0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част X
« Отговор #260 -: Октомври 29, 2014, 10:04:25 am »
Здравейте, имам една чуденка....от  известно време ни мъчат носни  секрети, тъкмо отминаха, биха ни ваксина и пак наново му текна носа. Сополите са прозрачни към бели ,лигави ,не мисля ,че са чак толкова страшни , но макар да пръскам редовно стеримар и да мажа с низита и ,ежедневно по няколко пъти да ги изтеглям с прахосмукачката не минават вече 4-ти ден и даже не забелязвам да намалят.
Една позната на свекърва ми ,ме посъветва да сваря лайка с малко сол , да добавя ампула витамин С , и този разтвор да го ползвам като капки. Та въпросът ми е , вие слагали ли сте такива домашни капки на децата си. На пръв поглед не ми се струва опасно да ги пробвам (единствено солта може да създаде проблеми , но аз или ще сложа малко или изобщо ще я пропусна,ако реша да експериментирам де)
Нашата педиатърка отбягва тежките лекарства за малки деца и до сега винаги ми е казвала само тези солени разтвори да ползвам (е , то едва за втори път имаме хрема), но ако реша да купувам капки трябва да я изврънкам да ми ги изпише, освен това не ми се ще да ходя там и да чакам сред болните в чакалнята, пък и по себе си знам ,че там най-много се довършва човек.
Ако някой е пробвал друг илач за хрема при дете ,ще се радвам да споделите
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част X
« Отговор #261 -: Октомври 29, 2014, 10:27:40 am »
ivelinca, това с хремите, май е като с тръшкането - ако някой намери лек, не му мърда Нобеловата награда. По мое мнение, за 4 дни трудно може да се очаква да мине. Ако продължава след седмица, тогава следва човек да се притесни. За лайката съм чела, че е опасно, понеже била алерген. Ако детето не е алергично, обаче, не мога да си представя какво може да му е вредното  :?. Аз не съм опитвала. Капки също избягвам понеже се опасявам, че в някои случаи имат дългосрочен негативен ефект - познавам пострадали (възрастни). Естествено, има и случаи, в които са необходими, но за мен лично това не са случаите на обикновена хрема и то в самото начало. Понеже в момента съм на същата вълна, освен промивките с физ. разтвор правя инхалации - то на практика си е същото като да пръскаш сигурно, но нали инхалацията е по-дълго време и с по-дълбоко проникване... и малко да помогне, все е файда :) Може самовнушение да е, ама имам чувството, че помагат - втечняват се секретите и се почиства нослето по-добре. А да, и лайката, за да не рискувам излишно, я давам на чай ;)
Дано ти се оправи бързо детенцето!
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част X
« Отговор #262 -: Октомври 29, 2014, 10:49:39 am »
мерси много, значи да не се паникьосвам все още...просто предния път (това беше през пролетта), докато открих това чудо за прахосмукачката за 3 дена се оправи. Но то и тогава хремата беше различна-течна като вода , педиатърката тогава каза,че е алергична хрема от цъфтежа на цветята , и може би за това категорично каза, че от капки нужда няма и беше права.
Сега като го водих за ваксина и споменах,че доскоро е бил сополив и към него момент имаше само някакви остатъчни секрети, тя така или иначе настоя да го прегледа преди да реши дали да слага ваксината (която иначе отлагахме 5 месеца заради липсата и), всичко му беше наред -гърло ,дробове.
За това не се притеснявам ,че е сериозно настинал, защото освен течащия нос друго няма.
Не знаех ,че лайката е алерген , направо ме отказа да пробвам от раз , щото моя си прави разни алергии и хич даже няма да рискувам. Ще я караме със солените разтвори още ден два ,и ако не минат отиваме на лекар
*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част X
« Отговор #263 -: Октомври 29, 2014, 10:50:36 am »
Писала съм в друга тема, че леля ми така е правила разтвор сварява се лайка и прецедена със щипка сол и щипка хлебна сода предполагам на около 500мл вода. Съмнявам се да навреди, особено на дете, което е пило чай от лайка и вече е на близо 2г. Според нея помага, изпитано на 2 деца и 3-ма внука, не съм го пробвала де. Моят син също изкара някаква хрема, може би седмица, сега е с корички в нослето, Низита не съм му слагала, само промивам с еднократните по няколко пъти дневно, общо взето колкото пъти си поиска той. Смятам да го водя за вземане на секрет де, странно ми е и на него му е некомфортно постоянно с корички.
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част X
« Отговор #264 -: Октомври 29, 2014, 14:27:54 pm »
ами м-и, Калоян не е пил чай от лайка, той отказва топли напитки.... ако му дам да пие чай (примерно хладен ,а не горещ) и не му стане нищо ,значи ли ,че мога и капките да пробвам , че аман с тая хрема...то миличкото ,и то се изнервя от нея...и като му се запуши нослето ме хваща за ръка и сам ме води при прахосмукачката.
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част X
« Отговор #265 -: Октомври 29, 2014, 15:13:56 pm »
ivelinca, въпросът не е към мен, но мисля че и аз мога да отговоря. Ако пие и нищо му няма, значи не е алергичен. Друг е въпросът, че за лайката май имаше нещо, че не била самата лайка, ами някакви полени, които случайно можело да попаднат, ама най-добре да не задълбаваме чак толкова... :)
Аз на дете, така или иначе горещ чай не бих дала. Не мисля, че студеният е по-малко ефективен. Ако пие и нищо му няма, давай си му спокойно хладък. Само не знам дали не е добре да изчакаш за пробата, когато оздравее? Нали на болно дете нови неща не се дават?  :?
Знам, че не ти е до смях, ама ме досмеша като си го представих горкото как те влачи към прахосмукачката. Аз ще взема да "дърти" години да я снабдя моята с такава джаджа! Мислих, че издухва добре сама, но като проверих случайно с аспиратора - ужас! То "залежи" колко щеш след хубавото издухване :(

м-и, добре ме подсети за тази Низита. Имам чувство, че носът ми отвътре е на рани от проклетите хреми, не знам на дребното какво му е :(. Наскоро се бях чудила за Низитата, ама така и не проверих става ли за деца. Сега като й гледам съдържанието, нищо осъдително не виждам, пък явно и други го ползват ;)
« Последна редакция: Октомври 29, 2014, 15:51:28 pm от vanyush »
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част X
« Отговор #266 -: Октомври 29, 2014, 16:01:22 pm »
При мен все още е в сегашно време  :oops: Ям като за световно и го крия в един шкаф, където и нормален човек не може да бръкне без стълба, камоли дете :) Казано честно, то не ми се и налага да го крия, понеже като не знае какво е и не иска ;)

Аз пък да питам, ползвали ли сте приставката за нос на инхалатора при деца? За инхалация с физиологичен разтвор иде реч и понеже е само с хрема (известно ми е, че някои педиатри смятат, че при хрема няма полза от инхалации), се чудя дали пък не е по-добре с нея, вместо с маска?

По първи параграф, в нас има често чуван диалог:
- Заспа ли детето
- да
- вади шоколада :lol:

По втория, опитвала съм да слагам тази приставка, ужас някакъв беше, хич не можеше да я понася.
[/url][/url]
*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част X
« Отговор #267 -: Октомври 29, 2014, 17:02:10 pm »
Подходяща е Низита за деца, мисля и бебета, но на мен лично в по-голямо количество ми люти и препоръчвам да слагате по малко (голямо гевезе излязох, явно детето и от мен е взело не само от баща си  :lol: )
Ивелинка, що пък трябва чая да е топъл? Имах приятели, които цяла зима имаха чайник с билки на печката и у тях водата за пиене през чайника минаваше  :D Мисля, че не е полезно толкова чак пък билки и витамини де :)
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част X
« Отговор #268 -: Октомври 29, 2014, 17:40:41 pm »
По първи параграф, в нас има често чуван диалог:
- Заспа ли детето
- да
- вади шоколада :lol:
:lol: :lol: :lol:

По втория, опитвала съм да слагам тази приставка, ужас някакъв беше, хич не можеше да я понася.
Аз явно съм късметлийка, дали ще е маска, дали ще е този накрайник, държи си ги сама и даже като свърши разтворът, настоява, че имало още и не пуска... :D Е, сигурно има връзка с това, че докато трае инхалацията се пускат песни и филмчета и като свърши, свършва и "шоуто"  :lol:
И за да не е баш спам, пробвах накрайника няколко пъти вече - става и може би си е по-добре за хрема. иначе постоянно трябва да повтаряш: "дишай през носа", пък то ако и не може...  :D
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част X
« Отговор #269 -: Октомври 29, 2014, 23:43:50 pm »
Низитата още от бебета ни я бяха изписали, защото с хрема ги изписаха и вече шест години си я носим на приливи и отливи.
Предимство е, че накрайникът е възможно най-тесен и става за бебешки нослета, доказано е, сравнявала съм с почти всички по онова време.
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част X
« Отговор #270 -: Октомври 31, 2014, 10:24:49 am »
Низита и на нас ни предписаха още от най-ранна бебешка възраст, тя е подходяща при суха лигавица ,аз съм доволна от нея повече ,отколкото от Стеримар-а.
С аспиратора за прахосмукачка  от начало беше екшън при нас- то пищене, търсене на подкрепа от баща си, ревове , дране, ама като го натиснах 2 пъти ,явно осъзна ,че му олеква и диша по-добре без сополи и почна сам да си я търси. А , също и бурните аплодисменти, когато приключи процедурата помогнаха много, щото нашия много обича да му пляскат и да му се възхищават. За всичко търси одобрение ....
ivelinca,
Знам, че не ти е до смях, ама ме досмеша като си го представих горкото как те влачи към прахосмукачката.
И на мен ми е смешно като го прави и много ми е кеф как се мъчи да комуникира с нас без думи. И го прави успешно .... толкова са му изразителни и показателни жестовете, че няма как да не го разбера

А относно капките-хомеопати , рискувах,  ...и  има голяма полза от тях, чак не мога да  повярвам
,след първото капване ,започнаха да му се сгъстяват секретите и видимо намаляха. Честно казано не очаквах да са чак толкова ефикасни, мислех ,че по-скоро ще помогнат за успокояване на самата носна лигавица ,която вероятно е разранена от хремата.... Впечатлена съм , пък и каквото ще да е , това е толкова малко количество ,което му попада в организма (буквално капки), че като се размислих ,прецених ,че не мога чак да го убия или да го вкарам в болница поне, с няколко капки чай. Не съжалявам обаче, защото както върви, до утре няма да имаме хрема май
*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част X
« Отговор #271 -: Октомври 31, 2014, 10:56:48 am »
Капките от лайка или хомеопатични някакви?
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част X
« Отговор #272 -: Октомври 31, 2014, 14:34:35 pm »
ivelinca, по мои сметки вече ви е седми ден и може капките да са подействали като осцилокоцинума на някои хора, т.е. вземат го, хремата се разминава понеже не е била тежка или са минали достатъчно дни и о! чудо  :). Ама пък от друга страна, аз вече осми ден философствам как няма нужда от друго, освен разтвор и си патя от тъпите неспиращи сополи, така че давай рецептата и да почвам и аз  :D.
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част X
« Отговор #273 -: Октомври 31, 2014, 14:53:35 pm »
Тъй като и в момента при нас сополите са ни болна тема не мога да не се включа и аз. Всичките тия илачи действаха , до като не тръгна на ясла . Какво ли не й давах , какви ли не капки не капахме и проклетите сополи не минават и не минават . Виждам се вече в чудо и станахме постоянни посетители пред кабинета на педиатърът ни . Откриха й бактерия в носа , която пети ден поне лекуваме с АБ капки , но не минава и се стича надолу и от това има и кашлица .
Инхалации не мога да й правя , защото не стои и пищи от маската и нищо не е в състояние да я накара да й я сложа . Дърпам и аз с прахосмучка , но така се дере ,че е просто ужас .Така и не свикна и не иска  , въпреки че само така успявам да й отпуша носа .
*

    anajens

  • ****
  • 717
  • Нашето мило бебче е вече вкъщи!:-)
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част X
« Отговор #274 -: Октомври 31, 2014, 15:49:10 pm »
Дидомира на нас същи ни откриха бактерии в нослето след като тръгнахме на ясла, слагахме в началото от тези антиботични капки, но не се оправи и накрая пихме антибиотик и така!Ако имаш антибиограма скоро направена, отиди при добър педиатър който да ти изпише подходящ антибиотик и също капките Коларгол действат доста добре, силен дезинфектант са!Успех!
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част X
« Отговор #275 -: Октомври 31, 2014, 15:58:08 pm »
Дидомира на нас същи ни откриха бактерии в нослето след като тръгнахме на ясла, слагахме в началото от тези антиботични капки, но не се оправи и накрая пихме антибиотик и така!Ако имаш антибиограма скоро направена, отиди при добър педиатър който да ти изпише подходящ антибиотик и също капките Коларгол действат доста добре, силен дезинфектант са!Успех!
Благодаря , anajens!
Не сме правили антибиограма до сега и ще се интересувам . Тия сополи с даваща кашлица й се появиха два дни след като пи АБ точно седмица  . Излекува се уж , ходи два дни на ясла и сега е в това положение пак .До сега вярвах в педиатъра си , но нещо почвам да се отчайвам,че пети ден и няма ефект никакъв .Капките Коларгол отдавна вече не ни действат.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част X
« Отговор #276 -: Октомври 31, 2014, 23:08:31 pm »

Не сме правили антибиограма до сега и ще се интересувам . Тия сополи с даваща кашлица й се появиха два дни след като пи АБ точно седмица  . Излекува се уж , ходи два дни на ясла и сега е в това положение пак .До сега вярвах в педиатъра си , но нещо почвам да се отчайвам,че пети ден и няма ефект никакъв .Капките Коларгол отдавна вече не ни действат.
Ох, изтри ми се клавиатурата да ги пиша тези неща, ама явно дори и като непрекъснато виждате доказателствата прд себе си, пак ги ингорирате ( в случая след атибиотик има сополи). Ми няма да се излекува това с антибиотици, независимо какво излезне от микробиологията и антибиограмата. Не ти е виновен лекаря.


  
*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част X
« Отговор #277 -: Ноември 01, 2014, 00:09:03 am »
Боби, кое няма да се излекува с АБ, бактериите ли?!
*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част X
« Отговор #278 -: Ноември 01, 2014, 00:46:14 am »
Боби, кое няма да се излекува с АБ, бактериите ли?!

Не, човек. Просто ей тия пусти сополи, от които всички патим са с вирусен причинител най-често. Та Боби е права в случая - назални секрети, антибиограми - не помагат и не са криви и некадърни лекарите. Трябва явно да се израсте в някакъв момент. При някои деца не протичат така тежко тези периоди, при други пък (като моето) едно след друго е това. Като влакче. На ужасите.  :?

Закачи се сополивия вирус, мине Т (ако изобщо има) за 24-48 часа и ако "средата не е подходяща" и секретите минават за около седмица. Без нищо. Капки, пръскалки...нищо не ти трябва. Ако обаче там е слабо място (както при Дани, а явно и при доста други деца) - секретите създават добра среда да се развъдят бактерии. Дали собствени колонии ще надскочат много здравословната норма, дали на тоя фон ще бъдат привнесени отвън - и двата варианта ги има. Оттам насетне е класика - заден ринит, бронхит, пие се АБ. Всичко след АБ вземе, че спре вкл. и сопола. На този етап и самият сопол вече е възможно да се точи заради наличието на бактерии, ако и първоначално да е тръгнал от друго.
"Всичко шест", пращаш на ясла/градина, там има поне 10 хлапета, които кихат 5 различни вируса, поне три от тях "сополиви вируси". Твоето дете лепва следващия такъв просто и заточва пак мърсоляка след САМО два дни посещения. Идва ти да се гръмнеш от бяс, ама - това е положението.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част X
« Отговор #279 -: Ноември 01, 2014, 00:54:37 am »
сополите