0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #260 -: Декември 17, 2013, 21:39:43 pm »
Неда, в началото на 4ти месец се записах!

Лека бременност на всички и здрави бебета на термин!
*
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #261 -: Декември 17, 2013, 21:58:51 pm »
Аз края на третия месец се записах на ЖК.

Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #262 -: Декември 17, 2013, 22:30:27 pm »
Момичета, много ми е полезно да ви чета.

Аз днес бях на преглед и всичко изглежда наред. Бебо е вече 556 грама.
Много ми е шавлив. Таткото се забавлява по случая.
Питах моята докторка от ин витро центъра дали, ако си ин витро, това означава, че трябва да раждаш секцио. Тя каза, че няма такова нещо. Пиша го по повод една предишна дискусия на тази тема.
Избрах си доктор за раждането. Записала съм си час за другия месец, когато ще съм в 7-ми месец.

Dess, стискам ти палци да устискате до 3-ти.
*
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #263 -: Декември 18, 2013, 09:32:55 am »
Здравейте момичета, как сте? Аз почти нямам време да пиша, но ви чета от време на време.
Аз вчера за малко се разминах от болницата... Дребосъчко реши, че не му се седи на топло, но спасихме положението и сега съм на магнерот 4х1...
Иначе, за списъка, съм накупувала главно дрешки и кошара вече си имаме, но се чудя още за някой неща... За стерилизатора казах, че не искам, а и тези пари по-добре да ги дам за други неща на бебчо, отколкото за нещо, което ще се ползва няколко седмици или месец, все пак не мисля, че трябва да го пазя от всеки един микроб, а и тенджерата и котлона вършат същата работа. За възглавничката се чудя много... Но като се замисля, май и нея ще взема.
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #264 -: Декември 18, 2013, 10:04:24 am »
Alike, стерилизаторът ще ти е необходим доста повече от месец, има стерилизатори за микровълнова и по 20 лева, които можеш да си спестиш от възглавница примерно  :wink:
Препятствията са тези ужасни неща, които виждаш, когато не гледаш към целта си


*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #265 -: Декември 18, 2013, 10:18:54 am »
Alike, стерилизаторът ще ти е необходим доста повече от месец, има стерилизатори за микровълнова и по 20 лева, които можеш да си спестиш от възглавница примерно  :wink:
Роситка, някои неща много бързо се "лекуват" след раждането :wink: Най-често лечението е устремен бяг към магазина :lol:
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*

    mira_mimi

  • *****
  • 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #266 -: Декември 18, 2013, 13:44:59 pm »
От ЖК рядко записват преди да изтече третия месец. И с двете бременности АГ ме преглеждаше с направление от личната (3 пъти с 1 направление) до третия месец.
Днес и аз се записах на ЖК, човекът е вече 9 см. и мърдаше крачета. Оплаках се от сърцебиене. Пратиха ме на кардиолог, тя пък ме успокои, че и до 150 да стигне пулсът било нормално. ЕКГ-то не показва нищо притеснително. Сега остава да ида на ендокринолог. Утре пускам кръвните да видим хемоглобина и ТСХ.
От споделеното тук стигам отново до извода, че сме твърде различни и всяка от нас има различни потребности. Така че май няма универсален списък с нужните неща за бебето и майката. Опитът учи! Моят съвет е в началото да не се купува нищо, за което не сте сигурни, че ще ви трябва, защото това може винаги да се направи при нужда от таткото или от друг помощник. Но така пък се лишаваш от това да си го избереш сама.
*

    Starshine

  • ***
  • 494
  • "When nothing is sure, everything is possible."
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #267 -: Декември 18, 2013, 14:01:33 pm »
Привет, момичета! Как сте днес?
Радвам се за всички, които имат хубави резултати от преглед и изследвания.
Цигу, момичета, чак сега се сещам - АМ задължително ли е? :ask: Ами ако имам кърма? Четох, че АМ се дава само когато майката няма абсолютно никаква кърма, но не и в първите дни от раждането, защото бебето се засища и след това не иска да суче - което и води до спиране на кърмата.. :ask:
Относно стерилизатор и помпа - аз също мисля, че това са две от най-важните неща. И двете ми бяха подарени от зълвата, та спокойно мога да ги ползвам. А пък и специално помпата е използвана точно 3 пъти, което я прави съвсем нова. Ръчна е, но не мисля, че има особено значение.
Аз се чувствам добре. Бебо си подпира крачетата на ребрата ми, явно му е много удобно :lol: Поръчах количка, 2 спални комплекта с олекотени завивки, 2 хавлийки, 4 шишета - с 4 биберона - 2 х 0м., 2 х 1м.+ четка за почистване + залъгалка (комплект на Авент), уред за затопляне на шишета с контейнер за съхранение на кърма (пак на Авент). Останаха още доста неща, но тях ще ги взимаме в движение до средата на януари. Много съм доволна! Чакам ги да пристигнат в петък! Като съм решила да взема още един спален комплект, една хавлийка, 2 одеялца - 1 по-дебело и едно по-тъничко. И вече всичко друго, което е нужно - бодинца, ританки и пр.
Момичета, по план ще раждам в бившата Тина Киркова, можете ли да ми кажете какво евентуално ще ми е нужно за там - за мен и бебето? Благодаря предварително!
Пожелавам ви усмихнат, спокоен и слънчев ден! :sunshine:




Quiet people have the loudest minds.
*
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #268 -: Декември 18, 2013, 14:22:10 pm »
Starshine, моята акушерка казва, че ако бебето е голямо и неспокойно, предпочита да му даде АМ (не непрекъснато, еднократно, поне за през нощта). Иначе моите двамата не са хранени с АМ в родилния дом. Бяха само на кърма. И за сина ми съм убедена, че си беше гладен.

*

    mira_mimi

  • *****
  • 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #269 -: Декември 18, 2013, 14:30:01 pm »
Старшайн, според мен АМ е напълно излишно да се купува преди раждането. Първите дни бебето има нужда от по1-2 лъжички мляко на хранене. За да слезе кърмата по-бързо трябва бебето често да се слага на гърда. Ако то суче е твърде малка вероятността да имаш проблем с кърменето. Много е вярно, че търсенето определя предлагането. Дори нещо да се случи и да нямаш тези 1-2 лъжички кърма първите дни в болницата ще му дадат АМ, а ако случиш компетентна акушерка ще ти даде насоки как да кърмиш успешно. Аз съм много благодарна на сестра ми за насоките как да кърмя, защото в родилното ми даваха грешни съвети.

Моя приятелка роди преди 1 месец второто дете. Първото го кърми до 20 ден и то с дохранване. Сега се беше панирала, че пак няма кърма и на 5 ден ме извика да и помогна, защото щяла да се отказва да кърми и да купува АМ. Като отидох гърдите и целите бяха в бучки, твърди, пълни с кърма, но не потича повече от 10 грама. Лекарката на бебето дойде и даде съвет да дохранва и докогато кърми, дотогава. Моята приятелка започна топли компреси, изцеждане, често слагане на гърда и пи Лецитин. Дохранваше бебето само нощем с по 30 мл. За 2 седмици бебето нададе 700 грама. За следващите 10 дни още 400 грама. Сега се кърмят без усилие. Радвам се, че тя повярва, че може да кърми и не се предаде. Думата ми е, че често се случва да не получаваме подкрепа и адекватни съвети и в безпокойството и притеснението си изпускаме реални възможности.

Блу скай е права, ако се дава АМ трябва да е по-скоро изключение. Залитането във всякакви крайности не е добре.
*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #270 -: Декември 18, 2013, 14:41:04 pm »
Как сте?
Благодаря ви за отоговорите и на Кристалчето също :youwoman:
Аз си взех стерилизатор за микровалнова на Авент, поръчах го от Бургаския АЙКО даже и в момента са намалени, все още, там ;)

Уреда за загряване на шишета ... амиии много му се чудя, дали ми е необходим ... него от една сафорумка ще закупя евентуално, ама чудя му се още, де ;)

Иначе и ние си имаме вече всичко без количката, нея ще я купим като се родят бебонките ни :) чак към януари,по-рано ако излизаме, ще си ползваме кошниците за кола то и без това, къде ще ходим в този студ знаем, какъв месец е януари..

За консултациите и мен ме записаха някъде към 12-13 седмица беше :P


*

    Starshine

  • ***
  • 494
  • "When nothing is sure, everything is possible."
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #271 -: Декември 18, 2013, 14:57:50 pm »
blue_sky, mira_mimi, благодаря за съветите. Значи няма смисъл да взимам АМ за болницата. Ако се наложи - ще изпратя някого да вземе. Дано не се наложи! :D  :crossfingers:
Дес - относно уреда за затопляне на шишета - и аз се почудих известно време, НО реално - ще го ползваме поне до 2-3 годишна възраст - в него могат да се топлят и бурканчета с храна. А и ги затопля на подходяща температура - т.е. не се налага да чакаш да изстине млякото (или яденето на вече порасналото бебе) след това. :) Но не искам да агитирам никого, всеки сам преценява дали, колко и какво ще му бъде нужно.
...Освен това аз съм против топленето на бебешка храна в микровълнова фурна.




Quiet people have the loudest minds.
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #272 -: Декември 18, 2013, 15:10:48 pm »
Alike, ще споделя моят опит относно стерилизатора -вече на базата на 2 деца. С първото дете, това беше най-безценната ми покупка, защото бебето отказа да засуче и бяхме в началото на изцедена кърма, а в последствие и на  АМ. Ползвах го 1 година. След това го ползва и сестра ми. Сега с второто дете ползвах все същия стерилизатор, но доста по-малко. Синът ми го кърмя и доста по-рядко стерилизирах, главно шишенцата за водичка и помпата за кърма, когато се налагаше да я ползвам. Към шестия месец се развали и не съм купувала нов след това, но мисля, че напълно се изплати. Относно уреда за загряване на шишета, моят стерилизатор беше комбиниран и имаше и такъв. С дъщеря ми го ползвах да загрявам пюретата, но на Явор пюретата не съм ги погрявала. Според мен може и без този уред.
<br />[link=http:
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #273 -: Декември 18, 2013, 15:52:21 pm »
Момичета,чета ви редовно и следя за новини,но тъкмо когато се наканя да пиша и малката гладница се размрънква,че е гладна.
Да споделя относно необходимите неща откъм облекло.Моят съвет е вземете си повече лигавници.Елина редовно изплюва 2-3 глътки мляко,което е достатъчно да намокри рамото и.Затова по цял ден вкъщи седи с лигавник и така млякото не стига до дрехите и не я преобличам повече от 1 път на ден.Заредете се и с някакви парчета от рода на тензухените и бархетните пелени.Вършат добра работа за постилане под главичката,за да не сменяте чаршафи всеки ден(главичката на бебето е почти винаги на една страна и като върне малко мляко,ще цапа чаршафите)
Ние не се кърмим(дълга история),но съветът ми е още от първият ден да слагате детето на гърдата.Аз нямах кърма в началото и не го правих, и след 4ти ден ,когато кърмата слезна,тя стана мързелива и искаше само бутилка.Поради това,че се храним с шише най-незаменимите ми уреди са стерлизатора за микровълнова и нагревателят за бутилки.

*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #274 -: Декември 18, 2013, 17:06:25 pm »
Аз мисля, че цигу не случайно спомена АМ и напълно я подкрепям /де беше, като раждах, м? :D/ Вече около 1000пъти съм повтаряла, че ВСИЧКИ искаме да кърмим, но не с ВСИЧКИ се получава. Поне при мен беше така.. В болницата всичко беше чудесно, но поради завишено ЦРП се наложи да ми преливат антибиотик 2 дни, несъвместим с кърменето. Там се цедях и хвърлях...количества за страх /чак ми е мъчно да си припомням/. В деня на изписването, детето беше нахранено, но покрай цялата суетня около процеса, до като се приберем и оправим, му беше дошло времето за следващото хранене...Вече можех да кърмя...ДА ама НЕ. Щото от стреса ли, от какво не зная, но нямах и капка..АМ съответно, тоже..Никога няма да забравя тичането на баща му из аптеките, писъците на бебето, моята адска тревожност в съчетание с болките...Бе чудна картинка! Която можех да си спестя със 7,50лв. Мерси съм втори път!  :wink:
Това, което трябва да разберете и, което не случайно трудно се наемаме да ви кажем, е, че майчинството е най-прекрасното чувство на света, но освен това е трудно, изнервящо, 24/7 часов ТРУД. Ще се научите да цените красотата на 5мин.спокойствие както никога...Всичките тия бебета от рекламите са заснети в периода от 1,5ч между храненията, за това до едно са мили и нахилени. В действителност, бебетата реват от колики, от глад, за гушкане, освен това миришат, пикат, акат и се опъпчват. Има и изключения с много кротки такива. Аз, не познавам. Обожаваме ги, но това не прави нещата по-лесни. Ако има вариант да се УЛЕСНИТЕ с някой уред, възползвайте се! Никой не ви кара да ги купувате, за да си харчите парите на вятъра, а просто от опит. Извинете за излиянието.. :D
Нели, за лигавниците съм напълно ЗА! :D
« Последна редакция: Декември 18, 2013, 17:15:58 pm от Бубулина »
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*

    Crystal

Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #275 -: Декември 18, 2013, 18:36:33 pm »
Кърменето не винаги е лесно, но мисля че си струва усилието и не се отказвайте при проблеми. Информирайте се предварително в темата за кърменето. Аз около три месеца се цедях и давах с шише докато засучем, и на мен ми е спирала кърмата от стрес, но с пиене на чайчета и цедене нещата се оправиха. Ако не се получи, не се самообвинявайте, но ако наистина искате да кърмите, направете всичко възможно. Казвам го от опит с две бебета- с първото не бях упорита, изпадах в паника като ревне защото е гладна и не може да засуче и не се получи. С второто бях много по-упорита и съм безкрайно щастлива, че стана. Аз имах АМ и съм дохранвала когато се е налагало. Много исках да кърмя и плаках неутешимо, когато с първото бебе в Майчин дом ми казаха, че с тези гърди няма да мога да кърмя. Затова второто родих в друга болница, където уж обяснявали повече и не се отказвах. Е там ме третираха все едно всичко ми е ясно, защото ми е второ, но слушах с четири уши това, което обясняваха на другите мами. За тези, които не искат да кърмят-това е тяхно решение и тяхно право на избор, което аз уважавам.
« Последна редакция: Декември 18, 2013, 18:43:18 pm от Crystal »
*

    Starshine

  • ***
  • 494
  • "When nothing is sure, everything is possible."
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #276 -: Декември 18, 2013, 19:23:24 pm »
Здравейте отново.
Решена съм да кърмя и нямам намерение да се отказвам. Дори и да се наложи да поплачем малко - и аз и малчо.
Чувствам се много глупаво, но трябва да попитам - как се разпознава, че има проблем със зърната? Аз не съм с особено големи ареоли и зърна, това би ли било проблем?
Имам и още един въпрос - по план ще раждам в София - б. Тина Киркова, а съм от друг град. Как стои въпроаа с документацията, как и кога ще мога да получа акта за раждане на бебо? Как се процедира?
И отново да попитам - какво е нужно за болницата - за мен и бебчо?
Благодаря ви предварително! Пожелавам ви лека и спокойна вечер.  :D




Quiet people have the loudest minds.
*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #277 -: Декември 18, 2013, 19:30:05 pm »
Кристъл, знаех, че веднага ще се намери някой да ме парира с подобни разсъждения, но тук не е мястото да спорим :wink: Уважавам майките, които кърмят, борила съм се... Аз също се мъчих 2 месеца, изпих де що чайове има и слагах, махах...ама не се получи. Кърменето е полезно, но не трябва да е самоцел. Ако, както в моя случай доведе до нервен срив и вечно ревящо от глад бебе, има алтернатива. За следващият път ще го знам, няма да си лепвам самообвинения за "лоша", "мързелива" и "неставаща" майка...съжалявам.  :wink: В крайна сметка, децата растат и с АМ.  :)
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*

    Crystal

Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #278 -: Декември 18, 2013, 19:33:54 pm »
Бубулина, казах вече че не трябва да се самообвиняваме ако не става. Искам да уточня, че написаното не е упрек към когото и да било, а съвет към бъдещите майки. А ти здраве и живот с второто, ако имаш желание, можеш да опиташ пак, ако не-това е право на твой избор, което също казах в поста си.
*
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #279 -: Декември 18, 2013, 19:34:29 pm »
В същност целта на задачата е да има нахранено и щастливо бебе и доволна майка.Не трябва да се самообвиняваме, че не сме успели и да изпитваме вина и чувство на малоценност, не и в този момент, не и сега.За това аз за себе си не поставям нищо на всяка цена.Нито за вида на раждането, нито за кърменето.Не искам вместо да се радвам на детето си, аз да се чувствам зле и непълноценна защото съм послушала някой.