0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

.... да се носи и да спи възможно най-близо и дълго до майката е много по-смислено и полезно. Топлината, миризмата и допира са много важни сензорни стимули за комфорта на малкото бебе.
В тази връзка да "рекламирам" слинговете ... :lol:

5-6 пъпчици в областта на врата отзад, трябва ли да ме притесняват?
От 2-3 дни са. Не се увеличават и не са минали все още.
*
Вероятно са от претопляне. Моят син е на три години и още се обрива така по врата, гърба и корема, когато е бил по-дебело облечен или завит, отколкото е нужно. Изчезват за няколко дни от само себе си.
Благодаря Цигу!
Много е вероятно да е точно това наистина. Времето е много променливо и се чудя как да го обличам.
*
На Матей постоянно му излизат разни ситни бели пъпчици по челото и по главата понякога...винаги излизат след като сме били навън и докато се огледам и изчезват. Аз също ги отдавам на умението ми да го навличам, ама много ме е страх да не го изстудя и като знам, че на мен ми е студено на вън и като знам как и вкъщи ръчичките са му студени понякога и няма угодия... Дано не се престаравам много - много не ми се иска да стана от онези майки дето навличат децата до степен да не могат да шават  :lol:

Смайл, много искам да си взема слинг, защото съм привърженик на разнасянето с мен а и ми се вижда доста практично когато е разстроен, а аз съм сама вкъщи :) Но не ми остава никакво време да потърся какъв трябва да е... освен че мисля, че искам такъв дето се връзва друго не знам - например от каква материя и прочие... може ли някой да ми препоръча от къде да си купя хубав и не безумно скъп ;)
  Моусит, последното изречение от предния ми пост е най-важно! Вслушваш ли се в себе си-няма да сгрешиш! А спането на бебо е супер-те така  си наддават и по-бързо. Моето
Злато също спеше много,  та чак ми беше скучно първите месеци  :lol:
Михче, тебе те мисля често, нищо че не пиша много! Сега ще почнат да те викат да ги храниш и до 6-7-8дни ще си имаш поне едно бебе у дома! На 2кг ще гледат да ви "изгонят"!
Mousyt, утре ще ти напиша малко повече за слинговете и ще ти дам линк за по-евтини такива, че сега пиша от телефона.
*
Mousyt, утре ще ти напиша малко повече за слинговете и ще ти дам линк за по-евтини такива, че сега пиша от телефона.
Мерси!

Мих, Барбарончето е много права - стягай се, че докато се усетиш ще са ви изгонили :lol: Много е бърз този последния период от креватчето и хоп вкъщи ;) Иначе много се радвам, че вече сте на креватче - съвсем различно е усещането да можеш да ги гушнеш и пипнеш, а за кислорода (предполагам с палатка) изобщо не се тревожи - това е докато ги захранват има такива периоди, но се израстват ;)
*
Барбаронче,Mousyt,ха дано ни изгонят съвсем скоро :lol:.Нищо,че съм в лека паника 8O :lol:
Ще помагате  :wink:
Mousyt, щом искаш слингът да се връзва, значи имаш предвид слинг-шал. Има от два вида плат: тъкан и еластичен. Тъканият май се предпочита повече, защото еластичният започвал да провисва, когато бебчето наддаде.
Ето тук има по-евтини модели (иначе марковите са от 80 лв. и нагоре).
http://www.zilana.com/buy-shal.html
За тези има хубави отзиви. Има таблица с размери и видеоклипчета как се поставя. Аз много ги харесвам и си мисля, че за малко бебче са най-подходящи, но когато купувах ме достраша дали ще се справя с връзването и избрах "по-лесен" слинг.

Ти сигурно знаеш, че има и модели слингове, които се поставят по-лесно - слинг с халки, слинг-джоб, мей-тай (този последният е за бебчета над 3 месеца обаче). В същия сайт предлагат и от тях.

Аз сега ще си поръчвам за носене за вкъщи слинг-джоб. Изглежда най-лесният за поставяне и има по-голяма видимост за бебето. Дани е голяма "клюкарка" и само наднича да види какво правя. Той също става и за новородени и за по-големи дечица.

Иначе моят сегашният слинг е като блуза (нахлузва се през главата), но е скъп и затова не ти го препоръчвам. Иначе съм доволна. Ето снимка на Дани в слинга.

Раничките са също супер, но те идват съвсем скъпо (по около 200 лв, освен ако не са китайска реплика).
*
Аз съм с раничка, китайска реплика е. Те са страхотни, но са за бебета, според мен до 9-10 кила. Мони вече е 10 кг о ми тежи в раницата. Още я разнасям, но в сравмение с преди много по-бързо ми натежава и се изморявам.

Аз съм с раничка, китайска реплика е. Те са страхотни, но са за бебета, според мен до 9-10 кила. Мони вече е 10 кг о ми тежи в раницата. Още я разнасям, но в сравмение с преди много по-бързо ми натежава и се изморявам.
Маги, репликите май не стават и за новородени :ask:
Моята раница има приставка за новородени. Иначе се води до 20 кг.
*
Маги, като натежи бебето, трябва да носиш раницата на гърба.

