0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Проблем с кариотипа при мъжа
« Отговор #160 -: Март 26, 2014, 15:21:57 pm »
Не знам мила, но не мога да си обясня защо тук може до последно един аборт да го третират с лекарства, да те кюртират по начин безопасен за бъдещо забременяване, а в бг не може. Вярно, лекарствата, които аз пих за да се изчистя са малко опасни, но се слагат под лекарски контрол. Не при всеки и не винаги действат, но нищо не пречи да се пробва. Нямам гаранция че следващия път ще ми подействат пак и няма да стигна до кюртаж, но съм психически подготвена за всичко.

Ние за сега се пазим. В края на април ще се приираме в бг и сме си запазили час в клиника Даскалови за да направим всякакви изследвания, понеже тук в това отношение са супер мудни. Уж ходихме по специалисти, уж всички изследвания ни бяха пуснали, а накрая като взе да забавя сърцето се сетиха че за съсирването нещо не са ми пуснали и то точно па там изскочи зайче. вече не знам какво разбират под всички изследвания, за това искам да идем в бг и да знам че наистина няма какво друго да излезе. Големи сме каъци. Веднъж ще нацелим правилна комбинация и ще се окаже че и при мен има проблем. Сега на 15ти април съм на хематолог, ама нали изгубихме шанса. Ще имаме и друг, в това съм сигурна и чакам само да ми дадат от бг зелена светлина и пак да задействаме опитите.

