0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Привет на всички и Добре дошли :) в новата месечна
Тема на Майките на новородени, бебета и малки деца

Модераторския екип реши да направи две месечни теми на майките, като фактора е възраст!

Пример:

* Ноемврийска тема на майките - бебета и малки деца

* Ноемврийска топла тема - деца във възраст детска градина и училище


Това ни решение бе продиктувано от факта, че много от майките на новородени продължават
да общуват и да обменят опит в Бременната тема, а тя е мястото на момичетата в очакване!
В съществуващата тема на майките се обсъждат повече проблеми на попорасналите ни дечица
и сякаш новородените остават в страни, а това не бива да бъде така,
защото децата на Зачатие са прекрасни във всяка възраст, а бебетата се обгрижват с огромно внимание и опита на майките от втората възрастова група би бил много ценен!
Прескачането на потребители от едната в другата възрастова група не е забранено,
даже е задължително!

Хубав ден  :flower:

« Последна редакция: Ноември 03, 2014, 14:32:57 pm от mishanta »
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Честита бебешка тема !  Да има само здрави дечица и майки с по-малко грижи и тревоги тук ! И неусетно да тръгнат щастливи на градина и училище!


Чудесна идея за новата тема.Аз съм си по право и в двете,де.И да, със Зачатие пораснаха и първите му дечица.А проблемите на малките учрници и предучилищните наостина са други. Нашият сега е краснописа,но...за него в дтугата тема.Тук ще пишем за колики,режим на хранене,спане,неспане и пр.
И за да съм по темата: някой слагал ли е ваксина за ротавирус,че нашата лекарка предлага и тези дни трябва да решим.
Хайде и аз тук  :D

Хоупче, ваксина не съм слагала. Засега не мисля.
При вас е по-различно, защото баткото може да донесе нещо на малките.

Да си кажа, че съм много доволна от уреда на Авент за готвене на пара и пасиране.
Засега готови пюрета не съм купувала.
Същата работа ще я свършат и тенджера с приставка за готвене на пара и пасатор, но с уреда е мноогоо мързеливо  :lol:
*
Чудесна идея на модерторите,наистина за най-малките Зачатъчета сякаш нямаше подходящо тема,но ето че вече е факт.С радост ще споделяме и ще си помагаме докато ги изпратим на детска  :).
Благодаря ви момичета!

Аз не съм слагала за Ротавирус ,а и ЛЛ не ми предложи,а и вече май надхвърлихме месеците,да се надявам че всичко ще е наред  :wink:.Иначе съм ЗА.
Да се похваля имаме си 1-во зъбче от вчера  :mrgreen:,излязло без ядове,но все пак преди 2-3 седмици изкара нещо като вирус с Т и зачервено гърло,мож и от зъбчето да е било.

*
Да ни е честита темата!
Аз не съм от много често пишещите, но хвърлям по едно око на почти всички интересуващи ме теми.
hope-love, при нас в Австрия тази ваксина е от задължитените. Приема се през устата, и двете ми деца след приема не са имали симптоми като температура или разстройство.


*
Ротавирус ваксина не сложих на Мони. На 6 месеца пипна стомашен вирус. Една от хипотезите беше, че е точно ротавирус. Мисля на второто бебе живот и здраве да слагам ваксина.



   La vita è bella
*
Да се запиша и аз. А и да попитам, коликите докога би трябвало да отшумят? Сутрин и до обяд е добре, обаче после..... става ужасно. Реве и нищо не я успокоява, особенно вечер, давам и абоколикен и лефакс и био гая. Нищо не помага, смощи се принудих и дадох панадол, успокой се и заспа.  Но няма как да давам панадол всяка вечер
Хайде записвам се и аз да не спамя повече бременната тема :lol: въпреки,че ми е любима...
Стоека докато сте само на кърма дотогава би трябвало и да са коликите,а щом от панадол се е успокоила да не би нещо друго да я е мъчило,май ви е рано за зъбчета още...
На каката не съм слагала ваксина за ротавирус мисля и на него да не слагам,но все пак каквото каже док...
Аз се бях попритеснила тези дни,защото за една седмица той бе наддал само 80 гр. на пробно кърмене изсуква само 30 гр. и естествено док.каза да се дохранваме с АМ,но се поуспокоих и след сукането се цедя и му додавам кърма,рядко се случва да давам АМ...док.каза,че трябвало на две седмици да изяжда вече по 90 гр. а ние ядем само по 60 гр....Стоека помниш ли по това време вие по колко ядяхте?
Надявам се Мих и Моусит да се включат тук и да кажат как са? :)
*
Алекс, защо докато е на кърма детето да има колики? Или аз не разбирам правилно...
Не питаш мен, но все пак да споделя - важно е колко наддава бебето, а не колко яде според "нормите". Ако е ок с килограмите - не го мисли.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Алекс мойта Виктория не е имала проблеми с наддаването,беше малко на кърма за съжаление,но пък и АМ ядеше по малко 60г,70г,на 2,5-3м.взе да яде по 100-110,а сега е на 9м. и сутрин и вечер рядко изяжда по 200г. по често 160-180 това и е на нея,но си качва нормално.Така че подкрепям казаното Jbrul

Алексче, Стоека не кърми, храни с АМ, но и аз знам, че коликите нямат общо с това.
Stoeka, коликите на всички бебчета продължават различно време. Най-често до 3-тия месец включително. Някои мами пишат, че и до шестия месец продължават. Дано не сте от тях. На Дани му намаляха като стана на 3 месеца и половина. На 4 почти изчезнаха.
Когато на Дани не му помагаха лекарствата ги спрях всички. От абоколикена даже се бяха влошили нещата (и при моето дете, и при децата на две от майките, с които раждахме заедно).  Затопляте ли с нещо коремчето?
Много тежък е този период. Като мине животът ти се струва по-розов отвсякога  :P
*
Ние сме само на кърма до сега.Колко яде не мога да кажа, защото не съм се цедила никога.Пробно кърмене, за да е правилно трябва да се прави цял ден минимум, като препоръката е една седмица да се следи.

Ако не стига кърмата бебето би трябвало по на често да иска да яде, другия вариант е по-дълго да седи на гърда, да се буди по-на често и нощем задължително за хранене.

Няма общо между кърменето и коликите, че ние до сега би трябвало все да ревем, а ние имахме леки колики.

Стоека, другото е вечер децата много се изнервят и преживяват всичко случило се през деня.Моника много мрънкаше и ревеше вечер, правех се на маймуна и я разнасях.

*
Не знам дали ще отшумят скоро, тя реве така неистово от 15 дни
Този рев съвпадна с даването на вит. С, беба С, инфлуцид и есберотокс. Приема ги 7 дни, казах на педиатъра и спряхме бдичко, но пак реве.  Реве като и се спи, като я вадя от коритото, реве ако е будна и се дразни на определена играчка. Реве и след миг широки усмивки и пак рев. Да на АМ, сега яде по 130 рядко 140 мл. Не яде по норми, а доста по малко. Иначе пиша колко яде всеки ден,  да помня   :P
Когато искам да я храня, се сгъва сякаш иска да седне, и се боря доста да е поне полулегнала. Не е ли рано да опитва илу се свива от колики?
Да топлим корема, без особен ефект.
И се храни максимум 6 пъти. Вечер се като хубаво се нареве, заспива и спи по
8 часа
« Последна редакция: Ноември 03, 2014, 18:31:30 pm от stoeka71 »
Реве като и се спи, като я вадя от коритото, реве ако е будна и се дразни на определена играчка. Реве и след миг широки усмивки и пак рев.
И при нас беше така. Плачеше като заспива, с плач се събуждаше. Хили се 1-2 минути и после пак плач. Плачеше като му обличаме дрехите.
Много пъти от болки не можеше да яде като хората. Глътне 2-3 пъти и започва да плаче, поуспокоим го и след малко пак се повторят нещата.
Имаше случаи, в които така се дере, че ми е идвало да го взема и да го водя в болницата.

