0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Проблем с кариотипа при мъжа
« Отговор #240 -: Август 18, 2015, 03:12:29 am »
Гинеколог пък като вземе да се прави на генетик, направо да им се чудиш на акъла  :(
Слушай само генетици, защото хората именно с това се занимават. На нас в клиника по репродуктивно здраве ни бяха казали, че единствения ни шанс за дете е с донорска сперма. Дори не ни обясниха какво е това транслокация и какви са последиците или каквото и да било свързано с проблема. Трябваше сама да търся инфо и да се свързвам с генетици, за да ми станат ясни нещата. Е оказа се че не е единственото решение донорството. Бях писала тогава на Мели Даскалова и няма да си забравя думите и, че донорството е последното за което трябва да мисля и последния ни ход. Записахме си час за клиниката им, а тя ни срещна с генетик, Д-р Грозданова. Жената като почна да ни чертае схеми и да ни говори като на малоумни, за да ни обясни по най достъпен за нас начин в какво се състои проблема и какви са шансовете, най после ни стана ясно всичко и сме и много благодарни.
За тромбофилията, аз от първия ден в който разбрахме че съм бременна бях на инджекции с клексан, всеки ден до края на бременността и месец след раждането. Нямам тромбофилия, баба ми е с тромбофилия, при мен само се засече някакъв фактор, който уж не би трябвало да влияе, но за всеки случай хематоложката ми препоръча да бием инджекциите.

Re: Проблем с кариотипа при мъжа
« Отговор #241 -: Февруари 03, 2016, 10:59:45 am »
Здравейте, до сега само Ви четях, но сега искам да разкажа и да дам надежда. Имам момиченце на 5 месеца. Нашата борба продължи 6 години. Минахме през всякакви изследвания и се установи , че аз имам реципрочна транслокация . След 5 неуспешни инвитро процедури и инсеминации бяхме решили да направим и ПИД , но за щастие не се стигна до там. Вече се бях отчаяла. Мислехме и варианта за донорска яйцеклетка. Но Господ беше решил друго в края на 2014 г. забременях по естествен начин . Нямаше по щастливи от нас . По време на бремеността ми беше трудно, винаги бях на страх. Направих и амиоцинтеза, но всичко мина благополучно. При нас със заболяването, което имаме борбата за бебе е трудна и дълга , но не и невъзможна. Пожелаван на всички да достигнат до това щастие. 
Re: Проблем с кариотипа при мъжа
« Отговор #242 -: Февруари 03, 2016, 12:28:22 pm »
 Да ти е живо и здраво момиченцето! :)
*
Re: Проблем с кариотипа при мъжа
« Отговор #243 -: Февруари 03, 2016, 16:27:04 pm »
vili_val, прекрасно е, че сте сбъднали мечтата си за детенце, бъдете здрави и много щастливи!  :)

*
Re: Проблем с кариотипа при мъжа
« Отговор #244 -: Февруари 04, 2016, 10:41:29 am »
Хей страхотна новина!!! Честита малка прелест! Много да ви радва и щастието ви да расте с нея!
Така е, трудно става, но не и невъзможно!
Re: Проблем с кариотипа при мъжа
« Отговор #245 -: Март 10, 2016, 09:37:40 am »
Благодаря Ви много. Пожелавам успех на всички, които се борят за бебе. Пътят е дълъг,  но радостта и щастието после са неземни .
Re: Проблем с кариотипа при мъжа
« Отговор #246 -: Март 26, 2019, 05:57:18 am »
Здравейте дами
На 28.03 ще трябва със съпругата ми да ходим до ЦАР да си вземем заповедта и да я занесем в надежда. Предварително си направихме изследванията за бактерии, чисти сме,  пия каквото трябва,пък да видим . Накараха ни да си направим и кариотип, скъпичко, но пак незнам доколко беше наложително, ама айде, на хорото сме и скачаме според тоягата.  Знам че опита на всички ви е много богат, моля ви да ми разчетете 2те изследвания за кариотип на двамата, да съм наясно за какво иде реч преди да идем при лекаря.  Много по-спокойно би ми било ако се ориентирам предварително какви са хромозомните ни проблеми, ако има такива преди посещението.Благодаря ви предварително за отзивчивостта .
Хубав и усмихнат ден