0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #300 -: Май 30, 2015, 21:34:17 pm »
Момичета и Ra4o, ще купувате ли някакви подаръци, макар и символични, на дечицата за първи юни? Аз не съм свикнала, но сестра ми ме скастри, че трябвало  :D

Дани се пуска да ходи сам все повече. Днес стигна от спалнята до хола, като мина по пътя през един П-образен коридор. Май ще правим скоро прощъпулник  :P
*
Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #301 -: Май 30, 2015, 23:28:46 pm »
Благодаря на всички за включването и за идеите за рефлукса и за АД :) Мисля си, че ще се справим ;)
mih, има доста разхлабващи храни - праскова, кайсия, слива, круша, тиква, манго,...аз лично му ги редувам в комбинация с другите храни и така си е напълно редовен младежа :)
С хемоглобина и малтофера да не ви отчайвам, ама моят опит показва че се пие доста време, действа с натрупване...така че не знам с един месец ще минете ли ;) Матей го пие от раждането и сега сме в двуседмична почивка за да му пуснат кръв без да е пил....но не съм забелязала да му влияе на стомаха нещо, само в началото плюеше млякото като имаше малтофер в него, но от както го слагам в пюрето проблем не сме имали :)
47 Smiles, ние ще празнуваме, дори татко му си е уговорил почивен ден 8O Не че дребното ще разбере нещо, но за мен тези празници са на цялото семейство и понеже мъжа ми не е расъл в подобна среда сега го тренирам да не минава "служебно" и много държа на това. Още се чудя как да прекараме деня, приемам предложения :)
В този ред на мисли искам да се оплача малко :( След около два месеца малкия има РД и става на една годинка. Пак както писах по-горе, а и както много пъти тук сме приказвали, малкия няма да разбере много и затова не съм и мислила да правим някакви кой знае какви разточителни тържества. много обаче ми се искаше ние семейно да направим един хубав празник, да ни е весело - та това е най-щастливият миг в живота ми....е да де, ама едната баба си имала работа и няма да е тук въобще, другите са леко в депресия поради семейни неща и не знам си още какво и накрая излиза, че няма нормална среда в която да го отпразнуваме и ми е малко мъчно :? Мислехме и кръщене да направим това лято и то се отлага, по изброените причини и поради факта че мм нещо се е размекнал от детето насам и не може да скръцне на родителите си да не се бъркат (преди го умееше перфектно!), а аз исках семейно кръщене, не втора сватба....та така решихме, че щом не може да стане хубаво и по наше му няма да го правим за сега... и въпреки, че така е по-добре ми е сдухано. Искам да имаме празници и да ни е хубаво :?
Извинявам се за мрънкането и благодаря че ви има :bighug:

p.p. Дайте идея от къде мога да купя хубав летен спален чувал (максимално тънък)? Трябва ми спешно, та поръчки от mothercare и подобни не са ми опция....купих един от Вис Виталис - пълен боклук (защо ли изобщо се чудя!) :x Малкия му видя сметката на ципа за нула време и сега редовно е отвит...
« Последна редакция: Май 30, 2015, 23:30:41 pm от Mousyt »
*
Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #302 -: Май 30, 2015, 23:57:29 pm »
Mousyt, слагай чувала с ципа на гърба. Аз така правя и с чувала, след окритието с жилетките. :D
Иво също дъвче ципове и аз изтрещявам да не си счупи някой зъб, а и отпред всичко става мокро. Нооо... ципа на гърба няма как да го докопа. Нашият летен спален чувал е на Лорели, купих го спешно от Рая Тойс.
Днес се изправих на нокти, смее ми се той и аз гледам на единия зъб черна точка, веднага си помислих кариес. Вадя мокри кърпички, бърша си ръцете, бъркам в устата с уговорки и молби, оказа се пясък, преди това падна и нагълта пясък и останало по зъбите.
За 01.06. ще го водя в парка Заимов, има празник, организиран от радио FM+ от 17:00 часа. И времето, и мястото са ми удобни, та ще го разходя да видим какво е. Взела съм му една книжка с твърди корици.
http://fmplus.net/news/corp/2015-05-18/elate-na-1-iuni-quotpraznik-na-detskite-usmivkiquot-s-radio-fm.fm+

Освен това утре, 31.05.2015 от 11:00 до 17:00 часа в зала Арена Армеец на открита сцена ще има детски празник - музика, песни, танци, забавни игри.

