0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
mih, аз си признавам, че хич не бях ошашкана майка. Защо - не знам, аз просто съм такава. Уверена съм, че всичко мога относително добре, стига да съм информирана в общи линии за него. Решаването на тройни интеграли е едно неприятно изключение за моя "гениий"  :lol:

Няма какво да се шашкаш, трябва ти само организация и да разбереш, че бебетата наистина не са извънземни. В общи линии, когато са здрави - искат хранене в съответни часове, смяна на памперси, гушкане когато нещо мрънкат и са неспокойни и това е. Целият им тоалет - се състои в едно пличкане с вода вечер. Как ще решите да го правите - ваша воля. Аз къпех на чешма до 4-я месец, не всеки път с душ-гел, после бърша, капех първия месец от тези ампулки, за да овлажняват нослето (не да го чистят, понеже няма от какво) и обличах. Ни масажи, ни мазане, ни гимнастики съм правила, та технически и две да бяха - тези неща точно - не са сложни и трудоемки. Ако децата боледуват, не спят, реват нон стоп - това е натоварващото и трудно. Чисто битовите неща, след едно правене - все едно си ги правила цял живот. Няма страшно наистина! И са жилавички, нищо че приличат на играчки. Майка ми се изказа, че съм го подмятала Дани като бройлер, като си го прибрах у нас  :lol: И по-едрички бройлери от него тогава съм виждала де. Та...въпрос на настройка и организация е исках да ти кажа. Ако се навиваш сама, че е нещо особено трудно, сложно, страшно...може и така да ти се получи. Пък то не е наистина. Здрави да са само!

Бейби вак е помпа за по-големи деца. А и помпа за сополи е възможно да не ти потрябва първите 10 месеца, година, че и нагоре. Първата на Дани беше електрическа, много нежна и тихо бръмчаща, но можеш да купиш каквато решиш и ти дотрябва за 30 мин. все пак, не ти трябва предварително да се запасяваш с такива неща.
« Последна редакция: Ноември 06, 2014, 00:18:30 am от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Много си права,Jbrul ,че да са здрави ще е много по-лесно и бързо ще свикна та чак ще ми е кеф :D
Така си мисля,но като се информирам и чета как се справяте вие и долу горе съм подготвена ставам по-спокойна и уверена :D
Обичам да съм подготвена,но кой ли не обича я :lol:
*
аз си взех Бейби вак ,когато Никола беше на 2м. и не съм имала проблем.Много съм доволна от нея!
И аз потвърждавам, че няма проблем. Опитвала съм на себе си, усеща се като лек гъдел. А и малките бебета надали ще се изплашат от прахосмукачката. То такива шумове даже ги успокояват.
Аптекарката явно е била тип "Майка ми", която при първото изсмукване гледаше така  8O и ме обяви за луда, че ще изсмуча мозъка на бебето  :D

*
аз си взех Бейби вак ,когато Никола беше на 2м. и не съм имала проблем.Много съм доволна от нея!
И аз потвърждавам, че няма проблем. Опитвала съм на себе си, усеща се като лек гъдел. А и малките бебета надали ще се изплашат от прахосмукачката. То такива шумове даже ги успокояват.
Аптекарката явно е била тип "Майка ми", която при първото изсмукване гледаше така  8O и ме обяви за луда, че ще изсмуча мозъка на бебето  :D

Всъщност...има някакви легитимни съображения в началото да се ползват сополени помпи с "по-нежно" действие и предварително ограничена максимална мощност за всумкване, поне според УНГ. Но не рискувам да повторя обяснението, понеже има няколко латински названия на разни чаракалъци в носа, тяхното взаимодействие и изобщо...ще напиша нЕкоя пълна глупост и безумие.   :lol: Ако "бейби вак" се ползва при мин. мощност на прахосмукачката - едва ли упомематите потенциални проблеми са възможни и при много малки деца. Иначе, че чисти брутално и "до дупка" въпросната - така е. Но всъщност - това не е помпа буквално, а е накрайник за прахосмукачка. ;) На колкото врътнеш копчето - толкУ яко ще смуче.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Аз бях купила аспиратор за нос, който не е за прахосмукачка. Ето такъв:
http://www.pakostnik.com/bg/aspirator-za-nos-v-kutijka-canpol
При него изсмукването е с уста (не се притеснявайте, няма как да ви попадне нещо в устата).

