде е. Просто му купих следващия размер. Какво да го правя?! А за шапки и шалове да не говорим. Уж има едно въже, на което висят загубени вещи, но нашите ги няма там. Къде са се изпарили, просто не знам.

Re: Нашите пораснали деца през февруари 2016 г.
« Отговор #136 -: Февруари 26, 2016, 04:03:22 am »
На моят хубосник му разясних, че ще му взема от спестените пари за нови ръквици,  хубави и до -30 ако пак ги изгуби. Цяла зима ги губи и после ходи и си ги намира. Много си цени спестяванията и откакто пскъса новите маратонки и си купи сам нови, опитва се поне да е внимателен. За което получава различни поощрения. Например час на компютъра в ден различен от петък.

Хитлер,,приятно ми е :) според свеки съм злаааа кат батето с мустачките
[/url][/url]
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Нашите пораснали деца през февруари 2016 г.
« Отговор #137 -: Февруари 26, 2016, 04:22:44 am »
За загубени, намерени и погрешка взети вещи мога да напиша книжка джобен формат!

Блу, Кай и Митака 1/1 - Мамо, няма ми гуменките за физическо, не са в шкафчето
проверих, "подредих си го" няма ги. В първи клас може и да съм ходила в началото
веднъж да търсим заедно нещо, но втори не,  няма да отида, защото смятам е голям.
Госпожата ми подсказа, че може да са под самите шкафчета, споделих му да си види.
Мина месец и ми звъни - Мамооооо, намерих си гуменките! Ама да ги донеса да ги изперем,
че са малко прашни  :lol: "някой" ми ги е сложил под шкафчетата.
Погрешка се е прибирал с чуждо яке, жилетка е забравял на двора, тях пък в един огромен
панер при охраната ги слагат.

Вчера другата крайност прибраната Калина дала дъждобран на баща си убедена, че е нейния,
връщах го следобед, защото нейния е у дома  :P

И в градината, и в училището организацията на входа е аналогична с описаната от момичетата.
Затегнат е пропускателния режим, домофон система със звънец и камера, а в градината
дори попълваме декларации с поименно описани хората, който ще взимат детето.

Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Нашите пораснали деца през февруари 2016 г.
« Отговор #138 -: Февруари 26, 2016, 08:53:00 am »
A моля, моля, не се бутайте в А група, не джобен формат, ама А4 книга мога да напиша за Десиславка и загубените й вещи :lol:
Вени, и аз доста отдавна съм го въвела това със спестяванията, защото е голяма скръндза, ами да ти кажа имаше временен ефект, след това явно претръпна и нямаше много ефект. :lol:
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14923
Re: Нашите пораснали деца през февруари 2016 г.
« Отговор #139 -: Февруари 26, 2016, 11:17:25 am »
A моля, моля, не се бутайте в А група, не джобен формат, ама А4 книга мога да напиша за Десиславка и загубените й вещи :lol:

скрий се, бе!  :P къде се буташ и ти, с вашия сребърен медал... елате тука, да видите кой е шампиона по губене...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!