0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
Re: октомври месец - цветна есен
« Отговор #20 -: Октомври 03, 2014, 20:31:45 pm »
И аз съм на вълна ясла и треска ме тресе.Никола ми е много болнав .Той всеки месец има сополи и кашлица.Тръгне ли сопол и до 2 дни прави ларингит .Края на Август беше със сополи и кашлица,после 2 дни беше здрав и лепна в началото на септември ротавирус,та окарахме 4 дни в болница.Нямаше и 3 седмици здрав и сега пак е със сополи и лаеща кашлица.Абониран е за инхалатора.Не знам как ще ходи на ясла изобщо.
 Какви ли не сиропи не е изпил ,още го кърмя дори ,но едно сополиво да се завърти покрай него и той хваща.Сега ще му давам Респигард - в него също има коластра,пък ще видим.
  Тази седмица имахме родителска среща в градината на баткото.Запознаха ни с материала,който трябва да усвоят децата .Наблегнаха на това,че се стремят да научат децата да мислят ,да имат самочувствие ,да взимат участие,да ги подготвят и психически за училище.Много неща казаха госпожите и честно казано ме просълзиха(аз съм си чувствителна де),защото си личеше как милеят за тези деца .Много ми се иска да има късмета да попадне на такива учителки и в училище.
<br />
*
Re: октомври месец - цветна есен
« Отговор #21 -: Октомври 03, 2014, 20:49:43 pm »
z22, дано не ти боледува на яслата често, ама....честно казано не го вярвам. По-добре мисли за баби, детегледачка, нещо такова.
Аз съм дала срок и на двама ни този месец. Ако стане същата простотия, като миналата година - ще се минава на детегледачка, детски кътове и каквото там измисля. За разлика от доста от майките тук, на мен не ми е и удобно с детегледачка (не е до пари), защото за момента си бачкам от къщи. И реално - детето ще ми е на главата, че и още един човек, че върви обясни на детето си, че цял ден не трябва да те занимава теб понеже ти плаща на друг за тази работа... Идиотско е. Та взема ли си човек да се грижи за него, извън работата дето ми е свързана с ходене някъде - през другото време трябва зорлен да се завирам някъде извън жилището си, че да има мирлик. Супер нелепа ситуация. Мисля, мисля и не измислям нищо приемливо.

За капак - той пък се оказа от любителите на ДГ, никакви адаптации, драми и пр. - от първия ден си останацял ден, яде, спа, игра и ходи с мерак. Още една причина да искам да запазя ДГ. Но всеки месец, по три седмици у дома на АБ, а уж "ходи на ДГ" - просто е неприемливо за мен. Не знам вече....

Пожелавам на всички да я карате без подобни "веселби".  :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
Re: октомври месец - цветна есен
« Отговор #22 -: Октомври 03, 2014, 20:56:42 pm »
баткото ни,дето е супер здраво дете ,се скъса и той да боледува първите 6 месеца в яслата,та какво остава Никола.Нашите баби са ни в квартала ,но и двете работят.Детегледачка нещо не ме влече,предпочитам да си го гледам аз.Ще се опитаме с баща му да се съчетаваме нещо(аз работя на смени по 6 часа ),ама не знам дали ще ни се получи.Иска ми се да го задържим до Март,но на 3.11 се връщам на работа и ще видим дали ще ни се получи.То и без това ако го пуснем и боледува,ще се налага да го гледам аз,не знам как ще стане- в движение явно.
<br />
Re: октомври месец - цветна есен
« Отговор #23 -: Октомври 03, 2014, 21:20:33 pm »
Да, вярно, че никой не очаква детенце да си грае с нож на детската площадка. Ние може би и затова не можахме да реагираме адекватно, освен да питаме бабата какво се случва. Аз до сега толкова малко дете, така свободно да си играе с нож, всъщност не съм виждала.
Добре, според вас, ако дойде полиция, какво може да направи? Питам, защото наистина не ми е ясно.
*
Re: октомври месец - цветна есен
« Отговор #24 -: Октомври 03, 2014, 21:25:06 pm »
И при нас бабите са работещи. Поради което се наложи да се запозная с детегледачките, макар и почасово когато Дани беше на 10 месеца още. Че случих на човек - ясно, то е и голяма доза късмет там. Но предпочитам детегледачката му пред бабите 300%, че и пред себе си понякога. Казвам го само, ако нямаш друг вариант - не игнорирай и този ;) Желая ви успех и по-малко болести както и да решите да процедирате.  :D