За помпите Baby Vac една акушерка ми беше казала, че има риск да се спука някой кръвоносен съд в носа на бебето, понеже е много нежен. Но ако се използва ниска мощност на прахосмукачката няма как според мен.

По препоръка на съфорумките впоследствие си купих и помпата.
Използвах за пръв път и двете, когато бебо беше на почти 6 месеца. И двете вършат работа. Baby Vac изсмуква повече, но при по-високи обороти на прахосмукачката 1800 (това е максималния оборот според инструкцията за ползването).
Моето бебе плаче и при двете.

Тук във форума ми препоръчаха и лепенките куул пач, които да слагам при поставянето на ваксина.
Панадол купих доста по-късно да имам за всеки случай, ако бебето вдигне температура и да не търчим до денонощната аптека например (макар, че тя е на 100 м от вкъщи).
Иначе и ние ползвахме непрекъснато ампулките с физиологичен разтвор (при всяко къпане капехме в нослето за прочистване). С тях промивахме и мъжкия атрибут. Също педиатърът ни беше казало, ако бебето се обрине (май при повечето новородени се случва, на Дани беше в областта на шията и гърдите от млякото, което се стича) да почистваме обринатото с тампон с физиологичен разтвор. За тези случаи си бяхме купили направо банка с физиологичен разтвор.
*
Аз ползвах колд крем на Тьопфер през зимата:
http://biodarove.com/%D0%91%D0%B0%D0%BB%D1%81%D0%B0%D0%BC-%D1%81%D1%80%D0%B5%D1%89%D1%83-%D1%81%D1%83%D1%85%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%B6%D0%B0-T%C3%B6pfer
Така предотвратявах зачервяването и сухите бузи.
Не съм мазала нито едно от трите си деца с лосиончета, олио и други помади. Кожата им е чудесна. :wink: Нормално е в първия месец след раждането да се обели кожата по цялото тяло. Все пак бебето живее 9 м. във водна среда.
С увеличаване броя на децата човек разбира, че те са една съвършена система, която има нужда само от храна, гушкане и сухо дупе. :D


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
Jbrul, а кой точно вариант, че видях, че има много продукти с тази марка?
Аз бях гледала кремчета против вятър и студ за лице. Ето този например.
http://apteka.framar.bg/30013523/%D0%B2%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%B0-%D0%B1%D0%B5%D0%B1%D0%B5-%D0%B7%D0%B0%D1%89%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BD-%D0%B1%D0%B0%D0%BB%D1%81%D0%B0%D0%BC-30-%D0%BC%D0%BB
Ползвала съм 2 колд крема -на Клоран и на Мустела и от двата останах много доволна.
<br />[link=http:
*
И аз се замислям зс помпа, апликатор за носа. Нослето е чисто, а хърка и може навътре да са сополите
Вчера кихна и изскочи един голям сопол.  Точно на време ми дойдоха коментарите
Казвате, че се монтира на прахусмокачката,  обаче аз имам система Рейнбоу и е доста шумна и мощна. Не знам дали става с нея. Може би ръчният вариант е зс мен.
*
stoeka71 Принципът на действие на бейби вак и на тази: http://apteka.framar.bg/30016236/%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%BC%D0%B5%D1%80-%D0%B1%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0%B8-%D0%B0%D1%81%D0%BF%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80-%D0%B7%D0%B0-%D0%BD%D0%BE%D1%81 е еднакъв. Просто разликата е в това откъде ти идва тягата, с която се дърпат секретите. Не знам дали "Рейнбоу" има копче за регулиране на всмукателната мощност, но ако има - значи и бейби вак става да си вземеш.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Няма копче, мога само да намаля силата като отварям един отвор на тръбата, ползвам го да смуча прах от ппердета
*
да, правилно сте разтълкували апликатора :lol:, аз в началото ползвах този - http://www.amazon.co.uk/gp/product/B000NG978M?psc=1&redirect=true&ref_=oh_aui_detailpage_o01_s00. Дъщеря ми и досега се страхува от роторни шумове, така че такъв с прахосмукачка не съм ползвала.
С проблемно носле се справяме с няколко неща:
1. Quixx soft - морска вода с алое за омекотяване. 
2. масло от евкалипт - капчица на възглавницата, и/ или купа с гореща вода до леглото и 2-3 капчици в нея.
3. кремче с мента, мащерка и евкалипт http://www.amazon.co.uk/Snufflebabe-Vapour-Congestion-Relief-Respiratory/dp/B000LNEAYI/ref=pd_bxgy_by_text_z - мажа гърдичките преди лягане.
4. шепа морска сол във ваната преди лягане
5.(тежката артилерия) горещата вода в банята, докато се отвори нослето и след това 1, 2 и 3.




