0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #220 -: Юли 29, 2014, 17:54:03 pm »
Лили къде се губиш днес? :D
Ех коремчета, толкова сте мили!!! Аз от два дни обяснявам на принцесата как ме питате за нея... При нас нищо ново - цял ден обикалях града, мотах се в Икея, сега мисля и на кино да отидем, ако намерим билети на сносна цена... Бебичка е добре, има си води, тоновете са добри, шийката е скъсена но на мен дълга ми се вижда още... Единствено дето док измери бебка около 2900-3000, което значи че не качва последните две седмици. Къде и как мога да погледна кръвотока, ако вляза във филм по този въпрос? Хем знам, че накрая измерването е адски неточно, хем... И мен всички тези техники ме вкарват във филми непрекъснато и някак предпочитам да ги нямаше... Но какво ли щях да мисля, ако натстина не бяха измислени?

Леки бременни моменти на всички! Ако ви е тъжно понякога, че вие лежите а аз не се спирам, ще ви кажа само: и вашето време ще дойде! Аз също полежах прилично, преди да навърша 36-та седмица!  :bighug:
Пазете си силите за като станат мъниците тригодишни!  :D
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #221 -: Юли 29, 2014, 18:10:53 pm »
Ааа,Лили не съм съгласна с теб още като проходят ти трябват сили и така докато се очовечат и станат на пет  :lol:
*

    Crystal

Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #222 -: Юли 29, 2014, 18:22:39 pm »
Лили, за кръвотока-трябва хубав уз апарат с доплер. Може би Фемина-обади се ако искаш и им кажи за какво става въпрос. Там има доста доктори, все за някой ще има час. В Майчин дом не знам доколко им е хубав апарата, в патологията имат един уж сравнително хубав.
*
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #223 -: Юли 29, 2014, 23:31:36 pm »
Лили, като два пъти преносила и аз да се изкажа компетентно.  :lol:
Нищо не ми помогна да тръгне само раждането (потвърждавам думите на Алекс77).
Ходех през ден на тонове.
И двата пъти родих предизвикано. Първия път 3 дена след термина (защото докторът каза, че бебето вече е голямо. Ако искам да чакам, но може и да не тръгне самО и ще стане 4 кг. Като чух 4 кг и бях съгласна на всичко). Беше дълго и не много леко раждане. Затова втория път реших да изчакам максимално. Е, да, де, ама девойката нямаше намерение да излиза. И на 8-ия ден ми каза да си избера да изберем ден за раждането. Родих на 10-ия ден след термина.

Леко раждане ти желая и ти стискам палци.

Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #224 -: Юли 30, 2014, 08:24:15 am »
Lili аз преносих сина ми цели 2 дни заради ината му!
Дяволчето ме мъчи 36 часа преди доки да реши,че ми стига и да ме оперират  :D
До седмица преносване не е опасно,а и по бабини истории знам,че момичетата са по опаки и капризни.Колкото до килограмите,мила,не се лъжи.Това което е казал доки и което е в действителност,са две различни неща.Чакам да прочета че се е появола  :lol:
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #225 -: Юли 30, 2014, 16:51:13 pm »
Здравейте момичета,
Какво мислите по въпроса с пътуването до по-далечни дестинации по време на бременност.
Знам, че на всеки му зависи от състоянието, в което се намира, но искам да питам тези, които са пътували /или ще пътуват/ как са понесли пътя.
На мен ми се очертава първо пътуване до нашето Черноморие /което не ми се струва проблем/, но след това и до Гърция /на около 650км в едната посока/, което ми се струва доста  :?
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #226 -: Юли 30, 2014, 17:44:19 pm »
На мен моя доктор ми каза, да си ходим където си искаме ако се чувствам добре. До сега съм пътувала на около 250 км, планински път със завой, понякога ми става зле, понякога не. Септември ще ходим и ние до Гърция и даже доки каза, че е по-добре там да съм отколкото на нашето море. Така, че ако ти си ок май няма проблем.  :D


