0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Изобщо не се заяждам, наистина се чудех Яворчо в коя категория ще влезе -на малките деца или на по-големите, понеже вече ходи на ясла. Лично аз бих определила малките деца до 3 годишна възраст, ама това си е мое мнение. Освен това  с модераторите се познаваме лично, и не бих си позволила да си губя времето със заяждане с когото и да било. В първия пост пише: * Ноемврийска тема на майките - бебета и малки деца

* Ноемврийска топла тема - деца във възраст детска градина и училище, т.е. не е определена възрастовата граница, а градината е от 3 години. Но ще пиша в другата тема.
<br />[link=http:
Михче,капваш си в началото на нослето,а то си отива навътре  :) няма страшно нищо няма да им стане от 2-3 капки няма да ги задавиш :lol: температурата можеш и в дупето,можеш и в подмишницата като си го гушнеш...
Лелеее Михче нямам спомен толкова да съм се шашкала като теб първия път...успокой се,ще бъдеш страхотна майка,ще се справиш с всичко просто ти трябва малко увереност...
Как са малките? Скоро ли ще ги изписват? :)
*
Мих, ще се справиш.Просто желязна организация и режим, защото са две.Но ти сама ще видиш.Аз в интересн на истината не съм и капела разтвор, казаха ми, ама бях много непостоянна в това.За температурата до сега все под мишницата съм я мерила.В началото е много лесно защото не мърдат, после просто я гушвам докато отчете термометъра.

*
Алексче,да малко ошашавена съм :lol: :lol: :lol:,но и така като знам какво да правя се успокоявам и съм по-уверена.Обещавам на себе си и на вас да съм по-спокойна  :wink: :lol: 8)
Борисчо ще го местят в Първа градска ,а за Ивончето се чудят ,че тя все е с инфекция и на два антибиотика та незнам утре ще ни се обадят да ни кажат за нея.
Притесних се ,но казаха,че по-добре щом е стабилен ,че тука били неизбежни вътреболничните инфекции.По  1900 са:)
Алекс ,винаги ме разсмиваш като съм се ошашкала :lol: "няма да ги задавиш'-виж как ми четеш мислите  :lol: :lol: :lol:
Вие как сте с малчугана:)
*
Здравейте, момичета!

Докато намеря време да се включа въобще, то се появила нова тема :). Говорите за отделяне в друга стая, а аз моите още не съм ги разделила в различни легла. Добре, че са кротички, но все пак току прескачам да видя дали тя не му скубе косата. Въпрос на дни е всеки да си спи в леглото. Иначе смятам да ги отделим в тяхна стая, когато поотраснат още. Пък и сега все още се будят нощем и не заспиват с никакви други техники освен кърмене.

Колкото до това кое, колко и кога да се прави за детето, общо правило няма - водете се от детето и собсвения си майчин инстинкт. Разбира се, добре е и да се попрочита по нещо, но гледането на дете е предимно приятно занимание. Докато се усетите колко е хубаво да имате пухкаво бебче и то взело, че пораснало.

mih, доколкото разбрах, всеки момент ще си прибереш вкъщи две сладкишчета. Ще имаш твърде малко време за излишни неща. Просто прави само най-необходимото за бебетата си - храни ги, сменяй им пеленките, гушкай ги, разхождай ги. И са прави момичетата, като казват, че бебетата са доста жилави - не им се плаши, че ще се счупят. Особено толкова мънички, каквито ще са твоите в началото. Много бързо наваксват. Ще се справиш, нямаш избор ;).
*
Magi,благодаря ти :D
Повече това мерене и слагане на капки няма да го мисля  :lol:
Разбрах за какво иде реч и ,че не е толкова страшно :lol:

 :bighug:
*
Beata,благодаря ти и на теб :)
Виждам,че  и ти си  с двечки ,че и момче и момиче :lol: :wink: да са ти живи и здрави :)

Михче,радвам се,че те разсмивам и успокоявам имаш нужда от това...инак ние сме добре,малчо е пораснал,днес даже за пръв път го изведох за малко навън :) срамота е да не използвам хубавото следобедно време,инак и аз му се шашкам да не го разболея,защото е малък,сестра му е със задна хрема в момента и само мрънка,че не и разрешавам да го гушка...
Хубаво е,че Борис е добре и е стабилен и Ивона ще се справи,ще видиш :)
П.с. на мен Алек ми се вижда малък и крехък при все,че стана вече 3 кг.,а ти с твоите по 1900 с право се ошашкваш  :lol: разбирам те :lol:
*
Моето ноемврийче веднага го емнах по разходки, като се роди. Май беше към 10 градуса първия ден. Но и през зимата сме излизали всеки ден. Имах много хубав чувал. И така, опакована до ушите и с шапка, разбира се. И космонавтът върши същата работа. Да чукна на дърво, но ходи от 3,5 месеца на ясла и не е боледувала. Не че при брат й не съм прилагала същото, а той беше на всеки 6-8 седмици по една с температура у дома. Но той е роден през юли, въпреки че едва ли има огромно значение.

По темата с обличането, имам чувство че съм майката, която най-малко си облича детето  :lol: Дано само да не го простудя някъде.
Гледам навън дечицата с шапки, че отгоре и с качулка, със зимни якета, с чувалчета в количките. Майките и те със зимни якета, закопчани.
Аз днес моето дете го изкарах по жилетка (една по-дебеличка де), без шапка и само по едно тънко пролетно одеало. Но и аз бях по къс ръкав и тъничко яке отгоре.
Мисля си, че ако отсега го обличам бебо със зимните дрехи, какво ще правя като стане нула или под нулата.