Re: Проблем с кариотипа при мъжа
« Отговор #161 -: Март 29, 2014, 22:39:39 pm »
Напротив Beralentinia точно където търябва съм чела и то с голям интерес така,че не е било от горе от горе...
Не съм решила,че трябва да стане задължително на 2-ри,3-ти опит никога не съм твърдяла това!Казвам,че по-голямата част от които са писали изобщо някъде се получава от тогава при тях.
Всеки има право да мсили за себе си.Кой е казал,че съм толкова отчаяна,мисля че реакцийте ми след аборт са напълно нормални,не мога да кажа че съм слаб човек,защото ако бях нямаше да живея нормално живота си,а щях да съм в някоя тежка депресия например.Ок мисли положително така и трябва да бъде дано пък нещата наистина се случат така както искаш.Аз лично бих казала,че не птавя нищо да си съботирам мечтата просто вече съм по-различна,не търся нови и нови проблеми аз няма и какво да търся повече защото съм изследвала всичко включително и тромбофилия,нямам и нямам и склонност към това,единствено имам по-високо ТСХ,за което не съм спряла да пия хапчета от миналото лято и,че имам не добра усвояемост на фолиева киселина за това пък се и тъпча с фолиева при бременност,та съм на такъв етап че просто спрях да съм вмъниечена за това и аз повече няма да търся разни проблеми,няма нищо повече да направя по този ?-с,просто бих направила още опити,не знам колко зависи и от здравето ми,но се отказах от всичко друго,просто защото не мисля че има нещо друго освен ако е в съвсем друго естество,защото има и много лоши хора,които може би не са ти пожелали" нещо хубаво".Сега пък като го казвам,може да си помислите че съм някоя такава които ходи по врачки и вярва в магии,но факт има всякакви случаи,всякакви хора,случки в живота.Спирам защото мога да разбрана по грешно отново.
 lili2011 радвам се,че при вас нещата вървят добре :),дано и така бъдат винаги
Re: Проблем с кариотипа при мъжа
« Отговор #162 -: Март 30, 2014, 00:37:11 am »
Здравейте момичета! Идвам във вашата тема, защото миналата седмица открихме балансирана реципрочна транслокация в кариотипа на съпруга ми. Проф. Кременски ни посъветва на инвитро с ПИД. При нас не се е случвало естествено забременяване или ако го е имало е свършвало още в началото на цикъла ми. За 1,5 години ми е закъснял два пъти, без да откриваме бременност  поне според Sure Check. Първата ми бременност е след инвитро но приключи в 5 г.с. Извадиха ми 15 Я , а до трансфер стигнаха само 2. Засега съм ориентирана към клиника Щерев. Прочетох всичките ви постове, но различното при мен е ,че не забременявам спонтанно  :(  Виждам различни мнения за ПИД, но не мога да си представя още един спонтанен аборт. Особено след стимулация, пункция, трансфер и много надежда.....
*
Re: Проблем с кариотипа при мъжа
« Отговор #163 -: Март 30, 2014, 10:55:30 am »
Catcat, а какво каза професора - не е ли възможно да се отделят генетично добри сперматозоиди преди оплождането? Защото ако да, може да не правите стимулация, да не правите ПИД, а само ИКСИ и процедурата за определяне на добрите човечета. Помоли на регистратурата да говориш с ембриолозите и вижте заедно дали имат техника с която може да се направи такъв подбор. Това може да ви спести доста средства.
А отколко време опитвате сериозно за бебе? Ако си е дълъг периода може би трябва да прегледате дали няма и друг проблем.
Успех, момичета!!!   :bighug:
Re: Проблем с кариотипа при мъжа
« Отговор #164 -: Март 30, 2014, 15:47:38 pm »
Ами професора ни посъветва за ПИД. А иначе д-р Въжарова, която ни прави кариотипа ни предложи IMSI. Тя каза, че би трябвало тази транслокация да се проявява в лоша морфология. Обаче морфологията по Крюгер на моя съпруг е 14%. Отделно при Владимиров сме правили и изследване за ДНК фрагментации и сперматозоидите без фрагментации са 91,1 %. В такъв случай не разбирам как ИМСИ ще ни помогне  :?
Иначе за периода - от година и половина опитваме. Само след инвитрото ми беше положителен теста. Направили сме какви ли не изследвания. Също и лапароскопия. На нея ми откриха лека форма на ендометриоза. Незнам дали и това е влияло.
Благодаря ти, Лили! А само да те попитам ти в клиника Щерев ли беше?
*
Re: Проблем с кариотипа при мъжа
« Отговор #165 -: Март 30, 2014, 16:04:53 pm »
Да, и аз там  :wink: . А с проф. Кременски коментирахте ли ИМСИ-то? Ако не - винаги може да направите нова консултация. При нас генетичния проблем е друг, иначе щях да знам повече за транслокациите. Но ако може да се мине без ПИД ще е по-добре - скъпо е, а не е гаранция за успех и малко или много травмира ембриончето. Все пак в Щерев мисля че правят надежден ПИД - работят с много добро място и са доста бързи, ако е нужно да се прави там е добро място. Но ако може само ИМСИ ще е супер! Прегледайте инфото в нета и направете консклтация и с ембриолозите - понякога знаят малко повече от лекарите ни. Но не и колкото Кременски и Въжарова.
На нас също ни казаха, че генетичният проблем се отразява на морфологията и наистина в началото имахме едва 4%. Впоследствие се вдигна на 12%.
Страхотното при вас е, че инвитро процедурата е имала макар и краткотраен успех. Сега остава само да нацелите правилното ембрионче. Стискам палци да е по-скоро!  :bighug:
« Последна редакция: Март 30, 2014, 16:08:06 pm от lili2011 »
Re: Проблем с кариотипа при мъжа
« Отговор #166 -: Април 03, 2014, 19:08:04 pm »
Здравей!
 Аз съм Силвия и реших да ти пиша, защото имам като твоя проблем. След един аборт и 2 неуспешни  опита ми направиха генетични изследвания и излезна проблем с кариотипа .После ПИД и пак неуспех. След това опит на ЕЦ и сега бебчо е тук до мен и е на 3 месеца.
Успех и ако имаш въпроси пиши!
Re: Проблем с кариотипа при мъжа
« Отговор #167 -: Април 22, 2014, 16:45:47 pm »
Има ли смисъл от повторение на изследването за кариотип, след като е правено в НГЛ от д-р Въжарова след консултация с проф.Кременски? Съпругът ми се притеснява от някаква грешка и иска още някой да потвърди реципрочната му транслокация. Аз смятам, че щом там са я открили, няма по-добро място на което да вярваме повече. Някъде бях чела, че едно момиче след открит проблем с кариотипа в НГЛ, го е пуснала и в Геника и там всичко е било наред. Обаче всички я съветваха да вярва на НГЛ. Вие какво бихте ме посъветвали?
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Проблем с кариотипа при мъжа
« Отговор #168 -: Април 22, 2014, 17:34:15 pm »
Не мога да дам мнение за една или друга лаборатория, защото според мен всички си вършат работата и мненията са много субективни. Обаче аз мисля, че независимо къде е правено изследването, ако са намерили транслокация, значи я има. Ако не видят, може да речем да са пропуснали, но ако я видят, не знам дали е възможно да объркат какво са видели.