Аз имам и двете. Голямото много го разнасях, ама той си тежеше доста и в един момент просто спрях. Малката пък не обичаше особено, защото е зимно бебе, та космонавт, та моето палто, та приставка за новородено и тя се чувстваше много притисната.

Преди да купувате, вземете назаем и пробвайте, че да не се окаже, че си имам чисто ново кенгуру на ерго бейби с всичките му джаджи. Добе, че ще има кой да го ползва (надявам се скоро).

Да, така е Блу, добре е да се пробва.
Има сайтове, които дават раници под наем и организират срещи за пробване.
Моето бебе в началото изобщо не искаше да стои нито в раницата, нито в слинга, докато в един момент ги предпочете пред количката. В момента редувам, за да не му омръзва - ту в раницата, ту в количката.
За да сложиш раницата на гърба обаче трябва да е достатъчно високо вече детето, за да може да наднича.

Блу, не казвай на раницата кенгуру, че феновете на раниците се изморяват да обясняват, как това не е кенгуру и че разликата е голяма  :lol:  :lol:  :lol:
*
Момичета,какво да взема първоначално за бебешката аптечка :ask:

И друго да попитам -завивате ли бебковците с нещо като спят,че нали ако шават да не се задушат недай си Боже.
*
Ох Деси, на гърба ми е трудно сама да я сложа, а аз раницата  ползвам като съм сама.Да отидем до доктора, до магазина и т.н.
Усмивки, за приставка за новородено не знам дали имат, защото аз започнах да я носа, като беше по-голяма, но те са и по-малки, самата платка се оказа по-малка и от там като натежат, започва да е неудобно за носещия.Имам приятелка с оригинална раничка, която и сега си носи без проблем над 10 кила бебе отпред.Но когато аз купувах, нямах яснотата дали Моника ще седи вътре въобще и не ми се инвестираше в нещо толкова скъпо.Отделно тук в Плевен, едно че по магазините въобще я няма тази вещ, второ че и да я има няма да ти дадат да я пробваш.Та рискувах и купих евтиното.

Мих, аз съм завивала винаги.Може да вземеш чувалчета, има различна дебелина според сезона, така ще си сигурна, че хем ще са завити, хем няма да се завият през глава.Другото е че не знаеш бебетата дали ще са мног активни нощем.Моята девойка например не се върти много.Имаше период дет беше като шило, но отмина.Сега много рядко се развива.Но има деца, племеника например, който ги намираш в невероятни пози.Но първите месеци почти не шават по мои наблюдения.

*
Мих, на толкова малки бебета по-добре да не даваш нищо без лекарско предписание. В нашата аптечка в началото имаше само Стеримар за бебета и апликатор за почистване на носа, че той е много важен както за храненетто, така и за спането.
Маги ти е казала за чувалчетата, а ако държиш да завиваш, но се притесняваш от задушаване - купи си Angelcare - монитор за движение, както и звук - http://www.amazon.co.uk/Angelcare-AC401-Movement-Sound-Monitor/dp/B0013FW5G8/ref=sr_1_2?s=baby&ie=UTF8&qid=1415177393&sr=1-2&keywords=angelcare. Аз го ползвах до скоро и това е една от моите покупки, от които съм най-доволна. Имали сме 1-2 пъти фалшиви тревоги, но имах много повече спокойствие.




"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
Лелеее Михче,по-спокойно ти съвсем си се притеснила...няма да се задушат бебоците като ги завиеш не мърдат толкова много в началото,след това както са ти казали може да ползваш чувалче...
За аптечката наистина освен стеримар и апликатор за почистване на носа друго не ти трябва и евентуално калпол или панадол ако вдигне температура другото е каквото каже доктора :lol:
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
1. кажете до колко години са "малки" децата, че да знам къде да пиша.
2. не пропускайте да се отбивате и в двете теми, защото понякога майките на "големите" деца може да имат отговора, който вие търсите.

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Smiles, благодаря за линкчето :)
Знам за другите модели слингове доколкото разгледах онлайн и за раничките бяхч ела тук в друга тема... Ние имаме кенгуру на BabyBorn много хубаво, но на мен би ми било удобно например за навън и когато е в космонавта и прочие... Искам да имам нещо дето да ми помага да го разнасям вкъщи и да е повече в "гушната" поза отколкото висящ както е на кенгурото :) А и също така да пробваме кърмене в слинг та по картинките и описанията стигнах до заключение, че връзващия тип шал ще е най-вече за нас, но не ми се дават безумните пари за пробата. Тези, които ми прати изглеждат съвсем приемливи ;)

Мих, чувала е решението на бебето хем да му е топло, хем да не се захлупи. Матей е относително кротък и пак някой път като съм го завила само с пелената успява да си я вдигне почти на главата...  Недостатъкът на ччувалите е при повръщащи бебета като нас, защото постоянно са мокри горе при гушката и трябва да сменяш да переш,....
Винаги съм завивала, но ръцете са отвън - така не може да се "самозавие"  :lol:
И като го научих така - ела да видите мама завита до уши, Злато до под мишничките!!!!!!!
Няма страшно - няма да се задушат децата!
Чувалче ползвах вече за по-голямо бебе, когато наистина успяваше да отритне завивката! Та го ползвах до миналата зима, вече не иска да влиза в него!