Смайлс, и моите днес бяха по ватирани памучни якенца и с шапки само от памучно трико, без подплата. И гледах наоколо пълно с бебета с чували, шапка и огромна качулка на космонавта отгоре. И аз като трб пазя зимните атрибути за зимата.
*
Е, то при вас е топло, момичета. Сега гледах прогнозата за София за днес. Било е 17 градуса. Аз на толкова мога и без яке. :-) При нас беше 9 градуса, мрачно. И ми е ясно, че дори си е топло за това време на годината.
Моите винаги са с шапка, защото баща им е без коса и ползва шапки според сезона.
И не простиват толкова лесно, защото мъжът ми често им отваря прозореца да спяли на чист въздух и забравя да го затвори. Сутрин ги намирам с ледени крака и ръце. Особено девойката, която спи по едн летен чувал.

*
Еха, значи не съм само аз майката дето не си навлича детето  :lol:
Аз уж все се старая да не го простудя, че нали ми е дребосък още, а тази седмица на няколко пъти се засичам с майки на 4-5 месечни големи, здрави деца - на слънчевото време по обяд облечени със зимни шапки, дебели ватирани космонавти, отгоре завити в зимен ватиран чувал и вдигнат гюрук на количката, че да не им духало  8O А моето по една по-дебела жилетка и отгоре наметнато с тънка плетена пеленка и свален гюрук, та да го вижда слънцето :lol: Е слагам му тънка памучна шапка, ама той и с нея дори прегрява и се изрива, какво остава да го навлеча кат другите... чудя им се как не се претоплят тези деца - явно е доста индивидуално 8)

Мих, ще видиш как ще се успокоиш като се приберете и ще спреш да мислиш в такива детайли след първите няколко нощи недоспиване  :bighug:
*
Опитах се да пъхна моето бебе в дебел космонавт и писъците бяха ужасни. Защото аз също не я навличам, изкарвам я пи жилетка, клинче и терлички. Отгоре само с една памучна пелена, с която мама е завивала мен като бебе, на повече от 40 години е  :P
Я теб да те пъхнат в космонавт на 17 градуса да те видя няма ли да пищиш :lol:
И аз съм била в същите чуденки като вас, ама горе-долу по същото време захранвах и се втрещявах на "Ми аз не го захранвам, бухам по жълтък всеки ден и пилешки дробчета" :lol:
[/url][/url]
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
* Ноемврийска топла тема - деца във възраст детска градина и училище, т.е. не е определена възрастовата граница, а градината е от 3 години. Но ще пиша в другата тема.

Мешко, сама си дала отговор на моето условно, което написах няколко пъти!
Не се вкарвайте във рамки, аз макар да нямам бебенце или по-малко детенце
с удоволствие бих споделила опит или впечатления които имам, по тема която тук се обсъжда!

Ребята, давайте жить дружно!  :P тук
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
Еха, супер, не съм само аз  :oops:

Да, Блу, топло си е около обяд в София, особено като пече слънце  :lol:
Ние с малкия се прибираме към 17 часа от разходка вчера и съседката с нейното бебе ми вика, "Оле в тоя студ, само аз и ти сме си изкарали децата"  :lol: :lol:
Иначе в космонавта го слагах онези студените дни преди 2 седмици дето бяха, но и моят пищи като му го обличам. Той пищи на всичко, което му обличам и е с ръкави де  :lol: Даже понякога го изкарвам без връхна дреха и му я слагам като сме вече навън, че тогава е по-спокоен.

.. а тази седмица на няколко пъти се засичам с майки на 4-5 месечни големи, здрави деца - на слънчевото време по обяд облечени със зимни шапки, дебели ватирани космонавти, отгоре завити в зимен ватиран чувал и вдигнат гюрук на количката, че да не им духало  ..
Точно това наблюдавам по цял ден и аз.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Отгоре само с една памучна пелена, с която мама е завивала мен като бебе, на повече от 40 години е  :P

о, тия са най-яките! и аз имам няколко такива от моето детство, грижливо запазени от баба ми. ползвах ги за Марти, а сега ги прибрах за внуците :)

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    Eille

  • *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
Мих, аз от завод Свобода в Добрич си бях купила чувалчета от агнешки каракул за бебетата и със тях ги извеждах цяла зима без въобще да се притеснявам, още повече че моята количка нямаше кошове за новородени. Много бях доволна, бебенцата вътре бяха топлички, като топъл хляб направо :P
Това са чувалчетата

http://svoboda.my.contact.bg/otherbul.html

Пращат и по еконт, ако не можеш да отидеш на място.
« Последна редакция: Ноември 11, 2014, 09:14:19 am от Eille »


Един от най-добрите съвети, които получих още при раждането на дъщеря ми, беше да обличам бебето, както обличам себе си, дори с една идея по-леко. И досега гледам да го спазвам. Синът ми е роден февруари и още от 10 си ден е по разходки, а тъй като се налагаше да взимаме кака от училище, той е излизал при всякакви атмосферни условия -дъжд, сняг, вятър, мъгла, без изключения. Подходящо облечен, с покривало или дъждобран на количката и така, не сме имали проблеми времето навън.
<br />[link=http: