Стоека, златна си! Супер си описала всичко (даже аз го разбрах имам предвид
) Аз толкова домати нямам де, та ще седна да сметна какво и колко трябва за килограм да кажем и така ще ги забърквам. Ще кажа после какво се е получило. С нетърпение чакам да качиш снимките!
Аз уж направих туршията на
Смайли вече, беше си ок и на вкус и на хрупкавост преди да я натъпча по бурканите. Мислих, мислих (така да се каже
) и реших част бурканите да ги посваря за капачка, друга част да си ги оставя така. Ще видим кои колко ще издържат и дали вкусът се променя при посваряване. Разбира сЪ - и тази операция не мина без издънки. Бурканите ми от 720мл. се бяха изчерпали и майка ми като идва миналия уикенд - заръчах й да ми куп 2 стекчета. Ама дето вика Маргото, нали е пишман-селянка мама и ми взела буркани с обикновена капачка, а не с винтова. Понеже тези били по-красиви от другите, като дизайн на самия буркан, а аз нали съм обичала да са ми красивичики и затова тези взела...Тя не подозирала, че още се произвеждат буркани от този вид за обикновените капачки. И нали - ново 20 одеве - аз такива не съм затваряла досега. Извадих съответния уред - скачах, натисках, оглеждах, като ми се види достатъчно затворен - следващия.
Колко съм ги затворила реално - идея нямам, ама не им падат капачките де и като ги обърна на капак - не тече нищо, та уж затворени се водят.
Опитвам да кача една "групова снимка" на последното туршиено произведение, ама не ми дава. Като размер е същата, като вече качените други, ще опитам пак след малко.