Не знам обаче при вас да няма и нещо друго, щом всичко е започнало с лекарствата, които сте давали.
*
Този рев съвпадна с даването на вит. С, беба С, инфлуцид и есберотокс
И мен щеше да ме боли корем от това. :( Вит. С от ампула е чиста киселина и най-вероятно е разранил лигавицата на стомахчето. Безумие е даването му на дете, камо ли на бебе на 3 м.

Когато искам да я храня, се сгъва сякаш иска да седне, и се боря доста да е поне полулегнала. Не е ли рано да опитва илу се свива от колики?
Това може да е признак на рефлукс. Дори и да не връща мляко. Израства се около 6-8 месечна възраст.
Спри всичко различно от млякото. Без води, чайчета, сокчета, вит. С и всякакви други дразнители. Храносмилателната система на бебето на тази възраст е твърде незряла и може за дълго да си навлечете неприятности.


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
Jbrul,исках да кажа,че деца които се хранят само с кърма или АМ които съдържат основно лактоза е нормално да имат колики,защото трудно разграждат лактозата,а тя предизвиква газове,подуване и дискомфорт...
*
Jbrul,исках да кажа,че деца които се хранят само с кърма или АМ които съдържат основно лактоза е нормално да имат колики,защото трудно разграждат лактозата,а тя предизвиква газове,подуване и дискомфорт...
ОК, просто така написано го разбрах, че само кърмените бебета (без тези на АМ) имат колики, затова зададох уточняващ въпрос.  :D

Аз с коликите на Дани давах синтетичен ензим (лактаза) и минах на нисколактозно АМ и проблемът се реши. Първо се сведе до 5-10 мин. рев от колики в денонощие, след 2 седмици на такава "диета" - нямаше никакви проблеми, все едно че колики нямаше.  Ама..."дръжки".  :lol: Като спра ензима за 2 дни и на 3-я почваше пак пищене и огъване. Та почти до 5 месеца си ги влачи, но ги туширах успешно. При последното спиране на ензима - нямаше повече проблем, после му смених и АМ с "нормално".
При моя син обаче - явно причината за коликите беше лактазен дефицит и затова "борбата" беше успешна. При други деца пък - явно причината е друга и това, което аз правех - на тях не им помага. То все пак не се знаят всички причини за пустите колики и оттам - няма универсални решения.

stoeka71, наистина - не давай на детето нищо друго освен истински лекарства, когато се налага ползването на такива. Тези дето ги изброи...освен да ти направят беля - друго няма да е. Полза пък изобщо не чакай.  :?
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Стоека, защо да яде малко детето? Доколкото знам аз храненето е според месеците - примерно на месец 110млл, на 2 - 120млл, на 3 - 130млл и т.н. Ти си ги смятай и по коригирана възраст и ще видиш че ще ти излезе сметката. И броя хранения са си добре.
Но и аз съм на мнение, че трябва да спреш всичко останало - полза от тях няма. Ако детето е болно дай истински лекарства, ако не е - пак няма смисъл от тези "илачи".
*
О, аз спрях всичко. Инфлуцид само 3 дни, есбиритокс максимум 20 капки да съм дала, бебе С и вит. С обаче 5 дни докато ми светне,че реве от тях. Сега и давам само мляко и както казах абоколикен и лефакс и био гая.
А горните лекарства ми ги дадоха заради стафилококус ареус които откриха в носа. Сложих и само капките за носа.
И ме е яд,че.дадох другото, ама на три педиатъра я водих. Но когато заспи, спи спокойна.
И аз мисля,че се храни нормално, тя не обича да пие вода и разни там чайчета.