0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Проблем с кариотипа при мъжа
« Отговор #140 -: Декември 29, 2013, 20:42:19 pm »
vivanova,

чак сега видях поста ти, извинявай за закъснението.
Да, това беше "драмата" - в 6 гс на преглед (тук във Варна) лекар ми каза "оо, нищо няма в плодното сакче, кухо яйце"
Обаче точна една седмица по-късно друг лекар ми потвърди че си има всички структури, а на следващия ден и док от ин витро клиниката също - което, разбира се, не изключва генетични причини, но предполага търсене в друга посока - и така, нова година, нов късмет - за всички! :)

*
Re: Проблем с кариотипа при мъжа
« Отговор #141 -: Декември 30, 2013, 00:23:30 am »
Хм... Аз мисля, че генетичните проблеми не се виждат с просто око. И на родителите и на ембриончето.
П.П. Просто око имам предвид с ехограф включително.
*
Re: Проблем с кариотипа при мъжа
« Отговор #142 -: Януари 01, 2014, 20:24:17 pm »
lili2011,
и аз не разбрах точно, но док от ин витро клиниката каза, че има огромна разлика между това да няма ембрионче изобщо, и това да има, но то да не е жизнено. Обаче аз така и не разбрах каква е тя
 :oops:
*
Re: Проблем с кариотипа при мъжа
« Отговор #143 -: Януари 08, 2014, 15:32:33 pm »
Момичета, както съм писала мъжът ми има проблем с кариотипа, а моят е ок. Хубаво. Днес обаче преглеждах отново изследванията ни и за пръв път забелязах, че на него са му изследвали 100 метафазни пластинки, а на мен 11 (!?). Бях останала с впечатление, че и на двамата са изследвани по 100. Идея си нямам защо толкова малко на мен. Може ли да погледнете при вас колко са изследвани?
Re: Проблем с кариотипа при мъжа
« Отговор #144 -: Януари 18, 2014, 18:26:31 pm »
Момичета, както съм писала мъжът ми има проблем с кариотипа, а моят е ок. Хубаво. Днес обаче преглеждах отново изследванията ни и за пръв път забелязах, че на него са му изследвали 100 метафазни пластинки, а на мен 11 (!?). Бях останала с впечатление, че и на двамата са изследвани по 100. Идея си нямам защо толкова малко на мен. Може ли да погледнете при вас колко са изследвани?

На моето и на мъжът ми изследването, пише че са анализирани 11 метафазни пластинки.  При изследването на мъжа ти да няма допусната техническа грешка. :?
*
Re: Проблем с кариотипа при мъжа
« Отговор #145 -: Февруари 13, 2014, 09:29:00 am »
Оказа се че тъй като мозаицизмът не е във всички клетки предполагам са изследвани 100 броя за да се установи какъв процент клетки са увредени.Първоначално се изследват по 11 и ако се открие нещо се пускат 100 броя за проверка. Сега ми е ясно защо неговия резултат излезе един месец след моя.
Re: Проблем с кариотипа при мъжа
« Отговор #146 -: Февруари 20, 2014, 16:49:40 pm »
lili2011 теб те е сполетяло щастието след толкова трудности които сте преживели,но ето едно чудо се е случило при вас,поздравявам те и много се радвам,че нещата се управят вече при вас.   