"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
*

    Eille

  • *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
Аз сама с две бебета въобще нямах време за гимнастики, моите са само 5 седмици по-рано родени, но кожата им си беше ок, та не съм ги мазала с абсолютно нищо. Иначе имам една книжка за гимнастика на бебетата от времето на комунизма, та в нея пише че гимнастика се прави след 4 месец и са описани видовете масажи със снимки, но не стигнахме до там от липса на време и желание от моя страна.

Относно помпите - тези дни гледах една помпа за нос в амазон, която прилича на термометъра за ухо, не се включва към прахосмука, но пак смуче - не мога да дам линк, че на работа амазон не се отваря, но според мен е добра алтернатива на бейби вака докато децата са мънички, после бейби вака върши идеална работа.


*
Това, за което говори Eille, вероятно е от този тип ел. помпи за секрети http://www.pakostnik.com/bg/elektricheski-aspirator-za-nos-barbabebe Аз ползвах такава, като на линка първите 2 години и нещо, бях много доволна. Има разбира се и други марки и модели, но принципът е един и същ.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Да се аргументирам за ползите от масажа, за да не оставя впечатлението, че просто си пиша.
Действа изключително отпускащо. Раздвижва кръвообращението, подобрява мускулния тонус.  Успокоява нервната система. Тактилната стимулация, която при бебетата е изключително важна, изпраща хиляди импулси по нервните окончния към мозъка и спомага за правилното му функциониране. увеличава подвижността и гъвкавостта  на ставите. Подобрява се еластичността и тонуса на кожата. Масажирането на стъпалото спомага за предотвратяване на стъпването на пръсти при прохождането. Ако са ви правили масаж, няма как да не разберете колко прекрасно се чувства тялото, а и душата след това. Както казах, на Явор много му харесваше и масажа и леките упражнения, които правехме. То това е и въпрос на двигателна култура в семейството, най -вероятно. В нашето семейство се грижим за добрия и здравословен вид, т.е. и двамата тренираме, така че е нормално да се опитаме да предадем любовта към движението и на децата си. Когато правехме упражнения с ръчички, му пеех :Хей ръчички и той се смееше с глас. Винаги обяснявах какво точно правим, така научаваше наименованията на различните части на тялото и на 1,4 мес. ги показваше безпогрешно. Освен това така от най-ранна възраст се възпитава култура на движението.  Не твърдя, че масажите и гимнастиката са нещо, без което бебето няма да порасне, но твърдя с пълна сила, че ползите от тях са безспорни и че за повечето бебета това изживяване ще бъде много приятно и ще бъде още един начин да усетят и да общуват с майка си. И да не забравяме, че не всички бебета са толкова активни двигателно, колкото е Явор, има много флегматични бебета и точно за тях упражненията са задължителни. Така ще се предотврати затлъстяването в най-ранна детска възраст.
« Последна редакция: Ноември 06, 2014, 10:56:28 am от meshko106 »
<br />[link=http:
А такааааааа - да ви се представя - нямам нищо, което може да изпомпва сополи  :oops:
И какво - детето ми е живо и здраво и май повече от всички здраво! Нека е така винаги  :lol:
Та с това искам да кажа - не се запасявайте с всички нещица предварително! Дано не ви потрябват.!
Сега сигурно си казахте - ай ся пък - не може и сополи да е нямал - е, имал е, но като не взех никакво такова чудо - Злато от малък се научи да си издухва носа и от много малък го прави доста умело!
В интерес на истината около годинка и половина като се разболя за първи път, взех някаква мини помпичка евтина от аптеката, но той въобще не даде да му слагам разни накрайници в носа и аз му я дадох да си играе. Та не съм се и пробвала повече, но явно не съм и имала крещяща нужда от такова нещо!