На 01.06.2015 в Борисовата градина при лятната сцена от 16:00 до 18:00 часа ще има магическо шоу и детска дискотека.
Пред Народния театър от 10:00 до 18:00 часа ще има детски празник с 50 ателиета. Работилниците ще се провеждат от 10.00 ч. до 18.00 ч. на територията на Градската градина и в близките музеи и галерии.

Отделно по моловете има програми, но в това хубаво време аз предпочитам откритите празненства.

Айде, направих се на културномасовик.  :wink:
« Последна редакция: Май 30, 2015, 23:59:14 pm от rtfrtf »
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
*
Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #303 -: Май 31, 2015, 00:12:05 am »
47 Smiles аз бих взела нещо за малкия! Може да е малко, но празника е за всички вас, не само за него :) Да имаш детенце вкъщи и да празнувате денят на детето е уникално щастие :)
« Последна редакция: Май 31, 2015, 00:20:19 am от Krisi08 »


*
Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #304 -: Май 31, 2015, 06:40:38 am »
rtfrtf, той му видя сметката по втория начин :lol: Ципа е от отстрани и отдолу по дъжината на чувала и се отвори не с машинката, а все едно се скъса....от ритане 8O Не му е малък, не е от това, но той го хваща с ръце отпред и дърпа докато рита с двата крака едновременно надолу и реално цялата тежест пада върху ципа, а той един такъв финничък...ю
Мерси за сводката за мероприятията ;)
Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #305 -: Май 31, 2015, 07:23:44 am »
Mousyt, нашето лятно чувалче е на Минене. Дебелината е като на плик (т.е. два чаршафа). Отстрани е с цип, а на презрамките с тик так копчета. Те имат два размера. Ние взехме големия. Води се от 2 до 5 г. Дължината също се регулира с тик-так копчета (има два размера на дължината - закопчано и незакопчано). На Дани му е широк около ръцете доста, но си го ползваме.  На Мати може малкото да му е малко, а голямото да му е голямо (как го казах само  :lol:) Малкото чувалче не се регулира отдолу. Ето линкове:
Линк голямо чувалче
Линк малко чувалче
ПП. Забравих да напиша, че Дани с лятното чувалче се изправя в леглото. Явно като е по-широко и тънко има повече свобода на движенията. Понякога като го настъпи отдолу и се откопчава тик-так презрамката.

Rtfrtf, ти си направо справочник за всички културни събития в София  :P

Krisi08, ще гледам да му взема подарък на малкия. Аз подаръците не мога да ги свържа с празника, защото непрекъснато му взимам нещо. А и той като не разбира, че е подарък...
Ще накарам обаче, мъжът ми да му избере нещо. Досега никога нищо не му е купувал, като изключим една плюшка, а той пък Дани не си играе с плюшки. В ринг мола имало някакъв магазин с много хубави дървени играчки. Може да го преслушаме.  :lol:

« Последна редакция: Май 31, 2015, 07:52:57 am от 47 Smiles »
*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #306 -: Май 31, 2015, 08:08:36 am »
  Здравейте пиша от тела затова малко телег рафно  :D за 1 юни ще им купя подаръците иначе с двете нямам възможност да ходя на мероприятия. Но пък днес сме на градинско парти  8) да видим как ще се представят.


Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #307 -: Май 31, 2015, 11:47:01 am »
Здравейте,днес беше първото ни изобретално падане от 40см височина... освен рев имаме зачервяван2 по челото.според вас трябва ли да го водя на доктор?
*
Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #308 -: Май 31, 2015, 12:00:39 pm »
Здравейте,днес беше първото ни изобретално падане от 40см височина... освен рев имаме зачервяван2 по челото.според вас трябва ли да го водя на доктор?

Рафаила, от това, което съм чела, знам, че трябва да наблюдаваш детето дали не е замаяно, сънливо, с разконцентриран поглед, неспокойно, както и да не го слагаш да спи в рамките на 1-2 часа. Ако след това видиш нещо притеснително, заведи го на лекар. Синът ми падна от дивана, когато беше на 5-6 месеца. Поплака, поплака, но след това всичко беше наред.
« Последна редакция: Май 31, 2015, 13:28:11 pm от Lary75 »
*
Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #309 -: Май 31, 2015, 12:47:59 pm »
Привет.И аз като вас ще взема нещо малко на Моника.Искам да остане този празник в съзнанието и да е семеен както е писала Алекс.За съжаление нашия татко ще е в командировка, но аз ще съм с нея и ще го отпразнуваме някак.Тя и лепна някакъв вирус и е с висока Т и дриска вече трети ден, та утре не знам дали въобще ще излезем с нея някъде.
Рафаила, просто наблюдавай детенцето, а удареното намажи с олио да не посинее.Моника първото и падане беше от спалнята, а тя е висока.Сега започва падането при тях.Аз вече изтръпнах, просто отбелязвам поредната синина.
АЛекс, много тъпо така, но може семейно да отидете някъде и да го отпразнувате.Само вие си.Да ти кажа лудницата на първия РД е голяма, а децата малки и много често се превъзбуждат и накрая е рев и сълзи.

МНого добри съвети за лятно чувалче, че аз в нашия смотан град нищо не намирам, а без чувал не става и на въпрос да спи.Ми тя си се развива и аз само я дебна цяла нощ.

Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #310 -: Май 31, 2015, 14:47:00 pm »
Благодаря ви,Лара и Маги. Изкарах го навън и при опит да дремне,се събуждаше с пищене.но сега си е вкъщи и отново се върти като пумппал. Бях го оставила за 1 мин,обграсен от възглавници,и кога е успял да се промуши между спалнята и неговото легло,не разбрах...
*
Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #311 -: Май 31, 2015, 15:53:09 pm »
magi_st, май ще ни купуваш ризи с Алекс ;)
Иначе за лудницата и превъзбудата знам че е така, то аз по-скоро го приемам като празник за нас да ти кажа - да празнуваме една година щастие вкъщи, пък той някой ден ще гледа снимки :P
47 Smiles, благодаря ти за чувала. Съвсем бях изключила за Минене, а имам няколко техни магазина под ръка ;) Нашият текущ чувал е почти същият, само дето на презрамките е с две копчета (много сложно) и ципа е твърде евтин сигурно щом се отваря. Но и него взех по спешност, че той миналия месец рязко дръпна на сантиметри и буквално за дни онзи му стана къс и той от ритане успяваше да разкопчае презрамките и да излезе от чувала 8O Иначе още не става, но и това предстои предполагам ;) И аз не мога и да си помисля да спи без чувал - безпредметно е всякакво друго завиване :lol:
Рафаила, дано му няма нищо на детенце. Предполагам, че не е страшно - почти не познавам дете дето да не е падало :lol: Нашият още не е падал за удивление на всички, защото аз малко не го пазя :? Но пък когато ще го оставям е все на пода...за сметка на това последната седмица два пъти се удря. Единия път си седеше пред една играчка (уокър на който съм махнала колелата и той си седи пред него и си натиска бутоните и песничките) и не знам защо реши да пада напред-настрани и си удари челото в него. Е посиня малко, ама му мина бързо, дори спря да реве щом го гушнах веднага... А вчера си играеше в стола за хранене и на таблата съм му сложила много играчки и една дето са наредени дребни на ластик и е закачена отстрани. Той от дърпане и удряне някак я е откачил и нали се сещате това на ластика като се отметна та го шибна леко по веждата, ама и това мина бързо ;) Деца са, няма как, трябва да свикваме :lol:
*
Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #312 -: Май 31, 2015, 20:55:17 pm »
 Mousyt, за първия РД на Дани, бях решила да поръчам торта, едни снимки в студио да направим и почерпката да е у дома после само с най-близките (майка ми, баба ми, свекърите, на мъжа ми брат му с жена си, децата им). Първо, че Дани е роден през февруари и няма опция за градински партита и пр. - все трябва да е на закрито, второ - още са малки и много не вдяват за какво е суматохата. Моят беше много спокойно и контактно бебе - така, че и да бях направила мини-сватба, за да празнуваме - нямаше да е проблем за него. Но наистина не виждах смисъл баш за 1-я РД. Също като теб - държах все пак да се празнува (и още държа), именно защото другото фемили - няма подобни традиции, а аз не искам детето ми да свиква така. Е, точно този 1-и РД, не си го спомням с топли чувства аз, защото на другия ден поисках развод, вече ми преля отвсякъде... :lol: Но огромна торта и студийни снимки - имаме, смятам на детето някой ден да покажа тях, не да се обяснявам, как точно баща му провали тържеството. ;)
Ако се беше състояло въпросното - щеше да се получи много приятно. Съдя по събирането (на същия "отбор"), което проведох у дома на бъдни вечер 2 месеца по-рано. Хапване, наздравици, подаръци, добро настроение... Ако по някаква причина - не можеха да присъстват най-близките ни роднини - бих поканила няколко от най-близките ни приятели, ей така да се отбележи събитието.
От втория му РД насам - винаги ги правя в заведение, с много хора, става страхотен купон, ама тогава вече е друго - ходят, разбират, играят си в съответния парти-център, можеш да наемеш аниматори (ако си нямат щатни) и пр. Когато са още бебета - и това не ти е улеснение - все си с детето в ръцете, та няма нужда (за мен) от чак такива галимации все още.
Кръщене "правя" и аз от 3 години насам, накрая ще си го направи сам...в гимназията като гледам  :lol:

Рафаила, на 8-9 месеца мисля, Дани за сефте падна от спалнята ми (70 см. висока), ей така пред очите ми. Като мекица се изплющя, никакъв рефлекс да постави ръце пред себе си и от сорта...Имаше буквално леека вдлъбнатина на челото (от това падне) допреди година, прехапа си бузата и направи едни "кървави балончета", аз докато се усетя от какво кърви - за 10 сек. бях "взела-дала". Все пак - нито го водих на лекар тогава, нито нещо му стана (освен син рог на челото де), наблюдавах за това, което са ти казали момичетата: координацията как е, повръща ли, лигавицата на долния клепач дали е ярко червена.. Беше си ОК. После, колкото и да прозвучи грубо - и аз посвикнах с неизбежни падания, спъвания, преобръщания и удряне при залитане (като проходи)...еми - неможе да се размине всичко, колкото и да пазим. А и аз пазех повече докато проходи де, после го оставях да пада и става и много бързо се научи да внимава. Както се научи и да не пада като талпа - или по дупе, или , ако залитне напред - да подложи ръце поне. Когато ходеше стабилно и естествено - спъвал се е, падал е - просто не реагирах (нищо, че все в него ми бяха очите). Без подскачане, оххх, аххх, маме, дай да видя...чаках го спокойно да си стане, от което той заключи, че това не е нещо особено да се пада и досега няма навика да реве и да истерясва по такива поводи. Говоря за леки някакви падания и охлузвания разбира се, не да си разцепи главата и да не реагирам. Но за леките, ако се поослуша казвах: "Ставай, ставай, нищо няма, ще мине". Когато проговори - даже и това не казвах, защото взе да си "бае" сам. Просне се, стане, отпува се и си мърмори: "Нищо няма, ще мине".  :lol: Е, ако основното ви място за разходка с детето са паркове и площадки и правите като мен - бъдете подготвени за укорително-възмутените погледи на другите майки, ама мен такива неща не ме бъркат. В дългосрочен план - файдата е, че нямате дете, което за всяка драскотина писва и иска половин час утехи и специално внимание и този навик им се създава още в началото, или не се.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #313 -: Май 31, 2015, 22:48:06 pm »
Благодаря ви Jbrul и Mousyt,засега всичко е наред слава Богу.  Ще стана по-Фнимателна за напред. Jbrul,винаги ми създаваш настроение,като пишеш тук :)
*
Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #314 -: Май 31, 2015, 22:56:59 pm »
Аз смятам да заведа детето утре в парка по случай 1 юни. Има някакви игри и песни организирани.
Аз й купих днес басейн като на сватята от Джъмбо и една чаша на Авентн, не с накрайник а с клапа и се пие като от обикновенна чаша. Обаче цена 19.50лв. Отдавна я гледам, но се реших заради празника. После се прибира баща й и носи подаръци- басейн!!!!(явно все пак ме е слушал като мрънкам за него и че трябва да се купи подарък на детето - в неговото семейство никакъв празник не се празнува), пумпал светещ и конструктор.
Добре, че басейна е друг размер и вид, та ще ползваме и двата.
*
Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #315 -: Май 31, 2015, 23:48:59 pm »
Първи РД празнувайте както вие ще се чувствате добре. Децата са достатъчно малки, че да не "оценят" по достойнство усилията ви.  :wink: Ние първия РД не го празнувахме у дома по обясними причини, но пак направихме много хубав купон в двора на дома, но втория - събрахме у нас родата, имаше торта, балони, всички бяха щастливи. :) Третия беше вече в заведение с детски кът, че не ми се хамалуваше, а и децата се забавляваха добре.

Имам опит и с първи РД, организиран като сватба: мои приятели не се ожениха, но за сметка на това направиха празника на детето си по-внушителен от моята сватба. :) Имаше кръщене, ресторант, всичко както си му е реда и по много.  :lol: Получи се чуден купон, но детето нищо не разбра. Сега гласят подобно нещо и за сестричката му. :)

Кръщене "правя" и аз от 3 години насам, накрая ще си го направи сам...в гимназията като гледам  :lol:

Jbrul, аз се самокръстих на 21 г., не подценявай детето. :)
*
Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #316 -: Юни 01, 2015, 00:15:37 am »
Jbrul, аз се самокръстих на 21 г., не подценявай детето. :)

Аз на 14. Нашите щяха да стават кумове (не бяха кръстени), а младоженците искаха и църковен брак. Та покрай тях и аз. Кръщене за Дани исках, като пореден хубав семеен празник, не че ми дреме особено за религията, даже хич. Но предвид моята ситуация, въпреки че сме в добри отношения с бившия ми съпруг и семейстовто му - не е като да ми е мерак да се съберем по някакъв повод де.  :lol: И отлагам, отлагам..накрая ще ти го пратя за консултации по "самокръщаване"  :lol:

Рафаила, много време исках да има такава тема. Исках я не защото "ние" с по-големите деца ще ви дадем чааак жизненоважни съвети. Исках я, за да мога (можем) да ви казваме, че приключението "родителство" - трябва да е повече фън, а не толкова стрес и треперене. А когато ти е за сефте - стресът е неизбежен. Гледам да съм ви полезна, но не и назидателна като изказ - това не помага, само нервира. А и наистина, едно 75% от стреса ни и опасенията с малки бебета са излишни...стига чвек да успее по-лежерно да гледа (което не е равнозначно на безотговорно). Радвайте им се, не се панирайте за най-дребното, не са порцеланови децата, само защото са повечко чакани. И здрави да сте всички :)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #317 -: Юни 01, 2015, 07:44:20 am »
Заповядайте в новата тема :P
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=51121.0