0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Проблем с кариотипа при мъжа
« Отговор #120 -: Октомври 21, 2013, 12:49:17 pm »
Позволявам си да цитирам, въпреки че се касае за женска мозайка:

искам да ви вдъхна кураж момичета, ако все още очаквате мечтите ви да се сбъднат. аз също имам мозаицизъм - 6 %, правили сме 4 опита инвитро, единия уж с ПИД и нищо.
след това забременях съвсем спонтанно и без амниоцентеза родих здраво бебе. наистина правих 2 бхс в МД и след компетентното отношение на доц. Савов и др. Важарова, на
които шапка им свалям-невероятни специалисти, и повечко фетални морфологии за мое успокоение на 37 г. станах мама на една сладка принцеса, която вече прохожда.
Re: Проблем с кариотипа при мъжа
« Отговор #121 -: Октомври 21, 2013, 14:11:56 pm »
Страхотен КЪСМЕТ!
Дано всяка от нас ни споходи подобна радост.Това е като да те сполети неземно щастие.
Искам да го преживея.
Re: Проблем с кариотипа при мъжа
« Отговор #122 -: Октомври 21, 2013, 17:16:43 pm »
Дай Боже на всеки такъв късмет и щастие
Re: Проблем с кариотипа при мъжа
« Отговор #123 -: Декември 11, 2013, 16:39:44 pm »
Хайде да подбутна малко темата, че гледам нещо е в застой.
За жалост няма да пиша за нещо положително , а за поредното разочарпвание  :(
Този път стигнахме до 9седмици и , чухме сърчице, но ето че днес като отидох на ехограф и вече сърчицето не биеше  :( в 6тс седмица всичко беше нормално. Видяхме ембрион и сърце. В 7ма седмица ми казаха че са еднояйчни близнаци, но най вероятно едното няма да е , понеже жълтъчното мехурче беше много по малко от другото и се чуваше нерегулирано сърчице. В 8ма седмица уж сърцето заби по регулирано, но пък ето че в крайна сметка няма да е.
Сега ми изписаха хапчета за да го изчистя и в неделя съм на преглед да видим дали е останало нещо и дали ще правим кюртаж.
Та така...прекалено хубаво беше за да е истина.

Следващата стъпка е май месец в бг на изследвания. Не знам този път дали беше правилната комбинация и мал шанс като при всяка бременност изложена на риск. Не знам дали е от това че се нацелиха близнаци и риска е по -голям. Но...не се отказваме!

Re: Проблем с кариотипа при мъжа
« Отговор #124 -: Декември 12, 2013, 09:11:22 am »
Такива силни чувства ме обзеха докато четях поста ти скъпа Beralentinia.Много, много съжалявам ....
Както казват старите хора....дявола не е съвсем черен.Тази бременност е с една стъпка напред чухте сърчице.Голямо изпитание преживяваш ти и съпрутът ти, но има светлина в тунела.Не се отчайвайте!Подкрепям те с цялото си сърце.
 
*
Re: Проблем с кариотипа при мъжа
« Отговор #125 -: Декември 12, 2013, 09:13:46 am »
Beralentinia, толкова много съжалявам, миличка! Дори не знам какво да кажа. Аз съм в осма седмица, утре ми е прегледа и ужасно ме е страх!!! Дотук историята ми е същата - с еднояйчните близнаци и всичко... От страх ходя често на прегледи, вече четири пъти виждахме и чувахме сърчицето... но знам че не мога да му попреча да спре. Прегръщам те много силно и се моля и за двете ни!
Re: Проблем с кариотипа при мъжа
« Отговор #126 -: Декември 12, 2013, 14:08:01 pm »
Благодаря ви милички!
 Аз в интерес на истината вече се отърсих от случилото се и пак гледам на пред. Този път наистина беше крачка на пред и знам че рано или късно ще се получат нещата. Вчера след като почнах онези хапчета дори ми дойде и взех да се чистя...надявам се пак поне малкия дявол да е бил.

Лили мила не се притеснявай! Мисли позитивно. Макар че те разбирам на пълно как се чувстваш. Аз всеки път преди ехограха ме караше зверски корем от притеснение и ме обливаше една студена пот.
 При нас от 7ма седмица сърцето нещо взе да бие не както трябва и все се надявах да е от ехографа с който ме гледат, ама уви.
Казват че ембриона усеща чувствата на майката, така че заради тях опитвай да си спокойна.
Стискам ти силни палци всичко да е на добрата страна.  :bighug:
Всичко е в Божиите ръце. Аз това повтарях постоянно на съпруга ми. От нас каквото зависеше направихме. От лекарите каквото зависеше направиха. От там на татък каквото ни е писано!