Пожелавам ви да ме последвате  :wink:
Здрави да сте всички и малки и големи!
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
преди 8 години тук нямаше нищо за подпомагане на отстраняването на секрети от носа на бебета.
моя приятелка ми донесе от САЩ това:



с него си служих дълго и удачно - почти докато се научи да издъхва нослето сам.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Имаше, имаше. Аз имам помпичка за нос на Чико от времето на Мия, сиреч преди 8 години. Сега ми бяха подарили една друга, ама нищо не ставаше с нея и се поразрових, та си открих старата на Чико и пак нея ползвах.
ето такава: http://www.minimod.bg/1068/chicco-%D0%B0%D1%81%D0%BF%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80-%D0%B7%D0%B0-%D0%BD%D0%BE%D1%81
<br />[link=http:
С такова гумено балонче не можах да изтегля нищо на моята дъщеря като беше бебе. По-късно си взех от тези със шлаухата, дето майката смуче и още я ползвам.
*
Аз също в началото бях взела аспиратор на Чико ето такъв :http://www.deti.md/rus/aspirator_2
наложи ми се да го ползвам по-късно от 4м. натам много трудно издърпвах и за бебка беше някакъв кошамр хич не траеше и за това взех и аз за прахосмукачка само че Носко : http://apteka.framar.bg/30035456/%D0%B0%D1%81%D0%BF%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80-%D0%B7%D0%B0-%D0%BD%D0%BE%D1%81-%D0%BD%D0%BE%D1%81%D0%BA%D0%BE-%D0%B1%D0%B5%D0%B1%D0%B5 много лесно ставаше и Виктория не се съпротивляваше много, тъй като прахосмукачката й беше много интересна и даже не се стряскаше ,за мое щастие не съм го ползвала вече 2 месеца ,ако усетя нещо пръскам Куикс с алое или физиологичен разтвор и почиствам леко с клечка за уши съвсем в началото на нослето.

За масажите не съм против ,но не съм имала възможност да й ги правя често тъй като след баня или преди баня е просто невъзможно.След баня тя знае,че следва мляко и е направо страшен вой докато не й дам шишето,а преди както всички е вече нервна ,неще да се събличаме ,иска да гледа баща й какво прави/докато той приготвя ваната/ това на този етап от  възраста й де, и така правех общо взето докато си играем нещо ако тя иска защото много и не трае.Виж упражненията са ни любими тях винаги докато й сменям памперса мога да ги правя и тя се забавлява много.Жива и здрава  да е много ни е подвижна ако знаете какви пози е с тези крака май ще става гимнастичка  :D,как ги свива,как ги разкрачва все едно шпагат прави направо е много еластична.
« Последна редакция: Ноември 06, 2014, 14:57:41 pm от amanda »

Бих вметнала, че не е задължително масажът да е свързан с къпането,нито къпането да е вечер. Всъщност може да се мине и без двете.