*
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #227 -: Юли 30, 2014, 18:28:43 pm »
Пътувах с моите приятели магнезий и но шпа, на максималните дози, за да държат матката спокойна. Преди и след това не съм имала особени проблеми, следила съм шийката също преди и след.
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #228 -: Юли 30, 2014, 18:39:03 pm »
И аз пътувах до морето и пак ще пътувам, слагах си една възглавница под кръста да не ме заболява. Иначе всичко беше ОК :) Днес да ви кажа бях на преглед и бебока си завъртя дупето и не разбрахме пола  :lol: Докторката каза, че прилича на момиче, но не може да е сигурна . Иначе всичко е наред . Малко ме учуди, че резултатите ми от БХС са само за тризомия 21, мислех че ще е един дълъг списък с разни неща както е в МД, но не е. Е, рискът ми е 1:20000, което е чудесно.
*
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #229 -: Юли 30, 2014, 20:57:39 pm »
Аз също съм пътувала много - с кола и със самолет. Препоръката на доктора ми беше преди път но шпа или папаверин по 2 т. Магнезий не съм пила, защото нямало полза в ранни седмици. Нямам проблеми по време на пътуванията, ако се почувствам изморена от седенето, спираме и се разхождам малко.


Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #230 -: Юли 31, 2014, 01:15:40 am »
Лили, аз като се мотах в Икеа и на другия ден родих  (5 дни след термина).
Може и на теб да подейства така  :lol:

Иначе за кръвотока, моят док каза, че е по-важно да се мерят тоновете на бебето, отколкото да се гледа самия кръвоток (нали и нашият бебо не искаше да наддава много 9-тия месец).

Следите ли тоновете всеки ден вече?

Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #231 -: Юли 31, 2014, 09:20:48 am »
Бонболини и аз пътувах до нашето море док каза,че няма проблем,за далечни дестинации бе против като Америка :lol:
тъй като аз много се изморих от това пътуване не рискувах и пратих мъжа ми сам с детето в Гърция,видя ми се дълъг пътя и че няма да го издържа и все пак чужда държава...най-добре си питай лекаря и ако ти си ок с пътуването няма лошо  :lol:
*
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #232 -: Юли 31, 2014, 09:41:41 am »
И аз така от плевен до Варна в 4-тия месец.Според докторите проблем нямаше.Само правехме почивки и аз се разтъпквах от време на време и сменях позите.Но питай твоя доктор, който да вземе решение за теб в моментното ти състояние.

*
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #233 -: Юли 31, 2014, 11:46:03 am »
Такааа, все пак ще имам серклаж и с втората бременност.
Не се получи да бъда изключение от правилото, че щом първата е била със серклаж, то и втората трябва да бъде. Предишният път серклажа беше в 18-та седмица и сега бях започнала да си мечтая, че този път ще се размина. До сега шийката се държеше, въпреки, че всяка седмица намаляваше по малко, но беше над 3 см в събота. Днес вече е под 2.5 см, видимо отворена и малкото диваче не спря да ритка с крачето точно в отвора.
Резултата е, че на 5-ти постъпвам за серклажа, до тогава антибиотик, Утрогестан и Магнерот.
Междувременно и една командировка до Плевен от тази вечер до събота  :P (с позволението на докторката).


*
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #234 -: Юли 31, 2014, 12:06:28 pm »
Здравейте момичета!

Вчера ми беше много шантав ден - изсипа ми се сумати народ вкъщи, а следобеда бях и на ЖК, където си повисях 2часа в жегата в МД и вечерта се чувствах доста отпаднала - дори не ми се ядеше. Е слава богу на мъжът ми му се ядеше, та той като извади храната и аз покрай него си хапнах добре, че нали трябва да храним малчо ;) Само дето както уж заспивах права не можах да мигна цяла нощ...без особена причина, само малко ми беше жега - ама не повече от предните дни. Е да де, ама не мигнах и 5мин :? Днес съм като след запой :(

За пътуването и моята докторка не беше против стига да не е до Америка :lol: Но откакто цъфна проблема с шийката ми забраниха да шавам много много. Мисля си, че ако ти се чувстваш добре и че ако нямаш такива проблеми няма никакъв проблем :) 

mgstra, мен една докторка ме посъветва при следваща бременност да искам серклаж, за да си нямам тези ядове... знам, че не е като безобидна процедура, а и моята шийка само дето не търпи да стоя изправена - иначе си удържа засега затворена, та дори се е и повъзстановила на дължина, ама ако ще помогне да си спестя нервите, притесненията, лежането и трите шепи лекарства ще се замисля сериозно... т.ч. може би е по-добре сега докато още си в тези седмици, че да не го мислиш :) Успех и ще пишеш после как е минала процедурата ;)
*

    sunita_30

  • **
  • 64
  • когато вярата срещне надеждата живота намира начин
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #235 -: Юли 31, 2014, 12:28:01 pm »
Здравейте и от мен ,отдавна не съм писала,защото нямаше проблеми,но иначе постоянно ви следя мили момичета,докато преди седмица вечерта както си спяхме с мъжа ми  усетих че ми е мокро.Отидох до тоалетната и ужас петно бледо розова кръв ,много се изплашихме и веднага с моя мъж отидохме в болницата.Прегледаха ме ,бебетата са добре,включиха ме на магнезий и инжекции нош па.всичко се нормализира за 3 дни .Оказа се бях забравила че още след трансфера д-р Персенска ме беше предупредила че съм образувала полип в входа на церквиалния канал и заради утрогестана ,който съм слагала вагинално е изкървил.Сега го пия през устата,малко ми пада кръвното и пия повече течности.Слава богу всичко се нормализира вече сме почти в 21 седмица ,но направо съм психясала постоянно си проверявам бельото :(На 5 август сме при д-р Михова,на преглед,иначе шийката на матката последно я мерихме на 11 юли ,беше 3.7см.Късмет на всички момичета,успех mgstra и maust.Приятен и слънчев ден !!!
*
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #236 -: Юли 31, 2014, 12:40:57 pm »
Ех sunita_30 ме подсети забравих да питам :)
Втора седмица пия Утрогестана през устата (досега е бил винаги вагинално, дори и при кървенето), но сега лекуваме леко течение, а и някак вече ми е дискомфортно бърникането и докторката каза да го пия. Тези дни обаче леко ми се повдига и ми е едно такова особено, та се чудя може ли да е от него. Спомням си, че по-напред бяхте писали за дискомфорт от оралния прием - бихте ли споделили дали според вас това е проблема....
*
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #237 -: Юли 31, 2014, 13:07:02 pm »
Аз също го пиех, защото получавах някаква алергия с адски сърбежи и зачервявания като го поставях вагинално. Категорично имах дискомфорт от него - световъртеж, гадене, умора, отпадналост.
След като го спрях, тези симптоми изчезнаха, с изключение на гаденето след храна, но определено и то намаля.


*

    sunita_30

  • **
  • 64
  • когато вярата срещне надеждата живота намира начин
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #238 -: Юли 31, 2014, 13:12:23 pm »
mausyt,говорих с д-р Михова  от Надежда още като го започнах да пия в болницата ми стана лошо падна ми кръвното 100- 60 и каза ,че утрогестана има такъв ефект и понижава кръвното налягане каза да го пия по време на ядене за да се притъпи този ефект и повече течности,аз си правя предварително две чаши аяран с малко сол :wink:и много вода.Няма начин трябва да се пие моята доза е 2*2 -сутрин е и вечер и това е минималната доза.
*
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #239 -: Юли 31, 2014, 13:38:51 pm »

mgstra, мен една докторка ме посъветва при следваща бременност да искам серклаж, за да си нямам тези ядове... знам, че не е като безобидна процедура, а и моята шийка само дето не търпи да стоя изправена - иначе си удържа засега затворена, та дори се е и повъзстановила на дължина, ама ако ще помогне да си спестя нервите, притесненията, лежането и трите шепи лекарства ще се замисля сериозно... т.ч. може би е по-добре сега докато още си в тези седмици, че да не го мислиш :) Успех и ще пишеш после как е минала процедурата ;)

Аз съм доволна, че все пак скъсяването се случи преди 24-та седмица, когато е крайния срок за серклаж. Иначе щях постоянно да се притеснявам като теб и да броя всяка седмица до раждането.
А за процедурата хич не съм се и замисляла, че ще се пазаря с докторката, защото вече съм минала по тоя път и знам след това колко бях спокойна и не се спирах по цял ден - до последно си ходех на работа и тотален ремонт на новозакупения ни апартамент направихме.

Sunita_30, при д-р Михова можеш да си спокойна, че си в сигурни ръце. А и прегледа ти при нея е твърде скоро. Без притеснения можеш да я помолиш да ти проследи шийката и с вагиналния ехограф.
Аз точно при д-р Михова постъпвам на 5-ти за серклажа.
Късмет и много положителни емоции на всички!