Аз да ви кажа,няма с каквод а се похваля напротив,вчера приклиючи отново поредния опит и този път имаше пулс,всъщност няма значение пак съм си в същото положение,пак ме чистеха вчера за 5-ти път!!!Просто честно казано воабще ме напуснаха всякакви надежди и да искам не мога да вярвам повече,че нещата един ден ще се управят.След такава поредица от кюретажи,дори незнам вече самото ми тяло колко още може да издържа на това...Явно тези транслокации са мисия невъзможна,уж имало шанс и как да мисля,че има!!!толкова ли пък от 5 бременности нямаше 1 нормална!!!!!!!!!!!!!!!!Вече сериозно се съмнявам,че може да има и нещо друго освен транслокацията,макар че за всичко сме изследвани,но мисля че има нещо което само Бог знае...
Вие до къде сте стигнали?
*
Re: Проблем с кариотипа при мъжа
« Отговор #147 -: Февруари 20, 2014, 17:48:33 pm »
katalinka, надявам се че успяхме най-накрая, дано нищо не се обърка до края!
Вие до коя седмица стигнахте този път? При нас успешен (малко се притеснявам да ползвам тази думичка докато не е приключило) се оказа шестия опит. Много силно ти желая и при вас да се получи! Сега като се замисля не знам защо направихме шести опит, след като реално и двамата вече не вярвахме. И все пак се надявахме.
Момичета, дано чудото се случи на всяка една от вас час по-скоро! Дано детски смях скоро да огласи къщите ни! Не знам защо трябва да минаваме през всичко това, но сигурно Бог има основателна причина да го допусне. И все пак дано скоро всичко се превърне в просто лош спомен!  :bighug:
Re: Проблем с кариотипа при мъжа
« Отговор #148 -: Февруари 20, 2014, 18:57:07 pm »
Стигнахме до 6 седмица,почти 7-ма,там спря развитие.По принцип това ми е максимума,най-често всичко приключва в 5 г.с.
Дай Боже всичко да приключи щастливо,изкренно ти желая,както и на всеки друг с проблем.
Да може би така желае Бог,но Бог може да пожелае на някои хора никога да нямат!Някои само изпитва,а други си ги обрича до живот.Дали има Бог изобщо незнам след като толкова съм му се молила!По някога си мисля,че просто не трябва да го правя,че Бог няма да ме чуе колкото и да се моля и колкото и сълзи да проливам и си мисля,че може би не съм достойна за Бог щом това ми се случва явно си има причина и се питам дали съм толкова лош човек,че да заслужа това,е няма никога да си отговоря на някои ?-си.
lili2011 какво стана и с осиновяването?
Re: Проблем с кариотипа при мъжа
« Отговор #149 -: Февруари 21, 2014, 12:23:20 pm »
Стигнахме до 6 седмица,почти 7-ма,там спря развитие.По принцип това ми е максимума,най-често всичко приключва в 5 г.с.
Дай Боже всичко да приключи щастливо,изкренно ти желая,както и на всеки друг с проблем.
Да може би така желае Бог,но Бог може да пожелае на някои хора никога да нямат!Някои само изпитва,а други си ги обрича до живот.
lili2011 а с осиновяването до къде стигнахте?
*
Re: Проблем с кариотипа при мъжа
« Отговор #150 -: Февруари 22, 2014, 10:58:10 am »
katalinka, извинявам се, че се намесвам, но ме провокираха твоите мисли относно вярата. Миличка, по този начин ако се тълкуват Божиите повели, човек освен да се изпълни с чувство за вина, друго какво да се случи  :?.
Смятам, че Бог (всеки сам ще избере за себе си какво е) нито ни взема нещо, за да ни изпитва,
нито ни дарява за награда...  Всеки има право да вярва в каквото иска, но добрата Вяра е тази, която ни дава сили да продължим, а което ни изпълва с вина и  страх, най-добре да го махнем от себе си! Казвам го от позицията на човек загубил толкова много (някои от момичетата тук знаят), че само се моля дано на никого не се случва!
 
И защото попита за осиновяването, да кажа. Когато попаднах в моята задънена улица, едновременно подадох документи за осиновяване, за приемен родител и за донорска процедура в клиниката, освен това продължавам на ЕЦ, защото и по медицински причини и финансово това ни е по силите. Написаното не е много по темата, за което се извинявам, затова може да си продължим разговора и на лични :).
« Последна редакция: Февруари 22, 2014, 11:43:42 am от marsi »

Re: Проблем с кариотипа при мъжа
« Отговор #151 -: Февруари 22, 2014, 14:54:42 pm »
Написах това,защото бях под под такава емоция,след това исках да го коригирам,но видях че и двата поста са останали както и да е,няма голямо значение.Да така е Марси всеки има право да вярва в различни неща,това е сложна тема и аз се извинявам,че я намесих тук.
Не знам твоята история и през какво си минала и минаваш,дано в крайна сметка да изгрее слънце във вашата задънена улица,а може би вече сте намерили някакво решение или ако не сте изкренно ви желая скоро да го намерите.
Тук в БГ рядко се намира случай като моя за жалост и това ме кара да мисля,че няма надежда за тези с балансирана транслокация,но искам нещо да споделя,което може би ще е интересно за някои тук.Вчера се натъкнах на някакъв чуждестранен форум където си пишат жени с балансирана транслокация и останах изумена!Както не намирах тук такива случаи много,много и изведнъж намерих към 50,изпрочетах всички страници в този форум(имаше опцията превод).Там доста жени от тях имат деца!Някои от тях имат и увредени деца:(,но това е защото не са си направили т.нар.дородова(пренатална)диагностика в 16 г.с.и са родили такива деца,като някои от тях са починали няколко дни след раждането.Съжалявам,че го казвам тук не искам да натъжа някой с това,целта ми не е това,просто го споделям.Искам да кажа като цяло,че се стига и до там,за разлика от моите горчиви опити за бременност,които висчки приключват по горе долу едно и също време,това е което не мога да си обясня.От всички постове които прочетах в този форум никаде не видях някоя жена да е имала толкова много аборти като мен!Дори както казах много от тях имат здрави деца,на 2-ри,3-ти опит,някои дори си имат по 2-е и сега са бременни и за 3-то,но са в начална седмица!!!И се питам как така при тях се получава или явно аз съм големия карък или има и няккава друга причина при мен,освен тази!Там се говори и за ин витро+ПИД и явно там където и  да е това знаят как да го направят.По напред в тази тема бях споделила разочароващия си опит и от ПИД,който направих миналото лято и сега съм много изумена като сръвнявам с някои факти с там и тук как го правят,като например тук не можеше да даде резултат до 5-ти ден,трябваше да се чка до 6-ти,смисъл ембрионите трябваше да издържат 6 дни в изкуствена среда,за да изчакаме резултата от ПИД,а там ги връщат на 5-ти!И също така и замръзяват,а тук и това не може,защото вече било много късно!Да в моя случай нямаше и налични нормални други ембриони за замръзяване,но и да имаше вече било късно,ами да късно е след като явно нещо не правят както трябва!И като си представи човек,че все пак става дума за най-големия ин витро център в БГ!!!Както и да е аз съм се отказала от ин витрото,то дори не се стигна и до бременност тогава,мисля че ин витро с ПИД не си струва да се прави тук.В този форум има жена която споделя за своя случай-правила е ПИД и резултата е 2-а близнака момчета напълно здрави деца дори ги е снимала и + това има и още 4 замръзени ембриона!Това е,което ме очуди.Е това е,което мога да споделя дано да вдъхна надежда на някой макар че трудно си вдъхвам на самата себе си.
« Последна редакция: Февруари 22, 2014, 15:02:12 pm от katalinka »
Re: Проблем с кариотипа при мъжа
« Отговор #152 -: Февруари 22, 2014, 16:09:17 pm »
Здравейте, момичета за съжаление и при нас детето си остава мечта вече повече от година. След 3-4 месеца неуспешни опити си записах час при лекар, следихме овулация уж всичко беше наред други изследвания не са ми правени, доктора каза че всичко ми е ок, цикъла ми е редовен не съм имала здравословен проблем и през ум не ми е минавало, че няма да забременея от раз. Направихме СГ на мъжа ми и там дойде първата неприятна новина, оказа се че е с диагноза азоспермия. Няма травми като дете, нито здравословни проблеми и от там се тръгна по лекари и изследвания, за да се установи причината. Всички изследвания, който правихме са добре и не се вижда причината. Днес получихме резултата от генетичните и като заключение пише- мъжки кариотип, 46,XY какво ще рече това, ще съм благодарна някой да ми обясни. В понеделник ще се свържем с уролога, при който ходим и планирахме процедура незнам точно как се казва, да се провери дали има сперматозоиди в тестисите или семенните канали. Това ни е надеждата, незнам какво трябва да правим след това ако се окаже че има сперматозоиди и какво следва съм в пълно невидение. Ще съм благодарна, ако някой с подобен проблем ми обясни по-подробно нещата.
Re: Проблем с кариотипа при мъжа
« Отговор #153 -: Февруари 22, 2014, 16:36:01 pm »
мъжки кариотип, 46,XY

Нищо му няма, според мен. Има и други генетични, които се пускат при азооспермия - микроделеции. Направихте ли ги? Ако не - в Националната генетична лаборатория в Майчин дом (12 етаж) ще ви ги направят. Струват 80 лв., доколкото си спомням.
Предстои ви биопсия на тестиса - ако от там извадят сперматозоиди, детето не е мираж, а е въпрос на време.

Успех!
Re: Проблем с кариотипа при мъжа
« Отговор #154 -: Февруари 22, 2014, 16:41:20 pm »
Не разбирам много от тази диагноза на мъжа ти,но това което мога да ти кажа със сигурност shugarbeibs е,че поне е с нормален кариотип 46 ХУ  и според мен при вас нещата ще се управят
Re: Проблем с кариотипа при мъжа
« Отговор #155 -: Февруари 22, 2014, 19:21:40 pm »
мъжки кариотип, 46,XY

Нищо му няма, според мен. Има и други генетични, които се пускат при азооспермия - микроделеции. Направихте ли ги? Ако не - в Националната генетична лаборатория в Майчин дом (12 етаж) ще ви ги направят. Струват 80 лв., доколкото си спомням.
Предстои ви биопсия на тестиса - ако от там извадят сперматозоиди, детето не е мираж, а е въпрос на време.

Успех!

Не сме правили за микроделеция. Сега ще запишем час за биопсията и след около месец ще я направят и ще видим какво следва след това.
Re: Проблем с кариотипа при мъжа
« Отговор #156 -: Февруари 22, 2014, 19:25:26 pm »
Не разбирам много от тази диагноза на мъжа ти,но това което мога да ти кажа със сигурност shugarbeibs е,че поне е с нормален кариотип 46 ХУ  и според мен при вас нещата ще се управят

А дано е нормален кариотипа, но все още няма да знаем каква е причината за тази тъпа азоспермия. Поне това, че изследванията са добре малко ме успокоява. След първата СГ ембриоложката директно ни каза за донорски материал, така ни изплаши все едно няма никакъв шанс той да е биологичен баща. И за него е малко успокоение, защото след като разбра беше съсипан, за първи път го видях да плаче.  :(
*
Re: Проблем с кариотипа при мъжа
« Отговор #157 -: Февруари 22, 2014, 23:56:02 pm »
katalinka, пожелавам ти по един или друг начин да сбъднеш своята мечта!  yahoo_17
Пажелавам го и на себе си   :), все още сме някъде по пътя....

shugarbeibs, има решение за вашия проблем. Пишеш, че сте изследвали почти всичко, а за
варикоцеле изследван ли е съпругът ти? Може да предприемете терапия, назначена от специалист,
но най-важното е, че по време на инвитро процедура, с пункция може да се вземат сперматозоиди за ИКСИ, използвайки методите PESA или TESE, това се прави в репродуктивните клиники.
Този текст ще ти даде по-подробна информация по въпроса     http://invitro-bg.com/bg/vie/1261/242/
А също може биопсията да се направи предварително и сперматозоидите да се замразят.
http://www.drmilenkatzarov.com/faq.html   Успех!
« Последна редакция: Февруари 23, 2014, 00:42:00 am от marsi »

Re: Проблем с кариотипа при мъжа
« Отговор #158 -: Март 23, 2014, 22:56:45 pm »
От всички постове които прочетах в този форум никаде не видях някоя жена да е имала толкова много аборти като мен!Дори както казах много от тях имат здрави деца,на 2-ри,3-ти опит,някои дори си имат по 2-е и сега са бременни и за 3-то,но са в начална седмица!!!

Katalinka или не си чела там където трябва, или си чела от горе от горе, защото на предната страница съм описала 6-тия си аборт в 9та седмица. С риск да стана банална от повтаряне на проблема си ще ти напиша, за да го прочетеш сега...мъжа ми е с балансирана транслокация и ще станат 5 години в опити. Имам 5 аборта в 5-та седмица и последния 6тия беше в 9та. Оказва се че всичко беше на ред, но просто спря да се развива. Единствените изследвания, които не били ми направили са някакви за съсирването на кръвта. Направихме ги на скоро и се оказа че имам някакъв фактор завишен, който явно е и причината за аборта. нещо като тромбчета, които запушват кръвоносните съдове и до бебето не   може да се изхрани. 6-тата ни комбинаци е била нашата комбинация...и изскочи проблем при мен...това ако не е смотан късмет, не знам какво да го нарека. Искам да ти кажа че в нито един момент не съм се отказала и не съм се предала, напротив....все повече си мисля че сме по -близо и по близо...всеки неуспех го приемам като приближаване до целта. Бях писала и по на пред в темата че при двойки с този проблем 1 на 10 бременности трябва да са успешни. Не знам защо си решила че точно на втори трети опит трябва да се получи. Аз бях с нагласата че до 11тия опит не мога да чакам положителен резултат. Не става само с молене на Бог...не можеш да молиш Бог да ти помогне, като сама не си помагаш. Търсиш помощ от вярата а нямаш вяра. Аз не съм човека ,който да ти държи сметка или да ти казвам как да си преживееш болката, но ти пиша като някой минал по твоя път и е съпричастен с теб и ако мога по някакъв начин да ти дам кураж да го направя. В момента единственото което правиш е да си съботираш сама още повече нещата. С този негативизъм ,който си се изпълнила и така както си паднала духом, нещата само могат да станат по-зле.
Аз колкото и аборта да имам, колкото и пъти неуспех да наброя, не спирам за миг да мисля и да вярвам силно че един ден ще гушкам моето бебче.ако ще и в двамата да има проблем, както се оказа, ако ще да минат още година две или три, аз знам че моето бебе ще дойде в най прекрасния момент.

Лили също е написала че при тях нещата са станали на 6-тия път. От къде знаеш че вашия 6-ти път няма да е успешен. Не си вкарвай допълнително филми според мен, а се подготви силно психически. Хората като нас от там трябва да започнат. Иначе като дойде време да се радваме на бебето, ще сме изперкали от нерви. Няма да е лесно, но не е невъзможно. Никой не е казал че хора с балансирана транслокацияНЕ МОГАТ ДА ИМАТ ДЕЦА, казват че СТАВА ТРУДНО и се иска време и търпение.

Успех мила и горе главата!
« Последна редакция: Март 23, 2014, 23:09:03 pm от Beralentinia »

*
Re: Проблем с кариотипа при мъжа
« Отговор #159 -: Март 24, 2014, 06:30:49 am »
Бери, мисля че Katalinka има предвид не само опитите, а че след всеки техен опит следва задължително кюртаж (при мен за щастие кюртираха само веднъж в 10-11 седмица, останалите пъти спонтанно се изчиствах... затова пък без инвитро няма забременяване). А при вас как са нещата, има ли някакво развитие?
Katalinka, защо не помислиш да смениш лекаря с такъв който ще опита поне част от пътите да минете с хапчета или по друг начин някакси. Също така, изчаквате ли достатъчно след всеки кюртаж, ако смяташ че да пробвайте да направите биопсия или друго изследване на лигавицата. Знам че е много трудно, но винаги се намира какво още да се провери - в смисъл че транслокацията сама по себе си е сериозен проблем, ами ако все пак има и още нещо? Калолечението влияе много добре на лигавицата и като цяло на репродуктивния апарат при жените, може да се пробва. Също и при мъжете, но ние нямаме личен опит в това отношение.
При мен засега нещата вървят перфектно, направих три фетални морфологии дотук (22-ра седмица), и засега няма никакви данни за прехвърляне и усложняване на генетичния проблем. Отказах да правя амниоцентеза, решихме че не можем да загубим една толкова ценна за нас бременност поради риска от амниото, а като не се видяха големи проблеми, решихме че с малките ще се справим. Молим се Господ да ни дари със здраво и прекрасно детенце, пък оттам нататък Той решава. Засега не сме се отказали и от осиновяването, надяваме се до две години да станем голямо и много щастливо семейство!
Това за голямото и щастливо семейство го пожелавам на всички!  :bighug:

П.П. Каталинка, само първото успешно забременяване и износване ще ви бъде сложно, голяма част от хората с нашите проблеми следващите пъти стават лесно! Успех ти желая!  :bighug: