0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #680 -: Април 14, 2014, 18:25:11 pm »
Макар, че болката в таза започна да отзвучава, 2 часа седнала не мога да издържа

stoeka, дори без болки и пътуване не изкарвай 2 часа, без да се раздвижиш, пък макар и за няколко минути. Спрете някъде, пий течности и постой на крак. Бременните редовно се страхуват да летят, но редовният съвет за всякакво продължително пътуване по земя и въздух е бременната на всеки час да се изправя и да ходи.
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #681 -: Април 14, 2014, 19:52:23 pm »
bonbolini,

Дано някое момиче с опит пише тук. Все пак сряда не е толкова далеч, а после ни пиши какво е казал доктора, че да знаем за следващите ;)

Аз сега се излегнах на дивана и събрах муза да ви пиша повече, надявам се да не досадя, ама имам много въпроси напоследък, добре че съм доста заета и не ги мисля  :oops:

Първото е с тези контракции. Аз разбира се идея си нямам какво представляват и силно се надявам, че щом нямам оплаквания нямам и контракции. Какво обаче може да ги предизвика, извън обичайните заподозрени - натоварване, спорт,.... Например док казва да си правим секс (не че ние слушаме  :oops: ), обаче аз някак не си представям как така матката не контрактира тогава, като аз си усещам как ми се свива и отпуска целия корем?  :ask: Или например като ставам и сядам на дивана и си напрягам коремните мускули или ако се смея повече.... може и да е глупаво, ама ми се иска да разбера как работи, за да знам как да си организирам живота без да се обездвижвам напълно....

Та като казах обездвижване - втория ми въпрос. Не знам от това ли или от друго, но се задъхвам адски много и имам усещането на моменти, че сърцето ми едвам смогва. Странното е, че ме тормози основно и нощно време, където както и да легна, на която и да е страна дори след отпускане и продължително лежане не ми минава, а по-скоро се усещам все едно съм взела 100м спринт! Чувала съм за такива оплаквания от бременни, но все си мислех, че това е вече като понатежи човек, а аз още не съм мръднала и 1кг  :wink: Излишно е да ви казвам колко ми се спи по цял ден, та като не спя две нощи щото не мога да дишам и .....
« Последна редакция: Април 14, 2014, 19:55:26 pm от Mousyt »
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #682 -: Април 14, 2014, 20:06:07 pm »
Mousyt, за контракциите не мога да ти помогна, защото въобще не умея да ги разпознавам.
Докторът на два прегледа ми казва, ето това е контракция, а пък аз нищо не усещам и се чувствам глупава  :lol:

Относно задъхването - и аз ужасно много се задъхвах в 3-ти и 4-ти месец. Май е съвсем нормално. Направо докато кача стълбите и съм изплезила език. В по-напреднала бременност не е така. Или поне при мен не е.

И на мен основният ми симптом на бременността е, че много ми се спи и много спя. Когато ходих на работа си лягах много често към 21 ч.
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #683 -: Април 14, 2014, 21:14:49 pm »
47smiles, съвсем скоро ще усетиш какво представляват контракциите. В близките десетина дена. ;-)

С проличаването си е индивидуално - първия път е края на шестия месец вече личеше, че не съм просто надебеляла, втория - в началото на четвъртия. ;-)

Лека бременност и раждане на всички!

*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #684 -: Април 15, 2014, 10:39:56 am »
Благодаря момичета, мина прегледа.
Бебето е добре, нормални бъбреци, пикочен мехур, сърце с 4 кухини, мозък и т.н Бебето беше на кълбенце и доц. Балев ме попита за какво съм притеснена, бебето било свито от страх и стискаше краченца. Аз имам много семейни проблеми напоследък, но вчера ми дойде в повече, точно преди Варна на около 15км., от колата започна да тече бензин, отпред и отзад през аспуха, кълбета дим. Беше много страшно, уплаших се доста. Добре, че имам приятели във Варна които ме прибраха от пътя и заведоха на прегледа. Така, че доста си постоях права и се разхождах докато ги чакам.
Бебето тежи 533 грама, нещо чух за дължина 30 см, ама не съм сигурна. Скараха ми се за ниската кръвна захар и ме питаха дали се храня добре. Аз почти нямам апетит, но сега ще се налагам да ям повече. Все още съм минус 5 кг., а скоро влизам в шестия месец. Коремът ми е започнал да си личи. Болките са вероятно от това, че бебето го нося много ниско.

47smiles, чакам скоро да се похвалиш! Браво, че си толкова активна бременна.