Тук като забременееш и те пращат при медицинска сестра за да те регистрира и тя те разпитва подробно за всичко, нацелва ти слабото място ако имаш такова и ти дава подкрепа, говори обяснява....
Та тя като ни видя че сме на тръни какво ще се случи и ни каза че каквото и да се случи не бива да се отказваме. Човек който върви на пред постига. Който търси намира. Който иска - има. И е права.

Така че ви казвам и аз същите думи на вас. Когато сте слаби - плачете, но после главата на горе и погледа на пред.

Прегръщам ви и ви целувам всички много силно.


*
Re: Проблем с кариотипа при мъжа
« Отговор #127 -: Декември 12, 2013, 14:23:04 pm »
Благодаря ти за хубавите думи, миличка! Така е, важното е да имаме куража и силите да продължим. Знам, че ще станем майки и знам, че ще ценим живота повече от другите и по различен начин. Нашият различен път не ни е даден случайно! Бъди силна и гледай напред! Страхотно е, че имаш план, ние също. Вече сме одобрени за осиновяване! Много съм щастлива за което! Но така ми се иска да запазя живота в мен!!!!! Моля се непрекъснато и се опитвам да се доверя на Бог, макар че много често страхът надделява и не успявам. Но каквото и да стане, ще продължим напред. Няма друг начин, нали?  :bighug: :bighug: :bighug:
*
Re: Проблем с кариотипа при мъжа
« Отговор #128 -: Декември 13, 2013, 16:17:28 pm »
Разговарях с лекар, и ми беше обяснено, че еднояйчните близнаци са (доста) по-рискови от разнояйчните. Бери, може пък да не е било свързано с генетични причини този път. Прегръдки, и да знаеш че сме с теб!
Re: Проблем с кариотипа при мъжа
« Отговор #129 -: Декември 14, 2013, 00:14:16 am »
Лили и аз си мисля че не е било свързано с генетичния проблем. Още повече че при нас 5пъти всичко приключва много много по рано и в матката никога не сме виждали нищо.
Сега съм по склонна да мисля че просто риска от двуплодната бременност или просто малшанс, както при много жени без генетични проблеми. Братовчедка ми няма никакви проблеми , има две деца и преди всяко има аборт в трети месец. Първата и неуспешна бременност и на нея беше с близнаци.
Тъй че следващата правилна комбинация трябва да завърши с едно хубаво здраво и пухкавко бебе  :D

Пиши като минете ехографа как се движите  :balk_21:

*
Re: Проблем с кариотипа при мъжа
« Отговор #130 -: Декември 14, 2013, 07:01:54 am »
При мен нещата са... интересни. Върнаха ми едно ембрионче, което засега се развива добре според лекарите. Също така, имам още едно сакче със сърчице, което  мислят че е разделено от първото ембрионче. Разликата между двете е 2-3 седмици - не запомних, но е голяма. Чакаме и ще видим какво ще стане. Моля се поне едното бебе да се роди живо и здраво. Помолете се и вие за мен, ако се сетите.
Re: Проблем с кариотипа при мъжа
« Отговор #131 -: Декември 14, 2013, 22:25:17 pm »
Наистина е интересно! Но Божа работа...той си знае. Ще се помолим разбира се. Ще видиш че всичко ще е на ред  :)

Re: Проблем с кариотипа при мъжа
« Отговор #132 -: Декември 20, 2013, 19:42:33 pm »
Лили , как си мила   :bighug:

Ох аз се разминах без кюртаж. Успях да се изчистя напълно само с хапчета. Много съм доволна. Две седмици се чистих . Малко по моя вина, че спрях хапчетата преждевременно, а то не трябвало, но важното е че вече всичко е както трябва. Сега ни казаха да се пазим два цикъла и да пробваме пак, но решихме да възстановим опитите, вече като се приберем след май месец от бг. За сега почивка и събиране на сили.
Стискам палци на всички, коледното чудо да почука на много врати и в новата година да се родят много сладки и хубави бебенца.

П.П.  Много се чудя на последък. В бг преди да кюртират не дават ли хапчета? Много момичета тук са споделяли, че са ги кюртирали, дори при 6-7 седмица. Това е не малък стрес, който ако може да се спести само със слагането на лекарства, не разбирам защо не се практикува.

*
Re: Проблем с кариотипа при мъжа
« Отговор #133 -: Декември 20, 2013, 20:12:43 pm »
Добре съм засега, милички!   :bighug:
Като се притесня отивам до клиниката да се успокоя. Док ме гледа малко откачено вече, но спокойствието цена няма.
Мен също предния път направо ме кюртираха. Мисля че така им е по-лесно, на после трябва да почакаш 3-6 месеца. Дори да ти кажат три, лигавицата не успява да се възстанови за това време. Не знам защо не предлагат хапчета, като е много по-щадящо за физиката и психиката. Единственият при това спорен плюс може да е, че могат да изследват част от материала за инфекция или друг проблем - вкючително генетичен. Но последното е от чисто статистическо значение, а и скъпичко (под 500 лв, но не помня точно). Самото изследване не помага с нищо за бъдеща бременност. Аз не пуснах генетично, а обикновеното не показа проблем, така че ако бях с хапчета щях да съм много по-малко нещастна.
Желая ти леко възстановяване и да те омагьоса празничната магия! Успех и на всички борещи се мацки!
« Последна редакция: Декември 20, 2013, 20:17:03 pm от lili2011 »
*
Re: Проблем с кариотипа при мъжа
« Отговор #134 -: Декември 20, 2013, 22:34:22 pm »
Мен също предния път направо ме кюртираха. Мисля че така им е по-лесно, на после трябва да почакаш 3-6 месеца. Дори да ти кажат три, лигавицата не успява да се възстанови за това време. Не знам защо не предлагат хапчета, като е много по-щадящо за физиката и психиката.
Здравейте момичета,
извинявам се че така нахлувам, но се зачетох в темите за генетични изследвания и видях че си говорите за тези варианти.
Тъй като за сега се водя с "кухо яйце" тук във Варна АГ ми каза че тялото може само да се изчисти в ранна седмица - само изписват АБ превантивно. Но док от ин витро клиниката беше категоричен за кюретаж - каза че дори една единствена останала частичка да има би било опасно в бъдеще.
Сега чакаме "точко" да видим, дали пък няма да навакса, но се подготвям психически за предстоящето  :?

Re: Проблем с кариотипа при мъжа
« Отговор #135 -: Декември 21, 2013, 01:05:59 am »
Скъпа delusion22,действително в БГ се практикува кюртажа като сигурно средство.Минах по този път и ти пожелавам много сила да преодолееш това  не леко премеждие.При мен се появи силно кървене 14 дни след манипулацията и моя гиниколог се бе притеснил много да не би да са останали парченца.За щастие не бе така.
Дано малкия "точко" има потенциал и се развие.Пожелавам ти го от сърце.
Re: Проблем с кариотипа при мъжа
« Отговор #136 -: Декември 21, 2013, 02:13:08 am »
Не знам дали не сме малко офф от темата, но като сме захванали да си питам.

Ако са останали дори и малки частици, нали се предполага че на ехограф се вижда. Днес доста обстойно ме гледа моя доки за да се увери че нищо не е останало. Надявам се да няма проблеми за в бъдеще.

А кюртажа с упойка ли ви го правят? Тук ми казаха в болницата че е с локална упойка и изсмукват всичко, а не режат. Било напълно безопасно, но мисълта какво се случва, някак стресира.

delusion22 успех мила! Стискам палци всичко да е на ред!

Лили   :bighug:

*
Re: Проблем с кариотипа при мъжа
« Отговор #137 -: Декември 21, 2013, 09:29:16 am »
Аз бях с пълна упойка.
*
Re: Проблем с кариотипа при мъжа
« Отговор #138 -: Декември 21, 2013, 09:37:57 am »
и на мен ми казаха - пълна упойка (но те тук май за нищо я нямат тази пълна упойка)  :D
vivanova Beralentinia   :grouphug:
Re: Проблем с кариотипа при мъжа
« Отговор #139 -: Декември 21, 2013, 16:52:05 pm »
При мен също се използва пълна упойка...
delusion22, кога е следващият преглед.Извини ме но нещо не ми се вързват нещата, нали ембриончето се е развивало до момента на трансфера а сега излиза че е кухо яице. :grouphug2:
Бери, явно си в ръцете на лекари които знаят какво правят.Пожелавам ви много сила мили момичета.