  
Re: Проблем с кариотипа при мъжа
« Отговор #169 -: Май 07, 2014, 16:44:56 pm »
Искам да поразбутам малко темата :D
Преди две години откриха балансирана транслокация на моя мъж и преди няколко дни се обадиха от генетичната лаборатория в гр.Варна където ни правиха изследването.Обадиха се с молба за съдействие,оказа се че е започнало научно проучване обхващащо цяла Европа за влиянието на генетичната транслокация върху здравето на носителя.Мъжът ми се отзова и даде кръв за изследване на ДНК и изготвяне на тъй наречената генетична карта.По думите на доц.Ангелова колкото се може повече хора с подобен генетичен проблем е добре да се отзоват за да се анализират по-добре получените данни и някой светъл ден това да ни помогне.
*
Re: Проблем с кариотипа при мъжа
« Отговор #170 -: Юли 12, 2014, 10:14:52 am »
Е, момичета аз вече съм на финала. Надявам се, че всичко ще бъде наред с раждането на малкото ми момиченце! Пожелавам от сърце да задържите двете чертички (който още не е), а на няколкото бременни момичета в темата - страхотна бременност и прекрасно раждане!  :bighug:
Мисля, се ако се похвалите и тук ще дарите много надежда!
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Проблем с кариотипа при мъжа
« Отговор #171 -: Юли 14, 2014, 06:56:10 am »
Много се радвам за теб Лили. Леко раждане и невероятна среща с дългоочакваното бебче.  Дай Боже всеки му да преодолее стерилитета и да гушка бебчето си.


  
Re: Проблем с кариотипа при мъжа
« Отговор #172 -: Юли 14, 2014, 13:23:33 pm »
Лили, пожелавам ти леко и безпроблемно раждане! И най-прекрасното бебче! :)
*

    deep

  • *
  • 2887
  • believe in YOU
Re: Проблем с кариотипа при мъжа
« Отговор #173 -: Юли 16, 2014, 08:21:46 am »
Лили, от мен също пожелание за безпроблемно раждане и от тук на сетне прекрасни мигове с бебчо! :stroller:

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
Re: Проблем с кариотипа при мъжа
« Отговор #174 -: Юли 16, 2014, 20:33:08 pm »
Лили, леко раждане мила и много положителни емоции около малката сладурана.

Catcat моят съпруг също е с балансирана реципрочна транслокация и май месец си бяхме в бг на изследвания, среща с генетик и гълги разговори. Много сме доволни от срещата с нашата генетичка, понеже жената беше много откровена и ни обърна страхотно внимание. Общо взето ни посъветва ако се ориентираме към ПИД то да не бъде в бг, понеже все още сме много на зад с процедурата и успеха и няма и 10%. Съвета и беше да си действаме по ествствен път (при нас се получава по естествен път) и просто да чакаме да се нацели правилна комбинация.
Много , много важно е в случаи като нашия, при жената да се изключат всякакви възможни проблеми. Според мен е нужно профилактично да се минат всякакви изследвания, нужни и не нужни, понеже в случай че нещата ни са на тото е много вероятно (както се случи при нас) да се нацели правилна комбинация и да изскочи зайче при жената. При мен се оказа че трябва да бием инджекции с хепарин по време на бременността, които предния път не бихме и може би беше фаталното.
Другото важно е психическата нагласа. Трябва да сме много силно в това отношение, защото ако се сринваме при всеки неуспех , няма да имаме сили за момента в който ще дойде здравата бременност.

Имай в предвид, че може и да забременяваш без да се усетиш и да си заминава с цикъла (при мен много пъти се получава така) това макар и да не е стигнало до кой знае каква бременност си е приближаване към целта. Ако успяваш да се изчистиш без лекарска намеса....в смисъл да си ти идва цикъла и да се чистиш сама или дори и да успяваш с хапчета, си е в голям плюс, понеже можеш смело да действаш и да гледаш на пред. Е да, не е приятно да видиш положителен тест и после всичко да се размине, но в предвид че не можем да променим ситуацията трябва да приемем действителността. Аз съм със 6 загуби, последната от която дори не бях се усетила и открихме случайно при кръвни изследвания, които ми беше пуснала моята хематоложка и между другото искаше да се убеди че не съм бременна, понеже ми предстоеше да се прибираме в бг на почивка. То взе че кръвния излезе положителен и бяхме с мъжа ми в шаш. Дори и нямахме за цел да правим бебе а то бе станало. Ама ми дойде нормален цикъл само с един ден закъснение и пак всичко се размина.