Мел, спокойно, на мен ми казаха че бебето си взима всичко необходимо от мен. Ще се обсъжда хранителен режим с наблюдаващият ме гинеколог. Не се притеснявай.
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #685 -: Април 15, 2014, 11:36:18 am »
Здравейте пак от мен. Аз не издържах и днес отидох на преглед. Споделих притесненията си с доктора и естествено - видяхме бебо. А той - пораснал и хубав  :lol:. Цели 2,94 см. Със силно тупкащо сърчице. Само като сложи вагинална сонда и започнах да го усещам. Досега не ми се е случвало такова нещо. Пукна и 3d да го вида как хубаво мърда ръчички и краченца. Но нищо не каза за ФМ като го питах. Каза че засега всичко е ок. Бебо е добре и няма за какво да се притеснявам. А аз понеже вече нито гърди ме болят, а и с това отслабване доста се бях понаплашила. Но - Господ е с нас момичета. Извода е - никаква паника и никакво втълпяване, че нещата не вървят. Две бременности съм имала, но дали защото са били преди повече от 15 години и липса на информираност, или защото вече годинити ми са малко повече, или метода на зачеване /инвитро - ИКСИ/ оказва влияние, но такова треперене както сега никога не съм треперила. Благодаря на всички отзовали се момичета и лека бременност от мен! :wink:
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #686 -: Април 15, 2014, 11:44:16 am »
Мелчеееее.как се радвам мила,много много :D
Знаех си аз ,че всичко ще е наред :D
И аз като тебе съм толкова притеснена и малко поотслабнах и нали имам гастрит гади ми се и не мисе яде,а за сили да не говорим нямам хич сили :?
Дано и при нас всичко да е наред

Отпусни си малко душичката,че ще се побъркаме :? :wink: :lol:
Браво,Мелче :bighug:
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #687 -: Април 15, 2014, 11:52:02 am »
Аз как нахлух без да се представя :lol:Защото я мислих,Мел..............

Мислих да се цопна при вас, мили момичета когато видя сърчицата на мойте двечки ембриончета :D
Преди една седмица ги видяхме и сега на 17 Велики Четвъртък трябва да отида и да видим сърчица-Дай Боже

Аз съм на 33 години и това ми беше втори опит ин витро на два ембриона на 5 ден :)Чакаме това щастие от 9 години.Притесненията ми са огромни сега всичко да е наред  :?А и не се чувсвтам много добре както казах .

Пожелавам на всички живи и здрави бебчета на термин :D
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #688 -: Април 15, 2014, 13:45:43 pm »
Михче, благодаря, всичко ще е наред, не се притеснявай излишно. Ще чуеш две силно туптящи сърчица, както аз днес. Стискам палци всичко да е наред. Много прегръдки имаш от мен.  :bighug: Аз сега най-после малко ще се отпусна до ФМ другата седмица  :lol:
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #689 -: Април 15, 2014, 13:48:39 pm »
Момичета, радвам се, че всички прегледи са минали добре :)
Mih, добре дошла с тази двойна радост  :P

Блу, снощи най-накрая разбрах какво са контракциите.  :lol:
Цяла вечер имах, малко хаотично - през 10, 15, 30 мин, някои по-болезнени, други по-малко.
И тъкмо викам айде започна се и на сутринта всичко утихна.
Ходихме до болницата. Имам разкритие 2 см., но контракции няма.
Продължаваме да чакаме  :lol:
Пак ми казаха разходки. Разхождах се цели 2 часа в ИКЕА.  :lol:
Сега ще се опитам да поспя, че снощи я ми се събират 3 часа сън, я не. Дано да успея да заспя.
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #690 -: Април 15, 2014, 14:08:03 pm »
Пак ми казаха разходки. Разхождах се цели 2 часа в ИКЕА.  :lol:
Ха-ха-ха. И аз при последното раждане направих една ИКЕА обиколка предния ден. :wink:


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #691 -: Април 15, 2014, 16:13:29 pm »
. Все още съм минус 5 кг., а скоро влизам в шестия месец. Коремът ми е започнал да си личи.
 

аз отидох да раждам в 39 г.с.  с -1 килограм.....,а корема ми започна да личи към края на 8-я месец.Родих си прекрасно момченце 3080кг и 49см.Повръщах до последният ден като дракон,но бих го изживяла още хиляди пъти.
Момичета не се притеснявайте всичко ще е наред с вас и бебетата ... :youwoman:
Николай е на 2г.4м.5д.
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #692 -: Април 15, 2014, 16:22:28 pm »
Добре дошли на Mih и Mel  :bighug:

Следях ви и в другата тема и се радвам най-после да ви видя тук :) И на мен в началото ми бе трудно да свикна, че вече съм в клуба на бременните, но ще видите колко ни е добре тук :)

47 Smiles,
Това сигурно са от онези подготвителните контракции, което е много добре :) Една приятелка така беше точно две нощи подред и на третата роди много бързо и леко, пожелавам го и на теб  8) Е ще ни липсваш малко тук, но вярвам че ще ни наглеждаш ;)

Аз да се оплача пак :( Не бях спала две нощи подред и снощи се прибрах с намерението само и единствено да си легна  :sleeping: Не ми стига, че и без това съм супер заспала и отпаднала по цял ден, това вече ми идваше в повече... е да ама не  :x Мъжът ми се забави и се прибра чак в 12, а междувременно един познат намина да му услужа с нещо и забрави да си тръгне. И тъкмо в 10ч го изпращах доволна, че най-после ще се опъна и във входа стана страшен скандал и трябваше аз да се разправям със съседи, ключове, ел.табла,.... :( Е аз се прибрах в 23:30, но вече бях с такъв адреналин, а и те продължиха цяла нощ с екшъна по стълбите, че се ококорих и не мигнах  :(
Излишно е да ви казвам, че цял ден се подпирам пред компютъра, вие ми се свят и имам усещането, че ще припадна. За тази вечер инструкциите са да се прибере на време, да ми направи фреш и да ме остави да спя - да се оправя той със съседите, каквото щат да правят, само никой да не ме закача  osi_16 (това, защото очаквам тази вечер епизод 2 на събитията ;) )
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #693 -: Април 15, 2014, 17:36:29 pm »
Добре дошли на новите момичета! Лека бременност и сладки бебета на термин.

stoeka71, радвам се че прегледа при теб е минал добре.

47 Smiles, и аз като теб бях отишла с леко кървене в болницата сутринта преди да родя. Прегледаха ме и казаха, че съм с 2 см разкритие и една хубава разходка ще помогне на бебето. Та и аз като тебе се разходих с родителите ми (те тогава ни бяха на гости). Вечерта към 20:30 ми започнаха лека полека контракциите регуляно и рано сутринта бях родила вече. Пожелавам и на теб днешната разходка да е помогнала да тръгнат нещата.

Mousyt, дано тази нощ да си поспиш вече. Зная какво е да не си се наспал и да ходиш на работа.


Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #694 -: Април 15, 2014, 17:42:36 pm »
Поспах около час и половина.Събудих се от контракции.
Но като станах, пак нищо.
Продължавам да си чакам....  :lol:
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #695 -: Април 15, 2014, 17:48:13 pm »
47 Smiles,

Винаги ме впечатлява оптимизмът и спокойствието, които излъчваш :)
Добре си направила, че си поспала - да събереш сили ;)
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #696 -: Април 15, 2014, 17:52:54 pm »
Поспах около час и половина.Събудих се от контракции.
Но като станах, пак нищо.
Продължавам да си чакам....  :lol:

И аз бях така няколко дни и нощи - легна, унеса се, и почнат контракциите, а като стана, спират.   :lol: В крайна сметка ми предизвикаха раждането около седмица след термина.
Късмет!
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #697 -: Април 15, 2014, 18:52:22 pm »
Благодаря ви момичета  :P

Цигу, а имаше ли течение през това време? Аз от тази сутрин имам кафеникаво зацапване на ТХ, което си продължава и в момента. При прегледа се отдели голяма част от него. Докторката каза, че това е подготовката на матката за раждането (какво и да значи това). Аз си мисля, че е т. нар. тапа, която пада постепенно.

Жалко, че времето се развали и въобще не става за разходки. Освен да ходя напред-назад из апартамента.
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #698 -: Април 15, 2014, 19:27:26 pm »
Не, течение не съм имала. За тапата наивно си мислех, че е паднала, докато не я видях по време на раждането - голям къс слуз и кръв, не може да се пропусне и не е просто течност.

Нито ходене, нито други препоръчвани "рецепти" за предизвикване на раждането имат ефект, докато не почне секрецията на хормоните. Или се чака, или се предизвиква раждане.   :)

Ти сега спи, спи на воля!
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #699 -: Април 15, 2014, 20:04:19 pm »
Смайл, и аз да кажа за тапата, не е определящо за момента на раждане, но е добре да си в готовност. Моя приятелка роди около седмица след първото зацапване, докато при мен всичко се разви много бързо, за по-малко от 24ч. Кафеникавото зацапване през деня, зачестяване на контракциите и усилване на болките през нощта и до обяд на следващия ден родих (естествено раждане). 
Късмет!   yahoo_17
« Последна редакция: Април 15, 2014, 20:15:48 pm от marsi »