0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #660 -: Април 11, 2014, 15:00:21 pm »
Ултразвука не вреди, но и не е нужно да ходиш на преглед всяка седмица.За антибиотика-лекарите знаят най-добре.Хубаво е,ако може с някакви бабини рецепти да спре кашлицата,но ако не става,довери се на лекаря.А д-р Персенска видя ли те.Щом си и пациент може да те прегледа за установяване на бременността,нищо че не станала след процедура.Успех!
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #661 -: Април 11, 2014, 22:09:22 pm »
Здравейте момичета,

Най-после съм си обратно вкъщи на дивана с мъркащата котка! 8)
Пътуването мина по-добре от очакваното, не ми стана лошо в нито една посока и се справих геройски с обучението и т.н. :) Прекараното време със семейството на сестра ми също ми се отрази добре, като изключим че явно хич не сме свикнали с мъжа ми да се делим и ми беше много мъчно...
Иначе след понеделнишкото зацапване нямаше повече никакви оплаквания и всичко спря.....до днес :( Днес стигайки на летището обаче пак бях зацапала, този път по-обилно :( А вече съм в 13 седмица да му се не види и си слагам утрогестана :( Еми тамън се бях наточила този път да си дочакам часа за преглед в края на месеца, ама явно няма да стане. Обадих се на докторката и утре ще ходя да ме види за да съм спокойна.... все пак след пътуването и т.н. предпочитам да не го мисля много ;) Та ако УЗИ-то вреди, то със сигурност моето бебе вече не знам  :lol:, но аз мисля че няма проблем :) Та плановете за останалата част от уикенда са лежане и лежане ;)

47 Smiles, много упорит твоят момък ;)
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #662 -: Април 11, 2014, 22:22:23 pm »
47 Smiles, много упорит твоят момък ;)
Да, не му се излиза нещо на душичката  :lol:
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #663 -: Април 11, 2014, 23:51:29 pm »
Mousyt, добре че си се прибрала вече в къщи. Сега сядай да си почиваш.

47 Smiles, от упорито овне , както сте тръгнали да не се сдобиете със своенравно телче.  :lol:
Само да е живо и здраво.

Аз да се отчета след днешнич преглед. Всичко си е наред, малката си расте. Плацентата ми е вече първа степен на стареене, имам достатъчно околоплодни води. Отново на преглед на 05.05.


*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #664 -: Април 13, 2014, 14:30:21 pm »
Здравейте момичета!

Днес неделно се излежавате май, много е тихо тук. Аз вчера след прегледа уж щях да почивам, и като почнах да разтребвам и денят свършииииии  8)
Направо не знам как щях да преживея тези постоянни прокървявания и притеснения, ако докторката ми не беше толкова внимателна и търпелива, но наистина имах нужда след пътуването да се уверя, че всичко е наред :) Бебчето расте добре, вече е 73мм и всичко е наред. Плацентата ми още е малко ниска (около 1см покрива шийката) и оттам идва кървенето. Док е оптимистично настроена че до следващия преглед ще се изтегли нагоре, но засега само остава аз да не се натоварвам много и да се пазя от контракции, че да не влошавам нещата и да чакаме. Но това си го знаем....добре е че няма нещо друго :)

Аз се настройвам за работа утре и да измисля как да уведомя шефовете (мисля, че вече е време)  :oops:
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #665 -: Април 13, 2014, 14:36:00 pm »
Mousyt, ако имаш контракции, пращай ги насам, защото аз нямам  :lol:
Ние сега излизаме да разходим "муши", както наричаме бебчо, че нали уж ходенето помагало.

Ра4ко, чак до теле не вярвам да го докараме. Докторите ще се намесят преди това. Такива са процедурите.
Но виж, да ме изпревариш, това е напълно възможно  :lol:
И на теб не ти остана много вече.
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #666 -: Април 13, 2014, 14:41:49 pm »
47 Smiles,

Разчитай на мен да ти ги пратя ;) Но според док нямам сега, просто превантивно каза да знам да се пазя ;)
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #667 -: Април 13, 2014, 18:15:26 pm »
Mousyt, дано да нямаш контракции. Поне докато не му дойде времето наистина.
Време си е за уведомяване на шефовете. То сигурно и вече започва да ти личи?

Ра4ко, сега виждам, че си писала, че си на преглед на 5-ти май. Последният месец не ви ли гледат всяка седмица, както е и в БГ?

Как са останалите бременни момичета?

Аз се разходих на Панчарево. Времето беше много хубаво. Почетох и книжка покрай езерото. После изпих половин литър фреш. Бебо мисля трябва да е доволен.
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #668 -: Април 13, 2014, 20:54:10 pm »
Ехей, 47 Smiles, страхотен ден си си спретнала :)
Още не ми личи според мен, но аз попринцип съм леко пухкава и с коремче и всеки път като напълнея са ме питали дали не съм бременна  :oops: А аз дори и като съм що-годе по-слаба все си имам коремче та дори са ми правили място да седна в метрото и то не веднъж  8O :oops: Та затова мисля, че не е очевидно ;), но е на ръба да започне да става, а и точно заради това нормалните дрехи започнаха да ми стягат по-рано от обичайното и ще трябва вече да мина на панталони за бременни, а това вече е очевадно  :lol:
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #669 -: Април 13, 2014, 22:04:24 pm »
Здравейте и от мен. Наистина нашата темичка в последно време замря. Надявам се останалите бременни да са добре и да използват хубавото време за разходки.

47 Smiles, на мен повече ми харесва зодия Овен, но няма да ме огрее. Телците са ми малко нелюбими, но то не е концерт по желание с датата на раждане.  :) Последния месец имаме само един преглед в болницата, в която ще раждаме и след това около термина, ако до тогава не сме родили. Моят гинеколог ми даде термин на раждане 05.05, макар че изчислен според първи ден на последна менструация е 10.05, и затова следващия ми преглед е за тогава. И първия път така ме определи според втория ехогравски преглед, но това като цяло тук е практика, и други бременни приятелки споделиха същото.


*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #670 -: Април 14, 2014, 08:51:51 am »
Момичета, стискайте палци. Днес ми е втората ФМ при доц. Балев във Варна.
Как ще се пътувам в колата, седнала или полегнала отзад все още го умувам. Макар, че болката в таза започна да отзвучава, 2 часа седнала не мога да издържа  :D. Важното е бебето да е добре, другото се търпи, щом започнах и леки разходки, ще мине няма накъде. Но арниката определено действа!
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #671 -: Април 14, 2014, 09:10:20 am »
Здравейте момичета, леко и вече понабреднали мамчета, имам следното питане - преди три дни имах семеен проблем, който доста ме притесни, и действително целия ден изкарах на легло с не много силни болки, но с леки присвивания в корема. Оттогава до сега обаче съм отслабнала приблизително два килограма, толкова колкото и бях качила от началото на бременността. Какво може да означава това и дали има някаква връзка с развитието на бебето? В четвъртък  съм на преглед, но догогава просто ще ми е много притеснено.  :( Ако може да дадете съвет  :oops:
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #672 -: Април 14, 2014, 10:24:13 am »
stoeka71 стискам палци!

mel_76 може нищо да не означава, успокой се и се пази!
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #673 -: Април 14, 2014, 11:10:25 am »
stoeka71, стискам палци всичко да е наред.

mel_76, по принцип плода си взема всички му необходими количества витамини и минерали от организма ти, независимо майката дали качва или сваля килограми. И аз през първите 14 седмици свалих 4 кг, както се е случвало и с доста други момичета, но бебока си вървеше в норми. Мамите са тези, които страдат. Ти гледай да си спокойна, колкото и да е трудно. Дано на прегледа всичко е наред.


Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #674 -: Април 14, 2014, 11:33:08 am »
Мел, спокойно, почивай си колкото можеш. На прегледа обсъди с доктора начина си на хранене и спад в теглото, който те притеснява. Мисля, че е време и за първите изследвания на кръв и урина - и това обсъди с лекаря - за да се види дали нямаш анемия, проблеми с кръвната захари или някаква инфекция. Ако там всичко е наред, загубата на 2 кг. сама по себе си не трябва да те тревожи - почивка и пълноценно хранене и всичко ще бъде наред. :)
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #675 -: Април 14, 2014, 11:44:07 am »
Благодаря ви момичета за бързите отговори. Надявам се всичко с бебчо да е добре. Ще се опитам да почивам повече. Хапвам колкото ми е възможно, но с гаденето това е малко трудно. Лека бременност на всички от мен.  :D
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #676 -: Април 14, 2014, 16:37:30 pm »
Stoeka, ще чакаме с нетърпение резултатите от феталната :)

Mel76, добре дошла и не се притеснявай. Всичко ще е наред. Ще чакаме и ти да пишеш в четвъртък след прегледа.

Аз днес походих пак около 4-5 км. Ходих и за n-ти път на запис на тонове  :lol:
Всичко е наред. Продължаваме да чакаме...
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #677 -: Април 14, 2014, 16:54:09 pm »
47 Smiles,

Добре му даваш зор на младежа с твоите разходки, дано не чака Великден  :lol:
От друга страна като си толкова активна сигурно и ще родиш по-лесно :)
Аз вече започвам да се чувствам обездвижена и всичко да ме боли, ама пусто му и като походя повече пак цапам, та ще трая.... дано размине та да мога поне да се разхождам повече, че идва хубаво време :)

Аз малко като български реотан, ама сега се замислих върху въпроса на 47 Smiles дали не ми личи вече  :lol: На вас кога ви пролича? Знам, че при всеки е мнооого индивидуално и зависи и от конструкцията на тялото и началните килограми, и все пак сигурно има момент дето вече е ясно :) Аз засега си мисля, че не ми личи, освен че се чувствам подута, ама така си изглеждам и преди цикъл.... но според майка ми корема ми е пораснал  8O
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #678 -: Април 14, 2014, 17:24:03 pm »
Здравейте,
Имам едно питане: днес забелязах, че ми се появи доста жълтеникаво течение /без мирис/, което много ме притесни...
В сряда имам час за лекар, дали е от АБ, което пих 3 дни? И ми е гузно, че го пих, но все  пак гинеколожката ми го изписа... И вместо да се поуспокоя, сега с това течение съвсем се сдухах  :? Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем?
Благодаря предварително!
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #679 -: Април 14, 2014, 17:39:09 pm »
Mousyt, на мен ми пролича към края на 4-ти месец.
Но наистина е много индивидуално. Имам приятелка, която е бременна в края на 3-ти месец и вече й личи.

Bonbolini, идея си няма дали това течение има нещо общо с АБ. По принцип много момичета тук споделиха, че са имали течения по време на бременността. И аз имам, дори и в момента. Точно леко жълтеникаво на цвят е при мен.