Момичета, аз съм рационален човек...изключително тъпо се чувствам в ситуации, в които няма логика, рационални обяснения... Тази ми е от тях. Няма логика да се случва каквото се случва, обаче то е факт. Всъщност...то с моето дете никога нищо не се е случвало рационално де, че аз за болестите чакам  :lol: :lol: :lol: За спането - знаете... Е, откакто сме си в града - седи си в детската, с НЕГОВИЯ си телевизор, играе си с Лего и други неща и го играе независим. Заспива там без да ме търси, аз си лягам, по някое време по нощите се примъква пак при мен, ама тихо и без драма... За смях ви го разправям просто. Логика и рационализъм няма в никакви случки с Дани. Явно трябва да свикна и това е.

Врабчо, не знам, но ще питам тия дни. Да сезират социалните поне и да отворят ядове на "фемилито" с тях. Глоба за бабата... Като попитам - ще пиша пак.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: октомври месец - цветна есен
« Отговор #25 -: Октомври 04, 2014, 21:26:45 pm »
Дано да боледуват по-малко децата, ви пожелавам момичета! :)

Аз искам да се похваля, направо не мога да се сдържа, чак крила ми поникнаха :lol: Днес получих най-големия комплимент в живота си, че имам много възпитани, будни, умни, интелигентни и мъжки момичета, май нямаше суперлатив който да не чух за тях и то от съвсем страничен човек с който бяха около 30-на минути 8)
абе с две думи май се чувствам горда и доволна за положените усилия през всичките тези години :oops:
та, извинете, но имах нужда да споделя задоволството си, та умря циганката.... :lol:
« Последна редакция: Октомври 04, 2014, 21:46:25 pm от StefiZ »
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: октомври месец - цветна есен
« Отговор #26 -: Октомври 04, 2014, 22:40:40 pm »
Браво, Стефи! Ти съмнявала ли си се в девойките! Поздрави на цялото семейство и само такива думи да чувате за момичетата!  :D


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
Re: октомври месец - цветна есен
« Отговор #27 -: Октомври 04, 2014, 22:53:19 pm »
Стеф... ми "честито" дето се вика, дай да се отъркаме в тебе па дано и ние прихванем  :D

Да са ни здрави децата пожелавам на всички и да чуваме за тях, каквото Стефи споделя, та да ни попреминат малко колебанията дали сме добри майки.  :lol:  :wink:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: октомври месец - цветна есен
« Отговор #28 -: Октомври 05, 2014, 08:48:29 am »
Съмнявала съм се и още как :lol:
Едва ли има родител, който да не се е, пък аз далеч не мисля, че съм от най-добрите майки :wink:
Така де, просто се почувствах по един наистина различен начин, незнам как да го пиша, та реках да споделя :)
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: октомври месец - цветна есен
« Отговор #29 -: Октомври 06, 2014, 08:38:41 am »
Стеф, няма по-голяма награда и е важно да споделяме хубавите монети
те са градивни и много мотивиращи!  :bighug: за всички ви!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
Re: октомври месец - цветна есен
« Отговор #30 -: Октомври 06, 2014, 09:02:09 am »
... и е важно да споделяме хубавите монети
Хубавите монети и с мен може да ги споделите, ама бързайте, че да не свършат   :jump12:
Стефи, това е наистина едно страхотно признание!  :P
*
Re: октомври месец - цветна есен
« Отговор #31 -: Октомври 06, 2014, 09:22:05 am »
Стеф, това е нещото за което мечтае всяка майка, май.Аз много се притеснявам какво дете ще стане малката, как ще я  възпитаме.

*
Re: октомври месец - цветна есен
« Отговор #32 -: Октомври 10, 2014, 00:44:51 am »
Здрасти :) Браво за възпитанието, Стеф! :) То, освен самото правене на нашите деца, другото най-трудно е да ги възпитаме сега. Моята Ники е голяма драматична актриса, мрънкаща и приказлива. На глава не се излиза с нея :) Имам чувството, че хич не се справям добре в тази насока.

А нали ние си имаме проблеми със здравето, та и Ники не се задържа дълго на градина. И у дома сме с цяла менажерия лекарства и с инхалатора :(
Бабите нямат кога да помагат, та с мъжа ми и и с тях правим какви ли не акробатики за да я изгледаме. Сега ще трябва да стои повече от месец у дома, защото ще вадим трета сливица. Чудя се дали да не напусна работа.... Честно казано добре биха ми дошли един два месеца у дома ...Ще го измислим :)

Госпожите в градината са ни много готини. Откакто Ники е втора група и нашите госпожи не излизат, та не мога нищо да попитам. Успявам, когато я взема последна, да поразпитам как се държи детето и това е. :)

Ха дано всичките дечица да са здрави! :)
« Последна редакция: Октомври 10, 2014, 00:46:55 am от Раши »


*
Re: октомври месец - цветна есен
« Отговор #33 -: Октомври 10, 2014, 08:47:06 am »
Раши, би ли споделила по-подробно за третата сливица, че и ние май ще я вадим? Как взехте това решение, следихте ли предварително, нещо пила ли е за евентуално атрофиране на сливицата?
Аз съм в големи колебания за малката и честно казано ме е страх от тази операция.
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin



*
Re: октомври месец - цветна есен
« Отговор #34 -: Октомври 10, 2014, 23:42:29 pm »
Здрасти, Грейсче,

Следим третата сливица от година и половина и УНГ (наш близък приятел) каза, че е за вадене още тогава. Но, се разбрахме да чакаме детето да стане поне три години и да пием лекарства за свиване на сливицата. Около три месеца пи Лимфомиозот, но нямаше ефект. Ники пие Ериус през месец. Тези секрети дето са от сливицата, започнаха да водят до усложнения. През пролетта всяко вирусче от детската градина, я ударяше в ушите. И в момента има вода в тъпанчетата. През юни, къде на алергична основа, къде от секретите, направи спазъм (без да е била болна) и лежахме 5 дни в детска пулмология. Даже беше на система с кислород :( Сега сме на 5-месечно лечение, изписано от алерголога - Ериус, Назонекс и Сингулар, които редуваме по определена схема.

Много ме е страх от ваденето. Но, докторът каза, че вече е наложително. Далеч съм от мисълта, че ефектът ще е голям, понеже детето си е алергично. Но, дори и малко да облекчим Ники, пак ще е нещо. Мисля си, че аз като имам хрема по-дълго време и се изнервям. Представям си какво е да си с хрема постоянно в продължение на две години.

Моля, ако някой има подобен опит, да сподели как се разрешава такъв проблем.
Дано да се намери правилната формула!

Лека нощ :)


« Последна редакция: Октомври 10, 2014, 23:47:34 pm от Раши »


*
Re: октомври месец - цветна есен
« Отговор #35 -: Октомври 10, 2014, 23:59:41 pm »
Раши, опит имам - моята трета е вадена два пъти (не се шашкай от това ДВА пъти, едно време се вадеше много калпаво и без анестезия, сега е друго). На Дани я извадихме тази пролет, в края на април - престой в болницата от влизане - до изписване  - 7часа. За него се води весело иживяване (ако не ми вярваш, ще ти пратя и видео на ЛС), понеже не разбра, че нещо са му правили изобщо, свързва го с последвалото ходене в "Джъмбо" и досега. ;) Страшно - няма. Считам, че провежданите дотук лечения на Ники са абсолютно безплодна загуба на време и, че при това състояние на детето - трябвало е да сте я извадили досега. Не отлагай повече, от сърце те съветвам, особено с тази вода в тъпанчетата...  :?

Ще споделя, че необяснимата за мен с години загуба на слух в диапазона на нормалния човешки говор (след като не съм преживявала никакви травми вкл. на уши)...та на дърти години чак разбрах, че е било заради закъснялото вадене на третата сливица първия път. Ако Дани и един отит ми беше направил, при известният ми проблем със сливицата - и на две щях да я махна, без грам колебание. Сикс също вадиха сливицата месец след нас, самата манипулация мина както и при нас (т.е. нищо страшно и травмиращо за детето), но при Габи се е наложило да се сложи макаричка в едното ухо, баш заради поразиите дето ги прави третата с ушите.

Сливицата за да се вади - трябва да е "спокойна" а, детето - здраво. Дани пи АБ 10 дни преди операцията, след поредното заболяване довлечено от ДГ (те преливаха едно в друго неговите) и веднага вадихме (затова и пропуснах ДРЗ тази година). Ако детето е алергично - ще го обсъдите с анестезиолога, те знаят какви мерки да вземат в такива случаи. Ако е нещо особено остро - ще назначат допълнителни тестове преди това, ще извикат консултант - няма страшно.
Ако имаш някакви въпроси и мога да съм ти полезна - насреща съм.

П.П. След операцията - изкара за сефте цял месец на ДГ. Оттам лепна инфекциозна мононуклеоза през юни, но това не е заболяване имащо отношение към сливицата. Допреди седмица - не беше кихнал и смръкнал дори веднъж. На втория ден в ДГ (като го пуснах сега) - вирусче. Разсополиви се, вдигна малко Т и сега има остатъчни секрети. Оставих го у дома от чиста проба шубе тази седмица, не защото имаше показания, признавам  :oops: Ако сливицата все още беше там - досега да  му е 4-и ден прием на АБ, зелените сополи, бруталните кашлици и...едва ли е нужно да ти описвам де.
« Последна редакция: Октомври 11, 2014, 00:02:05 am от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: октомври месец - цветна есен
« Отговор #36 -: Октомври 11, 2014, 00:10:47 am »
Мерси, Жбрулче, успокояваш ме! :)

Ние чакахме с ваденето и заради факта, че Ники е дребна и лека. В момента е 13 килограма. Почти с цяла глава е по-ниска от другите в групата. Но, е гръмогласна и оправна, та така компенсира. :)


*
Re: октомври месец - цветна есен
« Отговор #37 -: Октомври 11, 2014, 00:20:32 am »
Абе той и Дани е манекенче, ама каква трета беше отледааал - 3-та степен уголемена, тлъста и "прекрасна".  :lol: Предполагам те тревожи анестезията, че затова килограмите спрягаш - недей. Хората оперират много по-малки деца все пак и с анестезиите няма проблем. Болка и някакво възстановяване - после също няма и това не го мисли. Гледаш няколко дни просто да не се джаска много - подскачане и пр. че да не кръвне и това е. Ограниченията в храни и напитки - са само да не е горещо първите дни, а не да не е топло.  По протокол - интубира се. Единствено може да дразни гърлото (не да боли) заради поставянето на тръбата ден-два и не даваш ядки и други такива "драскащи". Ние в 14 ч. бахме в ресторанта до болницата ( с лекарска благословия) и Дани яде пържени картофи, салата от краставици, сирене и пи айрян ;) Няма от какво да се страхуваш, наистина  :D После ще си отдъхнеш сериозно от усложненията дето сега са нон стоп. То регулярното боледуване от вирусчета - с мед да го намажеш, не е като да дадеш 7 АБ за 7 месеца  :? , щото няма накъде вече.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: октомври месец - цветна есен
« Отговор #38 -: Октомври 13, 2014, 09:05:33 am »
Раши, Жбрул, мерси за разясненията.
Раши, при кой лекар се следите? Катето също пие Лимфомиозот засега, д-р Попов в ИСУЛ я следи, даже пак трябва да я водя тези дни. И ние уж чакаме да стане на 3 години. Тя в един период беше заредила възпаление на ушите, лятото пък едни вирусни ангини прави, от които вдига висока температура, та и фебрилен гърч получи веднъж... и все си е сополива, дори и в здраво състояние пак се чува едно леко хъркане ли, хриптене ли как да го кажа, дишането й е по-тежко като че ли... /Докторът точно това обясни, че третата пречела на дишането, също и на зъбите/.
Та, ще я вадим най-вероятно, да видим кога.
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin



*
Re: октомври месец - цветна есен
« Отговор #39 -: Октомври 14, 2014, 00:32:09 am »
Мерси за подкрепата, Жбрулче :)

Грейс, ние ходим при д-р Константин Борисов в 1ва градска. Той ни е близък приятел.

Иначе с дишането и т.н. позната картинка.

Хубаваа седмица на всички!

:)