Стискам ти много палци скоро нещата да се наредят. За ПИД ние сме категорични, че няма да прибягваме. Всеки решава сам разбира се.  :wink:

*
Re: Проблем с кариотипа при мъжа
« Отговор #175 -: Юли 16, 2014, 21:46:26 pm »
Благодаря ви, момичета!  :bighug:
Catcat, а как всъщност успяхте вие с реципрочната транслокация и къде беше? Може ли да разкажеш и тук?  :bighug:
Re: Проблем с кариотипа при мъжа
« Отговор #176 -: Юли 16, 2014, 22:11:32 pm »
Beralentinia, много ти благодаря за информацията.
Скоро си мислех да споделя и тук, но непрекъснато чакам да напредна още и още. Ами като крайни резултати от нашите изследвания, проблемите бяха: тромбофилия при мен и реципрочната транслокация при съпруга ми, която беше между 2 и 11 хромозома. Притесняваше ме много и факта, че досега не съм забременявала естествено ( или поне не съм разбирала). През април реших да пия аспирин протект просто да видя, може пък да помогне. Явно и при съпруга ми се е уцелила точната комбинация, защото през май се оказах спонтанно бременна  :) Всичко е наред с бебето, мина първата ФМ.
Искам да пожелая успех на всички момичета тук! Вярвам, че всяка от нас ще прегърне бебчето си, явно при тези генетични особености е въпрос на време и опити!
« Последна редакция: Юли 16, 2014, 22:14:40 pm от Catcat »
Re: Проблем с кариотипа при мъжа
« Отговор #177 -: Юли 17, 2014, 00:12:32 am »
ооооо това са страхотни новини за темичката и супер стимулиращо за всички с този проблем. Ето че не е невъзможно.  :D Много се радвам за вас и ти желая лека и безпроблемна бременност.
Надявам се да ни държиш в течение как се развивате и какви изследвания правите. В коя седмица ти правиха първата ФМ и мислиш ли да правиш амниоцинтеза?
При вас нещата са подобни като при нас май...нашата транслокация е между 2 и 13, при вас между 2 и 11, и аз макар и да не съм с тромбиофилия имам някакъв завишен фактор там и баба ми е с това заболяване. При бременност ми се налага да бия инджекции с хепарин до края.
Надявам се да имаме повечко такива хубави новини в темичката и една по една да сбъднем тази изглеждаща невъзможна мечта.
Всичко е въпрос на търпение и силна психика!

Re: Проблем с кариотипа при мъжа
« Отговор #178 -: Юли 17, 2014, 07:10:50 am »
Beralentinia, ще продължавам да споделям как протича бременността ми. Амниоцентеза няма да правя, с докторката ми решихме, че дали бебето има или няма транслокация, щом тя е съвместима с живота и дотук се развива добре, няма да правим никакви инвазивни процедури. Първия триместър скрининг за хромозомна аномалии мина и всичко беше чудесно, чакам си резултатите от БХС. Искам да ти кажа, че когато исках да правя инвитро през май, докторите се впечатлиха много повече от моята тромбофилия като причина за неуспех, отколкото транслокацията на мъжа ми. Аз също съм на инжекции до седмица преди раждането. Права си, че при този генетичен проблем е важно при нас всичко да е ОК , за да може уцелването да е единственото, което се чака. И аз не съм привърженик на ПИД. Пожелавам ти съвсем скорошен успех, както и на всички тук! Ще наминавам да чета за нови бебоци  :)
*
Re: Проблем с кариотипа при мъжа
« Отговор #179 -: Юли 17, 2014, 08:48:56 am »
Искам да ти кажа, че когато исках да правя инвитро през май, докторите се впечатлиха много повече от моята тромбофилия като причина за неуспех, отколкото транслокацията на мъжа ми.
За това аз имам няколко обяснения: от една страна лекарите не са генетици и реално нямат особена представа от нещата. Също така, дори да се впечатляваха срещу това не могат да се вземат мерки - нито лекарства може да се назначат, нито 'да се проследи как протича'... Но в никакъв случай генетичният проблем не е маловажен!
Да, важно е да се открият всички 'зайчета' предварително и да се елиминират. Нашата двойка това го мина, общо взето нямаме ненаправени изследвания. Резултат: назначен еутирокс 0.25 мг и препоръка да взимам фолиева мета. Иначе при установяване на сърдечна дейност ми беше назначен хепарин при все че нямам никакви показания за това. На мен поставянето му много ми тежеше, затова след около два месеца поставяне се консултирах с генетик и го спрях.
При забременяването ми върнаха едно ембрионче от инвитро, и после се оказа че имам спонтанно забременяване с още едно. Второто спря да се развива по някое време точно както всички преди него. На второто измислихме име  :wink: